26 Ιαν 2014

Συμμαχίες εξ ... ανάγκης !

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στις κινήσεις που γίνονται για την αναβάπτιση της σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί στυλοβάτη του αστικού πολιτικού συστήματος και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, αναφέροντας πως το κόμμα του επιδιώκει να έχει διακριτό πολιτικό ρόλο.

Το βράδυ του Σαββάτου κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ επιτέθηκε εναντίων του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας πως «ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, εν τη ρύμη του εκνευρισμού του, το ομολόγησε: Ψηφίστε, είπε, το μοντέλο της κεντροαριστεράς που σας υποδεικνύω για να μην απονομιμοποιηθεί η στρατηγική της χώρας. Δηλαδή, ψηφίστε την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ για να στηρίξετε την κυβέρνηση των συγκεκριμένων λογικών και επιλογών».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι βρίσκεται σε επαφή με τη Δημοκρατική Αριστερά για να κατέβουν μαζί στις ευρωεκλογές, ενώ τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης «κυβέρνησης εθνικής ενότητας».

Η κινητικότητα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας έχει ως στόχο την ανασυγκρότηση της, για να μπορεί να εγκλωβίζει τους δυσαρεστημένους του νέου διπολισμού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να αποτελεί κυβερνητικό εταίρο πότε για τον ένα πόλο και πότε για τον άλλο.

Πάντως οι δυνάμεις του συστήματος επεξεργάζονται και πιο «προωθημένα» σενάρια, για απευθείας κυβερνητική συνεργασία των δύο πυλώνων του αστικού πολιτικού συστήματος. Ρίχνοντας τις πρώτες «τροχιοδεικτικές βολές», δημοσκόπηση για λογαριασμό του «Έθνους» θέτει το ερώτημα της δημιουργίας ενός «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού» που θα αποτελεί «ιστορικό συμβιβασμό ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...