20 Νοε 2012

ΠΑΜΕ: Δυναμική παρέμβαση στο ΙΚΕΑ!


Πηγαδάκια εργαζομένων συζητάνε για μισθους 600 ευρώ που πετσοκόβονται! (Πηγη twitter)

...ενάντια στους εκβιασμούς για υπογραφή ατομικών συμβάσεων!

Να απορρίψουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας του ΙΚΕΑ, που από το πρωί επιχειρεί με την τρομοκρατία να αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, καλούν τους εργαζόμενους, με δυναμική παρέμβαση στο κατάστημα επί της Λεωφόρου Κηφισού, η Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Ήδη, οι εργαζόμενοι, ομόφωνα με γενική τους συνέλευση, έχουν απορρίψει τις ατομικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς από 8,5 έως 11% και καταργούν εργατικά δικαιώματα και η εργοδοσία, απέναντι στην «απειθαρχία» τους, επιχειρεί να τους κάμψει «ζητώντας» τους, κατά μόνας, να υπογράψουν συμβάσεις.

Έξω από την πόρτα του γραφείου, όπου η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους για να υπογράψουν, βρίσκεται αντιπροσωπεία των Σωματείων ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, ενώ με περιοδεία σε όλους τους χώρους και συζήτηση με τους εργαζόμενους τους καλούν να αντέξουν στις πιέσεις, να μην υπογράψουν, αγωνιστικά και αδιάλλακτα  να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Νωρίτερα, με παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή του υποκαταστήματος, απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η εκβιαστική υπογραφή των συμβάσεων και να μπούνε μέσα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Από τη σημερινή κινητοποίηση στο ΙΚΕΑ  (Φωτο 902gr)

Τελικα οι εργαζόμενοι στο πολυκατάστημα ΙΚΕΑ, στη Λεωφόρο Κηφισού, με γενική συνέλευση στην είσοδο του καταστήματος αποφασισαν 24ωρη απεργία, αύριο, Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι η «Ikea International» το 2011 άνοιξε επτά νέα καταστήματα, αγγίζοντας τα 287 συνολικά και παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,97 δισ. ευρώ από 2,69 δισ. ευρώ το 2010.

11 σχόλια:

  1. Γιατί μισώ τα ΙΚΕΑ, απο κάποιον Αυστραλό μπλόγκερ:
    (ως κει κάτω έφτασε η χάρη τους)
    kasplode: Hell on Earth... X2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect

      ''So, to sum up what we've got here is that you have a massive shop built on a rubbish heap''. Σωστος o Aυστραλος! :)

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Πολυ κατατοπιστικη, ευχαριστουμε για το link!

      Διαγραφή
  3. περι ΙΚΕΑ και Ανατ.Γερμανίας γνωρίζετε κάτι που βγήκε αυτές τις μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Leon77

      Aν εννοεις αυτο, http://bit.ly/S2Rk7o το εχω μαθει, δυστυχως!

      Διαγραφή
  4. Elva καλησπέρα σου.
    Να συμπληρώσουμε ότι το ΙΚΕΑ αναπτύσει και "κοινωνική πολιτική" και σε αυτά τα πλαίσια εχει δείξει ενδιαφέρον να συμμετέχει, (να εισβάλει) στα ΑΕΙ αξιοποιώντας τα προβλήματα στη σίτιση
    Και πριν λίγο διάβαζα στο "ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών" ότι επίπλωσε ένα νηπιαγωγείο στη Νίκαια.

