18 Νοε 2011

"Είναι τρελλοί αυτοί οι ....!"




Θα ηθελα πολυ να ελεγα οτι ειναι ...."τρελλοι αυτοι οι...τροϊκανοί και οι υπηρετες τους", αλλα η αληθεια ειναι οτι ειναι οτιδηποτε αλλο, εκτος απο...τρελλοι! Δυστυχως, ξερουν καλα τη δουλεια τους. Το θεμα ειναι οτι μια αρκετα μεγαλη μεριδα του κοσμου δειχνει σαν να καθονται στο....αποσπασμα ελπιζοντας ισως οτι τη τελευταια στιγμη μπορει να φανουν...φιλευσπλαχνοι, οι δημιοι!

Γινεται αυτο ποτέ;

Χθες παντως, μεσω του twitter, καταλαβα, αλλη μια φορα, oτι υπαρχουν δυο Ελλαδες, η μια εκανε τα παντα για να ξεχασει την ημερα της επετειου του Πολυτεχνειου, στελνοντας επιεικως ασχετα με το πνευμα της ημερας συχνα ακομη και προκλητικα μηνυματα, (για οσους κατεβηκαν στη πορεια) και η αλλη Ελλαδα προσπαθουσε να θυμηθει με στιχους, με τσιτατα, με φωτογραφιες και με συγκινηση να τιμησει τα θυματα του φασισμου. 

Ετσι, με τετοιους οιωνους θα αργησει να κανει ...ξαστερια, κατα τη γνωμη μου...

Ακουγα κι απο ενα φιλο για μια περιπτωση γνωστων του, ενος ζευγαριου που ο ενας δουλευει χωρις ασφαλιση και εφοσον δεν πληρουν τις ασφαλιστικες προυποθεσεις δεν μπορουν να αφησουν το παιδι τους σε σταθμο προκειμενου να δουλεψουν, (εστω και αν αυτο λεγεται ...δουλεία και οχι δουλειά), οταν ο..."μισθος" και των δυο μαζι δε φτανει ουτε για... "ζητω", οπως μου ειπε ο φιλος.

Δεν καταλαβαινω πως απαιτουν δηλαδη να πληρωσει ο κοσμος τα χαρατσια και τους λογαριασμους, οταν οι ιδιες αυτες κυβερνησεις της ΝΔ και του Πασοκ, χρονια πριν ειχαν ηδη ξεκινησει τα....stage, κλπ προγραμματα που σκοπευαν στην διαλυση των εργασιακων σχέσεων, ενα καθεστώς ομηρίας, δηλαδη, για οσους εψαχναν για ένα μεροκάματο.

Πως περιμενει η τροικα και οι εταιροι να λειτουργησει μια χωρα οταν οι εργαζομενοι δεν ασφαλιζονται, οταν δεν τους παρεχεται ενας αξιοπρεπης μισθος, οταν νοσοκομεια και σχολεια εχουν τεραστιες ελλειψεις, οι δημοσιες υπηρεσιες κοβουν το φαγητο και τη θερμανση απο σταθμους και σχολεια, οταν η πολιτική της κυβέρνησης οδηγει μαθηματικα στην αποτυχια και στον υποσιτισμο..βρεφων και νηπιων σε παιδικούς σταθμούς (και εχουμε ηδη διαβασει αρκετα παραδειγματα, τελευταια).

Και ενω συμβαινουν ολα αυτα τα τραγικα, (για να μην αναφερουμε και την εισοδο του ΛΑ.Ο.Σ στη κυβερνηση και αηδιασουμε εντελως!) και ενω οι παροχες εχουν γινει ενα…κακογουστο ανεκδοτο, κανεις απο οσους εκλεχθηκαν με το Πασοκ στις περυσινες δημοτικες εκλογες δεν εχει παραιτηθει, το οποιο τι σημαινει; Οτι υπερασπιζονται ακομη το καθεστως αυτο, ετσι οπως εχει καταντησει στη σημερινη του μορφη! 
Πως να το κανουμε ειναι ζεστη η...καρεκλα, που αν και τη μοιραζονται τωρα με...ακροδεξιους δεν φαινεται να τους ενοχλει και αυτο τα λεει ολα για το Πασοκ και τους συνεργατες του, που μια χαρα ταιριαξαν ολοι μαζι.

Τωρα ακουμε απο τους δυσαρεστημενους του Πασοκ οτι εχοντας βγει απο τα ρουχα τους ισως φτασουν να ψηφισουν μεχρι και....Κουβελη, (!) το κομμα του οποιου ειναι η εκπληξη των ημερων, επειδη οι...δημοσκοπήσεις λενε οτι προσεγγίζει  "ακόμη και το 8% κάτι το οποίο θα χαρακτηριζόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας πριν από λίγους μήνες".

