13 Οκτ 2012

ΚANEΛΛΗ: Εγώ είμαι το κομμούνι που πρέπει να γίνει σαπούνι!


Με ένα κείμενο του Γκέμπελς, λέγοντας πως αυτό είναι το τελικό της σχόλιο για τη Χρυσή Αυγή, σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη τα επεισόδια που συνέβησαν την Πέμπτη έξω από το θέατρο «Χυτήριο». 

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega η Λιάνα Κανέλλη, διάβασε ένα απόσπασμα από κείμενο του Γκαίμπελς που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Der Angriff, στις 30 Απριλίου 1928: 

«Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της Δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η Δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι' αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνη­σης και μισθούς, δικό της πρόβλη­μα. 
Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργα­νωτές από το κόμμα μας, θα πλη­ρώνει για την αγωνιστική μας ορ­γάνωση η ίδια η πολιτεία. 
Κι ο Μουσολίνι μπήκε στη Βου­λή. Λίγο αργότερα, όμως, παρήλαυνε στη Ρώμη με τους Μελανοχίτωνές του. Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίν­δυνοι άνδρες μας, αργά ή γρήγο­ρα θα βρεθούν όλοι πίσω απ' τα σίδερα. 
Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία; Βεβαίως, αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο, έτσι που ο περιορισμός τους και το φίμωμα του δημόσιου κηρύγματος τους να μην μπορεί να γίνει όπως θα ευχό­ταν η δημοκρατία. Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως επιτίθεται ο λύ­κος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε».

Αναφερόμενη στην επίθεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Ιούνιο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής η Λ. Κανέλλη, σε εμφατικό τόνο, είπε: 

«Εγώ είμαι η τραμπούκα! Εγώ έκλεψα τη χώρα! Εγώ πρόδωσα τη χώρα! Εγώ είμαι η βρωμιάρα! Εγώ είμαι το κομμούνι που πρέπει να γίνει σαπούνι! Ο δικός μου Χριστός ξεφτιλίστηκε». 

Τέλος τόνισε ότι από την πλευρά της δεν έχει καμία ευθύνη για τη Χρυσή Αυγή και ότι το δικό της πρόβλημα είναι η η αντίδραση σ' αυτή τη δράση. 

«Μόνο με πολιτισμό μπορώ να απαντάω στη βαρβαρότητα! Με γνώση! Χρειάζεται πάρα πολύ κόπο για να είμαι ψύχραιμη», κατέληξε η Λιάνα Κανέλλη. 

Πηγή

15 σχόλια:

  1. Αυτή ακριβώς είναι η αστική δημοκρατία !

    "Παίζουν" διάφοροι, ανάλογα με τις ορέξεις της, καθώς και τα συμφέροντά της !

    Μόνο με πολιτισμό δεν απαντάς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro


      Μονο για ευγενειες δεν ειναι και τετοιοι. ''Οπως εστρωσαν, ετσι θα κοιμηθουν''!

      Διαγραφή
  2. Αν είναι να γίνουμε σαπούνι..ναι..μόνο το κομμουνιστικό σαπούνι φοβάται αυτή η φασιστική βρωμιά. Ολα τα άλλα είναι PH neutral.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μονο πολιτισμενα δεν μιλασ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος (που ξεχασες να βαλεις ενα nick)

      Συμφωνουμε

      Διαγραφή
  4. «Μόνο με πολιτισμό μπορώ να απαντάω στη βαρβαρότητα! Με γνώση! Χρειάζεται πάρα πολύ κόπο για να είμαι ψύχραιμη»

    Εγώ πάντως προτιμώ αυτό που μου είπε ο παππούς μου που τους πολέμησε. Με τους φασίστες δεν κάνεις διάλογο, τους τσακίζεις, κυριολεκτικά, και όχι μεταφόρικά. Πρέπει να γίνεις λύκος για να νικήσεις το λύκο. Αν θέλετε εσείς να γίνετε σαπούνια να κάτσετε να σας κάνουν. Εγώ πάντως, προτιμώ να τους κάνω εγώ σαπούνια και ας με πουν βάρβαρο, σταλινικό κλπ. Καλύτερα ζωντανός και βάρβαρος παρά πεθαμένος και πολιτισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Μόνο με πολιτισμό μπορώ να απαντάω στη βαρβαρότητα! Με γνώση! Χρειάζεται πάρα πολύ κόπο για να είμαι ψύχραιμη»

