10 Νοε 2011

Κατάπτυστοι, όλοι τους !

Το άθλιο παζάρι που παίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Καρατζαφέρης μπροστά στα μάτια του λαού εκβιάζοντάς τον με πρόσχημα την 6η δόση είναι απαράδεκτο και κατάπτυστο.

Η σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος αλλά και η αδυναμία του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού να κυβερνήσει με "συνταγές" του παρελθόντος, αποτυπώνονται στις φανερές και πρασκηνιακές διεργασίες των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (με μαϊντανό τον Καρατζαφέρη, ο οποίος παίζει ανοιχτό θέατρο) για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.





H διακοπή της χτεσινής συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με τον Α. Σαμαρά, υπό τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, με τον τρόπο που έγινε, με το ... σόου Καρατζαφέρη (φήμες που τον θέλουν να μην του άρεσε η πορτοκαλάδα που του πρόσφεραν, ελέγχονται ως ανακριβείς) και η μετάθεσή της για σήμερα όπου να ΄ναι (κρατάτε μικρό καλάθι). φέρνουν στην επιφάνεια τις δυσκολίες στην πλευρά του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου να διαχειριστεί την κρίση και τις συνέπειές της στο πολιτικό σύστημα.

Το σχέδιο της άρχουσας τάξης για μόνιμη αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος, στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του πολέμου εναντίον του λαού που σήμερα δρομολογείται μέσω της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, «μπλόκαρε» προσωρινά χτες:
α) Στους διαγκωνισμούς μεταξύ των ηγεσιών των δύο κομμάτων για την πρωτοκαθεδρία στην αστική διαχείριση.

β) Στα παιχνίδια για την ηγεσία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

γ) Στους οξυμένους ανταγωνισμούς μεταξύ των τμημάτων της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Οι δικομματικές διεργασίες για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, που χτες επικεντρώθηκαν στον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο και στον πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνουν αμφισβήτηση από τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντ. Σαμαρά των στρατηγικών στοχεύσεων του μαύρου μετώπου: Την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης - 27ης Οκτώβρη και την εφαρμογή του νέου βάρβαρου μνημονίου, την εκταμίευση της 6ης δόσης και το δραστικό «κούρεμα» του δημόσιου χρέους, που θα σηματοδοτήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα και διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Για τον εργαζόμενο λαό, για τα δικά του συμφέροντα, οι σημερινές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ είναι ένα βήμα, η μοναδική λύση που θα τον βγάλει από τα αδιέξοδα, από την στρούγγα που τον έβαλαν η αστική τάξη και οι υπηρέτες της, είναι να συσπειρωθεί, να συστρατευτεί και να αγωνιστεί δίπλα στο ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ απαιτεί αμέσως εκλογές. Να σχηματιστεί μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το ΚΚΕ δεν πήγε και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία συνάντηση πολιτικών αρχηγών που συζητά ή επικυρώνει τη διαμόρφωση κυβέρνησης, για να οδηγήσει δεμένο το λαό στην ανεξέλεγκτη πτώχευση που του φέρνουν.
Στα παιγχνίδια του αστικού πολιτικού προσωπικού και των παπαγαλίσκων τους, απαντάμε με διαρκείς αγώνες, για Λαϊκή Εξουσία που θα εφαρμόσει την Λαϊκή Οικονομία, για τα συμφέροντα της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της.

Ο λαός με την πάλη του τους έχει ζορίσει. Με οργάνωση παντού και ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να τους ανατρέψει.


20 σχόλια:

  1. Kαλημερα faro,

    Το λιγοτερο που μπορει να πει κανεις, για το.. φιασκο αυτο,ειναι οτι ειναι..καταπτυστο ολο το συστημα, που ενω,οπως βλεπουμε, δεν παει αλλο,
    οι αστοι πολιτικοι...σπρωχνουν τα πραγματα και εξωθουν καταστασεις, μη τυχον και εξωκειλει η Ελλαδα απο τις εντολες των αφεντικων της ΕΕ!
    Τα σημερινα συλλαλητηρια και η συμμετοχη του κοσμου πρεπει να δωσουν σαφες εκλογικο μηνυμα ωστε να βγουμε απο τα αδιεξοδα της πλουτοκρατιας.
    Ενα αλλο σημαντικο ζητημα ειναι οτι ο λαος εχει κουραστει απο τα συνεχη χαρατσωματα, την ανεργια και τη συνεχη υποβαθμιση της ζωης του (για να μη πουμε και της νοημοσυνης του!) και χρειαζεται περισσοτερη στηριξη και εμπρακτη βοηθεια, ωστε να μπορεσει να εμπιστευτει ευκολοτερα μια αλλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να το πουμε πιο ωμά:
    (ατάκα Σέρλοκ Χολμς)

    "Στοιχειώδες αγαπητέ μου Γουάτσον, στοιχειώδες…
    Αντί για τη χακί "καλή" στολή του στρατηγού, ο πρωθυπουργός θα φοράει Hugo Boss"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ... και για να μην μακρηγορούμε, προσωπικά χέστηκα για το τι κάνουν οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και οι σφουγγοκωλάριοί τους. Το θέμα τι κάνει η αριστερά και βασικά το ΚΚΕ!

    Σε αυτή τη εποχή καλό θα ήταν το Κόμμα να αρχίσει να διατυπώνει ρητά κάποιες προτάσεις για μια έστω μεταβατική οικονομία εκτός ευρώ, που να προστατεύει την εργαζόμενη πλειοψηφία από οικονομικούς καιροσκοπισμούς και την άγρια εκμετάλλευση των αγορών. Με λιγα λόγια να γίνουν σαφείς προτάσεις για εκτός ευρώ οικονομία και ξαναστήσιμο της μηχανής του κράτους, της κοινωνίας, της εργασίας, της παραγωγής.

