13 Νοε 2011

4 Δημοσκοπήσεις: «Ναι» σε Παπαδήμο, «βουτιά» ΠΑΣΟΚ, άνοδος Αριστεράς

Δημοσκοπήσεις Κάπα Research, Public Issue, MARC, MRB, η δημοσκόπηση δείχνει εμπιστοσύνη για Παπαδήμο, πτώση του ΠΑΣΟΚ, άνοδος Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική ΑριστεράΑναδημοσιεύω εδώ 4 δημοσκοπήσεις του αστικού τύπου, για τις οποίες θεωρώ πως παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον σαν ενδεικτικές των μεθοδεύσεων της αστικής τάξης, παρά σαν καταγραφή της γνώμης των πολιτών. Αλωστε οι χτυπητές μεταξύ τους αντιφάσεις, το μόνο που μπορούν να δείχνουν είναι διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές. Καταλήγω δηλαδή (γιατί προβλέπω βομβαρδισμό δημοσκοπήσεων στο άμεσο μέλλον) στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δημοσκοπήσεις διαμόρφωσης και όχι καταγραφής της κοινής γνώμης. Σαν τέτοιες, πιστεύω πως παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον....

Τέσσερις δημοσκοπήσεις στις εφημερίδες της Κυριακής, από τις εταιρίες Κάπα Research , Public Issue, MARC, MRB  αποτυπώνουν με σαφήνεια κάποια κοινά δεδομένα για τους πολίτες της χώρας. Μάλιστα, η δημοσκόπηση της MARC έγινε μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λ. Παπαδήμο. Τα συμπεράσματα είναι ότι η κοινή γνώμη περιβάλλει με εμπιστοσύνη σε πολύ υψηλά ποσοστά το νέο πρωθυπουργό ως προς την ικανότητά του να διαχειριστεί τα οικονομικά θέματα έναντι των πολιτικών, ότι ζητά κυβερνήσεις συνεργασίας, ότι το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται και φτάνει μέχρι και το ...11% με διαφορά τουλάχιστον 9 μονάδων από τη ΝΔ, αλλά η ΝΔ δεν εμφανίζει άνοδο, αντιθέτως με όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Επίσης, τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικότερα, οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στις κυριακάτικες εφημερίδες , έχουν ως εξής:
Δημοσκόπηση Κάπα Research στο «Βήμα της Κυριακής»
Με υψηλό ποσοστό αποδοχής αναλαμβάνει να κυβερνήσει ο Λ. Παπαδήμος. Το 72,9% τον θεωρεί σωστή η μάλλον σωστή επιλογή στη θέση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα» της Κυριακής. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 11%.
Αναλυτικότερα:
Για το 78% ήταν «θετικό ή μάλλον θετικό» το βήμα για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».
Ασφαλές αισθάνεται το 78,6% του δείγματος, πως με τη νέα κυβέρνηση, η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% νιώθει το αντίθετο.
Το 63,4% των πολιτών θεωρεί τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ως την σωστότερη λύση σε σχέση με την επιλογή της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 34,4%.
Στην πρόθεση ψήφου η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 24,1%, ενώ τα ποσοστά των κομμάτων, διαμορφώνονται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 11,9%, Νέα Δημοκρατία: 21,8%, ΚΚΕ: 9,5%, ΛΑΟΣ: 6,1%, ΣΥΡΙΖΑ: 7,6%.
Επίσης:
Το 78% των πολιτών λέει «ναι» στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Ένα ποσοστό 78,6% αισθάνεται τώρα περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη, ενώ μόλις το 9,8% αισθάνεται το αντίθετο. Ειδικότερα:
Το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό».

Όσον αφορά στα συναισθήματα που δημιούργησε η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης,  το 42,2% απάντησε ελπίδα, το 17,4% ηρεμία, το 8,6% ανησυχία, το 8,5% αδιαφορία, το 7,5% οργή και μόλις το 5,4% απαισιοδοξία και φόβο. Ένα ποσοστό 1,9% απάντησε ότι το συναίσθημα που του δημιουργήθηκε ήταν λύπη και μόλις το 1,1% χαρά.

Να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, ζητεί το 34,4% των πολιτών.
Το βαρόμετρο της Public Issue στην Καθημερινή
Θετική γνώμη έχει το 55% για τον  Λουκά Παπαδήμο και μόλις το 18%, αρνητική, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της    Public Issue  για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή» της Κυριακής. Μάλιστα  7 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και 6 στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη για τον κ. Παπαδήμο, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ θετική γνώμη έχει το 56%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο και στο ερώτημα για τη γνώμη των πολιτών στο πρόσωπο του προέδρου της βουλής   Φίλιππου Πετσάλνικου,  για τη θέση του πρωθυπουργού, είναι 25% θετικές γνώμες και 57% αρνητικές.

