7 Νοε 2011

Σκύψε ευλογημένη


Φάμπρικα δημιουργίας ραγιάδων, δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα σε μια πρόταση αυτό που γίνεται στην χώρα μας. Πώς να εξηγήσεις διαφορετικά την συμπεριφορά και την στάση απέναντι στα τεκταινόμενα που απαιτούν από εμάς να έχουμε οι κυβερνώντες αυτού του τόπου;

Δεν λέω, η ευρωλαγνεία δεν είναι καινούριο φαινόμενο, όμως τα τελευταία δυο χρόνια την έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο, την έχουν μετατρέψει σε ευρωεξάρτηση. Στο όνομα της σωτηρίας της «πατρίδος», ένας όρος αφηρημένος που ο καθένας τον χρησιμοποιεί όπως θέλει, ζητούν λέει να γίνουν θυσίες. Το αντίκρισμα για αυτές τις θυσίες, του λαού, είναι ότι έτσι γενικά και απροσδιόριστα, αν αυτές οι θυσίες γίνουν, θα αρχίσουμε σε 1,2,10, 100 χρόνια, και με την βοήθεια πάντα των εταίρων μας(μεγάλη η χάρη τους), να ανακάμπτουμε ως οικονομία. Μας το λένε αυτό με μεγάλη βεβαιότητα, αφήνοντας για την φαντασία μας το τι και κυρίως ποιούς θα αφορά αυτή η ανάκαμψη. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που απο τα στόματα τους ακούσαμε τα «δεν θα προσγφύγουμε στο ΔΝΤ», «λεφτά υπάρχουν», «δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα» , «δεν θα κάνουμε κούρεμα γιατί είναι καταστροφή για τον τόπο», «θα κάνουμε δημοψήφισμα», «χαχα, μπλόφα έκανα δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα τελικά» κ.α.


Μα πως γίνεται κανείς να πάρει στα σοβαρά,  λόγια ανθρώπων που δείχνουν να μην μπορούν να προγραμματίσουν ούτε καν ποιες θα είναι οι κινήσεις τους τον επόμενο μήνα; Αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα ψεύδονται για να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Πως μπορεί κανείς να νομιμοποιεί εκείνους που του λένε ότι το παιδί του θα δουλέψει για 400-500 ευρώ, αν είναι τυχερό, χωρίς κανενός είδους προστασία και εξασφάλιση, με την υπόσχεση ότι κάποτε, έτσι με έναν πάντα αφηρημένο και απροσδιόριστο τρόπο, τα πράγματα θα φτιάξουν.
Δυστυχώς, άνθρωποι σαν και αυτούς,  προσπαθούν να δαμάσουν μια ολόκληρη χώρα(χώρες), να την κάνουν να παρακαλέσει, λες και ζητάει ελεημοσύνη, προκειμένου να της «δανείσουν» χρήματα που τα έχουν πληρώσει ευρωπαίοι πολίτες(μαζί και έλληνες), από τα οποία ούτε ψίχουλο δεν θα μπει στην τσέπη του λαού. Έφτασαν λοιπόν στο σημείο να εκβιάζουν τον κόσμο, πως αν δεν υποταχθεί, αν δεν δεχθεί τα απάνθρωπα μέτρα, η χώρα θα χρεοκοπήσει κι εκείνος θα χάσει τον πενιχρό του μισθό.
Τα δάνεια βέβαια που παίρνονται, στην πραγματικότητα καταλήγουν  με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε τράπεζες, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, σε επενδυτές κλπ. Τα χρήματα αυτά, είναι στην ουσία τα ίδια χρήματα που θα εξαγοράσουν αυτόν τον τόπο από άκρη σε άκρη.

Μοναδική προοπτική λοιπόν για αυτούς, είναι η προοπτική μιας Ελλάδας υποταγμένης, εξαρτημένης, δανεισμένης, παροπλισμένης, αποδυναμωμένης, δεμένης με χαλκά, γυμνή, να ξεπουλιέται ολόκληρη ή και σε κομμάτια σε όποιον/ους κάνει/ουν  την καλύτερη «μπίζνα».

Κανένα κόμμα, εκτός βέβαια από το ΚΚΕ, δεν μιλάει για τις δυνατότητες, τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της χώρας, λες και το έχουν δεδομένο, αν και το ξέρουν πως δεν είναι έτσι, ότι αυτός ο τόπος δεν μπορεί να σταθεί στα δικά του πόδια. Το σωσίβιο που υποτίθεται ότι μας πετάνε για να μην βουλιάξουμε, δεν είναι παρά μια τσιμεντένια κουλούρα, βαμμένη με κόκκινο και άσπρο χρώμα, έτσι ώστε να μοιάζει με σωσίβιο ενώ στην πραγματικότητα είναι βαρίδι.  

