9 Ιουν 2011

Μπλογκάρισμα του κ...ου



(αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη Πέμπτη 9/6 http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6291924. Οι υπογραμμίσεις  - και ο τίτλος φυσικά! - δικά μας )


Προβοκατόρικο δημοσίευμα αναπαράγεται από χτες σε ορισμένα ιστολόγια, σε μια χονδροειδή προσπάθεια να ριχτεί λάσπη στο ΚΚΕ, να πειστεί ο λαός ότι «όλοι ίδιοι είναι», να κλονιστεί η εμπιστοσύνη που δείχνουν στο ΚΚΕ ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου που απεγκλωβίζονται από την κυρίαρχη πολιτική και τη δυσωδία της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που πρωτοεμφανίστηκε στο ιστολόγιο.

«ksipnistere.blogspot.com», με τον τίτλο «Tο ΚΚΕ έπαιρνε μίζες από τον Σαντάμ», το ΚΚΕ ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες ιρακινού πετρελαίου από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ «Πετρέλαιο για Τρόφιμα», που διακόπηκε το 2003, με την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ από τους ιμπεριαλιστές.
Το λιβελογράφημα στηρίζεται σε δημοσίευμα του 2004 (!) της ιρακινής εφημερίδας «Al-Mada», που εκδίδεται μόνο στα αραβικά. Μετάφραση στα αγγλικά αποσπασμάτων του κειμένου της «Al-Mada» έκανε το Ερευνητικό Ινστιτούτο του Τύπου της Μέσης Ανατολής (MEMRI), μια αμερικανική ΜΚΟ, που όπως δηλώνει στον ιστότοπό της υποστηρίζει τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» που διεξάγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ και είναι υπερήφανη για την υπηρεσία που προσφέρει εντοπίζοντας και μεταφράζοντας ενδιαφέροντα υλικά.
Για ευνόητους λόγους το MEMRI δηλώνει ότι δεν ευθύνεται για την ακρίβεια των καταγγελλόμενων από το δημοσίευμα της «Al-Mada», αλλά τα αναπαράγει! Να σημειωθεί, ότι στα αποσπάσματα του MEMRI, που δημοσιεύονται ως μια από τις δύο πηγές που χρησιμοποιεί το «ksipnistere», δεν αναφέρεται πουθενά το ΚΚΕ και η Ελλάδα ως χώρα με φορείς που συμμετείχαν στην υποτιθέμενη διασπάθιση χρημάτων από το πρόγραμμα «Πετρέλαιο για Τρόφιμα».
