27 Ιουν 2011

Μεσοπρόθεσμο ή τάνκ(κατα του Καραμανλής ή τανκ)



Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο από το in.gr, σχετικό με τις δηλώσεις Παγκάλου, με Bold στα ενδιάμεσα κενά είναι ο δικός μου σχολιασμός.
---

Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

«Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.


Ποια χρήματα του ακριβώς, ποιο πλήθος, αυτό που έχετε εξαθλιώσει οικονομικά; Μήπως νομίζετε ότι ο ελληνικός λαός έχει τις δικές σας καβάτζες; Μάλλον άμα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα θα είναι χαρούμενος ο λαός αφού θα του σβηστούνε και τα χρέη από τα δάνεια. Αλλά δεν σας νοιάζει για το πλήθος έτσι και αλλιώς, άντε στην καλύτερη περίπτωση να ρίχνετε κανένα δάκρυ για το ντόπιο κεφάλαιο.



»Ο στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα» λέει ο Θ.Πάγκαλος και προσθέτει ότι αυτό θα ήταν καταστροφή και για την οικονομία όλης της Ευρώπης.

Δηλαδή κυρ. Θόδωρα, μας λέτε ότι βάζετε τα τανκ να προστατέψουν τις τράπεζες από τον ελληνικό λαό; Αυτές έχουν για εσάς προτεραιότητα; Όχι δηλαδή ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά τέτοια κρίση ειλικρίνειας δεν την περίμενα από εσάς. Προσέξτε μόνο μην πηδηχτήτ…εεε μην πηδήξετε εσείς από το παράθυρο και αφήστε τις υποκρισίες ότι σας πιάνει τάχα ο πόνος για τον ελληνικό λαό, η κρίση ανθρωπισμού δεν σας ταιριάζει.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «τεράστια ανοησία» τις εισηγήσεις περί αποχώρησης της χώρας από την Ευρωζώνη, λέγοντας πως είναι «βλάκες» όσοι επιμένουν σε αυτό το σενάριο -«μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».

Μιλά, επίσης, για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι δούλευε με τέτοιο τρόπο επί χρόνια ώστε ο κόσμος με αντάλλαγμα την ψήφο του προσλαμβανόταν στο Δημόσιο. «Οι ψηφοφόροι που πουλούσαν τις ψήφους τους είναι και αυτοί υπεύθυνοι» δηλώνει.


Καλά μας το είπατε ότι θα γράψετε βιβλίο «γιατί τα φάγαμε μαζί», αφήστε όμως και τίποτα για το βιβλίο, μην μας τα αποκαλύψετε όλα, γιατί μετά πως θα γίνει Best Seller. Και βέβαια δεν σας αρκεί η ψήφος, αφού ζητάτε πλέον από τους «ψηφοφόρους» να πουλήσουν και το κορμί τους για χάρη των εταιριών που θα μπουκάρουν στην χώρα μετά το μεγάλο ξεπούλημα.


Στη συνέντευξη στην ισπανική El Mundo ο Θ.Πάγκαλος εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς δυσκολίες στο Κοινοβούλιο, ωστόσο προβλέπει ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολη η ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και των ιδιωτικοποιήσεων κρατικών εταιρειών.


Μπορεί τις δυσκολίες με το κοινοβούλιο να τις ξεπεράσετε κύριε Πάγκαλε εσείς και οι υπόλοιποι ξεπουλημένοι, αλλά το ανυπέρβλητο εμπόδιο του λαού που μάχεται οργανωμένα τον ταξικό αγώνα, όσα κιλά και να χάσετε κύριε αντιπρόεδρε, δεν το υπερπηδάτε…
…και ούτε τα τανκ δεν θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν τότε.






«Εκεί είναι που μπορεί να έχουμε προβλήματα. Δεν γνωρίζω εάν κάποια από τα δικά μας μέλη [του ΠΑΣΟΚ] στο Κοινοβούλιο θα καταψηφίσουν. Είναι πιθανό» δηλώνει.


