28 Νοε 2012

MEXICO: ''She had been burned, beaten and stabbed!''

Dr Maria Santos Gorrostieta


Η δημαρχος της πολης Tiquicheo στο Μεξικο, η 36χρονη γιατρος, Maria Santos Gorrostieta, «η ηρωίδα του 21ου αιώνα», οπως δικαια την ονομαζουν, βρέθηκε χθες νεκρή σε κεντρικό δρόμο της κοινότητας Σαν Χουάν Ταραραμέο. Ισως πει κανεις οτι αυτα συμβαινουν ..καθε μερα στο Μεξικο, τι σημασια εχει αλλο ενα θυμα;

Τα καρτελ του θανατου σκοτωσαν τη πρώην δήμαρχο. Η γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δρόμο της περιοχής αν και επίσημη αιτία θανάτου ήταν σύμφωνα με την αστυνομία, χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι, ενώ τα σημάδια στα χέρια, τα πόδια τη μέση και το στήθος της αποδεικνύουν ότι την βασάνισαν φρικτά πριν την σκοτώσουν.

Η Maria Santos Gorrostieta αφησε πισω της τρια παιδια, αλλα ηταν ηδη γνωστη σ ολο τον κοσμο, για τη σκληρη μαχη που εδινε σ ολη τη διάρκεια της θητείας της προκειμένου να εξαρθρώσει τα καρτέλ ναρκωτικών! Μπορει τελικα να τη νικησαν, αλλα δεν εβαλαν φρενο στο κουραγιο της για ο τι εκεινη πιστευε δικαιο να αγωνισθει, κατι που θα επρεπε να κανει πολλους ανδρες και ειδικα πολιτικους, να ντρεπονται για την ατολμια τους!

Η οικογένεια της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της από τις 14 Νοεμβρίου. Η ίδια ήταν για χρόνια στο στόχαστρο των καρτέλ και είχε επιβιώσει από θαύμα, από τις δύο προηγούμενες επιθέσεις δολοφονίας που είχαν γίνει εναντίον της. Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τον Οκτώβριο του 2009, στο El Limone, όταν ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια και στο οποίο ηταν μαζι και ο σύζυγός της ο οποίος έχασε τη ζωή του. 

Σημαδια απο σφαιρες και το αυτοκ. ατυχημα
Η επίθεση παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αλλά η δημαρχος κατάφερε να βγει ζωντανή. Η Maria Santos Gorrostieta που εξελέγη το 2008, δέχτηκε μια ακόμα επίθεση τρεις μήνες μετά όταν ομάδα μασκοφόρων της έστησε ενέδρα και άρχισε να τη πυροβολει. Από τις 30 σφαίρες που καρφώθηκαν στο αυτοκινητο, τρεις την «βρήκαν» στο σώμα, ωστόσο και τότε είχε καταφέρει να διαφύγει τον κίνδυνο και να σταθεί ξανά στα πόδια της.


Χθες, διαβαζα οτι ο προεδρος του Μεξικο Enrique Pena Nieto ορκίστηκε στην συνομιλια του με τον Ομπάμα, να κάνει "ό, τι μπορεί" για τη μείωση των θανατων που σχετιζονται με τη βια και τα ναρκωτικά στη χώρα του, ενα γεγονος έχει ήδη στοιχίσει τουλάχιστον 50.000 ζωές από τοτε που ξεκίνησε η καμπανια εναντια στα καρτέλ το 2006.


Στις 12 Νοεμβρίου, η Maria Santos Gorrostieta οδηγούσε την κόρη της στο σχολείο στην πόλη Morelia, όταν έπεσε σε ενέδρα από μια συμμορία ένοπλων ανδρών που την τράβηξε από το αυτοκίνητό της και άρχισε να τη χτυπάει. 

