29 Φεβ 2012

Για την σημερινή κινητοποίηση των Χαλυβουργών στην Κηφισιά (video)


Πολύς κόσμος στην πορεία, περίπου στα 1000-1200 άτομα η προσωπική μου εκτίμηση, κυρίως νεολαία. Μπροστά εργαζόμενοι με τις γυναίκες τους οι οποίοι όλοι μαζί θα ήταν περίπου 50-60 άτομα. Όταν στρίψαμε από την Κηφισίας στο στενό, όπου και τα γραφεία του Μάνεση, είδαμε σταθμευμένη κλούβα οπότε καταλάβαμε ότι μας περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ. Φτάνοντας έξω από τα γραφεία, μας περίμεναν περίπου 20-30 άτομα, μερικοί εκ των οποίων εργαζόμενοι χαλυβουργοί απεργοσπάστες. 

Μια βρωμερή τύπισσα με ντουντούκα, η οποία δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (όπως έμαθα από εργαζόμενο χαλυβουργό), είχε πιάσει δουλειά και ξέρναγε από την ντουντούκα έναν οχετό του στυλ: «Έξω τα κομματόσκυλα, Σιφωνιέ έχεις τελειώσει από δω, εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι στο ΠΑΜΕ, διαδηλώνουμε για το δικαίωμα στην εργασία» και άλλα φαιδρά. Δίπλα στους απεργοστάστες (αν κατάλαβα καλά περίπου 5-10 τον αριθμό), ήταν υπάλληλοι από τα γραφεία και αρκετοί μπράβοι. Ο επικεφαλής των μπράβων, σε αγαστή συνεργασία με τους ΜΑΤατζήδες όλοι την ώρα (φαίνεται και στο βίντεο προς το τέλος). Θα μου πει κάποιος ιδιωτική αστυνομία, όχι μπράβοι. Όχι! Ήταν μπράβοι και μάλιστα χειρίστου είδους. Είδα με τα μάτια μου έναν από αυτούς να φωνάζει τον ταμία του σωματείου και να του λέει ξεδιάντροπα μπροστά στον κόσμο «Θα σου γαμήσω το σπίτι…». Ο ταμίας τέρας ψυχραιμίας, έκανε πίσω για να μην βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και άναψε τρεμάμενος από τα νεύρα του τσιγάρο.

Η προσωπική επίθεση στον Σιφωνιό από όλα τα τσιράκια που είχαν μαζευτεί εκεί μπροστά, συνεχόμενη ( παρένθεση: Όποια κουράδα ξαναπεί κουβέντα για τον πρόεδρο ορμώμενη από τα βίντεο της Χ.Α. απλά του λέω ότι θα παραμείνει μία κουράδα μπροστά στον αγωνιστή πρόεδρο των χαλυβουργών). Οι εργάτες από τη χαλυβουργία, όταν είδαν τους συναδέλφους τους  απέναντι, πραγματικά σοκαρίστηκαν και βγήκαν εκτός εαυτού ορισμένοι από αυτούς. Κάποιοι από τους απεργοσπάστες είναι ήδη απολυμένοι, ενώ όλοι τους, το ξαναλέω ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, πήγαιναν κάθε βδομάδα και έπαιρναν 100 ευρώ και τρόφιμα από την επιτροπή σίτισης των απεργών, όπως έλεγαν οι γυναίκες των χαλυβουργών που είναι στην επιτροπή και οι οποίες δεν πίστευαν στα μάτια τους ότι είχαν έρθει τώρα εκεί απέναντί τους!!!! 

Όσο για τον επίσημο μπράβο, την ελληνική αστυνομία τι να πει κανείς. Όταν ένας εργαζόμενος τους φώναζε «Ρε ξεφτίλες εμείς θα πληρώνουμε φόρους για να φρουρείτε το μαγαζί του Μάνεση;», όχι μόνο δεν κοκκίνισαν αλλά μας κοίταγαν και με μίσος στα μάτια πολλοί εξ’ αυτών. Έπειτα από περίπου 2 ώρες παρουσίας μας εκεί, βγήκε έξω μια υπάλληλος δημοσίων σχέσεων για να πει στην αντιπροσωπεία των απεργών ότι δεν θα παρθεί καμία απόλυση πίσω. Η συγκέντρωση επέστρεψε οργανωμένα στον σταθμό της κηφισιάς, όπου και διαλύθηκε, ενώ οι απεργοί μέσω του προεδρού τους Γιώργη Σιφωνιού, έδωσαν ραντεβού (αύριο ή μεθαύριο) πάλι με τον υπουργό εργοδοσίας (Κουτρουμάνης. Να το λες και να γεμίζει το στόμα σου σκατά) και καλούν όλον τον κόσμο σε συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Μάνεσης έχει λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων για να κατασκευάσει λιμάνι έξω από τη χαλυβουργία, μεγάλης δυναμικότητας και προφανώς ζορίζεται και θέλει να ξεμπερδεύει με κάθε τρόπο με τους απεργούς, το ΠΑΜΕ και τους αλληλέγγυους σε αυτούς εργαζόμενους της χώρας και του κόσμου ολόκληρου. Το κράτος ξεκάθαρα πλέον δείχνει ότι είναι κράτος του μεγάλου κεφαλαίου και θα κάνει τα πάντα για τη σωτηρία αυτού. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των απεργών είναι πλέον η αχίλλειος πτέρνα τους και πρέπει με κάθε τρόπο, όλοι οι οργανωμένοι στο κόμμα αλλά και οι εκτός αυτού συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι να βάλουμε 1η προτεραιότητα τη στήριξη του αγώνα τους. Για όλους του υπόλοιπους οι αυταπάτες λαμβάνουν οριστικά τέλος.  

