20 Νοε 2011

XΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ: «ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ»



«Οι εργάτες ξέρουμε πλέον ότι πουλάμε την εργατική μας δύναμη και δεν μας πληρώνει απλά το αφεντικό για να δουλεύουμε. Και είμαστε αποφασισμένοι να μην την πουλάμε τσάμπα. Γι' αυτό δε γυρίζουμε στο εργοστάσιο για 500 ευρώ. Τώρα είμαστε και ενωμένοι και μέσα στο εργοστάσιο, αλλά και με όλους όσοι μας συμπαραστέκονται καθημερινά».
 
Τα λόγια ανήκουν σε εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, που μίλησαν στον «Ρ», έξω από την πύλη του εργοστασίου. Βραδινή περιφρούρηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης γύρω από το βαρέλι με τη φωτιά για να σπάσουν το κρύο και την υγρασία.

Εκεί στήθηκε η κουβέντα για το πώς βλέπουν τον αγώνα τους, για την αλληλεγγύη που τους «εντυπωσίασε» - όπως είπαν οι ίδιοι - και τους εμψυχώνει, αλλά και για το πόσο «ακριβά κοστίζει» για να δουλεύουν στις άθλιες συνθήκες του εργοστασίου.

Με λόγια απλά, αλλά βαθιά, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, εξήγησαν γιατί δε λυγίζουν. Γιατί δεν πρόκειται να λυγίσουν. Δε λένε ονόματα. Οχι γιατί φοβούνται, όπως λένε, αλλά γιατί «όποιον και να ρωτήσεις τα ίδια θα σου πει».

«Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει και άλλες επιχειρήσεις και τώρα θέλει να μας πείσει ότι το πρόβλημά του είναι το δικό μας μεροκάματο», είναι η πρώτη φράση που ακούγεται με οργή. «Μας λέει ψέματα ότι δεν έχει κέρδη για να περάσει το δικό του και να υπογράψουμε για να δουλεύουμε για το τίποτα. Να χάσουμε ό,τι κέρδισαν με αίμα οι πατεράδες μας».


Μέσα από φωτιά κι ατσάλι!
Αυτή η φράση και μόνο αναστατώνει και τους υπόλοιπους και αρχίζουν όλοι να περιγράφουν τις συνθήκες που δουλεύουν καθημερινά για ένα μεροκάματο:
«Αν έρθεις εδώ Σαββατοκύριακο δεν βλέπεις στο ένα μέτρο από τη σκόνη. Η θερμοκρασία φτάνει τους 60 με 70 βαθμούς μέσα στην καμπίνα του γερανού με ένα παμπάλαιο κλιματιστικό και έξω η θερμοκρασία στο καυτό μέταλλο φτάνει τους 300 βαθμούς», θα πει χειριστής γερανού.

Στη γραμμή παραγωγής ο διπλανός του παίρνει αμέσως το λόγο: «Στέκεσαι με τα γυαλιά μπροστά στο λιωμένο μέταλλο και ελέγχεις με 70 βαθμούς και το χρονόμετρο δίπλα. Και το διευθυντή να μη δέχεται απώλειες».
Ρωτάμε πόσο πληρώνονται σήμερα γι' αυτή τη δουλειά: «Τίποτα, μόνο το βασικό της σύμβασης και τα βαρέα. Ισα που φτάνουν για να επιβιώσουμε. Οχι τώρα που θέλουν και χαράτσια».

Από δίπλα πετάγεται ένα νέο παιδί, ο Γιάννης:«Είμαι 4 χρόνια εδώ μέσα και για να πάρω 900 ευρώ το μήνα πρέπει να δουλεύω Σαββατοκύριακα και υπερωρίες. Αλλιώς θα έπαιρνα 600 ευρώ»!
Ενας παλιότερος παίρνει το λόγο και λέει: «Μέχρι το 2005 άξιζε να δουλεύεις μία ώρα παραπάνω. Μετά τις μειώσεις στο κόστος υπερωρίας και υπερεργασίας δεν υπάρχει καμία ανταμοιβή. Πόσο μάλλον να δουλεύεις και να σε υποχρεώνουν να κάνεις επικίνδυνα πράγματα».
Στην παρέα πλησιάζει ένας άλλος εργαζόμενος. Και συμπληρώνει: «Μόνο να φοράμε κράνη τούς ενδιαφέρει. Για τα μπετά που είναι έτοιμα να πέσουν, τις ράγες που έχουν χαλάσει, δε δίνουν σημασία γιατί κοστίζουν».

