2 Ιουν 2011

Πέτρες σε βουλευτές

Στην Κέρκυρα χθες, Έλληνες και Ευρωπαίοι βουλευτές, προπηλακίστηκαν από εξοργισμένο πλήθος και φυγαδεύτηκαν με σκάφος. Οι διαδηλωτές πέταξαν και πέτρες εναντίον των βουλευτών.

Είναι σαφές ότι διαφωνούμε με τέτοιες πρακτικές αλλά κατανοούμε τις αιτίες για τις οποίες εμφανίζονται αυτά τα φαινόμενα. Σίγουρα δεν λύνετε κανένα πρόβλημα, με το να ανοίξεις μεμονωμένα, δυο τρια κεφάλια βουλευτών, αλλά μονάχα με το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κινημα. Η αιτία των δεινών μας δεν βρίσκεται στα πρόσωπα, τα οποία φυσικά και φέρουν μέρος της ευθύνης για το ότι συμμετέχουν στον ταξικό πόλεμο ενάντια στο λαό, αλλά στο οικονομικό σύστημα το οποίο δημιουργεί τις τάξεις και τις κοινωνικές ανισότητες.

17 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι το θεωρώ υγειέστατη αντίδραση. Καλύτερα να παίρνουν τους ΠΑΣΟΚους με τις πέτρες, παρά να ζητάνε την δυάλυση των εργατικών σωματείων στο Σύνταγμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ : http://redflyplanet.blogspot.com/2011/04/blog-post_6252.html
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ : http://redflyplanet.blogspot.com/2011/04/blog-post_6252.html :
    Σύμφωνα με την Βίβλο του καλού επαναστάτη "Ο Αριστερισμός στον κύβο", άρθρο 2 παράγραφος 4, η ρίψη γιαουρτιών, ζαρζαβατικών και κερμάτων, δια την συνοδείαν των απαραίτητων γαμωσταυριδίων, θεωρείται "άκρως ευεργετική για το κίνημα, καθώς αποτελεί το δεύτερο μετέωρο βήμα προς το Σοσιαλισμό
    (το πρώτο είναι οι ιαχές "κλέφτες κλέφτες" και οι μούντζες μπροστά απο το Κοινοβούλιο) και την δημιουργία μιας νέας αναβαθμισμένης πολιτικά, οικονομικά και προπαντώς πολιτισμικά, κοινωνίας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://news247.gr/ellada/politiki/epithesh_loverdoy_se_kke_-_pame_gia_ta_epeisodia_sth_voylh.1094331.html

    και

    http://kke4ever.blogspot.com/2011/06/blog-post_3725.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Kke4ever+%28K.K.E4Ever%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρατηρώ την εξής αντίφαση: οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να καπελωθεί το κίνημά τους, και δη απ το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση χαϊδεύει τ' αυτιά του κινήματος, αλλά όταν εκτρέπεται στα γιαούρτια τα ρίχνει στο ΚΚΕ ετερο-καπελώνοντας το "κίνημα" και προσδίδοντάς του χαρακτηριστικά βίας. Δηλαδή όσο να θες ν' αγιάσεις δεν μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει και συνέχεια στην Αργυρούπολη. Τώρα όσο και πονηρεμένος να είσαι δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς παίζεται, πολλά ακούγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κίνημα των αγανακτισμένων, πάει να γίνει:
    "κίνημα της πέτρας" ;
    "Κίνημα του γιαουρτιού" ;
    "Κίνημα της ... μούντζας" ;

    Όχι παιδιά !
    Αυτά είναι καθαρές προβοκάτσιες !
    Απ΄όπου κι αν προέρχονται !

    Δεν βοηθάν ...
    Αποπροσανατολίζουν ...
    Ευνουχίζουν ...

