22 Οκτ 2011

Απαντήσεις στις κατηγορίες ενάντια στο ΠΑΜΕ



Επειδή έχει γίνει χαμός τις τελευταίες μέρες και πολλά ακούγονται σχετικά με την περικύκλωση της βουλής από το ΠΑΜΕ, αποφάσισα να κάνω μια καταγραφή του πως το εξέλαβα εγώ το όλο πράγμα έτσι όπως το είδα μέσα από τους δέκτες, τις συζητήσεις και τα όσα γράφτηκαν.

Πριν ξεκινήσω, να πω ότι πιστεύω πως το ΠΑΜΕ αντέδρασε στις όποιες προκλήσεις των ημερών με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που αν κρίνω από τα μηνύματα που πήρα στην καθημερινή μου συναναστροφή με ανθρώπους(εκτός ίντερνετ), το συμμερίζονται οι περισσότεροι, κομμουνιστές και μη.

Μέσα στο ίντερνετ είναι κάπως διαφορετικά, καθώς κάποιους τους έχει πιάσει ένας τέτοιος παροξυσμός αντιΚΚΕ ζήλειας και κακίας, που κάθονται πάνω από το πληκτρολόγιο και κάνουν μεροκάματα ολόκληρα προσπαθώντας να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει, μην διστάζοντας να βρίσουν ακόμα και τους νεκρούς και τους τραυματίες διαδηλωτές.

Σε αυτούς δεν έχω καμιά διάθεση να απαντήσω, το άρθρο δεν το γράφω για αυτούς, τους θεωρώ άτομα που δεν διστάζουν να υποστηρίξουν πρακτορικές καθαρά ενέργειες, γιατί τέτοια ήταν η δολοφονική επίθεση από κουκουλοφόρους στο ΠΑΜΕ, προκειμένου να διοχετεύσουν το μίσος τους για την επιτυχία των διαδηλώσεων και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου σε αυτές. Το άρθρο αυτό το γράφω για όλους εκείνους, οι οποίοι παρασύρθηκαν από την παραφιλολογία και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που έγινε από τους πονηρούς, και μην έχοντας την απαραίτητη πείρα ή  ορθότερη πληροφόρηση, υιοθέτησαν κάποιες από τις θέσεις τους.

Παρακάτω θα απαντήσω 1-1 τα κυριότερα μέρη της αντι-κκε προπαγάνδας που έγινε αυτές τις μέρες.
  • Γιατί το ΠΑΜΕ δεν άφησε τους διαδηλωτές του «Δεν πληρώνω» να ανέβουν στην πλατεία συντάγματος.
Εδώ και πολλές βδομάδες, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει την περικύκλωση της βουλής, έκανε μάλιστα ανοιχτό κάλεσμα και κατάφερε, μαζεύοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμο(και όχι μόνο κομμουνιστές), να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Οι του κινήματος δεν πληρώνω, διάλεξαν την συγκεκριμένη μέρα, κατά τη γνώμη μου για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για να πάνε στην Πλατεία Συντάγματος. Οι του «δεν πληρώνω» γνώριζαν από πριν ότι η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ δεν θα άφηνε ένα τέτοιο μόρφωμα να κρυφτεί και να δράσει πίσω από τις γραμμές της, γιατί, όπως αποδείχθηκε κιόλας, κρύβουν φίδια στον κόρφο τους, τα οποία φίδια δημιούργησαν στην συνέχεια τα γνωστά επεισόδια. Ακόμα όμως και αν είχε σκοπό το ΠΑΜΕ να τους αφήσει να περάσουν, σίγουρα θα αναθεωρούσε τόσο επιθετικά που το πλησίασαν. Και για του λόγου το αληθές ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο που θα δείτε τους «δεν πληρώνω» να πηγαίνουν γυρεύοντας για καυγά και το ΠΑΜΕ να αντιδρά με την ψυχραιμία που του εξασφαλίζει η πολύχρονη εμπειρία του.