Και πότε πότε, όταν ο έρμος αυτός λαός βλέπει έστω και την κορυφή του παγόβουνου ή όταν  το κακό παραγίνεται και αντιδρά έτσι όπως ξέρει να αντιδρά, με συγκεντρώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, ανυπακοή, θυμό, εκείνοι του λένε ότι εκθέτει την χώρα με την συμπεριφορά του και ψάχνουν τρόπους να τον ξαναφημώσουν και να τον ξαναμαντρώσουν, για να μην στεναχωρέσουν τους «σωτήρες».

Δεν είναι λοιπόν ότι η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, είναι ότι κατ αυτούς δεν πρέπει, για αυτό και κάνουν ότι μπορούν για να την κρατήσουν ακινητοποιημένη, βυθισμένη, σοκαρισμένη, έτσι ώστε να μην δύναται να αντισταθεί στους «μνηστήρες» που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στον «ελλαδικό χώρο», ένα χώρο που μοιάζε κάθε μέρα και περισσότερο με οίκο ανοχής.

Ακούω από κάποιους ότι οι έλληνες πολιτικοί δολοφονούν την χώρα, όχι, δεν την δολοφονούν, σε κανέναν δεν χρειάζεται ένα πτώμα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να την μετατρέψουν σε νεκροζώντανη οντότητα. Στην πραγματικότητα απονεκρώνουν και μεταλλάσουν εμάς, μας μασουλάνε εδώ και χρόνια, εισβάλουν στον χώρο και ρημάζουν τον τόπο, τις ιδέες, τις ανθρώπινες σχέσεις, την παράδοση και γενικά ότι περνάει από το χέρι τους το μολύνουν. Στην αρχή η αλήθεια είναι μας θάμπωσαν με πολύχρωμες χάντρες και καθρεφτάκια διαλύοντας τις όποιες άμυνες μας, xρησιμοποίησαν θα έλεγε κανείς την βουλιμία, για να μας αποκοιμήσουν την βούληση. Σήμερα με τα ίδια καθρεφτάκια μας καίνε κάτω από το φως του ήλιου ενώ εμείς τρέχουμε σαστισμένοι, όπως τρέχουν να γλιτώσουν τα μυρμήγκια όταν τα σημαδεύουν τα παιδιά με τον μεγεθυντικό φακό.

Πόσος χρόνος πρέπει ακόμα να περάσει για να καταλάβει ο λαός, ότι για όσο καιρό τους ανεχόμαστε όλους αυτούς το αύριο θα φαντάζει και θα είναι ζοφερό, απελπιστικό, χωρίς διεξόδους, χωρίς ανάσες, χωρίς επιλογές.  Και δεν είναι μονάχα οι ξεπουλημένες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών υπεύθυνες, αλλά και όλοι εκείνοι οι λειτουργοί και οι αρχιερείς του άθλιου καπιταλιστικού οικοδομήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα σύστημα με σχέσεις υποτέλειας και εκμετάλλευσης να το απαρτίζουν και να το διαιωνίζουν, σχέσεις αρχόντων και αρχόμενων. Σχέσεις  που είναι ως ένα βαθμό ανεξάρτητες από πρόσωπα, αυθύπαρκτες, σχέσεις που έχουν αποκτήσει την δική τους υπόσταση με τον χρόνο και που κρατούν δέσμια την ανθρωπότητα, εμποδίζοντας την να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο.

Μέχρι πότε οι λίγοι που ωφελούνται από αυτού του είδους τις σχέσεις, θα παρασιτούν και θα καθορίζουν το μέλλον ή το μη μέλλον των πολλών; Έχει έρθει πια ο καιρός να διεκδικήσουμε την ανθρωπιά μας, έχει έρθει πια ο καιρός να πάψουμε να είμαστε υποταγμένοι ραγιάδες. Πρέπει να ανασκουμπωθούμε επιτέλους και να μπούμε όλοι στη μάχη, αποφασιστικά, οριστικά, μέχρι που να την κερδίσουμε, στην αντίθετη περίπτωση, το σύστημα βρίσκεται σε τέτοια φάση(κρίση) που τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι εκμεταλλευτές γνωρίζουν τις αδυναμίες του συστήματος τους αλλά παρόλα αυτά θα κάνουν ότι μπορούν για να το στηρίξουν(στις πλάτες μας), μιας και κάτι τέτοιο αποτελεί για αυτούς μονόδρομο αν θέλουν να διατηρήσουν τον εξεζητημένο τρόπο ζωής, την δύναμη και τον πλούτο που έχουν συσσωρεύσει. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, αν μας ενδιαφέρει να δούμε βελτίωση στην ζωή μας, μονόδρομο αποτελεί ο σοσιαλισμός και τελικό προορισμό ο κομμουνισμός, καιρός είναι επιτέλους αυτόν τον δρόμο να αρχίσουν να τον βαδίζουν ολοένα και περισσότεροι.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(poexania)

13 σχόλια:

  1. πολυ καλο το κειμενο Φραγκι
    (αλλα η φωτο ειναι το κατι αλλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ειναι λιγο ακραια, αλλα οχι οσο ακραια ειναι αυτα που ζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Μπα, θεωρώ ότι όλη αυτή η κολακεία είναι αποτέλεσμα ή εξιδανίκευσης ή σκοπιμότητας ή και τα δυο μαζί! Έπειτα το άρθρο δημοσιεύτηκε τον περσινό Ιούνιο και νομίζω πως τις ημέρες εκείνες ψηφίζονταν το επώδυνο πακέτο μέτρων λιτότητας. Κι έπρεπε να συγκρατηθούν οι αντιδράσεις, πάση θυσία!...

