17 Ιουν 2011

Μία απ΄τα ίδια και ... χειρότερα !

"Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό".

(από Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ)

15 σχόλια:

  1. Τα στοιχηματα εχουν αρχισει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φάτε στη μαπα

    http://static.doldigital.net/webstatic/1DD9AECA2AF270C71FC27C670D187BBB.jpg

    σαν την κοζα νοστρα ειναι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!
    Το ακυρο της ημερας:
    Συζηταγα με μια φιλη μου οι οποια σαφως δεν ειναι με το ΚΚΕ και μας θεωρει ψευτοκομμουνιστες.Στην προσπαθεια της λοιπον να το αποδειξει αυτο μου εφερε το παραδειγμα της Τυποεκδοτικης και μου ειπε οτι δεν τους πληρωνουμε και κανουμε τα αντιθετα απο οτι λεμε.Ειχα διαβασει κατι σχετικο στον faro παλιοτερα αλλα θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάμπρο να πεις στη φιλενάδα σου πως πριν κατηγορεί τους κομμουνιστές για ψευτοκομμουνισμό, να διαβάσει το καταστατικό του κόμματος και να μην σπεύδει να πιστέψει ό,τι διαβάζει στην Ελευθεροτυπία.

    Η ουσία δεν είναι οι απολύσεις στην Τυποεκδοτική αλλά το τι συνιστά αυτή ως οργανισμός. Και η ειδοποιός διαφορά της είναι πως ΔΕΝ είναι καπιταλιστική επιχείρηση με σκοπό το κέρδος, όπως είναι οποιαδήποτε άλλη. Οι εργαζόμενοι λοιπόν στην Τυποεκδοτική δεν δουλεύουν για να βάλει η Παπαρήγα λεφτά στην τσέπη της ή οποιοσδήποτε άλλος στο κομμα, δουλεύουν για να τυπωθούν οι κομματικές εκδόσεις και μάλιστα υπόκεινται στη ΣΣΕ Λιθογράφων. Για ρώτα τη φίλη σου, ξέρει πολλές "επιχειρήσεις" που εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση και τη σέβονται;

    Δεύτερον, με μια γρήγορη αναζήτηση στο Γούγλη θα διαπιστώσει η φίλη σου ότι η Τυποεκδοτική λειτουργεί με τεράστιες ζημίες και πως η συρρίκνωση κάποιων λειτουργιών ή η μεταφορά εργαζομένων σε άλλα πόστα είναι επιβεβλημένη. Το κύριο λοιπόν είναι πως η Τυποεκδοτική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ειναι κομματικός οργανισμός και ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΕΡΔΗ που καρπώνεται κάποιο συμβούλιο μετόχων.

    Περισσότερες λεπτομέρειες πιστεύω θα γνωρίζει ο faros ή και άλλοι, αν κρίνω από τα περιεχόμενα των μπλογκς τους. Ελπίζω να βοήθησα έστω λίγο.

    Λάμπρο μην πτοείσαι από τέτοια λασπολογία και καλά κάνεις και ρωτάς και ψάχνεις για να είσαι σε θέση να δώσεις εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tolis: Για το πόσο θα ... κρατήσουν ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Poe: Γιατί καλέ ; Τι σου ... κάναμε ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάμπρος: Ευχαρίστως να σου απαντήσω ...
    Αλλά, σε άλλο ποστ !

    Αυτό το ποστ, έχει άλλο περιεχόμενο !

    Δεν μου αρέσει να συζητάμε άσχετα πράγματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Alex: Σ΄ευχαριστώ που απάντησες αντί για μένα ...