Παντως το θεμα ειναι οτι 38 χρόνια μετά την εξεγερση του Πολυτεχνείου, φτασαμε σαν χωρα να διεκδικούμε και παλι συνθηματα οπως «ψωμί-παιδεία-ελευθερία» που φωναζαν τον Νοέμβρη του 1973 οι φοιτητές και χιλιάδες λαού σε δρόμους και πλατείες, ενω ο ιμπεριαλισμος με τη βοηθεια του ΔΝΤ, ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ εγκατεστησαν κυβερνησεις «γκαουλαιτερ» αλυσοδένοντας μας με «δανειακές συμβάσεις», διορίζοντας κυβερνήσεις, μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία…

Τοτε, τουλαχιστον, ο εχθρος ηταν φανερος, τωρα στο ονομα της κρισης, τα χειροτερα αντιλαϊκα μετρα βαφτιζονται ως «αναγκαια εθνική πολιτική», «πατριωτισμός» και δε ξερω κι εγω τι αλλο θα σκεφτουν για να πιεσουν το κοσμο να ...συναινεσει στην...εκτελεση του! 


9 σχόλια:

  1. "Προβοκατόρικη" ερώτηση:
    (όπως λέει και ο σ. redfly)

    Γιατί δεν άνοιξε μύτη φέτος στην πορεία του Πολυτεχνείου?
    Εεε, γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral

    Ειπαμε δεν ειναι..τρελλοι,υπολογιζουν τα παντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΝΩΜΗ αν χαλαω την σουπα της παρεας.
    Σημερα ο κοσμος δεν εχει συνθηματα ΤΟ "ψωμι-παιδεια-ελευθερια"
    , που οπως ορθα αναφερεις ηταν τα συνθηματα του Πολυτεχνειου το 1973, αλλα τα συνθηματα που ο ΛΑΟΣ εχει σημερα ειναι :
    -«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»,
    -«Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή».
    -«Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική»,
    -«Εκείνους που σε κάνουν να υποφέρεις, εργάτη μπορείς τούμπα να τους φέρεις»
    -«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τ' αφεντικά»
    -«Ο δικός μας Νοέμβρης είναι Νοέμβρης σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους»,
    -«Αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία»
    -«ΠΑΣΟΚ-Καρατζαφέρης - Νέα Δημοκρατία τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία»
    -«στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»
    -«οι μόνες θυσίες που έχουνε αξία είναι στον αγώνα για άλλη εξουσία»...
    KAI ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τροϊκάνοι τα έχουν 400!
    Απλά δεν τους ενδιαφέρει να λειτουργησει και στο μέλλον η χώρα. Απλά και ξεδιάντροπα την λεηλατούν. Αυτό κανένα πρόβλημα δεν δημιουργεί στην ντόπια αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, όσο παίρνουν μέρος στην λεηλασία.
    Τόσο καθαρά.
    Τώρα για το "κέντρο" τι ψευδαισθήσεις να έχουμε;
    -Ο "κεντρώος" Γ.Παπατζής ο 1ος διεύθηνε τα Δεκεμβριανά από την μεριά της αντίδρασης.
    -"κεντρώες" κυβερνήσεις διεξήγαγαν τον "εμφύλιο"
    -Επί του "κεντρώου" Πλαστήρα εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη
    και αυτά για να θυμηθούμε μόνο τα ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Spiral Architect Είδες προβοκατόρικο που είναι το ΚΚΕ?? Μαζί με την Αστυνομία χέρι χέρι είμαστε και δεν αφήνουμε τους "Επαναστάτες" να .... παλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν λίγη ώρα, κάπου διάβασα περίπου το εξής:

    - ... οι βουλευτές της τρόϊκας, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. ...

    Άρα ;
    Αρχισαν να τη λένε και ... μεταξύ τους !

    Όπως και να το κάνουμε, φυσικά τρελοί δεν είναι, ότι όμως έρχεται το τέλος τους (του καπιταλισμού), το ξέρουν καλύτερα κι από μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tasos

    ΣYΓΓΝΩΜΗ (το ξαναλεω και απο εδω), αλλα η μονη ...σουπα, ειναι το ασχετο, με την αναρτηση μου, σχολιο σου και δεν νομιζω οτι οσοι μας διαβαζουν εχουν αναγκη απο τις ..διευκρινησεις σου περι του τι ειναι και τι δεν ειναι η επετειος του Πολυτεχνειου!
    Μεγαλα παιδια ειμαστε ολο και κατι εχουμε ζησει και διαβασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤRASH

    Aκριβως,κι εγω αυτο πιστευω και το αντιπαραθετω με το οτι συχνα ατομα της δικης μας ταξης δεν ξερουν και αυτοι το δικο τους συμφερον και συχνα δυστυχως παπαγαλιζουν τα οσα τους λενε τα καναλια!

    Παντως αν ειναι αληθεια, η σωστη κατα τη γνωμη μου διαπιστωση σου, ειναι πραγματικα πολυ απογοητευτικο να ξερεις σαν πολιτης της χωρας αυτης οτι απλα η τροϊκα δεν ...ενδιαφερεται να λειτουργησει η χωρα στο μελλον και την αφηνουν να ρημαξει απο ολους τους τομεις.

    Για το "κεντρο", καλα ειναι να σταματησει να τρεφει αυταπατες ο κοσμος, γιατι τα πραγματα ειναι οπως τα λες και οποιος εχει μελετησει ιστορια δεν πρεπει σε καμμια περιπτωση να τους εμπιστευεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. faro

    E, πως να μη το λενε και μεταξυ τους πια; Αφου ειναι ηλιου φαεινοτερο, ευκολα κρυβεται η...
    τροϊκα και ο Ηerr Reichenbach;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...