Μαρτυρες  περιγραφουν πώς παρακάλεσε τους ενοπλους να αφήσουν το παιδί της και στη συνέχεια μπηκε στο αυτοκίνητο με τους απαγωγείς της, αφήνοντας την κόρη της, που ουρλιαζε στο κλαμα, αλλά ηταν σώα, στο δρόμο. Πέντε ημέρες αργότερα, το ακρωτηριασμένο σώμα μιας γυναίκας, που είχε προφανώς βασανιστεί πριν πεθάνει, βρέθηκε πεταμενο στο δρομο. Αργότερα αναγνωρίστηκε οτι επροκειτο για τη Δρ Gorrostieta.


H τοποθεσια που βρεθηκε το πτωμα της γιατρου.  ''Ηταν καμμενο, ξυλοκοπημενο και μαχαιρωμενο''


Aυτα ομως συμβαινουν στον κοσμο του...κακου καπιταλισμου, μακρια, απο εμας, στο Μεξικο, εκει που οι ανθρωποι σκοτωνονται ακομα και για μια παρεξηγηση, οπως βλεπουμε στις ταινιες!

Δεν γινονται στον...«καλο» καπιταλισμο, που καποιοι συνεχιζουν να ποθουν διακαως, αλλα το περιεργο ειναι οτι κανεις δεν ξερει πια, που ακριβως ...πεφτει!

Πηγες:

10 σχόλια:

  1. H ηρωίδα της εποχής μας. Θυσιάστηκε για μια καλύτερη κοινωνία. Πραγματικά είμαι συντετριμμένος. Και να σας πω κάτι; Μπροστά σε αυτή το έγκλημα δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ελληνικό πρόβλημα. Είμαστε κωλόπαιδα που ακόμα και τώρα κοιτάμε μόνο την παρτάρα μας και για αυτό μας αξίζει αυτό που συμβαίνει. Σε αυτή τη κοπέλα όμως δεν άξιζε. Δεν άξιζε ρε γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βill

      Εχεις απολυτο δικιο. Νοιωθω συγκλονισμενη απο τη θυσια της. Το ''λογικο'' θα ηταν να φοβηθει για τη ζωη της, τα παιδια της και να σταματησει τον πολεμο απο τη θεση της εναντια στα καρτελ μετα απο οσα περασε ηδη χρονια πριν.
      Ομως υπαρχουν και καποιοι, λιγοστοι ανθρωποι, βεβαια που δεν σταματουν μπροστα στην αδικια και παλευουν για μια καλυτερη κοινωνια για τα παιδια τους, κι ας θυσιαζονται οι ιδιοι! Δεν της αξιζε τετοιο τελος!

      Διαγραφή
  2. κατι που θα
    επρεπε να κανει πολλους ανδρες και
    ειδικα πολιτικους, να ντρεπονται για
    την ατολμια τους!

    .
    .
    .

    Γιατι οταν μεταδιδουν τετοιες ειδησεις τα αστικα μεσα πρεπει να κανουν σχολια με τα οποια χαρακτηριζουν -ντε φακτο- τις γυναικες κατωτερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Avωνυμος (βαλε ενα nick, plz)


      Tι εννοεις; Εγω εγραψα τη παρατηρηση επιτηδες, για να προκαλεσω, αν και πιστευω κι εγω οτι εχει να κανει με τον χαρακτηρα του ατομου, ασχετως φυλου!

      Διαγραφή
    2. Εννοώ ότι προσωπικά συγχαίρω κάποιον επειδή είναι δίκαιος, τολμηρός και αγωνιστής γι αυτό ακριβώς δλδ επειδή αγωνίστηκε με θάρρος γι το δίκαιο, και δεν τον συγχαίρω επειδή είναι "σωστός άντρας" ή "φοβερή γυναίκα".

      Όσο δίκαιος και αγωνιστής είναι ο άντρας άλλο τόσο κι η γυναίκα. Μιλάμε για προσωπική μάχη όχι για ομαδική. Αυτή η γυναίκα ξεχωρίζει μέσα από τις πολλές που δεν έχουνε βήμα στην κοινωνία όσο ξεχωρίζει κι ο αντίστοιχος άντρας.