Ως δεύτερη πηγή, το δημοσίευμα του «ksipnistere» εμφανίζει ένα άρθρο της διαδικτυακής «εγκυκλοπαίδειας» Wikipedia, όπου οι άγνωστοι συγγραφείς του, χρησιμοποιώντας και αυτοί ως πηγή το δημοσίευμα της «Al-Mada», περιλαμβάνουν το ΚΚΕ ως παραλήπτη 160.000 κυβικών μέτρων (160 λίτρα γράφει το «ksipnistere») ιρακινού πετρελαίου. Μαζί και μια σειρά άλλα κομμουνιστικά κόμματα, φορείς, πολιτικούς και παράγοντες από διάφορες χώρες. Ανάμεσά τους και o Βρετανός βουλευτής Τζ. Γκάλογουεϊ, που τελικά κέρδισε δύο δίκες για λιβελογραφία ενάντια στην «Κρίστιαν Σάιενς Μόνιτορ» και την «Ντέιλι Τέλεγκραφ», εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας που αναδημοσίευσαν τις κατηγορίες εναντίον του.
Ανακριβώς, το «ksipnistere» προσπαθεί να συνδέσει το δημοσίευμα της «Al-Mada» με την έρευνα που διεξήγαγε ο ΟΗΕ μετά από τις κατηγορίες για διασπάθιση και χρηματισμό υπαλλήλων του, ενώ η έρευνα αυτή δεν κατέληξε σε ουσιαστικά συμπεράσματα, κάνοντας μάλιστα τις πρώτες ανακοινώσεις μετά το 2004.
Κατασκευασμένο ψέμα από την αρχή ως το τέλος
Συνοπτικά, τα πράγματα έχουν ως εξής: Το 2004, μια ιρακινή εφημερίδα που εκδίδεται κανονικά την περίοδο που το Ιράκ βρίσκεται πια υπό ιμπεριαλιστική κατοχή, δηλαδή εφημερίδα των αμερικανοΝΑΤΟικών ουσιαστικά, δημοσιεύει κατάλογο που εμπλέκει όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιτάχθηκαν στην επέμβαση στο Ιράκ, στο ανεπιβεβαίωτο μέχρι σήμερα σκάνδαλο του προγράμματος «Πετρέλαιο για Τρόφιμα», του ΟΗΕ. Πρόγραμμα, που, παρότι όλα του τα κονδύλια διακινούνταν μέσω τράπεζας στο έδαφος των ΗΠΑ, δέχθηκε τα πυρά των ιμπεριαλιστών, καθώς έβαζε εμπόδια στις διεθνείς κυρώσεις, που σκοπό είχαν να γονατίσουν τον ιρακινό λαό.
Την ίδια εποχή, αμερικανική ΜΚΟ που κάνει δουλειά ανάλογη με το τμήμα αποδελτιώσεων της CIA, προωθεί το δημοσίευμα, έτσι που να γίνει γνωστό και εκτός του αραβόφωνου κόσμου. Στην πορεία, οι άγνωστοι στο ευρύ κοινό συντάκτες των λημμάτων της Wikipedia, ενσωματώνουν τον κατάλογο στο πόνημά τους, ενδεχομένως εμπλουτίζοντάς τον με στοιχεία που βρήκαν από κάπου, ίσως μεταφράζοντας το σύνολο του αραβόφωνου κειμένου της «Al-Mada» ή παίρνοντας την πλήρη μετάφραση από το MEMRI.
Εφτά χρόνια αργότερα και ενώ στην Ελλάδα δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί οτιδήποτε για υποτιθέμενη σχέση του ΚΚΕ με την υπόθεση αυτή, εμφανίζονται «από το πουθενά» τα χτεσινά προβοκατόρικα δημοσιεύματα από τις περίεργες ιστοσελίδες. Οι προβοκάτορες και αυτοί που βρίσκονται πίσω τους, εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία των ιστολογίων, είναι πολύ γελασμένοι. Στο ΚΚΕ δεν πιάνει η λάσπη. Πολιτεύεται στο φως της μέρας και δεν έχει να κρύψει τίποτα από το λαό.