      Διαγραφή
    2. kk: Κάτι που έγινε τελικά !

      Διαγραφή
  4. Η πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού καλά κρατεί !

    Φαγώθηκαν όλοι για την "θετική αντίδραση των αγορών" !
    Χε@@@@@με ρε για τις αγορές !

    Για τον κοσμάκη που υποφέρει θα ασχοληθεί κανένας ;

    Ξεφτίλες αστοί ...
    Πολιτικοί και δημοσιογραφίσκοι ...

    Καλή η φωτό, Φράγκι, μόνο γράψε από κάτω μια λεζάντα που να λέει ότι αναφέρεσαι στην αστική τάξη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη μερα φαρο, καλη βδομαδα!!!

    Ε αμα δεν το καταλαβαινουν οτι αναφερομαι στην αστικη τάξη τότε να πάνε να ψηφίσουν πασοκ στις εκλογές:)
    Οσοι δεν το έχουν καταλάβει ας παρουν απο τωρα αυτη τη στάση που έχει ο αριστερός κύριος της φωτογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tα βράδια του Παρασκευοσαββατοκύριακου ήταν ... σκέτη κόλαση!
    Στην πλύση εγκεφάλου τουλάχιστον νιώθεις όμορφα.
    Αυτό το πράμα με τις υπερωρίες των παπαγαλακίων ήταν ... Λουδοβίκειο βασανιστήριο στα υπόγεια της Βαστίλλης!

    Προσωπικά που και που έμπαινα στο νετ για να διαβάσω κάποια ψύχραιμα, ή "ωμά" σχόλια και είδα παρέα με την κόρη μου (που είναι fun) τα δυο Kill Bill
    (όχι τίποτ' άλλο αλλά να παίρνουμε και ιδέες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @poe

    To αρθρο ξεκαθαρο, οπως παντα, (οπως και η φωτο, σιγα μη ...παρεξηγηθει κανεις! :) αλλα το προβλημα ειναι οτι αρκετοι εργαζομενοι και στην Ελλαδα και αλλου δεν εννοουν να καταλαβουν τα παιχνιδια της αστικης ταξης που παιζονται εις βαρος τους, ετσι βλακωδως βεβαια, αλλα ακομη υπαρχουν πολλοι που θεωρουν οτι ολα γινονται, για να σωθει η χωρα απο τη....."χρεωκοπια"!! Ετσι δεν λενε,εξ αλλου τα …φερεφωνα τους νυχτα και μερα; :((
    Η φωτο δειχνει τη κατασταση οσων ψηφιζουν αυτα τα κομματα που μας εφτασαν σ αυτην την αθλιοτητα!

    @spiral
    Μια χαρα τα λεει ο καθηγητης Mark Μazower,στο αρθρο του, αλλα οταν απευθυνεται κανεις σε... ανιστορητους λαους, οπως πολλοι στην Ευρωπη και στις ΗΠΑ, τοτε τα πραγματα ειναι δυσκολα στο να τους πεισει κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπιραλ, το "Μαθε παιδι μου γραμματα" να δειτε με την κορη σου, σημερα ειναι πιο επίκαιρο παρα ποτε.(απλα μια προταση κανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα Ελβα, εδω ισχυει το κατσε να σε βιάσω για να μην σε γ....ω, και πολλοί μάλιστα το απολαμβάνουν και απο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Poe:
    Kαι νάταν το "Μάθε παιδί μου γράμματα"? Το διδάσκω καλά το παιδί!
    Εννοείται ότι το έχουμε δει.
    (και το ξαναματαείδα κι εγώ!)

    @ Εlva, τον Μαζάουερ τον είχα ακουστά σαν όνομα (διαβάζοντας κάποιες βιβλιοκριτικές) αλλά δεν έχω ασχοληθεί μαζί του. Αυτό το άρθρο του στους ΝΥΤ, απευθυνόμενος σε Αμερικανούς θεωρώ ότι είναι μια καλή αρχή και για άλλον συγγραφέα γιατί τελικά μόνο ο Τσόμσκι είναι προβεβλημένος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα με όσα ειπώθηκαν παραπάνω.Απόδειξη όλων αυτών είναι οτι στις τελευταίες εκλογές οι {ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ} σκίζονταν κυριολεκτικά για την επικράτηση της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.Τόσο πολύ κόπτονται για την Ελλάδα??Μήπως έχει γεμίσει η Ευρώπη {ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ}και εμείς αδυνατούμε να το καταλάβουμε???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...