14 Ιαν 2014

KKE: Aνισότιμη αντιστοίχηση σπουδών Ελλάδας- Γερμανίας!

Eπερώτηση σχετικά με τα προβλήματα των ελληνικών σχολείων, κατέθεσε το ΚΚΕ. Αναλυτικά η επερώτηση:

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
«Θέμα:Ανισότιμη αντιστοίχηση σπουδών ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας βαθαίνει και οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους, με τις οικογένειες και παιδιά τους, στο δρόμο της μετανάστευσης προς τη Γερμανία. Οι κυβερνήσεις τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδας εφαρμόζοντας την ταξική, αντιλαική πολιτική, επιβάλλουν παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση σε βάρος των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και των μεταναστών. Το εκπαιδευτικό σύστημα παρέχει αποσπασματικές γνώσεις, σβήνει και το παραμικρό ίχνος κριτικού πνεύματος.   Επιδιώκεται η κατάργηση ακόμα και των μικρών δειγμάτων της γενικής  μόρφωσης, ενισχύονται οι διαχωρισμοί, που δεκαετίες τώρα υπάρχουν στο Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα, από τα 10 χρόνια του παιδιού: α) σε Integrierte Sekundarschule/Gesamtschule (Hauptschule και Realschule παλιότερα) για τα παιδιά που προέρχονται από φτωχές λαϊκές οικογένειες, και β) σε Gymnasium για αυτούς που «μπορούν να τα καταφέρουν».

Με ευθύνη της Ελληνικής και της Γερμανικής κυβέρνησης μεταφέρεται η ευθύνη της εκπαίδευσης στην οικογένεια, βάζοντας τους γονείς να πληρώνουν για βιβλία (πχ. Αγγλικών), για φωτοτυπίες, για υλικοτεχνική υποδομή, λειτουργικά έξοδα (πχ. καθαριότητα, βάψιμο αιθουσών, κλπ.) και φυσικά, αναγκάζοντάς τους να δίνουν υπέρογκα ποσά στην παραπαιδεία.

Η ελληνική κυβέρνηση με το νόμο ν. 4027/2011 για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, υπογράφει την καταδίκη των παιδιών των μεταναστών με στόχο να βγαίνουν φτηνοί αυριανοί εργάτες για τη Γερμανική αστική τάξη. Έτσι αποδέχεται την αναγνώριση των ελληνικών λυκείων στη Γερμανία ως αυτά της κατώτερης βαθμίδας του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή δηλαδή ότι αν είσαι μετανάστης δεν έχεις πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση της Γερμανίας. Αποδέχεται την ανισότιμη αντιστοίχηση του επιπέδου γνώσεων των ελληνικών και γερμανικών σχολείων με προεκτάσεις στο μέλλον των παιδιών στη Γερμανία, αφού όταν ένα παιδί θέλει να πάει από ελληνικό σε γερμανικό σχολείο υφίσταται υποβάθμιση σχολικής τάξης ακόμα και αν έχει καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. 
Για να θεωρηθεί ως απόφοιτος του γερμανικού σχολείου ένας μαθητής πρέπει με επιτυχία να δώσει γενικές εξετάσεις και να γράψει πάνω από τη βάση σε όλα τα μαθήματα! Αν αποτύχει έστω και σε ένα μάθημα θεωρείται απόφοιτος κατώτερου σχολείου και φυσικά αυτό έχει επιπτώσεις και στη προσπάθεια εύρεσης θέσης μαθητείας στη Γερμανία (Ausbildung). Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που ολοκληρώνουν το σχολείο στην Ελλάδα και μεταναστεύουν στη Γερμανία και το απολυτήριό τους θεωρείται κατώτερο από το αντίστοιχο του Γερμανικού «Λυκείου»
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών των μεταναστών στη Γερμανία στην πρόσβαση στη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, στην ισότιμη αντιστοίχηση των ελληνικών σχολείων συνολικά (είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία) με αυτά της Γερμανίας, για να σταματήσει ο διαχωρισμός των παιδιών των μεταναστών σε μαθητές 2ης κατηγορίας στη Γερμανία;

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Ελένη Γερασιμίδου

Λιάνα Κανέλλη

Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...