Το ΠΑΜΕ φυσικά δεν είχε σκοπό να χρεωθεί όλα αυτά που θα δημιουργούταν αν τους άφηνε να περάσουν και έτσι η περιφρούρηση κάνοντας τη δουλειά της τους εμπόδισε. Αυτό έγινε τόσο για να προστατευθεί το «όνομα» του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, όσο και για τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, οι οποίοι επέλεξαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του

Μην ξεχνάμε, ότι οι αγανακτισμένοι, ήταν για μήνες στο σύνταγμα και απαγόρευαν στο ΚΚΕ να πάει εκεί οργανωμένα. Όσες φορές πλησίασε το έβρισαν, το λιθοβόλησαν, το γιαούρτωσαν(μην με βάζετε να ψάχνω τώρα τα βιντεάκια). Τώρα λοιπόν ας μην διαμαρτύρονται για την μια μέρα που το ΠΑΜΕ αποφάσισε να διαδηλώσει στην πλατεία με τον τρόπο που το κάνει πάντα, δηλαδή περιφρουρημένα και ελεγχόμενα.
  • Γιατί το ΠΑΜΕ αφού είχε τόσο κόσμο δεν μπήκε μέσα στην βουλή, ή γιατί δεν άφησε τους άλλους να μπουν
Το ΚΚΕ δεν πήγε στην βουλή με σκοπό να μπουκάρει και να τους εκτελέσει όλους, άλλωστε ήταν και οι βουλευτές του μέσα. Το ΚΚΕ  κάλεσε τον λαό να πει ένα βροντερό όχι στις πολιτικές που ξεπουλούν την Ελλάδα και τον λαό της, το ίδιο όχι που είπαν και μέσα οι βουλευτές του. Το ΚΚΕ γνωρίζει ότι η επανάσταση είναι αναπόφευκτη και η σύγκρουση το ίδιο, εκτιμά όμως ότι δεν έχει έρθει ακόμα η σωστή στιγμή μιας και πρέπει να συντονιστεί, να οργανωθεί και να μαζικοποιηθεί το κίνημα ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε όταν θα φτάσει η ώρα εκείνη να βγούμε νικητές και όχι να γίνουμε μάρτυρες στέλνοντας γυναικόπαιδα και γέρους σε βέβαιο θάνατο. Επίσης θέλουμε, όταν ο λαός, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ κατακτήσει την εξουσία, να ευνοούν οι συνθήκες την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που είναι και η πραγματική πρόκληση, γιατί το να πάρεις την εξουσία είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να μπορείς να κάνεις κάτι με αυτή. Καταλαβαίνω πως πολλοί συνάνθρωποι πιέζονται(αδιέξοδα, βιοποριστικά προβλήματα, απόγνωση) από τον χρόνο και για αυτό το λόγο ανυπομονούν να έρθει η ανατροπή, ή έστω η τιμωρία αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση , όμως αν βιαστούμε δεν θα καταφέρουμε τίποτα και κανένα από τα προβλήματα τους δεν θα λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Κανείς αγώνας δεν είναι εύκολη υπόθεση, και ούτε είναι αγώνας μόνο οι βίαιες συγκρούσεις, ο σωστός ταξικός αγώνας γίνεται σε πολλά επίπεδα, ξεκινά πολύ πιο πριν και ολοκληρώνεται πολύ μετά, από τις βίαιες συγκρούσεις αυτές.

Δική μου εκτίμηση είναι πάντως ότι οι διαδικασίες έχουν αρχίσει να επιταχύνονται και ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να γίνονται σε μερικές μέρες όσα δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Ο γίγαντας που λέγεται λαός έχει αρχίσει να ξυπνά(και με την συμβολή μας φυσικά), στο χέρι μας είναι να τον καθοδηγήσουμε, όσο και αν κάποιοι με τις πράξεις τους κάνουν ότι μπορούν για να τον ξαναστείλουν για ύπνο.

Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν χρειάζεται να πω και πολλά. Αφενός οι επίδοξοι επαναστάτες μπορούν να διαλέξουν μια οποιαδήποτε άλλη μέρα για να κάνουν ντου στην βουλή και αφετέρου, όπως είπαν πολλοί που βρισκόταν εκεί, υπήρχαν ένα σορό αφύλαχτα σημεία γύρω γύρω από την βουλή που όποιος ήθελε μπορούσε να κάνει την έφοδο το από εκεί και δεν θα τον εμπόδιζε κανένα ΠΑΜΕ ή ΚΚΕ. Βέβαια όλα αυτά είναι μαλακιούλες, διότι ο στόχος των πρακτόρων δεν ήταν η βουλή αλλά το ίδιο το ΠΑΜΕ και ο λαός που κατέβηκε μαζί του στην διαδήλωση, και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις εικόνες και από τον απόηχο.
  • Γιατί το ΠΑΜΕ δεν άφησε τους ματατζήδες να επέμβουν και συγκρούστηκε αυτό με τους επίδοξους «εισβολείς»;
Το ΠΑΜΕ αυτό ακριβώς ήθελε να αποφύγει, να δοθεί δηλαδή αφορμή στις δυνάμεις καταστολής να επέμβουν και να διαλύσουν την διαδήλωση όπως γίνεται κάθε φορά. Οι πράκτορες έκαναν ότι μπορούσαν για να τους δώσουν την αφορμή, το ΠΑΜΕ τους απώθησε και έδειξε ότι δεν τους φοβάται, με ότι συνέπειες είχε αυτό μιας και έστειλαν πολύ κόσμο στο νοσοκομείο αλλά και στο χώμα.

Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μου οι κύριοι άξονες της αντικκέ προπαγάνδας που εκτοξεύθηκε αυτές τις μέρες, αν σε κάτι δεν αναφέρθηκα και νομίζετε ότι χρειάζεται απάντηση μην διστάσετε να ρωτήσετε.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

173 σχόλια:

  1. Φραγκισκο
    το σπουδαιοτερο για την Βουλη ....ο εχθρος του λαου δεν ειναι στη βουλή!!!!!
    ο εχθρος ειναι τα μονοπωλια και οι 200 "αγιες" οικογενειες της αστικης ταξης ,γι αυτο λεει το κομμα στους χωρους δουλειας ,το βαρος .

    ΛΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ με την αρχική ανάρτηση και το πνεύμα της κάθετα!
    -Ποιές απαντήσεις;
    -σε ποιες κατηγορίες;
    Δεχτήκαμε (χωρίς να έχουμε ενοχλήσει κανέναν) απρόκλητη (μαρμαρόπλακες και μολότωφ στα γυναικόπαιδα)δολοφονική επίθεση. Οι άνθρωποι που την έκαναν ή κοινοί παρακρατικοί ήταν ή λοβοτομημένοι!
    Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση θα δωθεί στον δρόμο, ή καθόλου!
    Αφού, όχι από λόγια αλλά ούτε καν από την αντίληψη της πραγματικότητας εχουν καμμία σχέση. Πήγαν στα καλά καθούμενα να μας σκοτώσουν (και όχι να μας δείρουν) και ζητάν και ρέστα!
    Ε, λοιπόν εδώ δεν κάνεις κουβέντα, παίρνεις τα μέτρα σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ειναι Λεων, απλα εγω εκανα μια εκτίμηση της κατάστασης.

    Απο την βουλη σοσιαλισμος δεν οικοδομτιται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρας, ειπα αν ειδες οτι δεν απαντω για τα παλιοσκυλα που βρηκαν αφορμή να γαυγήσουν απο την λύσσα τους.

    Απλα καμια φορα τα αυτονόητα δεν ειναι εμφανη ακομα και για απλους ανθρώπους.

    Ουτε απολογουμαι ουτε τίποτα
    καλο ειναι ομως να ξερει ο κοσμος την λογικη πισω απο τις ενεργιες μας για να μην πεφτει σε παγιδες.