Ε και να μην το ψηφίσουν 2-3 δικοί σας, εφεδρείες υπάρχουν και από άλλους χώρους, μην μου πείτε ότι δεν το γνωρίζετε.
---
Αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν καλά στον χώρο του ΠΑΣΟΚ πώς να χρησιμοποιούν τον Πάγκαλο. Οι δηλώσεις του φυσικά δεν έχουν καμία αξιοπιστία, και δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές, που ο αντιπρόεδρος με κωλοτούμπες πιο εντυπωσιακές και από εκείνες του Καρατζαφέρη, λέει και ξελέει διάφορα φαιδρά. Ακόμη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να τρομοκρατήσει, να αποπροσανατολίσει και να κοροϊδέψει τον κόσμο. Επιστράτευσε ακόμη και τα τανκ, για να μας τρομάξει, και δεν έχω καμία αμφιβολία πως όταν τους χρειαστούν, άμα μπορέσουν, δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στον λαό. Όμως έτσι και αλλιώς, ότι και να λέει ο Θόδωρας, οι πασόκοι μπορούν κάλλιστα να πουν ότι δεν εκφράζει το κόμμα ότι είναι προσωπική του εκτίμηση ή ότι τα παραλέει. 
Φυσικά όποιος θέλει να καταλάβει τι είναι ο Πάγκαλος, μπορεί εκτός από το να ακούσει τα όποια λεγόμενα του, να δει και τα πεπραγμένα του, ονόματα δεν λέμε… 

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

10 σχόλια:

  1. Χαχα! Όταν φτάνει κανείς σε τέτοιο επίπεδο γελοιότητας (και αυτο-γελοιοποίησης), σταματημό δεν έχει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, ότι παπαριές και να γράψω εγω, τα αποσπάσματα των δηλώσεων του παγκάλου είναι 100 φορές πιο αστεία.

    Άφησε πάντως παλι τον φασισμό του ελεύθερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμίζει πάλι τον ….ένδοξο παππού του. Και πάει γυρεύοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην αρχή μας εκβίαζαν με παύση πληρωμών, τώρα με τανκ, αύριο τι θα λένε, για την δευτέρα παρουσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αύριο, απλά, δεν θα απειλούν μόνο, θα τα κατεβάσουν (τα τανκς) στ΄αλήθεια ...
    Ο Πάγκαλος, ο Παπανδρέου, ο Κολοτούμπας και ... τα άλλα παιδιά, δεν ονειρεύονται μόνο τις εποχές του ΄67, αλλά πιστεύουν ότι ΑΥΤΕΣ ζούνε !!!
    Που βάλανε το λαό στον γύψο, που με τις απειλές και τους εκβιασμούς τον κρατούσαν στο κρεβάτι του πόνου, τον είχαν ευνουχισμένο !

    Ας σταματήσουμε να παίρνουμε ως αστεία τα λεγόμενα του Μεγάλου Τραγουδιστή.
    Ο άνθρωπος παίζει τον "λαγό" πολύ πετυχημένα.

    Ας πάρουμε στα σοβαρά την επίθεση ενάντια στο λαό μας από τους σημερινούς σύγχρονους γερμανοτσολιάδες και κοτσαμπάσηδες και ας απαντήσουμε ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ !
    Πρέπει να απαλλαγούμε από δαύτους μια ώρα αρχήτερα !
    Τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πετρέλαιο για τα τανκς έχουν? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον στρατό τον ελέγχουν;
    Γιατί υπάρχουν αντιδράσεις.
    ΓΙα αυτο είπα "αν μπορούν δεν θα διστάσουν να το κάνουν".
    Μπορούν ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To έβαλα και στο φόρουμ:

    http://teddygr.blogspot.com/2011/06/blog-post_27.html

    ... "Όσο οι μοχλεύσεις του τραπεζικού συστήματος παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αυτό το ίδιο το σύστημα (η κολώνα του καπιταλισμού) θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει και την χρεωκοπία μας και την έξοδό μας από την ευρωζώνη. Όλες οι αντίθετες δηλώσεις των -ελλήνων και ξένων- πολιτικών προορίζονται για φτηνή λαϊκή κατανάλωση. Η μόνη ελπίδα να "δραπετεύσουμε" από το μαντρί, πριν μας αρμέξουν εντελώς, είναι να ξεσηκωθεί ο λαός και να ανατρέψει τους αρμεχτές του."
    ...


    Αφήστε τον να γαβγίζει! Ένας ακόμα σκύλος της αγέλης του Πρετεντέρη, του Παπαδημητρίου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βγήκε ο "¨καλός μπάτσος" να την πει στον "κακό μπάτσο"

    ερε πασόκοι, σας πήραμε χαμπάρι

    ---
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231115212

    Αιχμές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του, περί χάους και τανκς εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, άφησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου υπερβολή και ζήτησε από όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μην εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με την εσωτερική και κοινωνική ζωή της χώρας.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Π.Μπεγλίτης δήλωσε: «Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή.

    »Οι Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια.

    »Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα».

    «Δεν χρειαζόμαστε καμία υπερβολή, οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://greki-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_5869.html?spref=fb

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...