16 Ιουν 2011

Τα τεχνάσματα και οι παγίδες τους να μην περάσουν



Παρακολουθούμε από εχθές, ένα θέατρο του παραλόγου να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, και αφορά το πολιτικό προσωπικό που εκπροσωπεί το κεφάλαιο στην χώρα μας και τις σπασμωδικές του προσπάθειες για να δει με ποιο σχήμα είναι δυνατόν να καταφέρει να επιβιώσει για λίγο ακόμα.


 Βασικός τους στόχος, όπως το βλέπω εγώ, δεν είναι άλλος από το να δουν με ποιο τρόπο, και σε ποια μορφή, θα καταφέρουν να περάσουν το «μεσοπρόθεσμο» που αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο, όσον αφορά την χώρα μας. Ακούστηκαν πολλά όπως συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που θα κρατούσε όσο θα κρατούσαν οι «διαβουλεύσεις» για το μεσοπρόθεσμο, για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Στεφανόπουλο, όπως πρότεινε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ «κ». Καρατζαφέρης, κ.α. Τελικά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός(η ιδιότητα αυτή δεν βλέπω να τον συνοδεύει για πολύ ακόμα), ανακοίνωσε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένας μετασχηματισμός της κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχιστεί στο ίδιο τέμπο η «σωτηρία» της Ελλάδας.
Ελπίζουν υποθέτω, ότι αν απομακρυνθούν από τον κυβερνητικό στίβο πρόσωπα που είναι «στιγματισμένα» στα μάτια του λαού, όπως για παράδειγμα ο Κ. Παπακωνσταντίνου, θα αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και θα καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο για να περάσουν το μεσοπρόθεσμο ή έστω για να βρουν ως τόσο μια εναλλακτική λύση.




Ήδη από εχθές ξεκίνησαν αυτού του είδους τα τεχνάσματα, όταν η κυβέρνηση παρουσίασε μια πιο «ήπια» εκδοχή του μνημονίου ελπίζοντας πως έτσι θα κατάφερνε να μετριάσει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού για να αφήσει τις πλατείες(που είναι η μια μορφή των διαμαρτυριών) και την ταξική πάλη(που είναι η άλλη και πιο επικίνδυνη για το σύστημα μορφή μιας και δημιουργεί στέρεες δομές για συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα) και να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους, μιας και στην παρούσα φάση, αυτό είναι που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα.




Ο λαός ευτυχώς δεν «τσίμπησε» και αντί να υποχωρήσει, κλιμάκωσε τον αγώνα του, ύψωσε την φωνή του και έδειξε ότι δεν είναι απλά αγανακτισμένος, αλλά και αποφασισμένος. Η άλλη πλευρά του (ίδιου) νομίσματος, ο λαός που είναι προσκείμενος στο ΚΚΕ με συνεχή εμπειρία στους δρόμους, με ασταμάτητη παρουσία και συμβολή εδώ και χρόνια στην οικοδόμηση ενός μετώπου ενάντια στην άρχουσα τάξη και την κυρίαρχη ιδεολογία, έδειξε ότι έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να συνεχίσει και να εντείνει την δράση του, προχωρώντας άμεσα σε προγραμματισμό κινητοποιήσεων πανελλαδικά για όλες τις επόμενες μέρες.


Με όχημα το ΠΑΜΕ έχουμε διπλό στόχο, αφενός να αντιταχθούμε (με τελικό σκοπό την ανατροπή του), στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν διστάζει να δείξει στις μέρες μας το σκληρό του πρόσωπο και να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια άλλου είδους κοινωνία. Και αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, χωρίς την συμμετοχή του οποίου δεν πάμε πουθενά, και να τον κάνουμε να δει την πραγματική διάσταση των εξελίξεων. Δεν ψηφοθηρούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουμε μια εκλογική άνοδο, αλλά δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει, ότι πρέπει να βρει τρόπο να εκφραστεί, και να συσπειρώσει την δύναμη του, μέσα από τον οργανωμένο, συνειδητό, ταξικό αγώνα, απέναντι στον οποίο καμιά ΤΡΟΙΚΑ, κανένα μνημόνιο και κανένα μεσοπρόθεσμο δεν έχει νομιμοποίηση. Ο κόσμος να μην δεχθεί καμία «εκδοχή» του μεσοπρόθεσμου, να μην πειθαρχήσει σε κανένα πολιτικό «μόρφωμα» που πιθανόν να προκύψει με στόχο του να θολώσει τα νερά για την εκπλήρωση των σχεδίων της πλουτοκρατίας.


Ο λαός μα μην δεχθεί τίποτα λιγότερο από αυτό που του αξίζει, να γίνεται ο κόπος του κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, να είναι ο ίδιος κοινωνός και αποδέκτης αυτού του αγαθού και όχι εργαλείο και ιδιοκτησία.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

10 σχόλια:

  1. Άσχετο με την ανάρτηση αλλά σχετικότατο με την τρέχουσα κατάσταση:

    Οι αγανακτισμένου και η στάση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στον προχθεσινό (15-6-2011) αποκλεισμό της βουλής:

    http://tinyurl.com/66s7nm2

    Γιατί και εγώ μπούχτισα από το πολύ newage!

