10 Οκτ 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: (Και) η υπ. Παιδείας της Μέρκελ ύποπτη για..λογοκλοπή!


Η Γερμανιδα υπουργός Παιδείας, Annette Schavan, ειναι υποπτη λογοκλοπής από την περασμενη άνοιξη. Τώρα, ένας ακτιβιστής στο διαδίκτυο έχει δημοσιεύσει τα ευρήματά του, που υποτίθεται ότι δείχνει κακής ποιότητας παραπομπή σε σχεδόν 100 σελίδες ενος πάνω από 300 σελίδες διδακτορικου.

Τον Μάρτιο του 2011, το υπουργικό συμβούλιο της καγκελαριου Μέρκελ πέρασε ένα ανεπιθύμητο ανασχηματισμό. Ο Υπουργός Άμυνας, Karl-Theodor zu Guttenberg, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από μόλις δύο χρόνια θητείας του, ως υπουργος της κυβέρνησης. Όπως αποδείχθηκε, είχε αντιγράψει μεγάλα κομμάτια από τη διδακτορική του διατριβή - και είχε τελικά ανακαλυφθει.

Φέτος, θα μπορούσε να είναι η σειρά ενος ακομη μέλος υπουργικού συμβουλίου. Η Annette Schavan, μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Μέρκελ, έχει επίσης κατηγορηθεί ότι δεν έχει τηρησει αυστηρά και με τον καλυτερο καλύτερο ακαδημαϊκό τροπο, την σύνθεση της διατριβής της. Οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν πρώτα στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά την Τρίτη έγιναν λίγο πιο συγκεκριμένοι. Ένας ανώνυμος blogger δημοσίευσε τα ευρήματα που λέει οτι αποτελουν αμφισβητήσιμες ενδειξεις για τις 92 από τις 335 σελιδες κειμενου της διατριβής.

"Θεωρώ ότι οι παραβάσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι ασυγχώρητες", ειπε στην εφημερίδα Die Welt ο blogger, ο οποίος εχει το ψευδώνυμο Robert Schmidt και δήλωσε: "Κατά τη γνώμη μου, αυτό μετρά σαν απάτη."

Οι κατηγορίες της λογοκλοπής εναντίον της Schavan - η οποία για κακη της τυχη ειναι, επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της εκπαίδευσης στο γραφείο της Μέρκελ - προέκυψε αυτή η άνοιξη και ειναι το προϊόν της αυξημένης προσοχής από τους ακτιβιστές στο διαδίκτυο για τις διατριβές (Ph.D) επιφανών Γερμανών, στον απόηχο της περιπτωσης του Guttenberg. Αρχικές ενδείξεις προχειρότητας βρέθηκαν από τους ακτιβιστές που σχετίζονται με το "VroniPlag," έναν ιστοτοπο wiki που ξεκινησε τον Μάρτιο του 2011, που ασχοληθηκε με οκτώ εξέχοντες πολιτικούς, ή επαγγελματίες, στη Γερμανία, που τους αφαιρεθηκε  το διδακτορικό τους, ως αποτέλεσμα λογοκλοπής. Το VroniPlag ιδρύθηκε στον απόηχο του σκανδάλου του Guttenberg.

Ο Schmidt είπε στην Die Welt, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των ατόμων που σχετίζονται με το VroniPlag δεν βρήκε αρχικά τις παραβάσεις της Schavan αρκετά πειστικες, ώστε να δημοσιευθουν, έτσι προχωρησε μονος του τις ερευνες. 

Λόγω της ανωνυμίας του, είναι δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς τι τον οδήγησε να προβεί σε ανάλυση της διατριβής της Schavan, την οποία ολοκλήρωσε το 1980. Τα περισσότερα από τα αποσπασματα που βρέθηκαν να ειναι αμφίβολα φαίνεται να είναι περιπτώσεις που η Schavan έχει ελαφρώς τροποποιησει το κείμενο από δευτερογενείς πηγές για να δώσει την εντύπωση ότι είχε διαβάσει τα πρωτογενή έγγραφα -μια πολύ μικρότερη παραβαση από ό, τι στη περιπτωση του Guttenberg, ο οποίος αντεγραψε μεγάλα τμήματα της διατριβής του από άλλες πηγές χωρίς παραπομπή.

Η εκτεταμένη ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, δεν είναι πιθανό να αυξήσει αμεσα την πίεση στην Schavan. Έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι έχει απατήσει στην διατριβή της και το Πανεπιστήμιο του Düsseldorf, όπου η Schavan εκανε το διδακτορικό της, πάνω από τρεις δεκαετίες πριν, είναι επί του παρόντος στη διαδικασία της αναθεώρησης του. Δεν είναι σαφές πότε θα ολοκληρωθεί.


Μτφ απο Spiegelonline


2 σχόλια:

  1. Μετά κατηγορούν την Ελλάδα, οι πάσης φύσεως απατεώνες πολιτικοί και στη Γερμανία. Πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι..


    Λευτέρης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...