    Μιλάμε για " ευαισθησίες" στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα σχολεία και στη μόρφωση,την ίδια στιγμή που καταδικάζει τους γονείς και τα αδέρφια τους σε μισθούς πείνας, στην ανασφάλεια, στην απόλυτη εκμετάλλευση.
    Αλλά όπου μυριστούν μπίζνα φροντίζουν να εξασφαλίσουν πρόσβαση με όποιους τρόπους.
    Οι "κοινωνικά ευαίσθητες επιχειρήσεις", επιχειρούν να πείσουν για το ενδιαφέρον τους και να παίρνουν γραμμή προτεραιότητας στις νέες επενδύσεις
    Κανένας επιχειρηματίας δεν μπαίνει στα σχολεία για να προσφέρει, αν προτού δεν έχει εξασφαλίσει τα πολλαπλάσια κέρδη του.
    Η όποια βοήθεια προσφέρει δεν είναι παρά επένδυση για τα κέρδη τους.
    Βλέπεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με την βοήθεια της κεντρικής εξουσίας, των δημαρχων, των ΜΚΟ, της εκκλησία,.... μεγάλες επιχειρήσεις διεισδύουν σε διάφορους τομείς της παιδείας.
    Η εμπορευματοποίηση είναι γεγονός, γεγονός που πρέπει να ανατραπεί μαζί με όλες τις "επενδύσεις τους"



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη blackbedlam

      Ολοι ξερουμε βεβαια τις τακτικες τετοιων γιγαντιαιων ομιλων που ειτε πλασαρονται ως ''ευαισθησιες'', ειτε ως κατι αλλο, σκοπος τους ομως ειναι το κερδος.
      Καπου διαβαζα οτι οταν καποιες δραστηριοτητες τους ονομαζονται φιλανθρωπικες τοτε εκπιπτει η φορολογιση τους η οποια δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη χαρις στα φορολογικα τεχνασματα που καθε φορα εφευρισκουν για να ξεφευγουν απο τις υποχρεωσεις τους!
      Κοιταξε και το παρακατω λινκ που αναφερεται στο ΙΚΕΑ και τη φοροδιαφυγη σε διαφορους προορισμους Λιχτενστάιν, Curacau κ.α
      http://bit.ly/QtVo3U

      Διαγραφή
  5. Καλά όλα αυτά που λέτε, αλλά για τους πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους της ΣΤΆΖΙ που τους διέθετε για να δουλεύουν σε καταναγκαστικά έργα στο ΙΚΕΑ τουμπεκί ψιλοκομμένο έτσι;
    Μπράβο σας όρε μάγκες και μετά θέλετε και από πάνω να πείσετε τον κόσμο να σας ακολουθήσει.

    Ζήτα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ(ή) ο Χόνεκερ και οι συνομήλικοί του είτε έχουν πεθάνει, είτε (οι νεώτεροι) έχουν επανδρώσει το De Linke, είτε είναι στο σπίτι τους πλέκοντας ζεστά καλτσάκια για τις κρύες μέρες του γερμανικού χειμώνα. Οπότε δεν μπορούν να πουν τίποτα για τις μέρες της DDR και την πιθανή τους σχέση με το ΙΚΕΑ και τα έπιπλά του. Την ανακοίνωση την έκανε (και έγινε γνωστή) ο όμιλος ΙΚΕΑ και επίσημα τεκμήρια πλην κάποιων μαρτυριών από "πολιτικούς κρατούμενους" της εποχής δεν υπάρχουν.
      Υπάρχει η αντίθετη άποψη; Όχι.
      (και να βγει κάποιος παππούς να πει το αντίθετο, ποιος θα τον πιστέψει ...)

      Μ' όλα αυτά δεν θέλω να υποστηρίξω τις τυχόν παράτυπες πρακτικές του καθεστώτος της DDR, με σκοπό να υποστηρίξεις το ΚΚΕ. Άλλωστε ποιος (από το ΚΚΕ) το κάνει και ποιος το θέλει;

      Τι να πω και γω; Να πω ότι αυτή η πρακτική υπάρχει στις φυλακές των ΗΠΑ;
      Και; Άλλαξε κάτι; Ποιος με πιστεύει;
      Ενώ μια ανακοίνωση λύπης (κατόπιν εορτής) του ΙΚΕΑ, γινεται όχι μόνο πιστευτή, αλλά γίνεται και αφορμή μα χτυπηθεί το τυμπανιαίο πτώμα της DDR.
      Μιλούν τα πτώματα;

      Τράβα τώρα για το μεροκάματο των 20 ευρώ!

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...