    Κάποιοι στρέφουν το βλέμμα στο Κόμμα περιμένοντας ένα "μπούσουλα". Οι περισσότεροι όμως φοβούνται το καινούργιο. Προτιμούν τον καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, που δυστυχώς γι' αυτούς ... τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος: Το hello, ... nickname είναι ;;;
    ΧΕ ΧΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva: Τα γεγονότα δείχνουν τα αδιέξοδα του καπιταλισμού από τη μία, αλλά και τον πανικό του πολιτικού υπηρετικού του προσωπικού από την άλλη !

    Η γελοιότητά τους ελπίζω να δείξει στον κόσμο ποιοι πραγματικά είναι !

    Αχυράνθρωποι που παριστάνουν τους ... κάποιους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. spiral: Με πιάνεις ... αδιάβαστο !

    Δεν ξέρω τι είναι το ...hugo boss !!!
    xe xe !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. spiral : Έτσι είναι ...

    Αλλά, το Κόμμα, έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις τον τελευταίο καιρό.

    Περισσότερα δεν μπορεί να κάνει, πρέπει κι ο κόσμος να έρθει κοντά μας να τα πούμε πως το λένε από κοντά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tι είναι το hugo boss?
    (Mεταξύ άλλων και) ακριβά κουστούμια Φάρε μου!
    Το σήμα κατατεθέν της αστικής τάξης και των wannabe αστών κλπ σφουγοκωλάριών της!
    (και να μην βρωμάει το άρβυλο γιατί χαλάει το image...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δειτε κι αυτο.

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρέδωσαν τη χώρα στην «Τριμερή» – Ο «παγκόσμιος» ρόλος Παπαδήμου

    http://seisaxthia.blogspot.com/2011/11/blog-post_6039.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η χθεσινή εκδήλωση της ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής, στην οποία η Αλέκα Παπαρήγα απευθύνθηκε πρωτίστως στους βιομηχανικούς εργάτες, απέκτησε για μένα έναν ιδιαίτερο και σημαντικότατο συμβολισμό, για όσους θέλουν να τον καταλάβουν, καθώς πραγματοποιήθηκε ακριβώς την ώρα χτες που γινόταν όλο εκείνο το ξεφτιλισμένο πράμα, θα ανακοινωθεί δε θα ανακοινωθεί ο πρωθυπουργός, ποιος θα είναι, αποχωρεί από τη σύσκεψη ο Καραζαφέρης, αναβάλλεται η σύσκεψη κλπ κλπ. Στην πράξη δηλαδή το ΚΚΕ είπε χτες: Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. spiral: Φχαριστώ για τις πληροφορίες ...
    (αν και δεν αγοράζω εγώ τέτοια)

    Να σε ρωτήσω: Τι είναι αυτό που έβαλες ;
    Καινούργιο μπλογκ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Elva: Κοίτα, μου φαίνεται ότι ... συνομωσιολογείς !!!
    ΧΕ ΧΕ

    Τι να περιμένει κανείς, άλλωστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε ρε τι καραγκιοζηλικια εχουμε να δουμε ακομα...

    αλλα για να τα κανουν παει να πει οτι πιανουν τοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Poe: Πιάνουν ... Φυσικά και πιάνουν ...

    Εδώ ένας κόσμος, λέει: - Σταθείτε ρε παιδιά, να δούμε τι θα κάνει ο νέος πρωθυπουργός ...

    Τι να του πεις αυτουνού, που σκέφτεται έτσι !
    Που νομίζει ότι ο ένας αστός είναι κάτι διαφορετικό από έναν άλλον !
    Που νομίζει ότι υπάρχει καλύτερος καπιταλιστής !

    Που πιστεύει ότι ειδικά στην Ελλάδα, το κουμάντο το κάνει ο κάθε πρωθυπουργός !!!

    Πιάνουν, λοιπόν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tο πιο τρελλο το διαβασα σε σχολια ενος ιστολογιου, οπου καποιος εγραφε οτι εφ οσον ο νεος πρωθυπουργος εχει ...τραπεζιτικο παρελθον σημαινει οτι ειναι ...υπερανω χρηματων, γι αυτο και πιο αξιοπιστος απ οτι οι..προηγουνμενοι!! :S

    Αντε να αντεξεις συζητηση με τετοια....
    τρανταχτα επιχειρηματα! Μερικες φορες αναρρωτιεται κανεις που ζουν αυτοι οι ανθρωποι; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Elva:

    Ρίξε μόνο μια ματιά στα σχόλια των αναρτήσεων του in.gr και του skai.gr, που αναφέρονται στον Παπαδήμο!
    Θα φρίξεις!

    Πως το λένε αυτό: Σύνδρομο της Στοκχόλμης και ξεφεύγουμε πλέον από την πολιτική, τον ορθολογισμό, τη διαλεκτική και μπαίνουμε στα ... χωράφια της ψυχιατρικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. spiral και λοιποί:

    Τελικά δίκιο έχει ο ... Δρακουμέλ !

    Ο κόσμος ξεχνάει ...
    Πως είναι δυνατόν ;;;
    Είνα !

    Ξέχασε ο κόσμος ότι έχασε τα λεφτά του στο χρηματιστήριο εξ αιτίας ΚΑΙ του Παπαδήμου !

    Ή δεν σκέφτεται ότι όλα του τα δεινά προέρχονται από τον καπιταλισμό - ιερείς και ... ιέρειες του οποίου είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες !

    Τι να πεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...