«Τι ωραίο πρόσωπο...»
Δείχνει στη συνέχεια στην απέναντι πλευρά του ένα συνάδελφό του και λέει τρέμοντας: «Βλέπεις τι ωραίο πρόσωπο έχει; Σε μένα το οφείλει. Οταν ήταν μια μέρα μπροστά στο φούρνο, το πρόσωπό του άρχισε να ξεφλουδίζει από τα καυτά λάδια. Λύγισα στα γόνατα για να τον πιάσω και να τον γλιτώσω».

Μπορούν να μιλάνε για ώρες, όπως λένε, για παρόμοια γεγονότα. Αυτός όμως είναι και ο λόγος που από την αρχή δεν συζήτησαν τις προτάσεις της εργοδοσίας και συνεχίζουν τις απεργίες.
«Οσα έχει δει αυτές τις ημέρες είναι μόνο η αρχή», θα πουν όλοι και θα προσθέσουν: «Μετά και από την εντυπωσιακή αλληλεγγύη που έχουμε δει, είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι. Δεν θα λυγίσουμε».

Ρωτάμε τι από όλα τους δίνει περισσότερη δύναμη. Απαντούν με απόλυτο τρόπο: «Τα πάντα. Κυρίως όμως ότι όλοι ξέρουμε τι παιχνίδι παίζεται στις πλάτες τις δικές μας και όλων των εργατών. Και αυτό, ότι είμαστε πολλοί εργάτες μαζί με άλλους όλοι ενωμένοι, που σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, μας δίνει απίστευτη δύναμη».

Η κουβέντα πάει και στα σπίτια τους: «Ξέρουν και καταλαβαίνουν και οι γυναίκες μας και τα παιδιά. Ρωτάνε τι θα γίνει. Γνωρίζουν όμως. Και το λένε ότι δε γίνεται αλλιώς. Ακόμα και τα μικρά παιδιά ορισμένων δίνουν κουράγιο στους πατεράδες τους και τους λένε: "ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ"»!

(Αναδημοσιευση απο Ριζοσπαστη)


 Y.Γ Eπισης διαβαστε και την πολυ κατατοπιστικη αναρτηση στο blog του oikodomos

15 σχόλια:

  1. Eδώ και τρεις βδομάδες 400 χαλυβουργοί δίνουν έναν πολυ σκληρο αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και της εργοδοσίας. Παρα τα μεγαλα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι εργαζόμενοι, ψηφισαν ομόφωνα στη μαζική Γενική Συνέλευση: ''Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε''

    Ειναι συγκινητικη η ισχυρή αλληλεγγύη στον αγώνα τους ξεκινωντας απο τις οικογενειες τους και το κοντινο περιβαλλον τους μεχρι τη συμπαρασταση στον αγωνα τους απο χιλιαδες εργαζομενους σε ολη την Ελλαδα.

    Θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το αυτονόητο που η εργοδοσία θέλει να τσακίσει: Τη σύμβαση με τα δικαιώματά τους και το 8ωρο.

    Αύριο οι απεργοί εχουν προγραμματισει να κατεβουν στην Αθήνα με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να που η δικαίωση του Οστρόφσκι, ήρθε από Έλληνες !

    Αυτό ακριβώς κάνουν οι ηρωικοί Χαλυβουργοί.
    Μαθαίνουν οι ίδιοι και μας μαθαίνουν και όλους εμάς, "πως δένεται το ατσάλι" !

    Είμαστε ΟΛΟΙ μαζί τους, κοντά τους, σφίγγοντας δόντια και γροθιές, αποφασισμένοι η δική τους νίκη να γίνει και δική μας !

    Κρατάτε γερά !
    Βαστάτε γερά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκινητικο πραγματικα!Σας ευχομαι καθε επιτυχια,ας εισται εσεις που θα σειρετε πρωτοι τον χωρο της αντιστασης στα εργοστασια!
    ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!!!
    Λαμπρος.