Ο κ. Παπαδήμος φαίνεται πως εμπνέει την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, καθώς το 45% των πολιτών δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται έναντι 35% που δεν τον εμπιστεύονται.

Το 60% των πολιτών πιστεύει ότι ο δικομματισμός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,  δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 9 μονάδες, ενώ για πρώτη φορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ. Τα κόμματα λαμβάνουν:
ΝΔ με ποσοστό 28,5%,   ΠΑΣΟΚ με 19,5%,  ΣΥΡΙΖΑ με 12%,  ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5%,  Οικολόγοι 3,5% , Δημοκρατική Συμμαχία  2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε θα έχει αυτοδυναμία.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Γιώργος Παπανδρέου λαμβάνει το 19%, ο Αντώνης Σαμαράς το 33%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης το 41%, ο Αλέξης Τσίπρας το 38% και η Αλέκα Παπαρήγα το 27%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο κανένας με 61%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 11%.
Στο μεταξύ, το 54% κρίνει αναγκαία τη διεξαγωγή εκλογών.
Στην ερώτηση για τα σημαντικότερα προβλήματα  της χώρας, οι ερωτηθέντες στο Βαρόμετρο του Νοεμβρίου πιο σημαντικό θεωρούν το οικονομικό με 58% (έναντι 57% τον Οκτώβριο) και δεύτερο την ανεργία με 34%. Τρίτο μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρούνται οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα, με 29%.
Μετά την παραίτηση Παπανδρέου, το 15% εκτιμά πως τα πράγματα στη χώρα μας πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση και το 77% εκτιμά πως πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση. Πριν την παραίτηση Παπανδρέου τα πράγματα πήγαιναν στη σωστή κατεύθυνση για το 8% και στη λάθος για το 86%.

Δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής»
Σύμφωνα με  τη δημοσκόπηση της MARC για το «Έθνος της Κυριακής», την πρώτη που διενεργήθηκε μετά την εκλογή Παπαδήμου στην κυβέρνηση, το 79,1% έχει θετικές γνώμες για το νέο πρωθυπουργό, το 76,4% τον καλεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις, το 54,1% πιστεύει ότι η θητεία του θα πρέπει να επεκταθεί και μετά τη 19η Φεβρουαρίου.
Ως προς τη στάση που κράτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί για το θέμα της ανάδειξης πρωθυπουργού και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, θετικά κρίνεται σε ποσοστό 20% ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς, σε ποσοστό 14,1% ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης και μόλις 12,8% είναι οι θετικές κρίσεις για τον τέως πρωθυπουργό , Γ. Παπανδρέου.
Δημοσκόπηση της MRB για την Real News
Στη δημοσκόπηση της MRB για την Real News της Κυριακής, το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από την προεδρία του κόμματος, με επικρατέστερους στην κούρσα της διαδοχής τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Το ΠΑΣΟΚ από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, συρρικνώθηκε από το 18,1 % στο 11, 9% !
Η ΝΔ προηγείται κατά  10 σχεδόν μονάδες, με ποσοστό 21,8% αλλά καταγράφει πτώση κατά 1,9% από την προηγούμενη μέτρηση του Σεπτεμβρίου.
 Το 68% των Ελλήνων θεωρεί ότι μόνο μια κυβέρνηση συνασπισμού, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.
Αναδημοσίευση από: eklogika

23 σχόλια:

