23 Ιαν 2014

Αντιπαραθέσεις και κοροϊδία γύρω από το ρόλο της τρόικας

Συνεχίζεται η συζήτηση στο εσωτερικό της ΕΕ σχετικά με το ρόλο της τρόικας και τα μνημόνια, αποτυπώνοντας τις αντιθέσεις μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και τον εξωραϊσμό των θεσμών της ΕΕ.

«Κριτική» στην Κομισιόν και τ' άλλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, σχετικά με το ρόλο της τρόικας, γίνεται και από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με εισηγητή τον Ισπανό σοσιαλδημοκράτη Α. Σέρκας, γνωστό από τις περίφημες «Εκθέσεις Σέρκας» το 2005 και το 2013 που προωθούν τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων!

Η Επιτροπή της ΕΕ, αφού πρώτα παραθέτει πασίγνωστα στοιχεία σχετικά με την απώλεια 4 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις 4 «μνημονιακές» χώρες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15% του συνολικού αριθμού των θέσεων εργασίας σ' αυτές, καταλογίζει στην τρόικα παραβίαση της Συνθήκης της Λισαβόνας του 2007, η οποία επικύρωσε τη στρατηγική του κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας, έθεσε τις βάσεις για τα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας.

Παράλληλα, σε απάντηση ερωτήματος στο Ευρωκοινοβούλιο για το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα, τα «λάθη» που ενδεχομένως έγιναν και για την άνοδο του «ευρωσκεπτικισμού», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος απέδωσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο γεγονός ότι στην Ευρωζώνη «δεν υπήρχαν μηχανισμοί διαχείρισης της κρίσης», σημειώνοντας ωστόσο ότι «η τρόικα είναι έκφραση δυσπιστίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

1 σχόλιο:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...