28 Νοε 2012

Ο ... καταλληλότερος διαπραγματευτής !!!

Με το νέο κουστουμάκι του «αλόγου» που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και μερίδας της πλουτοκρατίας και πλήρως προσαρμοσμένος στο ρόλο της νέας σοσιαλδημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση την ευθύνη ότι είναι …απούσα από τη διαπραγμάτευση. 

Φυσικά με αυτήν την κριτική, η εναλλακτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν που είπε ο Α. Τσίπρας σχολιάζοντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ: 

«Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις». 

Η ΝΔ δεν είναι «ικανός» διαπραγματευτής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο …ικανός διαπραγματευτής… 

Ο λαός δε χρειάζεται τέτοια αντιπολίτευση, ούτε μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο σε έναν «ικανότερο» διαπραγματευτή. 

Γιατί θα διαπραγματεύεται με τους ίδιους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ), στο ίδιο καπιταλιστικό σύστημα. 

Εξάλλου, και ο Α. Σαμαράς προεκλογικά πλάσαρε εαυτόν ως «ικανότερο» διαπραγματευτή συγκριτικά με τον Παπανδρέου ή τον Βενιζέλο. 

Είδαμε τα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις με τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η πραγματική λύση για το λαό, η λύση εδώ και τώρα για το λαό είναι να αποφασίσει ο ίδιος να αντεπιτεθεί με όρους ρήξης και ανατροπής για να γίνει αφέντης στον τόπο του. 

Σημείωση μπλογκ: Μήπως να ... συστήσουμε στις διάφορες εταιρίες που κάνουν δημοσκοπήσεις να συμπεριλάβουν και ένα τέτοιο ερώτημα :
Περί ... "καταλληλότερου διαπραγματευτη" ;
Έ, ρε ξυλάρα, που τους χρειάζεται ...

4 σχόλια:

  1. Έβλεπα με συγκατάβαση και κάμποση ανεκτικότητα τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν μέχρι τις εκλογές του Μάη του '12. Από κείνες τις εκλογές και μετέπειτα η συγκατάβασή μου έγινε αποστροφή.

    Ο οπορτουνισμος του ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εκλογών του Μάη ως τώρα. Μιλάμε για παντελή έλλειψη θέσεων.

    Αποκαλούσαν τη ΡΗΜΑΔ (όταν αποσχίστηκε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ) σαν "ΠΑΣΟΚ με πολιτικά". Μάλλον αυτό το παρατσούκλι κολλάει τέλεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Tα άσχημα αποτελέσματα των αεροψεκασμών παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. :-D
    (έστω κι αν έφυγε ο μπαρμπα-Φώτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect: Ότι έχεις ένα δίκιο, το έχεις ...

    Αν και εδώ που τα λέμε, εκεί βασίζονται κι οι οπορτούνες, στην ανεκτικότητα του κόσμου !
    Μέχρι να μπορέσουν να ξεγελάσουν τον κόσμο, ώστε αυτοί να βολευτούν !

    Ξέρεις, μιλάω από πείρας, στη δουλειά μου ... έτσι όπως τα περιγράφω γινόταν συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο έλληνας ελπίζει σε θαύμα, δεν εξηγηται αλλιώς αυτή η αδράνεια. Θα βγει ο Συριζα και θα επιβάλει στις βρυξέλες την γραμμή του. Οι ευρωπαίοι μόλις τον ακούσουν θα τα κάνουν επάνω τους και θα γίνουμε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Τα λεφτά θα έρχονται με βαγόνια, to χρέος θα μπει σε κάψουλα και θα φύγει για άλλο πλανήτη και ο βασανισμένος συριζοέλληνας θα μπορέσει να ξανανασάνει τον φρέσκο αέρα της σούβλας και τον buzukhall.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβαίνει και αυτό που περιγράφεις αν και νομίζω πως μέρα με την μέρα οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Σύριζα ρίχνουν τον πύχη των πεποιθήσεών τους όλο και πιο κάτω. Όμως παρ' όλ' αυτά θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές Σύριζα, ασχέτως αν ενδόμυχα γνωρίζουν τις κωλοτούμπες και το μπάμ που θα κάνει, για έναν κυρίως λόγο. Θέλουν απεπλπισμένα να πιστεύουν στην εύκολη λύση. Έχουν στρογγυλοκάτσει χρόνια στον καναπέ, έχουν χάσει κάθε ιδεολογική-αγωνιστική επαφή κι έχουν σπείρει με φόβο και ηττοπάθεια τις μικρότερες γενιές. Για σοσιαλισμό-κομμουνισμό καλά ούτε να ακούσουν...δεκαετίες τώρα οι αστοί έχουν κάνει πολύ καλή ιδεολογική δουλειά και τώρα οι "αριστεροί" υποψήφιοι σωτήρες τους έρχονται να συμφωνήσουν με όλη την αντικομμουνιστική προπαγάνδα και να συντηρητικοποιήσουν ό,τι προοδευτικό στοιχείο έχει μείνει εκτός ΚΚΕ...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...