13 σχόλια:

  1. Αλέξανδρε ΟΥΤΕ στη μία ΟΥΤΕ στην άλλη πηγή δεν αναφέρεται ούτε το ΚΚΕ ούτε η Ελλάδα.

    Δείτε και μόνοι σας:
    http://www.brookesnews.com/040202saddamsbribes.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Oil-for-Food_Programme#cite_note-oilbribelist-48

    Αναφορές υπάρχουν μόνο για κομμουνιστικά κόμματα ή ομάδες της Ουκρανίας, Ρωσίας, Βραζιλίας, Λευκορωσίας και Σλοβακίας, και για ένα σωρό άλλα δεξιά και κεντρώα κόμματα σε Ευρώπη και Αμερική.

    Ο τύπος που έγραψε το άρθρο είτε δεν ξέρει να διαβάζει είτε τα έβγαλε από ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ για το ΚΚΕ. Ούτε και το ΑΚΕΛ που λέει αναφέρεται πουθενά (μόνο η Κύπρος γενικώς στα ψιλά γραμματα).

    Είναι πραγματικά γελοίο!! Ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθούμε ή αν ασχοληθούμε να του στείλει το κόμμα κανα εξώδικο να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά εμένα η Αλέκα μου στέλνει και 1000 ευρώ τη μέρα, κέρδη απο το πετρελαια, τώρα ετοιμάζει και καινούρια ανοίγματα με Κουβέιτ. Αντε συντρόφοι, μπορεί να μην κοκκινίσουμε τον κόσμο, αλλά τουλάχιστον θα τον μαυρίσουμε με μαύρο χρυσό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκεμπαιλίσκοι και μάλιστα ανίκανοι. Ούτε ένα σωστό ψέμα (ωραία η αντίθεση, ε; ) δεν μπορούν να γράψουν, που να μην καταρρεύσει με την πρώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώστονε τον mac τζωρτζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσχετο άμεσα, αλλά σχετικό με την ευρύτερη και συνεχώς εντεινόμενη τάση λυσσωδών επιθέσεων ειδικά κατα του Κ.Κ.Ε.
    Προ λίγων ημερών φίλος μου ηλικίας περίπου 32 ετών και όχι αντικομμουνιστής (μάλιστα ψηφίζει ΚΚΕ ή ΣΥΝ) μου είπε σαν δεδομένο, σε παρέα ώστε να το ακούν και άλλοι, πως η ΚΝΕ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΙ στα μέλη της να έχουν γκόμενες εκτός της οργάνωσης !
    Αυτό σαν απόδειξη του φανατισμού και περιχαράκωσης που προωθεί η ηγεσία του ΚΚΕ.
    Όσο η οικονομική/κοινωνική καταστολή αυξάνεται με ευθέως ανάλογο τρόπο αυξάνεται και το αντιΚΚΕ παραλήρημα/παροξυσμός.
    Εκείνο που συμβουλεύω ιδίως στα μέλη του Κόμματος και της Νεολαίας είναι να διατηρούν την ηρεμία τους και να μην παγιδεύονται σε ηλίθιες συζητήσεις με κακόβουλους ή πανίβλακες.
    Μερικές ερωτήσεις δεν απαντώνται, όχι γιατί δεν υπάρχουν απαντήσεις αλλά γιατι δεν προκύπτει τίποτε παραγωγικό απο την απάντηση.
    Αυτό που λέω δεν σημαίνει να μήν απαντάμε στις ψευδολογίες ή στρεβλώσεις της πραγματικότητας, αλλά να λαμβάνομε υπ' όψη το κακόβουλο ή μη της επίθεσης και το κατα πόσο απο την απάντηση μπορεί να προκύψει θετικότητα έστω και έμμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο σαπίζει το σύστημά τους (το καπιταλιστικό), τόσο θα σαπίζουν και οι ... θεράποντές του !

    Μόνο, να είμαστε κάπως ... αλάργα, μην μας πιάσει και μας η μπόχα τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ
    ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ....μαζί με τους ξυπνητούς - κυμώμενους χαφιέδες της μπλογκόσφαιρας και συνάμα τρισάθλια τσιράκια του συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας το δημοσίευμα.

    Στον κόσμο όμως του ίντερνετ υπάρχουν και διάφοροι που το αναπαράγουν αφελείς ή ορκισμένοι εχθροί του κομμουνισμού.

    Το ίδιο συμβαίνει και με μια σειρά άλλες παπαριές και προβοκάτσιες που κυκλοφορούν σε mailing chains, όπως ο γάμος Παλαιστίνιων παιδεραστών με μικρά κοριτσάκια(!!!) ή το σακάτεμα ενός μικρού Ιρανού από το "αιμοβόρο" καθεστώς και άλλα.

    Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των δημοσιευμάτων η ηλιθιότητα, η φτηνή προβοκάτσια και αλητεία που παρόλαυτά θα πείσει διάφορους ευκολόπιστους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κακο είναι ότι πιάνουν τόπο αυτες οι μαλακίες, πρόπερσυ το καλοκαίρι ξέρεις πόσοι μου είπαν ότι στις 22 αυγούστου(η κάπου εκεί κοντά) η αφροδίτη θα φένεται στο μέγεθος του φεγγαριού απλά επειδή έλαβαν ενα chain mail που έλεγε κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ το ksipniste re,σχολιαζα και εγω εκει ως ανωνυμος και ημουν ο γνωστος ανθελληνας συμμοριτης.Ολοι οι σκατοχρυσυγιτες εκει σχολιαζουν και μαλιστα επειδη μονο αυτοι σχολιαζουν συνηθως νομιζουν οτι ειναι και πολυ και οτι ηρθε η ωρα τους να κυβερνησουν!Μιλαμε για ενα γελοιο μπλογκ.Βεβαια δεν καταλαβα τι ακριβως θελουν να πουν οτι το ΚΚΕ επαιρνε πετρελαιο και το εκανε τι;το εβαζε στα καλοριφερ του Περισσου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανωνυμος 107 Λαμπρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χε χε, Λάμπρος, σωστή η απορία σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και να και πως στήνονται οι προβοκάτσιες...

    http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/6/2011&id=13577&pageNo=15&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...