  1. Η "δημοσκοπηση" της Public Issue δινει "εκτιμηση"
    ψηφου,χωρις προθεση ψηφου...βρωμαει απο μακρυα
    Made in Σκαι τι περιμενεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ
    Οχι οτι οι αλλες ειναι να τις εμπιστευεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάντως, το έγραψα και στην εισαγωγή πως δεν τις εμπιστεύομαι, και αμαρτία δεν έχω! :)
    Οι μεταξύ τους (αλλά και εντός τους)αντιφάσεις, βγάζουν μάτι!
    Ενα πρόχειρο συμπέρασμα, είναι πως προσπαθούν να στηρίξουν τον Παπαδήμο, όσο δεν παίρνει (καμμία έκπληξη) και το μεγάλο σπρώξιμο στο ΔΗΜΑΡΙ (μάλλον ο ΣΥΝ απέκτησε αντίζηλο).
    Από αυτά καταλήγω, πως μάλλον για επόμενη εναλλακτική ξανα(!)ποντάρουν σε μία "αναγεννημένη" κεντροαριστερά.
    Κοντόφλαμη προοπτική, αλλά αποδυκνείει πως παίζουνε πλέον με τους μήνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το είχα πει και σε χτεσινό σχόλιο στο φατσοβιβλίο ότι έρχονται στημένες δημοσκοπήσεις. Δεν μπορεί να είναι τιποτά άλλο από στημένες οι δημοσκοπήσεις αυτές. Συμμετέχω στις δημοσκοπήσεις μιας εκ των εταιρειών. Μου στέλνουν τακτικά το ερωτηματολόγιό τους και απαντω τακτικά. Λέω λοιπόν αφού ξέρουν ότι το εμέιλ μου αντιστοιχεί σε ψηφοφόο συγκεκριμένου κόμματος, αρα είναι πολύ εύκολο να στείλουν τα ερωτηματολόγια σε συγκεκριμένους αποδέκτες, με αναμενόμενες απάντησεις κάθε φορά, ένα αυτό. Δεύτερο, ποιός μπορεί να ελέγξει ποιες απαντήσεις μπαίνουν στην "αναλυση" των στοιχείων τους?
    Είναι σίγουρο ότι σκοπός των δημοσκοπήσεων αυτών είναι ένας και μόνο ενας. Να δώσουν κάλυψη στο πολιτικό τους πραξικόπημα και να δικαιολογήσουν την επιλογή Παπαδήμου, ως απάιτηση του λαού. Το θράσσος τους είναι απύθμενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γενικά, οι δημοσκοπήσεις έχουν πολλαπλούς στόχους.

    1. Να μπερδεύουν τον κόσμο
    2. Να "βγάζουν" τα αποτελέσματα που συμφέρουν στο σύστημα
    3. Να επιβάλλουν πράγματα ... και ο νοών νοείτω !
    4. Να χτυπήσεουν ... καμπανάκια

    Στο κάτω κάτω, ας μην ξεχνάμε ούτε ποιοι είναι πίσω από τις εταιρείες, ούτε ποιοι παραγγέλνουν τις δημοσκοπήσεις, ούτε την μεθοδολογία τους.
    (στημένα ερωτήματα, επεξεργασίες κλπ.)

    Στη συγκεκριμμένη φάση, εκείνο που θέλουν ντε και καλά να περάσουν (εχτός από τον κόσμο, κυρίως στις ηγεσίες των αστικών κομμάτων) είναι το πόσο καλό κάνουν οι ... συγκυβερνήσεις !!!
    Κυρίως, αν επικεφαλής είναι ... τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τρακτέρ δεν θα το σταματήσουν με τα χέρια. Ο λαός θα απαντήσει θετικά αυτή τη φορά. Χωρίς ρουσφέτια και με 1 εκατομμύριο ανέργους, ούτε με αίμα ο λαός δεν σταματά. Θα τους στείλει να γκαλοπίζονται εκεί που τους αξίζει. Δλδ το 70% των Ελλήνων έχει ωφεληθεί από τους τραπεζίτες και τώρα θέλει τον Παπαδήμιο διακαώς; Ούτε τον Παπαδημούλη δεν θέλει πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολες οι δημοσκοπήσεις ειναι στημένες προσπαθούν να μας πείσουν πολύ απλά ότι ο κόσμος ναι μεν αντιδράει στα δύο κομματά αλλά στηρίζει το γεννημά θρέμμα των τραπεζιτών και της τριημερής επιτροπής Λουκά Παπαδήμο...
    Παιδιά μην μασάτε ειλικρινά σας το λέω αλίμοινο αν ένας Κομμουνιστής είτε ανήκει στο ΚΚΕ, είτε όχι(όπως εγώ) να τρώει και να παίρνει σοβαρά αυτή την εμετική προπαγάνδα
    Οι νταβατζήδες των ΜΜΕ και της Πλουτοκρατίας έτσι αποπροσανατολίζουν τον κοσμάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα δε νομιζω οτι πιστευει κανεις εδω τις δημοσκοπησεις. για αλλο λογο μπηκε το αρθρο. Το λεει και στην αρχη. Για να φανουν οι μεθοδευσεις των ΜΜΕ (τα οποια εκπροσωπουν διαφορα συμφεροντα αστικων ομιλων). Και οντως. Βλεπω pattern σε καποιες απο αυτες (περαν της ομοφωνιας οτι "ο κοσμος γουσταρει παπαδημο" αρα και κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αρα δεν εχει προβλημα να τον κυβερνουν απευθειας οι αστοι χωρις τη διαμεσολαβηση των τριρακιων τους του πολιτικου προσωπικου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουτε εγω δεν πιστευω στις δημοσκοπησεις και θεωρω οτι ειναι χασιμο χρονου να διαβαζω τετοιου ειδους δημοσιευσεις,ειτε αφορουν την Ελλαδα ειτε θεματα του εξωτερικου, τα αποτελεσματα των οποιων, οπως συχνα διαβαζουμε, δεν εχουν στηριχτει σε επιστημονικα κριτηρια, ουτε αντιπροσωπεύουν την κοινή γνώμη,αλλά μόνο τις γνώμες των επισκεπτών των ιστοτοπων που επέλεξαν να ψηφίσουν.