    ΑΠΟΤΑΞΙΚΟΠΟΙΟΥΝ !
    ΠΡΟΣΟΧΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ faros:
    http://www.vouleftis.gr/

    Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ακόμα και ο Κούλογλου τους (την) λέει περι πιθανής επερχόμενης προβοκάτσιας:
    http://tvxs.gr/node/86210

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λέει ότι η Κέρκυρα δεν ήταν όπως παρουσιάστηκε. και εκεί αναπαράγονται τα περί λαμογιών. Προς το παρόν οι αγανακτισμενοι είναι χοντροκαπελωμένοι με τα αστικά ιδεολογήματα και τις ΜΚΟ... Το κακό είναι ότι νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει την Αμερική και στην πραγματικότητα βρίσκονται σε μια πορεία από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας προς τους μόνιμους πάγους της Ανταρκτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ήταν δυνατόν να με ενημερώσει κανείς για τον Στέλιο Κούλογλου (πολιτική τοποθέτηση, tvxs.gr κ.τ.λ.), καθόσον ακούω απο αρκετούς να ενημερώνονται απο το tvxs.gr ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως θα επρεπε να περιμένουν αυτές τις αντιδράσεις με ολα αυτά που γίνονται. Και τα γιαούρτια και τις πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε: Κάτι σαν τον ... Κύρτσο να πούμε;
    Τον ... Παυλόπουλο να πούμε ;
    Τον ... Ανδρουλάκη να πούμε ;
    Τον ... Νιόνιο να πούμε ;

    Εγώ θα τον χαραχτήριζα: His master voice !
    Δεν ξέρω αν σε κάλυψα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λυπάμαι αλλά δεν με κάλυψαν οι απαντήσεις για Κούλογλου.
    Εγώ θα ήθελα αν ήταν δυνατό να μάθαινα με κάποια έστω συνοπτική τεκμηρίωση, τα περί του κυρίου αυτού ώστε να μπορώ να διαφωτίζω νέους σε ηλικία φίλους μου που ενημερώνονται απο το tvxs.gr και το θεωρούν αξιόπιστο και δημοκρατικό.
    Έχοντας (προσωπικά) πολιτική εμπειρία, καταλαβαίνω πως δεν πρόκειται για "καθαρό" άτομο, αλλά ζητάω πληροφόρηση συγκεκριμένη για το βίο και πολιτεία του. Άν φυσικά ξέρετε.
    Αυτά που γράψατε ήταν χαρακτηρισμοί και όχι πληροφόρηση.
    Απο τα λίγα δικά του που έχω διαβάσει κάνω πιό έντονους χαρακτηρισμούς, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον Κουλογλου απο το http://fvasileiou.wordpress.com/2008/11/02/kouloglou/

    Μία από τις κορυφαίες δημοσιογραφικές αλητείες της δεκαετίας του ’80 ήταν η κατηγορία του Νίκου Γκάλη ως δολοφόνου: Ακέραια την ευθύνη για αυτό φέρει ο πρύτανης της δημοσιογραφίας και κήνσορας του δημοσίου βίου Στέλιος Κούλογλου.

    Για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν τα γεγονότα:

    Η σύζυγος του Γκάλη σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Θλιβερό, κρίμα… Αλλά το θέμα δεν τελείωσε έτσι. Διότι ο κύριος Κούλογλου με το διαβόητο άρθρο του “Ποιος σκότωσε την Τζένη Γκάλη” κατηγόρησε ευθέως τον σύζυγό της ως δολοφόνο σε συνεργασία με την μαφία, της οποίας ήταν μέλος! Ο Γκάλης διασύρθηκε, σύρθηκε σε δικαστήρια και φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα που να στηρίζει την υπόθεση. Τίποτα που να υποδηλώνει ότι η σύζυγός δεν υπήρξε θύμα ατυχήματος.

