10 Ιαν 2014

ΣΟΥΗΔΙΑ: Προκαλούν τους εργαζόμενους οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!

Οι ηγέτες των τριών τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Σουηδίας
Τις τελευταίες μέρες δύο ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν δείχνουν τη σαπίλα που υπάρχει στις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων και στη Σουηδία.

Η πρώτη είδηση αφορά την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου και γραφικών επαγγελμάτων, GS. Η Ομοσπονδία αυτή λοιπόν είναι η πρώτη που υπέγραψε συλλογική σύμβαση μείωσης των μισθών για νέους μέχρι 25 χρονών με το 75% του κατώτερου μισθού! Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι υπέγραψε αυτή τη συλλογική σύμβαση της ντροπής για να μπορέσουν οι νέοι να προσληφθούν. Το μόνο όμως που εγγυάται η σύμβαση είναι η μείωση του μισθού για ένα χρόνο και αν θέλει η εργοδοσία μπορεί να προσλάβει μετά με κανονικό μισθό τους νέους μέχρι 25 χρονών. Στην ουσία προσφέρει η Ομοσπονδία δωρεάν εργατική δύναμη, τουλάχιστον για ένα χρόνο, και έπειτα οι εργοδότες μπορούν να προσλαμβάνουν καινούριους με μειωμένους μισθούς.

Η συλλογική σύμβαση αυτή έρχεται μετά τη συμφωνία κυρίων μεταξύ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Σουηδίας και τους εργοδότες ότι βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη. Επίσης, η συντηρητική κυβέρνηση νομοθέτησε στο τέλος του 2013 τη δυνατότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων με κρατικό ζεστό χρήμα, όταν προχωρούν σε προσλήψεις με μειωμένους μισθούς.
Αυτά βέβαια, ενώ τα κέρδη των καπιταλιστών στη Σουηδία το 2013 αυξήθηκαν για άλλη μια φορά με τα μεγαλύτερα κέρδη στο εξωτερικό εμπόριο, στις τράπεζες, ενέργεια και τηλεπικοινωνίες, αλλά ακόμα και στην ένδυση (μεγάλες εταιρείες σουηδικών συμφερόντων όπως η HM).

Εργάτες και βιομήχανοι κατά του ρατσισμού και υπέρ της ΕΕ
Η δεύτερη είδηση δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες και είναι η κοινή δήλωση ενάντια στον ρατσισμό και υπέρ της ΕΕ (!) από τον πρόεδρο των σουηδών βιομηχάνων, Urban Bäckström, και τους προέδρους των τριών τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Σουηδία, LO, TCO και SACO που εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους στη Σουηδία. Στη δήλωση αυτή καταδικάζεται ο ρατσισμός, όπως λένε αλλά, ουσιαστικά ανασύρουν τη θεωρία των άκρων λέγοντας ότι καταδικάζουν το ρατσισμό και τα απομονωτικά κόμματα προς την Ευρώπη. Επίσης υμνούν την ΕΕ και την πολιτική της, και κατά τ΄άλλα «καταδικάζουν» το ρατσισμό, και υποστηρίζουν ότι η ΕΕ προωθεί την  ευημερία στους λαούς, μειώνει την ανεργία και φέρνει κοντά τους λαούς μέσω των ταξιδιών(!)

Βέβαια ευημερία μόνο δε βλέπουν οι λαοί της Ευρώπης, αφού η αύξηση της ανεργίας είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και την ιμπεριαλιστική ΕΕ. Το βασικό βέβαια το γράφουν μαζί οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και των συμβιβασμένων συνδικάτων, ότι δηλαδή μέσω της ΕΕ αυξήθηκε η κινητικότητα, άνθισε το εμπόριο και κυρίως το εξαγωγικό κομμάτι του, δηλώνοντας ποια μέρη του κεφαλαίου κερδίζουν από τη συμμετοχή της Σουηδίας στην ιμπεριαλιστική ένωση.

Ξέρουν ότι ο σουηδικός λαός για διάφορους λόγους είναι εχθρικός απέναντι στην ΕΕ και προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν ιδεολογικά. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν το λαό με λαοπλάνα και ψεύτικα λόγια, τη μεγάλη επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και στη Σουηδία που έχει ήδη αρχίσει και η οποία  το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Η κοινωνική λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης με άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ΕΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, είναι ώριμη και στη Σουηδία. Οι ταξικές δυνάμεις στο λαϊκό κίνημα προσπαθούν σε πολύ δύσκολες συνθήκες να προσανατολίσουν το λαό για να παλέψει ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στηρίζουν απροκάλυπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...