3 Νοε 2011

Liana Kaneli on channel 4 (way to go Liana!)




"Στην Ελλάδα νιώθουμε ακόμα όμορφοι" ήταν τα πρώτα λόγια της Λιάνας Κανέλλη στη live συνέντευξή της στο βρετανικό κανάλι Channel 4 και μετά την πρώτη ερώτηση του Jon Snow (δημοσιογράφου επιπέδου εφάμιλλου με αυτό ενός Χατζηνικολάου) για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα.
Η κ. Κανέλλη έκανε λόγο για ένα ψεύτικο δημοψήφισμα, "αφού δεν αποφασίστηκε με δημοκρατικές διαδικασίες" και για ένα απειλητικό για τους Έλληνες δίλημμα επιπέδου "θέλετε να πεθάνετε ή θέλετε να σας σκοτώσουν;".
Έκπληξη προκάλεσε στους τηλεθεατές του Channel 4 (έκπληξη, γιατί απλά δεν την ήξεραν από πριν) ο τρόπος με τον οποίο η βουλευτής του ΚΚΕ προσφωνούσε τον παρουσιαστή του δελτίου, Jon Snow.
"My dear" ήταν η φιλική προσφώνηση της κ. Κανέλλη, η οποία τουιταρίστηκε μαζικά από τους Άγγλους χρήστες του Twitter, τη στιγμή που η εφημερίδα Guardian διερωτάται αν μπορεί κάποιος να στείλει την κ. Κανέλλη και στην εκπομπή "Newsnight" του δημοφιλέστερου Άγγλου δημοσιογράφου, Jeremy Paxman.

(αναδημοσίευση από Cosmo.gr)

20 σχόλια:

  1. "...Liana Kanelli, a Greek communist MP, just appeared on Channel 4 News in the UK. It was quite a performance - Kanelli said Greece's referendum vote was akin to being asked "Do you want to die or do you want to be killed?"

    Her habit of calling presenter Jon Snow "my dear" also caused lot of amusement on Twitter. Can someone get her on Newsnight to cross swords with Jeremy Paxman?..."

    http://www.guardian.co.uk/business/blog/2011/nov/02/greek-pm-referendum-debt-crisis?INTCMP=SRCH

    Η Ελλάδα εξάγει κομμουνισμό.


    Να τον έλεγε και my birdie, σαν τον Καψή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι καλα που δεν του ειπε και "my bird"(πουλάκι μου)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το που ελεγα για τους τεχνοκρατες που μας τον ετοιμαζουν τον τραπειζιτη

    Πρόταση για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο φέρονται να επεξεργάζονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

    Σύμφωνα μ επληροφορίες του πρακτορείου, κορυφαίοι υπουργοί που διαφώνησαν δημόσια με τη διενέργεια δημοψηφίσματος θα ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει εντός της ημέρας την πρόθεση διενέργειας δημοψηφίσματος και να αναλάβει πρωτοβουλία διερεύνησης κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

    Η εισήγηση, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνουν στον πρωθυπουργό είναι να προτείνει ως επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τον τέως αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λουκά Παπαδήμο μεκριτήριο το κύρος του στους κόλπους της Ευρώπης.

    http://kartesios.com/?p=63604

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει κάποιος τι ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα τους; Γίνεται δηλαδή να σχηματιστεί νέα (οχι υπηρεσιακή για την διενέργεια εκλογών)χωρίς εκλογές;
    Γιατί εδώ μιλάμε για πραξικόπημα. Και ίσως τελικά οι αλλαγές στην ηγεσία των ΕΔ να μην ήταν και τόσο αθώες τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω οτι γινεται
    (κανε καμια ερωτηση στον celin, σιγουρα θε ξερει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτσετε τωρα θα μας βαλουν σε γυψο:)

    (γιατι πριν τι εκαναν;)

    Η χωρα ευρισκοταν μπροστα σε εναν κρημνον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρθρο 37, παρ. 3 του συντάγματος:
    "...αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της βουλής, [ο πρόεδρος της δημοκρατίας] επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη βουλή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ υπάρχει δηλαδή συνταγματικά δυνατότητα δημιουργίας κυβέρνησης χωρίς εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι αλλα οταν βρισκεται η χωρα μπροστα σε εναν κρημνον;

    Τοτε δεν πρεπει να μπει σε γυψο;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Kυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί (1), καθώς και αν η Bουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84(2). Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37.
    Aν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Kυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερωτηση τωρα. "Παραιτουμενη κυβερνηση" λογιζεται και αυτη της περιπτωσης (2) η σε αυτην ακολουθειται ολη η διαδικασια του αρ.37, οποτε οι εκλογες δεν ειναι απαραιτητες, ασχετου τελικης καταληξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμενα μια φορα με μπερδεψατε με ολα αυτα τα νομικα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά, το Σύνταγμα δικό τους είναι, ό,τι θέλουν το κάνουν !!!

    Στο κάτω κάτω της γραφής πότε ακριβώς το εφάρμοσαν ;
    Μια ζωή το καταπατούν ...

    Σήμερα, που το σύστημά τους τρίζει συνθέμελα, δεν θα βρουν (ψάχνουν είναι η αλήθεια) τρόπους να το παρακάμψουν και να πάρουν τις αποφάσεις εκείνες που εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, την πλουτοκρατία ;;;

    Εδώ, χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα !
    Δυναμικά !
    Με πανελλαδικές κινητοποιήσεις κάθε είδους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑλεξΔ
    Σύντροφε αυτό που λες δεν είναι σωστό. Από το άρθρο του Συντάγματος που παρέθεσες προκύπτει σαφώς ότι "ο πρόεδρος της δημοκρατίας] επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της βουλής" μόνο σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση που να συγκεντρώνει την "δεδηλωμένη" εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Βουλής ξεκινά η διαδικασία των εκλογών. Στην ελληνική πολιτική ιστορία υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης χωρίς εκλογές (π.χ. μετά τη χρεοκοπία του '29-'30, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, κλπ). Δράση λοιπόν για την μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού αύριο στο Σύνταγμα και ετοιμότητα για αστική συγκυβέρνηση.

    Molotov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eξαιρετικη, οπως παντα η Λιανα και σ αυτη τη συνεντευξη που εδειξε περηφανεια και οχι.. δουλοπρεπεια, οπως πολλοι αλλοι, που (δυστυχως)εχουν σχεση με τη πολιτικη της χωρας!

    ''Με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow''
    news 247.gr

    http://bit.ly/rG5Cgn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΟΒΕΡΗ!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ZDF NA ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ MEIN LIEBER!ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. I enjoy reading through an article that can make
    men and women think. Also, many thanks for allowing me to comment!


    Take a look at my web-site: agencja reklamy lubin

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...