    Ετσι διαβαζα π.χ στο http://www.galop.gr/index.php?cid=1;pid=1890#anchor1 oτι ενα 53% οργιστηκε με την εκλογη του Παπαδημα, αλλα βεβαια τετοιες δημοσκοπησεις οπως ολοι φανταζομαστε...θαβονται! :(

    Ποια συναισθήματα σας δημιούργησε η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο;

    Ελπίδα - 18 (12.59%)
    Ηρεμία - 8 (5.59%)
    Ανησυχία - 16 (11.19%)
    Αδιαφορία - 11 (7.69%)
    Οργή - 53 (37.06%)
    Απαισιοδοξία και φόβο - 27 (18.88%)
    Λύπη - 4 (2.8%)
    Χαρά - 2 (1.4%)
    Δεν ξέρω / Δεν απαντώ - 4 (2.8%)

    Ψήφισαν: 143

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλα ρε παιδιά,όταν βγαίνει ο Παπανδρέου με χαμόγελο κι ακόμα και τώρα δίνει συχαρίκια για την πρόοδο της Ελλάδος,τι θα έβγαζαν ?? Προσωπικά δε με ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις,για τα "άλλα" που έρχονται φοβάμαι.... it's gonna get ugly που λένε και οι Αμερικανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά απαντήστε μου σε κάτι. Πως γίνεται το ΚΚΕ να τρέχει και να πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες και τα ποσοστά του να παραμένουν ίδια ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κάνει τίποτα τα εκλογικά του ποσοστά να εκτινάσονται; Ε;

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά, ρε παιδιά, ξέρει κανείς αν παραιτήθηκε ο Παπανδρέου, πότε και που μπορούμε να βρούμε τη σχετική ανακοίνωση παραίτησης ;;;

    Elva: Δηλαδή το 56 % αισθάνεται οργή, απαισιοδοξία και φόβο ;;;
    Τς τσ τσ ...
    Κάτσε να δεις τι θα αισθάνεται σε κανά δυο βδομάδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον σαν ενδεικτικές των μεθοδεύσεων της αστικής τάξης, παρά σαν καταγραφή της γνώμης των πολιτών".

    --------------------------------

    Ουδέν (άλλο) σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η γνώμη μου Βασίλη, είναι ότι αυτό συμβαίνει γιατί ΣΥΝ/ΖΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