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Διαλέχτε στρατόπεδο.

Κείμενο και βίντεο : Ανδρέας

7 σχόλια:

  1. Διαλέξαμε ήδη: ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπο τον Ριζο http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6719300
    αντιγραφω:

    ''Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος αυτής της απόφασης και του προνομίου, (στον Μάνεση),όπως αναφέρεται στους περιβαλλοντικούς όρους της απόφασης, το λιμάνι που θα κατασκευαστεί θα μπορεί να εξυπηρετεί πλοία έως 20.000 τόνους, όταν στο ίδιο το λιμάνι της Ελευσίνας δεν εξυπηρετούνται πλοία πάνω από 8.000 τόνους.
    Πρακτικά αυτό ίσως να σημαίνει ότι ο Μάνεσης σχεδιάζει αφού τσακίσει - όπως ελπίζει - τους εργάτες στον Ασπρόπυργο, να μεταφέρει εδώ τουλάχιστον μέρος από την παραγωγή του Βελεστίνου, όπου ο φούρνος του έχει ISO (πιστοποίηση λειτουργίας) που λήγει φέτος και δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι σκοπεύει να χτίσει νέο φούρνο στη Μαγνησία''.

    Δε θελει σκεψη. Mε τους εργάτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σε ΟΛΑ τα ΕΠΙΠΕΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aftos o bravos mia sfaliara eprepe na tin fai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον έναν εκ των μπράβων τον έχω ξαναδεί σε μέρα απεργίας να κάνει ακριβώς την ίδια "δουλειά" έξω από εργασιακό χώρο. Μιλάμε για επαγγελματίες... και για μεγάλους ξεφτίλες, αφού όλο αυτό το κάνουν για το αστρονομικό ποσό των 50 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μπράβοι του Μάνεση είναι οι εργολάβοι του!

      Συνήθως στις μεγάλες βιομηχανίες (σαν την Ε.Χ.) οι εργαζόμενοι δεν έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας π.χ. με τον Μάνεση, αλλά είναι υπάλληλοι ενός εργολάβου, όοποίος είναι συνήθως κάποιος πρώην εργοδηγός και καλός ρουφιάνος, που έχει αναλάβει ένα τομέα του εργοστασίου.

      Οπότε κάνουν άνετα τον μπράβο, γιατί η διακοπή λειτουργίας της φάμπρικας έχει αντίκτυπο στην τσέπη τους.

      Διαγραφή
  6. Αυτούς που δεν μπορούν να υποτάξουν, προσπαθούν να τους διασπάσουν.Βέβαια οι 20-30 δεν είναι πολλοί,είναι αρκετοί όμως, και έντεχνα δασκαλεμένοι για να κάνουν φασαρία.Τα συνθήματα προδίδουν προσεκτική προετοιμασία της "επιχείρησης εκμαυλισμού" των αγωνιστικών συνειδήσεων,που είναι σε εξέλιξη.Υποψιάζομαι ότι οι πιο σκοτεινοί κύκλοι του σκληρού κατεστημένου, ωθούν τον Μάνεση να "ξεμπερδεύει" με την απεργία.Γι'αυτό και οι απεργοί δεν πρέπει να ξαναδοκιμάσουν την έκπληξη να βρουν τους πρώην συναδέλφους τους απέναντί τους.Συσπείρωση και συμπαράσταση με όλα τα μέσα. Η εργοδοσία δεν έχει φραγμούς και όρια,πλησιάζει και δελεάζει με όλα τα μέσα, αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, ή τη λιγότερη πίστη στον άγώνα.Όμως το κάστρο της Χλυβουργίας πρέπει να μείνει όρθιο.Είναι η κρίσιμη καμπή.
    Max.R

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...