    Εγώ ΔΕΝ θα το κάνω !
    Γιατί, όπως εξηγώ και στον Λάμπρο, 6 χρόνια που κάνω αυτή τη "δουλειά" (εννοώ το μπλογκινγκ), ΔΕΝ μου αρέσει άλλο να είναι το θέμα του ποστ και άλλα να συζητάμε ...
    Ελπίζω να γίνει σεβαστή αυτή μου η επιθυμία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλαράκι μου Λάμπρο, η Τυποεκδοτική είναι μια επιχείρηση που έφτιαξε το κόμμα για να τυπώνει την εφημερίδα του, τις προκηρύξεις του και γενικά ό,τι έντυπο υλικό χρειάζεται για να διαδόσει τις θέσεις του. Την επιχείρηση αυτή την έκανε για να μην εξαρτάται από άλλους οργανισμούς για να τυπώνει τα υλικά του κτλ. Μάλιστα, τύπωνε κι άλλες εφημερίδες με αποτέλεσμα να έχει έσοδα κι απο κείνες, έσοδα που πάντα τα αξιοποιούσε σε όφελος των αγώνων των κομμουνιστών και του λαού. Βεβαίως είναι μια καπιταλιστική επιχείρηση με την μαρξιστική έννοια, δεν μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε, αλλά έχει μια βασική διαφορά: ο "ιδιοκτήτης" της εταιρείας (όπως και των εκδόσεων Σύγχρονη Εποχή, όπως και του 902) είναι ένα συλλογικό πολιτικό όργανο, η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ. Δεν βάζει κανένας τίποτα στη τσέπη του, όλη η οικονομική κίνηση της εταιρείας είναι υπό τον άμεσο έλεγχο της κεντρικής επιτροπής και της κεντρ. επιτροπής οικονομικού ελέγχου του κόμματος.
    Βεβαίως η κρίση χτύπησε και την εταιρεία αυτή, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι εφημερίδες που τύπωναν στην Τυποεκδοτική (Ελεύθερος Τύπος, Realnews, Πρώτο Θέμα, Veto κ.α.) άφησαν "φέσια" εκατομμυρίων με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία της.
    Επειδή βλέπω ότι έχεις πολλές απορίες φιλαράκι μου, κι επειδή το blog δεν έχει σκοπό να απαντάει γενικά σε ερωτήσεις κι απορίες, τη γνώμη μας λέμε, τις απόψεις μας διαδίδουμε, μπορείς τις πολλές-πολλές απορίες που έχεις (καλό είναι αυτό) να μας τις στείλεις στο mail του blog.
    Eπιπλέον, επειδή βλέπω ότι ενδιαφέρεσαι για τα πράγματα, πάλι θα σε παροτρύνω να πας να βρεις τα γραφεία του ΚΚΕ στην περιοχή σου, να ζητήσεις να βοηθήσεις και -γιατί όχι- να ζητήσεις να μπεις στην ΚΝΕ (μικρός είσαι ακόμα για το κόμμα, όπως λέει το καταστατικό). Αλλά μπορείς να βοηθήσεις και χωρίς να είσαι ντε και καλά μέλος.
    Και κάτι τελευταίο: σε παρακάλεσα να κάνεις έναν λογαριασμό στο blogger, πάλι θα σε παρακαλέσω να κάνεις έναν, δεν είναι δύσκολο, ειδικά για την ηλικία σου που παίζετε στα δάχτυλα τα κομπιούτερ :) Αυτό πάει και σε όλους όσους σχολιάζουν ανώνυμα (εννοώ χωρίς account). Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο οτι βλεπω η αναγκη επιτασει να προχωρησουν οι τεχνολογικες εξελιξεις και να εισται σιγουροι πως η επιταγη αυτη δεν ειναι αμελητεα!Απλα περιμενω βοηθεια απο ενα ξαδελφο μου πληροφορικαριο.
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωχ,προεκυψε και μια αλλη απορια.Τι ειναι η ΣΣΕ;
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συλλογική σύμβαση εργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λάμπρε, βλέπω δεν σέβεσαι την επιθυμία μου ...

    Το νεαρόν της ηλικίας φταίει ;
    Ας είναι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ''Aλλαξε ο Μανωλιος κι εβαλε τα ρουχα του αλλιως'', ειναι το μονο που ταιριαζει, faro, στους κατα καιρους ανασχηματισμους που βλεπει η χωρα,(αλλα προκοπη δεν..)! Oλα αυτα γινονται για να περασουν τα μετρα και να σωθει και παλι το κεφαλαιο! Βαρετα επαναλαμβανομενη ιστορια που καποτε πρεπει να λαβει τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καλύτερο που άκουσα το είπε ο Χατζηνικολάου (του το είπε ακροατής του στο ραδιόφωνο και το μετέφερε στη τιβί)

    Του λέει:
    - Το μεσημέρι, που θα καθίσετε να φάτε φακές, απλά ... αλλάξτε καρέκλες !
    Να δούμε, οι φακές θα γίνουν ... κοκκινιστό ;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...