3 Ιαν 2014

''Καλή χρονιά! Που λέει ο λόγος, δηλαδή...''

(Αναδημοσίευση  απο cogito ergo sum)

 
''Καλή χρονιά! Με υγεία, πάνω απ' όλα! Αίσιον και ευτυχές το νέον έτος!
Που λέει ο λόγος, δηλαδή...

Που λέει ο λόγος, καθ' όσον δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο για αισιοδοξίες. Θα στοιχημάτιζα και τα δυο μου χέρια ότι κι εφέτος θα ισχύσει απολύτως το "κάθε πέρυσι και καλύτερα".
 
 
Το πολυθρύλητο "πρωτογενές πλεόνασμα" αποδεικνύεται σαφέστατα πρωτογενές έλλειμμα σύνεσης, ανθρωπιάς και δημοκρατίας. Το πλεόνασμα που διατυμπανίζει περιχαρής ο εγγονός τής Πηνελόπης με την φράντζα και το αλλοσούμπαλο βάδισμα, θυμίζει χαπακωμένο οικογενειάρχη που αφήνει νηστικά τα παιδιά του για να μαζέψει λεφτά προκειμένου να ξοφλήσει το κοσμηματοπωλείο απ' όπου ψώνισε το δώρο τής γκόμενας. 
 
Μπήκε σε εφαρμογή το 25άρι στα νοσοκομεία και σηκώσανε κουρνιαχτό οι πασόκοι. Το τι χτυπιέται ο Κουκουλόπουλος, δεν λέγεται. Λες και δεν έρριξε κουκί εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν ένα μήνα. "Τρίχες", επιμένει ο Άδωνις, ο οποίος δεν ακούει καμμία φασαρία. Μπάι δε γουέυ, υπουργός υγείας είναι τούτος ή υπουργός αντισεισμικής προστασίας; Πολύ στο "κουνιούνται τα Καβάσιλα και σειέται η Ανδραβίδα" το έχει ρίξει. "Φέρτε μου 40 εκατομμύρια και το παίρνω πίσω το μέτρο", δήλωσε ο μπουμπούκος τής Ευγενίας. 
 
Τί τα θέλει τα 40 ο Άδωνις; Μα, για να τα διαθέσει στην προστασία των απόρων! Όπως αναλύει ο ίδιος (με την ανύπαρκτη λογική που διαθέτει): μια φορά στα δέκα χρόνια μπαίνουμε σε νοσοκομείο, δεν παθαίνουμε τίποτε να δώσουμε ένα 25άρι για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας. Ωραίος! Εμ, τι; Παίζουμε; 
 
Τώρα, βέβαια, απ' όσα γνωρίζω, υπουργό υγείας τον έχουν βάλει τον Άδωνι, όχι πρόεδρο στο φιλόπτωχο της ενορίας. Άσε δε που μου φαίνεται κομματάκι μακάβρια η σκέψη πως όσο πιο πολλοί αρρωσταίνουν και μπαίνουν στα νοσοκομεία τόσο καλύτερα για τους άπορους... 
 
Παρεμπιπτόντως, μιας και το μέτρο είναι καινούργιο και δεν έχουν μαζευτεί ακόμη λεφτά για τους άπορους, μας άφησε χρόνους ο πρώτος ανασφάλιστος που δεν εύρισκε νοσοκομείο να τον μαζέψει. Τζάμπα πάλευε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να πείσει τον υπουργό για την ανάγκη επείγουσας περίθαλψής του. Προφανώς, ο θάνατος αυτού του συνανθρώπου μας πρέπει να προσμετρηθεί στις θυσίες που κάνουν όλοι οι έλληνες για να βγει η χώρα από την κρίση και για να δημιουργηθούν "πρωτογενή πλεονάσματα". Αντιγράφω από το ιστολόγιο του ΜΙΚΕ: 
 
"Τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς.  Αργά χθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε  ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε  από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε  να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε  δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή. Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και  αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος,  αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά. 
 
Έτσι στις 09 Δεκέμβρη 2013  κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας  και επειδή δεν είχαμε απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι  στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013.  Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών. 
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει  άλλος ασθενής. Ας ελπίσουμε αυτοί να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης." 
 
Καλή Κρονιά, λοιπόν. Καλή Κρονιά, μιας κι ο καπιταλιστικά φτιαγμένος χρόνος θα μας καταπιεί όπως κατάπινε ο Κρόνος τα παιδιά του. Εκτός εάν...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...