      Εσύ τί ακριβώς θέλεις να πεις με αυτό που λες; :/

      τσαφ

      Διαγραφή
    3. τσαφ

      Κι εγω πανω κατω το ιδιο λεω, αλλα θελω να δωσω και εμφαση στο γεγονος οτι ηταν γυναικα και να παροτρυνω επισης αλλες γυναικες να μη διστασουν να εναντιωθουν απεναντι στην αδικια, γιατι οπως και να το κανουμε στη περιπτωση αυτη ηταν μια γυναικα που σταθηκε με θαρρος απεναντι στους δολοφονους της απο τα καρτελ!

      Ηξερε καλα και δεν δειλιασε, ουτε κρυφτηκε βολικα πισω απο την ιδιοτητα της μητερας, οπως θα εκανε ισως η μεση γυναικα, αλλα η Μαria Santos Gorrostieta ηξερε καλα τις συνεπειες της... ανυπακοης της και του μη συμβιβασμου της!
      Με αυτη την εννοια ειναι μια ξεχωριστη γυναικα και ετσι θελω να το δουν ολοι και ολες! Τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο! Ελπιζω να εγινα κατανοητη.

      Διαγραφή
  3. Τσαφ

    Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου. Θυσιάστηκε, κέρδισε κάποιους αγώνες αλλά το καρτέλ την έβγαλε απο τη μεση. Θα σου πω όμως γιατι αντιδρω Έλβα. Κουβεντα να γινεται κ οχι πως ειμαστε "αντιπαλοι".
    Ως μικροαστοπουλο ανακαλυψα τον εαυτο μου να είναι λήπτης και αναπαραγωγος μιας συγκεκριμενης προπαγανδας : της αστικης εξιστορησης των πραγματων.
    Για να συντομευω οσα θα πω ας μιλησω με ενα σημερινο βιωμα. Μολις επεστρεψα απο την προβολη της νεας ταινιας του Τομ Χανκς. Περιληψη : ανθρωποι σε διαφορετικες εποχες που ειχανε ενα κοινο, χαραγμενο ενα μικρο σημαδι-αστερι πανω στο σωμα τους, εκαναν εναν προσωπικο μοναδικο αγωνα και φωτιζαν την πορεια των υπολοιπων ανθρωπων.

    Συνεχιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια απο τις ιστοριες της ταινιας :
    την εποχη του '60-'70 περιπου, η σεξυ και σαϊνι χαλε μπερυ, ως μαχητικη δημοσιογραφος, υστερα απο ανεπαναληπτες συγκυριες, αποκαλυπτει πως υπηρχανε σχεδια για αιολικη ενεργεια αλλα καποιοι κακοι προωθουσανε την πυρηνικη. Ομως αυτη τους ξεσκεπασε τους παλιανθρωπους! Νικη με μικρες απωλειες.
    Παρενθεση : εκει που πας να χασεις το ενδιαφερον σου για την ταινια σου πετανε ενα εξυπνο ρητο, που αν θυμαμαι καλα απομονωμενο ητανε οντως καλο. Το ρητο ανηκε στο συγγραφεα του αρχιπελαγους γκουλαγκ. Ευγενικα και τυχαια, το ονομα του υπενθυμιζεται στο τελος της ταινιας.

    .
    .
    .

    Λοιπον, μικροαστος που εκανε τον "προσωπικο αγωνα για να γινει καλυτερος ανθρωπος για την κοινωνια", "προσαθουσε να βρει την αντικειμενικη αληθεια" (τρου τρουθ που ελεγε και η ταινια) και μισουσε "τα προβατα" ημουνα καποτε. Οχι πια. Οι αγνωες ειναι ταξικοι κι εμεις μερος αυτων. Μπραβο στους λαους λοιπον!

    Υ.Γ.: 3 ωρες ταινια. Μαεστρικη προπαγανδα με επαναστατικο περιτυλιγμα! Δειτε την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ.2 : Ακου οι "ηρωες" να εχουνε αστερι πανω στο σωμα τους! Προσπαθω ακομα να καταπιω αυτο που ειδα...κι αυτο που καποτε πιστευα.Μαστορες στο να περνανε υποσυνειδητα ο,τι τους βολευει. Ακου αστερι ρε πουστη μου...

    Τσαφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...