13 Οκτ 2012

Φρίκη και σαπίλα

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να απονείμει το Νόμπελ Ειρήνης για το 2012 η νορβηγική επιτροπή, επαναβεβαιώνοντας τη σκοπιμότητα και το χαρακτήρα των βραβείων Νόμπελ.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο βραβείο πήρε το 2009 με την εκλογή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα !!!

Τώρα, με τον ισχυρισμό ότι:
«η Ενωση και οι προκάτοχοί της έχουν συμβάλει για πάνω από έξι δεκαετίες στην προώθηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων» (σ.σ.: !!!!!!)
η επιτροπή των Νόμπελ δικαιολογεί την απόφασή της σε σχετική ανακοίνωση, ονομάζοντας έναν ιμπεριαλιστικό οργανισμό, ο οποίος έχει να επιδείξει συμμετοχή - επίσημη είτε ανεπίσημη - με συγκεκριμένες αποφάσεις του σε όλους τους πολέμους και τις επεμβάσεις από την ίδρυσή του και μετά ως ... «ακοίμητο εργάτη» της διεθνούς ειρήνης. (σ.σ.: !!!!!!)

Χαρακτηρίζεται θεματοφύλακας της ... «ειρηνικής συνύπαρξης» των λαών, η ΕΕ, η οποία:

- στηρίζει το εμπάργκο κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας

- στηρίζει τις κυρώσεις κατά του Ιράν

- συμμετέχει με συγκεκριμένες αποφάσεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν

- είχε ρόλο στην επέμβαση στη Λιβύη

- λαμβάνει μέρος στους σχεδιασμούς για τη Συρία

- παλιότερα σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ.

Ταυτόχρονα, υιοθετεί τρομονόμους, με στόχο τα λαϊκά κινήματα και προωθεί τη στρατηγική του κεφαλαίου ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Ο χαρακτήρας του βραβείου αναδεικνύει τη σκοπιμότητά του, όσον αφορά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς και την πάγια αντικομμουνιστική εκστρατεία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εντός της ΕΕ.

Η ΕΕ, πρωταγωνιστής σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό, περιγράφεται ως ο εγγυητής του ότι «ιστορικοί εχθροί μπορούν να γίνουν στενοί σύμμαχοι», με παράδειγμα τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η Επιτροπή των Νόμπελ εμφανίζει την ΕΕ ως «θεματοφύλακα» των δημοκρατικών θεσμών, με αναφορές στα δικτατορικά καθεστώτα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, χώρες οι οποίες, όπως σημειώνεται, μπήκαν στην Ενωση με όρο την εισαγωγή της αστικής δημοκρατίας.
(σ.σ.: Δεν το ξέραμε ότι το Πολυτεχνείο έγινε με προτροπή της ... ΕΕ !!!)
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες (σ.σ.: α, μπράβο, αυτός είναι ο μοναδικός και κύριος λόγος του βραβείου Νόμπελ ειρήνης στην ΕΕ) και στο ρόλο της ΕΕ, όσον αφορά την αντικομμουνιστική εκστρατεία, όπου οι Βρυξέλλες έχουν δείξει μεγάλο «έργο» και υποστηρίζεται ότι «η πτώση του Τείχους έκανε δυνατή την είσοδο αρκετών χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, ανοίγοντας μία νέα εποχή», προσθέτοντας ότι «ο διαχωρισμός μεταξύ ανατολής και δύσης έχει φτάσει σε μεγάλο βαθμό στο τέλος του, η δημοκρατία έχει ενισχυθεί και πολλές διαμάχες με βάση την εθνότητα έχουν διευθετηθεί».
«Μοναδικό έργο που αντικατέστησε τον πόλεμο με την ειρήνη, το μίσος με την αλληλεγγύη», χαρακτήρισε την ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σοσιαλδημοκράτης, Μάρτιν Σουλτς, ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι υποστήριξε ότι «το βραβείο είναι η ισχυρότερη δυνατή αναγνώριση των βαθιά πολιτικών κινήτρων πίσω από την Ενωση», ενώ, ξεχειλίζοντας από υποκρισία, ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ είναι η «μοναδική προσπάθεια όλο και περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών να υπερβούν τον πόλεμο και τους διαχωρισμούς και να διαμορφώσουν από κοινού μία ήπειρο ειρήνης και ευημερίας».

Τι άλλο να πούμε, παρά του ότι βρήκε καινούργια λήμματα ο ... Μπαμπινιώτης για το λεξικό του, όταν αναφέρεται στην υποκρισία, στην σαπίλα, στην φρίκη, στην αηδία !


4 σχόλια:

  1. NO BELL Ειρήνης ..για να μην τους ξυπνήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ntina: Κατά τη γνώμη μου, αυτοί, δεν κοιμούνται καθόλου !

      Τη δουλειά τους κάνουν και μάλιστα πολύ καλά !

      Ο κόσμος κοιμάται και δεν λέει να ξυπνήσει ...

      Οπότε, το no bell πάει στον κόσμο !

      Διαγραφή
    2. Γεια σου faro

      Οπότε, το no bell πάει στον κόσμο !

      Άκριβώς αυτό εννοούσα :)

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που συμφωνάμε ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...