22 Νοε 2012

21-11-12: H υπέροχη ομιλία της Αλέκας! (video)

Προϋπόθεση για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του λαού είναι το ισχυρό ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία, διαμόρφωση λαϊκής πλειοψηφίας που θα τραβήξει το λαό σε ρήξη και ανατροπή, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εκδήλωση της Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο μαζικό εργατικό κίνημα, οργανωμένο γερά στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, τόνισε, προσθέτοντας πως στην πορεία προς τη ρήξη και ανατροπή, θα υπάρχουν μικροκατακτήσεις, οι οποίες θα δίνουν κουράγιο στους εργαζόμενους μέχρι την τελική νίκη.



Η Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός «περνά στην πλήρη αντίδραση» και πρόσθεσε ότι η πολιτική της ΝΔ έχει εσωτερική συνοχή αναφορικά με την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς «πρώτα έρχεται η καταστροφή της εργατικής δύναμης και κατόπιν αν αυτή δεν είναι αρκετή, επέρχεται και η καταστροφή δυνάμεων του κεφαλαίου. Και πρόσθεσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άλλο μείγμα διαχείρισης, είναι ασυνεπής με το λαό, καθώς ως κυβέρνηση θα προσχωρήσει στη στρατηγική του κεφαλαίου, προσθέτοντας ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και 90% να πάρει δεν θα μπορέσει να τα εφαρμόσει γιατί η οικονομία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων. Υπογράμμισε πως κάνει ζημιά όταν λέει πως η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να κάνει τα πάντα,  αφήνοντας άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ακόμα πως υπάρχουν τάσεις αναδιάταξης στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και πως όσο η κρίση βαθαίνει, μεγαλώνει και η  ανισόμετρη ανάπτυξη ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Αυτός ο ανταγωνισμός δεν θα λύνεται με πολιτικά μέσα. Θα υπάρξουν και στρατιωτικά προειδοποίησε.

Νωρίτερα, στην εκδήλωση μίλησε ο Παναγιώτης Κατηφές παρουσιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ για το ρόλο της τράπεζας στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας, όπου θα υπηρετεί την κοινωνική ιδιοκτησία της εργατικής εξουσίας, την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Παρουσίασε επίσης στοιχεία που αφορούν στη διαδικασία μονοπώλησης του κλάδου, αρχικά μέσα από τη δημιουργία τριών ομίλων, η οποία ισχυροποιεί το κεφάλαιο αυξάνοντας την επιθετικότητά του σε βάρος των εργαζομένων. 

4 σχόλια:

  1. το τραβάνε που το τραβάνε το βίντεο ας τσεκάρουν και τον ήχο ρε γαμώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. stelth

      Πραγματι, κι εγω εχω βαλει τον ηχο στο ...τερμα για να τ ακουσω, αλλα αξιζει τον κοπο!

      Διαγραφή
  2. @ stelth

    Μπράβο για την ευθύτητα της παρατήρησής σου. Όχι μόνο εσύ, αλλά όλοι πρέπει να στείλουμε μύνημα στο ΚΚΕ, ότι αυτά δεν δικαιολογούνται!
    Πονοκέφαλος μ' έπιασε στην προσπάθειά μου ν' ακούσω.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ήχος βγαίνει άηχος...
    Να βρουν τρόπο να το λύσουν το πρόβλημα!

    Τέτοια υπέροχη και κυρίως ΧΡΗΣΙΜΗ ΟΜΙΛΙΑ, και να μην μπορούμε να την ακούσουμε; Είναι ανεπτίτρεπτο!!!

    Όσο για την Αλέκα, τι να πω;;;!!!
    ΑΛΕΚΑ και πάλι ΑΛΕΚΑ!!!
    ΚΚΕ και πάλι ΚΚΕ!!!

    Ευτυχώς που έχει ο Ριζοσπάστης σήμερα αυτήν την ομιλία, αλλιώς θα έσκαγα!
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ λοιπόν, και πάλι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ!

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ANΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ

      Ειναι ενα προβλημα που θελει περισσοτερη προσοχη απο το κομμα, γιατι εκτος απο φιλους και μελη που διαβαζουν τις ομιλιες και απο τον Ριζοσπαστη, ας μη ξεχναμε οτι απευθυνομαστε και σε ατομα που μπορει να μη ψηφιζουν ΚΚΕ, αλλα ενδιαφερονται να ακουσουν τις αποψεις του κομματος για πολλα σημερινα ζητηματα, οποτε χρειαζεται να κερδισει κανεις κοσμο (και) μεσω μιας τεχνικά άρτιας βιντεοσκοπησης!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...