    spiral architect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις απαντήσεις στο άρθρο που αναφέρεις spiral architect καταλαβαίνεις ότι έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας και δεν είναι ούτε για να αισιοδοξούμε για το κοντινό μέλλον. Η προπαγάνδα του είναι όλοι ίδιοι και είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, η λογική ότι ο κόσμος δεν αλλάζει πια με ρόπαλα αλλά με διαδηλώσεις μετά τις 9 το βράδυ και φραπέ, δυστυχώς φανερώνει ότι οι σημερινές γενιές περιμένουν ακόμα τη μαμά τους το πρωί να τους φέρει το βούτυρο με μέλι και την πορτοκαλάδα και αν δεν το κάνει αρχίζουν και γκρινιάζουν και όλα λύθηκαν... Η συνείδηση του κόσμου που θέλουμε να τραβήξουμε στο ταξικό κίνημα για να γιγαντωθεί και να τρομάξει τους αστούς δεν είναι ούτε καν στο εμβρυακό στάδιο. Η ιστορία αυτή με τους αγανακτισμένους είναι ότι πρέπει για να γεμίσουν τα μπαλκόνια και τις εξέδρες οι νέοι μουσολίνιδες που σύντομα θα εμφανιστούν. Το εργατικό κίνημα θα κερδίσει λίγα και θα φάει σε λίγο χοντρό κυνήγι και ξύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια , ο κόσος δυστυχως ειναι μπρδεμένος, τόσα χρόνια προβατάκι. Θέλει υπομονή και επιμονή απο μέρους μας να κάνουμε να καταλάβουνε όσοι μπορούμε, ώστε να δυναμώσει με το χρονο το λαικο κίνημα. Το ΚΚΕ ηταν είναι και θα είναι στις επάλξεις, όσοι έχουν μάτια και μυαλο καθαρό το βλεπουν, όσοι έχουν κρίση θα το δουν. Το εφυήμερο είναι ¨πιασσάρικο" σαν τα τραγουδια στα τσαρτ, το οργανωμενο ειναι αποτελεσματικό.

    Μάχη για να μην παει παλι σπιτι του οταν φύγει απο την πλατεια ο κόσμος, μάχη για να μην ακολουθήσει τον mein fuhrer.

    ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχετο αλλα ειχα βαλει μια εικονα με το δικο μας μπλοκ και χάθηκε, παω να την ξαναβρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχα καναν τον ανασχηματισμο,

    πιστό στο πνεύμα της πράσινης ανάπτυξης και της ανακύκλωσης το πασοκ

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231113817

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι στιγμές ηλίου φαεινότερον πως όλα είναι προκαθορισμένα. Κι έγιναν ξεκάθαρα ακόμα περισσότερο με την ομιλία του Σαμαρά χθες στην ΚΟ της ΝΔ, σε συνδυασμό με την αφειδώλευτη μπλε προβολή που έδωσε ο ΣΚΑΙ χθες βράδυ μέσω Μεϊμαράκη και έρευνας της Public Issue.

    Μιλάμε για ένα θέατρο α λα Τζόνι Γουόκερ. Ο Γιωργάκης φεύγει, ο Αντωνάκης έρχεται. Θα τον πλασάρουν ως πραγματικό σωτήρα και παιδί θαύμα που σωφρόνισε τη ΝΔ και που θα διαπραγματευτεί τα αδιαπραγμάτευτα.
    Μέχρι τις εκλογές θα καούν και τα τελευταία χλωρά (ειρωνικά) του Πασόκ, ο ΓΑΠ θα μας αφήσει χρόνους και ο Αντωνάκης θα περάσει το Μεσοπρόθεσμο καμουφλαρισμένο ως το εναλλακτικό σχέδιο.

    Και τέλος, ενώ μέχρι προχθες το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εκβίαζαν για την 5η δόση, ξαφνικά λένε θα τη δώσουν για να έχουν χρόνο οι 27 να τα βρουνε μεταξύ τους.

    Το δούλεμα πέφτει σύννεφο, τα ΜΜΕ φουσκώνουν για άλλη μια φορά τα "αγανακτισμένα" μυαλά ότι "νίκησαν" , τα νέα μέτρα θα περάσουν στο ντούκου, κι ο Τσοχατζόπουλος θα απολαμβάνει την πανωλεθρία των πρωην συνεργών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για δες τε κι εδω:

    ''Ο Ραγκούσης την έδιωξε με τις κλωτσιές και μπαίνει στη Βουλή από την πίσω πόρτα''

    http://bit.ly/m11VRu

    Oxι φυσικα οτι ειχαμε καμμια αμφιβολια, αλλα για τους ''επαναστατες του..φραπε'' που πιστευουν οτι η...γιογκα θα κανει τη..διαφορα!:)

    Eν τω μεταξυ τα μετρα περνανε και ετσι μας αποκοιμιζουν, (νομιζουν!).........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τσοχατζόπουλος και ο Καραμανλής θα κάθονται μαζι και θα τρώνε ποπ κόρν και θα βλέπουν τις εξελίξεις γελώντας χαιρέκακα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελβα, πασοκοπασόκοι πασοκορουφιάνοι, τι περιμένεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανοιξα στο φόρουμ ενα διαλογο για τις εμπειρίες μας με τους αγανακτισμένους

    http://globbers.4umer.com/t122-topic

    οσοι θέλετε πηγαίνετε να γράψετε τις εμπειρίες σας

    έτσι για να ξέρουμε γενικά τι παίζει με τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...