    Εγώ πάντως προτιμώ αυτό που μου είπε ο παππούς μου που τους πολέμησε. Με τους φασίστες δεν κάνεις διάλογο, τους τσακίζεις, κυριολεκτικά, και όχι μεταφόρικά. Πρέπει να γίνεις λύκος για να νικήσεις το λύκο. Αν θέλετε εσείς να γίνετε σαπούνια να κάτσετε να σας κάνουν. Εγώ πάντως, προτιμώ να τους κάνω εγώ σαπούνια και ας με πουν βάρβαρο, σταλινικό κλπ. Καλύτερα ζωντανός και βάρβαρος παρά πεθαμένος και πολιτισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Μόνο με πολιτισμό μπορώ να απαντάω στη βαρβαρότητα! Με γνώση! Χρειάζεται πάρα πολύ κόπο για να είμαι ψύχραιμη», είπε η Λιάνα.

    Μετάφραση:

    Μόνο με ένταση, με όξυνση τής ταξικής πάλης μπορούμε ν' απαντήσουμε στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού (άρα και του φασισμού τού καπιταλισμού).

    Κι αυτή η ένταση, η όξυνση της ταξικής πάλης, απαιτεί πρώτα απ' όλα γνώσεις. Ιδεολογικοπολιτικές γνώσεις και ενημέρωση.
    Τι διάολο είναι ακριβώς ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός, πώς λειτουργεί, ποια η εξέλιξή του κλπ.
    Τι ακριβώς είναι ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός, πώς θα φτάσουμε εκεί, πώς θα οικοδομηθεί, πώς θα κυβερνηθεί κλπ.

    Κι επειδή ο καπιταλισμός παρασάπισε και κινδυνεύει, έβγαλε στο κουρμπέτι και το φασισμό..., απόδειξη ότι γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και προκλητικός.

    Επομένως χρειάζεται να έχουμε ατσάλινα νεύρα για να διατηρούμε την ψυχραιμία μας όποτε επιβάλλεται. Κι αυτό απαιτεί μεγάλο κόπο.

    Π.χ., όπως σωστά είπε η Elva σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ,
    αν οι δυνάμεις τού ΠΑΜΕ είχαν απαντήσει στις χυδαίες προκλήσεις των φασισταριών στο Σύνταγμα (μέρα επίσκεψης Μέρκελ), θα γινόταν πανικός και σφαγή η οποία θα χρεωνόταν στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

    Θα εξελισσόταν ίσως (;;;) μια στημένη προβοκάτσια με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σε μια συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, με απρόβλεπτες και πιθανόν αιματηρές συνέπειες. Ποιος θα είχε όφελος από αυτό;

    Χρειάζεται λοιπόν απόλυτη ψυχραιμία, ώστε να τους μένουν στα χέρια οι προβοκάτσιες.

    Κι οπωσδήποτε, το θέμα δεν είναι προσωπικό. Να αντεπιτεθώ δηλαδή γιατί ένας κ@λοπαιδαράς με προκάλεσε.

    Το θέμα είναι να καταδικαστούν οι φασιστοκ@λοπαιδαράδες στη συνείδηση του λαού.

    Και δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κανείς από εμάς, εννοώ άπαντες τους αντικαπιταλιστές, άρα και αντιφασίστες, που δε θα ήθελε ν' απαντήσει αμέσως και με τον ίδιο τρόπο σ' αυτά φασιστοναζομορφώματα.
    Όμως επαναλαμβάνω, δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε περί ορέξεως πρόκειται.

    Είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα, κι έτσι θα το αντιμετωπίσουμε.
    Κι οπωσδήποτε, έχουνε γνώση οι φύλακες...
    Κάθε πράμα όμως, στον καιρό του...

    Κι αν το πάμε και παραπέρα το θέμα, ένα είναι απολύτως βέβαιο:

    Όσο το ταξικό κίνημα δυναμώνει και μαζικοποιείται στο δρόμο τής ρήξης και της ανατροπής, τόσο θα λιώνει τα ...σκουλήκια στο διάβα του.

    Όλων των ειδών τα ...σκουλήκια, κι όχι μόνο τα φασιστοναζομορφώματα που συγκεντρώνονται σήμερα στη Χρυσή Αυγή.

    Επιπλέον θα έχουμε γρήγορες εξελίξεις και πιθανότατα παραπέρα αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
    Ας τους αφήσουμε λοιπόν να ξεβρακωθούν πρώτα άπαντες και ...απαντάμε ...συνολικά.

    Πάνω απ' όλα όμως, ψυχραιμία και καθόλου πρεμούρα.
    Τα ...χρέη τους οι ...κοτούλες και τα ...χρυσαυγουλάκια τους, θα τα πληρώσουν... την ώρα που πρέπει.

    Κι οπωσδήποτε, δεν κάνουμε διάλογο με δαύτους. Απλά, τους απομονώνουμε, τους αποκαλύπτουμε και δεν απαντάμε στις προκλήσεις τους, ακριβώς γιατί είναι προετοιμασμένοι...
    Όταν λοιπόν απαντάς σ' αυτόν που σε προετοιμασμένος σε προκαλεί, αποδεικνύεσαι προβλέψιμος και άρα χαμένος από χέρι.

    Ας μην αποδειχτούμε λοιπόν προβλέψιμοι, γιατί θα χάσουμε πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούμε να κερδίσουμε ως απρόβλεπτοι...

    Μ' άλλα λόγια, εκτός από...σαπούνια, υπάρχουν και ...κρεμοσάπουνα...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

      Παρα το γεγονος οτι προκαλουν σε σημειο που το ευκολωτερο θα ηταν να τους απαντησει κανεις με το ιδιο ...νομισμα, δεν πρεπει να πσει κανεις στην ευκολη παγιδα. Δεν είναι ενα ευκολο θεμα, ουτε ειναι προσωπικό, αλλα ως πολιτικο χρειάζεται οπωσδηποτε ψυχραιμία και μεθοδικοτητα ώστε να φανει ο προβοκατορικος ρολος τους και οσο το ταξικό κίνημα δυναμώνει και μαζικοποιείται, οπως λες κι εσυ, τόσο κατι τετοιοι δεν θα εχουν χωρο να σταθουν πλεον με οσα κανουν και λενε, βγαινοντας μαλιστα και στα καναλια που επιμενουν να δειχνουν αηδιαστικους διαλογους με φασιστες οταν δεν επρεπε καν να τους δινεται βημα!
      Ενα παραδειγμα ηταν και αυτο το..''show'', στο παρακατω link.

      http://bit.ly/STA866

      Διαγραφή
  7. Αχχχχ, Εlva μου...

    Δεν έχω τις δικές σου γνώσεις στους Η\Υ, κι όσες προσπάθειες έκανα να βρω το "show" που μου προτείνεις, απέβησαν άκαρπες.
    Βήθησέ με μ' όποιον τρόπο, αν μπορείς.

    Για να σ' ευχαριστήσω όμως επειδή συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις, θα σου προσφέρω να διαβάσεις παρακάτω κάτι πανάκριβο...

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    “Ο περιπλανώμενος θίασος της «Χρυσής Αυγής» μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις
    παρεμποδίζουν θεατρική παράσταση και επιβάλουν τη λογοκρισία.