    Υ.Γ.Μηπως θα μπορουσατε να βρειτε τα ποσοστα απο τις ισπανικες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    Πραγματι βλεπουμε στη πραξη το «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Ν.Οστρόφσκι που πιστευε οτι:

    «Tο πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Aυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει πεθαίνοντας να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου -στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας».

    Κουραγιο και νικη στον αγωνα των απεργων της Χαλυβουργικης! Ο αγωνας τους ειναι ο αγωνας ολης της Ελλαδας που αυτη τη στιγμη καταπιεζεται και λοιδωρειται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο έν λόγω εργοδότης εχει καί την Χαλυβουργία Θεσσαλίας στο Βόλο.
    Το σωματείο με τίς πλάτες του εργατικού κέντρου δέχτηκαν την πρόταση του εργοδότη καί το εργοστάσιο λειτουργεί,εφ'όσον εχουν καταστρατηγήσει το ωχτάωρο καί ουτε μία ώρα στάση εργασίας για τους συναδελφους τους στον Ασπρόπυργο που αυτη την στίγμή παλεύουν γιά τα αυτονόητα ΝΤΡΟΠΗ
    Στό εν λογω εργοστάσιο εχω δουλέψει απο τον Ιουνιο του 1980 έως τον Οκτώβριο του 1994 που μαζί μέ άλλους εργαζόμενους μετα απο απεργία 72 ημερών απολυθήκαμε *αναγκαστήκαμε σε οικειοθελή αποχώρηση* με την συναίνεση του σωματείου, οποτε ξέρω τι λέω!

    Παλιοί μου συνάδελφοι,ενας είναι ο δρόμος, ο δρόμος του αγώνα και της αξιοπρέπειας!!

    ΥΓ.Μακάρι να μπορουσα να κατέβω Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμπρο

    Συμπαρασταση στο δικαιο αγωνα των απεργων!

    Σχετικα με τις Ισπανικες εκλογες, απ ο τι διαβαζω μεχρι στιγμης, οι Ισπανοι απειχαν κατα πολυ σημερα, ετσι μονο ενα 38% κατεβηκε και οπως λενε υπολογιζουν σε νικη της κεντροδεξιας παραταξης επειδη οι σοσιαλιστες και εκει δεν χειριστηκαν οπως επρεπε (και δεν δεν απορουμε βεβαια!)τα φλεγοντα οικονομικα ζητηματα της χωρας.

    H ανεργια, εν τω μεταξυ, στη χωρα εχει φτασει στα 22% και στα 45% στις ηλικιες 18 μεχρι 25 χρονων! :(

    http://www.rte.ie/news/2011/1120/election.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. vomoloxius

    Eσυ τοτε ξερεις καλυτερα απ ολους λογω της εμπειριας σου, εκει, για τις συνθηκες δουλειας και τις απαιτησεις της εργοδοσιας.
    Το θεμα ειναι οτι τετοιου ειδους απεργιες οχι μονο δεν προβαλλονται αλλα και αποκρυπτονται απο τα ΜΜΕ. Διαβαζα ομως οτι υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον και απο το εξωτερικο, συγκεκριμενα από συνδικάτα του Βελγιου, της Σουηδιας (και απο αλλου), να βοηθήσουν oσο μπορουν.



    Aπ το κειμενο της ΓΣ διαβαζουμε:

    ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !

    «Προς την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό.

    Συνάδελφοι, ακούστε τη φωνή των χαλυβουργών.

    Εμείς οι 400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας απεργούμε σαν μια γροθιά για 16η μέρα και συνεχίζουμε. Πίσω δεν κάνουμε, διαλέξαμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας, υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας.

    Δεν γυρνάμε για δουλειά μέσα στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι 34 απολυμένοι συνάδελφοί μας. Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους.
    Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.

    Είναι η πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
    Οι απολύσεις έγιναν για τρομοκρατία, επειδή ομόφωνα η Γενική μας Συνέλευση απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουμε 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών.
    Η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά μας, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό συνάδελφό μας πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους.
    Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση είναι αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι, αν δεν δεχτούμε να δουλέψουμε σκλάβοι, θα απολύσει 180 ακόμη εργαζόμενους.
    Οι χαλυβουργοί τού δώσαμε την απάντηση που πρέπει. Νικήσαμε το φόβο, τους εκβιασμούς, την απειλή της πείνας. Κατεβήκαμε σε απεργία.

