3 Νοε 2011

Αυτός, αυτή, αυτοί και τα μυστήρια…


Όλοι οι ρουφιάνοι της πλουτοκρατίας μαζί μπορούμε(αμ δε!)


Ακούγονται διάφορα πάλι σήμερα για ακύρωση του δημοψηφίσματος, για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κοινώς αποδεκτό πρόσωπο/α(αποδεκτό από ποιους), για παραίτηση Παπανδρέου κλπ.

Κινδυνεύει η χώρα λένε!

Αλήθεια, δηλαδή τόσα χρόνια δεν κινδύνευε, τώρα κινδυνεύει; Ακόμα και αν είναι όμως έτσι, ποιοι την έφτασαν ως εδώ;

Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα υπόλοιπα κατά καιρούς (απο)κόμματα που λειτουργούσαν συμπληρωματικά όλων αυτών;

Έρχονται τώρα όλοι αυτοί και θέλουν να ορίσουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μεσσία για να σώσουν την χώρα. Με την άδεια ποιών, ποιους ρωτήσαν;

Το ΔΝΤ;

Την ΕΚΤ;

Την Ε.Ε;

Το State Department;

Ή μήπως τον κατά φαντασία αντιστασιακό Κάρολο Παπούλια;


Γιατί σίγουρα, αν με εκλογές ζητούσαν τη γνώμη του ελληνικού λαού, θα εισέπρατταν ένα τόσο μεγάλο όχι, που μέχρι σήμερα δεν το έχουν ξαναματαδεί.

Ποιος ξέρει τι αποτελέσματα τους δίνουν οι εσωτερικές τους δημοσκοπήσεις και φοβούνται τόσο πολύ…

Αποφάσισαν λοιπόν να μας ανακοινώσουν ότι η χώρα βρίσκεται, έτσι απότομα, μπροστά από έναν κρημνόν, και  αρχίζουν τώρα όλοι και μιλάνε για τον γύψο.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα συμφωνήσουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, άλλωστε κάθε 2-3 ώρες έχουμε και καινούρια κωλοτούμπα του επιφανειακού πολιτικού σκηνικού(γιατί πίσω από όλα αυτά ένας κύριος ξέρει τι συμβαίνει μεταξύ των διαφόρων συμφερόντων). Αυτό που ξέρω να απαντήσω είναι ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως τα πρόβατα εγκαταλείπου το μαντρί και έχουν πανικοβληθεί. Κατάλαβαν βλέπετε, από τις έντονες αντιδράσεις  και τον αναβρασμό του κόσμου που έχει αρχίσει και εκφράζεται δυναμικά, έστω και αν ακόμα η αντίδραση βρίσκεται στην εφηβεία της, πως δεν τους παίρνει για πολύ να συνεχίσουν σε αυτό το τροπάρι, για αυτό και ψάχνουν καινούριο, ακόμα και αν χρειαστεί να το επιβάλουν με δικτατορικό τρόπο(δηλαδή να μην ακολουθήσουν ούτε για τους τύπους τις διαδικασίες της ίδιας της κοινοβουλευτικής τους δημοκρατίας).

Τώρα μας λέει ο Γιώργος ότι μίλησε για δημοψήφισμα προκειμένου να εκβιάσει τις αποφάσεις του Α.Σαμαρά και να εξασφαλίσει την μεταξύ τους συνεργασία, λες και μέχρι τώρα δεν ήταν ενωμένοι ενάντια στον λαό. Ακόμα και αν είναι έτσι, εμάς για τι μας πέρασαν να παίζουν τέτοιου είδους πολιτικά παιχνιδάκια στην πλάτη μας; Όχι κύριοι, δεν μας έχετε δεδομένους, γιατί αν μας είχατε δεδομένους θα πηγαίνατε σε εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση:

Ο λαός να μην επαναπαυθεί(πράγμα δύσκολο έτσι και αλλιώς εκεί που τον έχουν φτάσει)

Ο λαός να ενώσει τις δυνάμεις του και να τους αντιπαλέψει οργανωμένα, ως εργατικό κίνημα και όχι ως αφηρημένη έννοια ή όχλος.

Ο λαός να ζητήσει εκλογές, και σε αυτές να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που εδώ και χρόνια τον προειδοποιεί και οργανώνει τους αγώνες της εργατικής τάξης και του κινήματος.

Ο λαός να καταλάβει, ότι από τον κρημνόν, προσπαθούν να σωθούν οι ίδιοι και το σύστημα τους, πράγμα που για να γίνει, απαιτείται να σπρωχθούν ή να πέσουν οικειοθελώς σε αυτόν  πολλοί από εμάς. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να τους χαριστούμε!

Όλοι στους δρόμους σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να πάρουν ούτε ανάσα, καμία θυσία για την πλουτοκρατία, καμιά νομιμοποίηση στις μεθόδους τους!

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

6 σχόλια:

  1. Και κάτι που βρήκα δημοσιευμένο στο "Καράβι Κόκκινο"

    Όταν πεθαίνει βασιλιάς, μη χαίρεσαι λαουτζίκο


    Μη λες πως θάν’ καλύτερος ο νυν από τον τέως
    Πως θάναι το λυκόπουλο καλύτερο απ’ τον λύκο
    Τότε μονάχα να χαρείς: αν θάναι ο τελευταίος..
    Κωστας Βαρναλης…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τον πανικό τον βλέπουμε και απο τέτοιου είδους δημοσιεύματα τέτοιες στιγμές http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/902-5.html?spref=fb και αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μου δώσει καμιά πληροφορία για να απαντήσω στο φίλο μου που το ανάρτησε στο facebook (αν και του έχω δώσει ήδη μια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και δεν μου αρεσει το τραγούδι, τους το αφιερώνω με ολο το νοημα που ταιριάζει γάντι.

    http://www.youtube.com/watch?v=RDLuqTKsqb0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και φυσικα δεν ειρωνευομαι αυτους που απολήθηκαν, αλλα ολους εκεινους που χρησημοποιουνε την απολυση για να δωσουν χτυπηματα κατω απο τη ζωνη στο ΚΚΕ και κατα συνεπεια να πλήξουν το εργατικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. stelth: Επίτρεψέ μου την παρακάτω απάντηση.

    1. Εδώ ο κόσμος καίγεται, ... βαρκούλες αρμενίζουν.

    2. Εδώ οι εργαζόμενοι απολύονται κατά χιλιάδες, δες π.χ. τι γίνεται στην "ελευθεροτυπία" και εμείς τώρα να επανέλθουμε σε ένα θέμα που τουλάχιστον στο μπλογκ αυτό (και όχι μόνο) ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ;

    3. Να πούμε τα αυτονόητα ; Ότι και ένας (αριθ. 1) εργαζόμενος αν απολυθεί από όπου, αυτό είναι ΤΡΑΓΙΚΟ ;

    4. Ότι το δήθεν δημοσίευμα εμπεριέχει στο φουλ προβοκάτσιες ; Δεν είναι φανερό ;

    5. Αν δεν φύγει από την εξουσία, η αστική τάξη, η πλουτοκρατία, οι καπιταλιστές, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, τέτοια φαινόμενα στο εγγύς μέλλον θα πολλαπλασιάζονται.
    Αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί, δεν θα κάνουμε τίποτα, θα αναλωνόμαστε σε εξυπναδίστικες αναφορές.

    Φίλε μου, συγνώμη για το ύφος, αλλά στον φίλο σου, εγώ, έτσι θα απαντούσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!!

    Αθήνα
    Ζήτησα την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές σε συνθήκες ομαλότητας. Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω μαζί του, κατάλαβε λάθος, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    απο in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...