    Ανεβαίνει ο ένας ... πέφτει ο άλλος και ... τούμπαλι.
    Πέφτει τώρα το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ !
    Όπως πριν λίγα χρόνια που είχε φτάσει μέχρι το ... 21 % (δημοσκοπικά πάντα) και στις εκλογές τις πραγματικές είδες που πήγε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξεκολλά αγαπητέ faros με την νοοτροπία ότι ΠΑ.ΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ειναι το ίδιο...δεν βλέπεις ότι μόνο η ΔΗΜ.ΑΡ ειναι με το πα.σοκ στην πολιτική θέση...
    Δεν ειναι καιρός για ενδοαριστερές κόντρες αλλά για ΑΝΑΤΡΟΠΗ του καθεστώτος αυτού και αυτό γινεται με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ
    http://www.youtube.com/watch?v=LQcwVl1RuL8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ συγγνώμη βρε johndoctor αλλά ειλικρινά πως γίνεται να ενωθεί ένα κόμμα το οποίο αγωνίζεται για τον κομμουνισμό με ένα άλλο το οποίο όχι μόνο δεν ασπάζεται τον κομμουνισμό αλλά αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη με τον χειρότερο τρόπο τις περισσότερες φορές... και να μην ξεχνάμε κάτι αρκετά βασικό... ο Σύριζα ψήφισε το Μάαστριχτ και ακόμα και σήμερα είναι υπέρ της Ε.Ε... δεν είχε καν το φιλότιμο να κάνει αυτοκριτική στον εαυτό του καταδικάζωντας παράλληλα την Ε.Ε... μάλιστα από ένα σημείο και μετά μπήκα στο τριπάκι να παρακολουθώ με συνέπεια και προσοχή τις ανακοινώσεις του Σύριζα και ανακάλυψα την τραγελαφική τους εμμονή να εφευρίσκουν νέες λέξεις και τσιτάτα αρκεί να μην ψελίσουν την λέξη "καπιταλισμός"... δυστυχώς ενότητα με μόνο κοινό και συνεκτικό στοιχείο την αντιμνημονιακή πολιτική δεν φέρνει ανατροπές... και αυτά τα γράφει ένας άνθρωπος που μέχρι και πριν 2 χρόνια έκανε την π@π@ριά να είναι πάγιος ψηφοφόρος του Συν/Σύριζα... ανατροπή του καθεστώτος θα υπάρξει μόνο όταν τερματιστούν οι αυταπάτες και δυστυχώς στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς υπάρχουν πολλές ακόμα... καθημερινά οι απόψεις που ακούω ή διαβάζω από ανθρώπους της αριστεράς με διαολίζουν περισσότερο και από τα τσιράκια του Αλαφούζου... και για να μην παρεξηγηθώ τα παραπάνω στα γράφω με κάθε καλή διάθεση και όχι με ειρωνία ή χλευασμό στο πρόσωπό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σίγουρα από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι στον Συν/Σύριζα είτε στην υπόλοιπη αριστερά που δείχνουν να έχουν περισσότερους κοινούς στόχους με το ΚΚΕ... όμως ενότητα της αριστεράς και δεν μπορεί να υπάρξει και δεν πρέπει να υπάρξει όταν υπάρχει τόσο μεγάλο χάσμα ιδεών και στόχων... κι εγώ ο αμαθής πριν σκουρύνουν τόσο τα πράγματα ψήφιζα τον ανύρπακτο Σύριζα και απορούσα γιατί δεν μπορεί να ενωθεί η αριστερά και ήμουν υπέρ οποιασδήποτε ενωτικής προσπάθειας και κίνησης... και αυτό τις "καλές" εποχές... δυστυχώς ή ευτυχώς το σήμερα ήρθε να μου αποδείξει περίτρανα ότι τέτοιες σκέψεις ήταν τουλάχιστον αφελέστατες και ρομαντικές... η λίγη παραπάνω ενασχόληση μου με την πολιτική επικαιρότητα και το πρωτοφανές αντιλαϊκό μέτωπο το οποίο έχει χαράξει ευδιάκριτες διαχωριστικές γραμμές έριξε τις μάσκες πολλών αριστερούληδων στα μάτια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δόκτωρ Γιάννη αλλοι πρέπει να ακολουθήσουν το ΚΚΕ και οχι το αντίθετο.
    Προσωπικά είμαι υπερ της κοινής καθόδου της Αριστεράς - ειδικά σε αυτες τις συνθήκες - αλλά κάτω από προϋποθέσεις!

    Σε όποιες δημοσκοπήσεις ή exit poll εχω συμμετάσχει ΠΑΝΤΑ απαντώ άλλα αντί αλλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. johndoctor: Αγαπητέ μου, ο δημόσιος διάλογος, απαιτεί ευγένεια και επιχειρήματα ...

    Είναι δύσκολα και τα δύο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσοι δουλεύουν τον Chrome, ή έχουν Android phone ξέρουν το παιχνιδάκι "Angry Birds":

    Angry Greeks VS Angry Birds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. spiral

    Kαλooο! ;)
    Που τα βρισκεις κατι τετοια; (Το χερακι παει καλυτερα, μαλλον....) :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειναι αυτο που ειχε παρατηρησει το σα'ι'τ enimerwsi.gr.Ποτε προλαβαν να σχηματισουν γνωμη οι πολιτες και ποτε προλαβαν οι δημοσκοπικες να διεξαγουν της δημοσκοπησεις;Ειναι ηλιου φα'ι'νοτερο πως προσπαθουν να διαμορφωσουν γνωμη.
    Εγω προσωπικα παρακολουθω μονο τις δημοσκοπησεις στα επικαιρα,πρωτον γιατι γινονται καθε μηνα και οχι μεσα σε 4 μερες και δευτερον γιατι ειναι περιοδικο που μου αρεσει και το εμπιστευομαι.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...