    Είμαστε ήδη νικητές!

    Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές, δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει. Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί, να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο. Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα! Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη. 16 μέρες όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας. Ενιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα. Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

    Στηριζόμαστε στη δύναμη της αλληλεγγύης. Δεκάδες σωματεία μάς στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα μας. Ενισχύστε τον αγώνα των χαλυβουργών με κάθε τρόπο.
    Για τον χαλυβουργό δεν έχει γυρισμό! Χάνοντας εμείς, ανοίγει η πόρτα για το 5ωρο και την εργασιακή ζούγκλα και στις υπόλοιπες βιομηχανικές μονάδες, οι βιομήχανοι περιμένουν στη γωνία. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι μια μεγάλη νίκη για όλη την εργατική τάξη. Γι’ αυτό σας θέλουμε στο πλευρό μας, κοντά μας.

    Ως εδώ! Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στη ζωή μας δε θα περάσει.

    Στηρίξτε τους απεργούς χαλυβουργούς με κάθε τρόπο: Ψηφίσματα και αποφάσεις απ’ τα συνδικάτα, φορείς της γειτονιάς, συλλόγους νεολαίας, γυναικών, παντού, την φυσική σας παρουσία έξω από την πύλη, τη συγκέντρωση χρημάτων για ενίσχυση των οικογενειών των χαλυβουργών, συγκέντρωση τροφίμων.

    Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Μετάλλου και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, που εδώ και 16 ημέρες όχι μόνο δεν συνεδρίασαν για να συζητήσουν την οργάνωση της αλληλεγγύης, αλλά μας “συμβουλεύουν” να υποταχθούμε, μας συκοφαντούν, προσπαθούν να μας διαιρέσουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους προσπεράσουν και να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς.

    Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας!

    ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

    Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

    ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕLva. Η απεργία των συναδέλφων χαλυβουργών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων!Ακου γιατί σιωπούν τα ΜΜΕ..
    Ο Εργοδότης είχε τό "δικαίωμα από τον νόμο" να εφαρμόσει τετραήμερο, ή εργασία εκ' περιτροπής γιά εννιά ολόκληρους μήνες!!και χωρίς να ρωτήσει κανένα και οποιος δεν συμφωνούσε έφευγε και χωρίς αποζημίωση!
    Αρα είχε περισσότερες εναλακτικές λύσεις καί πιό συμφέρουσες!Γιατί λοιπόν το πεντάωρο!;εφ'οσον δέν προβλέπετε απο την εργατική νομοθεσία.
    Μήπως πρέπει να μας βάλει σέ σκέψεις για καταστρατήγηση και του ωχτάωρου;
    Δέν έναι περίεργη η στάση του(εργοδοτικού) σωματείου της χαλυβουργίας θεσσαλίας, που δεν αφησαν την διοίκηση του εργατικού κέντρου Βόλου και τα ΜΜΕ να παρεβρεθούν στήν γενική συνέλευση;
    Αλλο τόσο είναι περίεργη και η μετέπειτα στάση του ΕΚΒ και των ΜΜΕ αποφεύγοντας να πάρουν θέση εκτός απο κατι μισόλογα και παπαριές τύπου, να μείνει ανοικτό το εργοστάσιο να μήν χαθούν θέσεις εργασίας!κτλπ κτλπ. Το μόνο που πήρε ανοικτα θέση είναι το ΠΑΜΕ.
    Μήπως βρήκαν ανοικτό παράθυρο με την σύμφωνη γνώμη των εργοδοτικών σωματείων και δοτών εργατικών κέντρων για την καταστρατήγηση του ωχτάωρου;;
    Γι'αυτο λοιπόν όλοι στο πλευρό των συναδέλφων!
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι ανάγκη να στηρίξουμε αυτή την απεργία.
    Οι Χαλυβουργοι είναι αποφασισμένοι και ταυτόχρονα, είναι η συμπαράσταση που τους εμψυχώνει και τους δίνει την δύναμη να συνεχίσουν.
    Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα πανεργατικό λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης, ρήξης και ανατροπής.
    Και αυτό μόνον συγκροτημένα μπορεί να γίνει, μόνον με εκφρασμένη την ταξική αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.
    Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες στους χώρους δουλειάς,στα σωματεία στους συνδικαλιστικούς χώρους.
    Και στην συνέχεια να ανατραπούν οι συσχετισμοί.
    Με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους, πρέπει να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους Χαλυβουργούς απεργούς.
    Είναι νικητές από τώρα, γιατί σε αυτές τις συνθήκες ύψωσαν το ανάστημά τους στην εργοδοσία και στους πολιτικούς υπηρέτες της.
    400 απεργοί για 21 ημέρες!
    Έχουμε την δύναμη και μπορούμε.
    Σε τούτη την απεργία παίζονται πολλά.
    Είναι στο χέρι μας να δώσουμε δύναμη και κουράγιο στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της ζωής και του μέλλοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ"»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. vomoloxius