    Συγχωρέστε με, αλλά πώς είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να συνεχίζει να έχει καριέρα και μάλιστα ανοδική, μετά από κάτι τέτοιο; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να προβάλλεται σαν πρότυπο; Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να καθίσταται κριτής των πάντων και των συναδέλφων του; Ποιοι, τέλος πάντων, είναι αυτοί που τον επιβάλλουν ως τιμητή των πάντων;

    Θα μου πείτε: Ο Γκάλης υπήρξε ο μέγιστος των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, αυτός που έφερε την νοοτροπία του επαγγελματισμού στην Ελλάδα, αυτός που διώχτηκε σαν σκυλί από τους ισχυρούς, αλλά ποτέ δεν κλάφτηκε, ποτέ δεν ζήτησε κάτι από την πολιτεία, που ποτέ δεν καταδέχτηκε να γίνει κολαούζος κανενός τσογλανιού, που προτίμησε να ιδιωτεύσει αξιοπρεπώς και έξω από κάθε κύκλωμα.

    Ο Κούλογλου από την άλλη μια ζωή ήταν μέσα στα μεγάλα κόλπα: Ξεκίνησε από το ΕΚΚΕ (σύντροφος δηλαδή του Τσουκάτου και του Τατούλη) και υπήρξε υπάλληλος όλων των μεγάλων ιθαγενών συγκροτημάτων.

    Και μια που ανέφερα τον Τσουκάτο: Ο Κούλογλου άρχισε να παρουσιάζει το “Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα” το 1996, την χρονιά που ανόδου των Σημίτη-Τσουκάτου.

    Με το “Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα” ο Κούλογλου ανέλαβε την εκτέλεση βρώμικων συμβολαίων για λογαριασμό των εκσυγχρονιστών. Από τα λίγα που ξέρω και θυμάμαι, η ιστορία είναι και ενδιαφέρουσα και ενδεικτική, και μακάρι κάποιοι να την γράψουν κάποτε.

    Ενδεικτικά σας αναφέρω τις αντικομμουνιστικές σειρές ντοκιμαντέρ που πρόβαλε την περίοδο 1999-2001: Ο Κούλογλου δεν χτυπούσε το ΚΚΕ υπηρετώντας απλώς τον υστερικό αντικομμουνισμό του σημιτικού καθεστώτος (θυμηθείτε μόνο πώς ο Σημίτης αντιμετώπιζε τους εκπροσώπους του “Ριζοσπάστη” στην ετήσια συνέντευξη της ΔΕΘ). Η περίοδος εκείνη ήταν προεκλογική και το ΚΚΕ με τα επιχειρήματά του χαλούσε την αντιδεξιά σούπα της λαλιωτικής προπαγάνδας αφαιρώντας κρίσιμες ψήφους -θυμηθείτε ότι το Πασόκ κέρδισε τις εκλογές του 2000 με μια μονάδα διαφορά.

    Και φυσικά είναι και οι εκπομπές εναντίον της Ρωσίας την περίοδο που γινόταν οι διαπραγματεύσεις για τους αγωγούς.

    Ο άγαρμπος τρόπος που η διοίκηση της ΕΡΤ διέκοψε την συνεργασία της μαζί του, τον κατέστησε ήρωα στα μάτια όσων αναζητούν ήρωες και πατρικά πρότυπα. Θα αρκούσε ο Παναγόπουλος να δημοσιοποιήσει τα συμβόλαια του Κούλογλου και να εξηγήσει ότι το ΡΧΣ πρόβαλε κυρίως μεταγλωττισμένα ντοκιμαντέρ που η Δημόσια Τηλεόραση θα μπορούσε να τα αγοράσει απευθείας πολύ φθηνότερα. Αυτό θα ήταν πολλαπλώς χρήσιμο σήμερα: Την εποχή που κάποιοι δημοσιογραφήσαντες σταυρώνονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία, θα ήταν καλό να μάθουμε πόσα κονόμησαν από τον κρατικό κορβανά οι σταυρωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. υπέρ-ευχαριστώ για τον κόπο σου σύντροφε.
    Σαφέστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...