7 Ιαν 2014

ΚΚΕ: Τροπολογία για να καταργηθούν τα χαράτσια στην Υγεία!

Τροπολογία για την κατάργηση της καταβολής των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, του  1 ευρώ για κάθε συνταγή και των 5 ευρώ για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικά το κείμενο:

«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: "Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις"

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Από 1.1.2014 τέθηκε σε ισχύ η καταβολή από τους ασθενείς των είκοσι πέντε (25) ευρώ για εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και του ενός (1) ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή που προβλέπονταν στη διάταξη του άρθρου 1 παράγραφος ΙΒ, υποπαράγραφος ΙΒ2, περίπτωση 12 του νόμου 4093/2012.
Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των Κρατικών Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων στα πλαίσια μιας αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται διαχρονικά και ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ, από την άλλη μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία για την Υγεία που αποτυπώνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 που προβλέπει μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%.

Το κόστος για το λαό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο. Επίσης χαρακτηριστική είναι η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% στο 27% την τελευταία τριετία.

Με την παρούσα Προσθήκη - Τροπολογία προτείνεται η κατάργηση της πιο πάνω διάταξης καθώς και κάθε κανονιστικής απόφασης ή άλλης εγκυκλίου έχει εκδοθεί σε εφαρμογή ή κατ’ εξουσιοδότηση της πιο πάνω διάταξης όπως επίσης και η υποχρέωση καταβολής των πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των Κέντρων Υγείας.

ΑΡΘΡΟ

Κατάργηση της καταβολής από τους ασθενείς των είκοσι πέντε (25) ευρώ για εισαγωγή προς νοσηλεία σε νοσοκομεία του ΕΣY, της καταβολής του ενός (1) ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή καθώς και των πέντε (5) ευρώ για εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία.
  1. Καταργείται αναδρομικά από τότε που ίσχυσε η διάταξη του άρθρου 1 παράγραφος ΙΒ, υποπαράγραφος ΙΒ2, περίπτωση 12 του νόμου 4093/2012, καθώς επίσης και κάθε υπουργική απόφαση ή άλλη κανονιστική διάταξη ή εγκύκλιος έχει εκδοθεί σε εφαρμογή ή κατ’ εξουσιοδότηση της πιο πάνω καταργούμενης διάταξης νόμου

  2. Η υποχρέωση καταβολής των πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξετάστρων στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των Κέντρων Υγείας καταργείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...