    Εχεις απολυτο δικιο οτι η απεργία στη Xαλυβουργικη στον Ασπρόπυργο είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, επειδη oπως φαινεται σκοπευουν συντομα στην καταστρατήγηση και του οχτάωρου.
    Στο ΕΚΒ, που αποδεχτηκαν τη διλημματική πρόταση της εργοδοσιας για μείωση της απασχόλησης κατά 37,5%, λειτουργουν ηδη με μειωμένο ωράριο, πέντε ωρων για "διάστημα τεσσάρων μηνών" με μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών τους "προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις και διαθεσιμότητες", το γνωστο τροπαρι που ακουμε καθε φορα.
    Φυσικα και ειναι περίεργη η στάση του(εργοδοτικού) σωματείου της χαλυβουργίας Θεσσαλίας, που δεν αφησαν την διοίκηση του εργατικού κέντρου Βόλου και τα ΜΜΕ να παρεβρεθούν στήν γενική συνέλευση και ολα αυτα ειναι πολυ ανησυχητικες εξελιξεις για ολο το εργατικο κινημα το οποιο θα πρεπει να συσπειρωθει, ωστε να μην περνανε εξευτελιστικά διλλήματα-προτασεις που κατεβάζουν (ακομα περισσοτερο!) τους μισθούς και το επιπεδο ζωης των εργαζομενων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλη blackbedlam

    Οπως ειπαμε, τετοιες απεργίες επιτηδες δεν προβαλλονται απο τα ΜΜΕ ωστε να μη μαθαινει ο μεσος πολιτης τι ακριβως επιχειρειται απο τις εργοδοσιες σε καθε χωρο δουλειας.

    Διαβαζοντας για τους απεργους και τη συμπαρασταση απο το κοσμο, μονο θετικα μπορει να δει κανεις τον αγωνα τους, που οπως λεμε και απο εδω, ειναι ανάγκη να στηριχθει απ οσο περισσοτερο κοσμο γινεται, ωστε να αναπτυχθεί ένα πανεργατικό λαϊκό μέτωπο με ταξική αλληλεγγύη απ όλους τους εργαζομενους που νιωθουν αυτη τη στιγμη αβοηθητοι στους χωρους δουλειας τους.

    Οι απεργοι του Ασπροπυργου ειναι περηφανοι ανθρωποι και ενα παραδειγμα προς μιμηση, ειδικα σε τετοιους δυσκολους καιρους! Ας τους στηριξουμε οσο μπορουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο αγώνας των εργατών της Χαλυβουργίας ,είναι αγώνας όλων μας...και η έμπρακτη συμπαράσταση που έχουν από μαθητές μέχρι αγρότες είναι το παράσημό τους.συμπαράσταση όχι στα λόγια και στα κανάλια ,αλλά από το υστέρημα του καθενα που αντιλαμβάνεται ότι ο αγώνας και θυσίες για ένα καλύτερο αύριο ,δεν θα γίνουν στον καναπέ αλλά στην κάθε πύλη του κάθε εργοστασίου,στον κάθε χώρο δουλειάς, στο κάθε σωματείο ...κι ας λυσάν τα χαρούμενα για καταστάσεις που ούτε νιώθουν ,ούτε θέλουν να νιώσουν, τί σημαίνουν και τους ξεπερνουν...δυναμη εργατες της Χαλυβουργίας...το καθαρό βλέμμα σας ,είναι το βλέμμα όλων μας και ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας...για την αξιοπρέπειά μας πάνω από όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...