    Την ίδια ώρα, οι γιορτές της, όπως τις ονομάζει η ίδια η «Χρυσή Αυγή»,
    πλαισιώνονται από καλλιτέχνες που θεωρεί ότι «φημίζονται» για την «ελληνικότητα» τους και την υπεράσπιση του «ορθόδοξου» θρησκευτικού αισθήματος.
    Ενδεικτικοί, είναι οι στίχοι τραγουδιών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σ’ αυτές:

    «…αχ το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω» και με ξένους στίχους «...Χίτλερ το όνομά σου θα δοξάζεται!...Και όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει ερείπια, όταν η αχρεία δημοκρατία θα εξαφανιστεί στην ανυπαρξία. Μεγάλε Αδόλφε, θα ξανανέβεις στο θρίαμβο, η μνημειώδης επιστροφή σου, είναι ότι αυτός ο όχλος φοβάται!».

    Είναι υποκριτές και Φαρισαίοι.
    Το ναζιστικό μόρφωμα είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος για να στρέψει τη βία του ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων που έχουν συμφέρον να παλέψουν για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

    Στον αγώνα αυτό, που είναι αγώνας για τη ζωή και το μέλλον,
    οι νέοι και οι νέες να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες.
    Να μην έχουν τόπο να σταθούν”.


    (Αθήνα 12 Οκτώβρη 2012 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ)

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    Για να σε διευκολυνω απλα πατησε εδω να δεις το video που εννοω.

    Σ ευχαριστω για το αποσπασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Elva

    Παρότι μέχρι τη μέση ανέχτηκα να βλέπω αυτό το ...show, δε σου κρύβω ότι κατέφυγα σε depon αναβράζον για να καταλαφιάσω τον πονοκέφαλο.

    Ναι, τα τελευταία κεφάλαια του ...σεναρίου
    "τους" ετοιμάζουν.
    Τον τίτλο όπως γνωρίζεις τον έχουν έτοιμο εδώ και λίγες βδομάδες:
    ΣΥΡΙΖΑ ή ΦΑΣΙΣΜΟΣ... ΣΥΡΙΖΑ ή ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ..., δια στόματος Τσίπρα θαρρώ.

    Πώς μας τον είχαν σερβίρει έναν παρόμοιο τίτλο προ ολίγων δεκαετιών;
    Α, ναι. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΤΑΝΚΣ...

    Εγώ πάντως, τρέμω σαν το ψάρι απ' το φόβο μου.
    Γι' αυτό κι αρχίζω αμέσως την προσευχή.

    "Λαέ μου παντοδύναμε, δείξε τη δύναμή σου
    Ψηλά σού λέω τη γροθιά, στεντόρεια τη φωνή σου!
    Τον καναπέ παράτα τον, φαϊ δε θα σου δώσει
    Και ο θεός τού πουθενά, δε θά 'ρθει να σε σώσει

    Λαέ μου παντοδύναμε, σε σένα προσκυνάμε
    Κάνε το θαύμα σου λοιπόν και ξύπνα πριν σε φάνε
    Ευλόγα και το ΚΚΕ, που 'χει πείρα και δράση
    Κι ενότητες δε μάσησε, καρέκλες για να πιάσει

    Λαέ μου παντοδύναμε, σε σένα προσκυνάμε
    Για σένα αγωνιζόμαστε, ματώνουμε, πονάμε
    Ευλόγα και το ΚΚΕ, που πίστη πάντα σού 'χει
    Και ακολούθα το ταχιά, κακό να μη σου τύχει!

    (Ουφ, τώρα που έκανα την προσευχή μου, ηρέμησα.
    Πάει, δεν φοβάμαι πια!)

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, να διευκρινίσω ότι η προσευχή αυτοσχεδιάστηκε από εμένα, την στιγμή που την ...έκανα στο σχόλιό μου.

    Elva παιδί μου, σε καθιστώ μάρτυρά μου για τα πνευματικά δικαιώματα της προσευχής μου.

    Ναι μεν, επιτρέπεται κι επιβάλλεται να την κάνει καθείς πιστός ανά πάσαν στιγμήν, αλλά όχι να την οικειοποιηθεί.

    Ελπίζω να σε διασκέδασα.
    Καλό βράδυ.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    Βοήθεια μας, λοιπον! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...