    Τα μετρα μας ετσι και αλλιώς τα παίρνουμε και καθε φορα ειμαστε και πιο οργανωμενοι πανελλαδικα στις πορειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σόρυ ρε Πόε, είμαι ακόμα υπό την επήρεια της έντασης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι φιλε τρας, το καταλαβα, ειδα το email σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Poe,

    H γνωμη μου ειναι οτι εκανες πολυ καλα και ανεβασες αυτη την αναρτηση, οχι ως απολογια, οπως εξηγεις, (εννοειται οτι δεν χρειαζονται απολογιες οταν ο αλλος παει να σκοτωσει εν ψυχρω κοσμο!), αλλα επειδη υπαρχουν και ατομα που ισως δεν εχουν εμπειρια απο αναλογα περιστατικα και λογω μαζικης προπαγανδας των ΜΜΕ εχουν ισως πιστεψει οσα λεγονται εκει και αρχιζουν να αμφιταλαντευονται για τις επιλογες τους. Ομως ευτυχως εχουν γνωση οι φυλακες.

    Παραθετω ως παραδειγμα και μονο, ενα σχολιο απο απο μια κοπελλα, @nefeli που αν και δεν ανηκει στο ΠΑΜΕ, γραφει τα εξης, στο blog μου:

    http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.com/2011/10/blog-post_21.html


    ''Τι κριμα χασαμε την επανασταση για αλλη μια φορα και μας φταιει το ΠΑΜΕ.
    Μα και το ΠΑΜΕ δεν μας εφταιγε πριν που ηταν απλα περαστικο απο τις συγκεντρωσεις;
    Στις 19 που εφυγε νωρις γιατι δεν εγινε η επανασταση να τελειωνουμε, οχι τπτ αλλο.

    Μηπως τελικα μας βολευει ολους αυτο το μπαχαλο και το ΠΑΜΕ χαλασε την συνταγη;

    Ελβα και εγω εχω εκπλαγει απο διαφορα δημοσιευματα και μαλιστα ανθρωπων που εχουμε μοιραστει διαφορες καταστασεις με τις κινητοποιησεις και εχουμε ζησει και κινδυνεψει απο τις ενεργειες των προβοκατορων γιατι περι αυτους προκειται.

    Ισως ηταν και μια καλη ευκαιρια να ξεκαθαριζουν οι αποψεις για να ξερουμε και πως πορευομαστε και ποιους εμπιστευομαστε.

    (δεν συντασομαι με το ΠΑΜΕ αλλα δεν μπορω να μην αναγνωρισω οτι η παρουσια του κρατησε τον κοσμο στο Συνταγμα και απωθησε τους χαφιεδες)

    καλη μας συνεχεια ''


    Επισης να πω οτι στην ιδια αναρτηση υπαρχουν και μερικα αλλα σχολια ατομων που λενε τα ιδια, οχι οτι εμεις αμφιβαλλαμε, αλλα για να μην υπαρχουν αμφιβολιες απο τριτους.. καλοπροαιρετους, ας πουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ομως, εχουμε κι εμεις...''αποριες'' προς ολους αυτους που κανουν κριτικη. Τι εχουν να πουν για περιστατικα σαν κι αυτο;

    ''Ολονύχτιο πάρτι των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια - Καμία σύλληψη''
    http://bit.ly/peAtIR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Καλη μας συνέχεια εγω κρατάω

    ευχαριστώ Έλβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι είναι. Ο εργατόκοσμος δεν είναι χαζός, καταλαβαίνει. Όσοι από μας ήταν εκεί γίναμε πιο πεισμένοι από ποτέ για πάρα πολλά πράγματα. Φυσικά, στο διαδίκτυο το "δείγμα" δεν είναι ακριβώς και αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας. Κυκλοφορεί ότι να ναι και ότι "είδηση" να ναι. Αλλά δεν μπορούμε να "απαντάμε" και σε κάθε κακοήθια, κάθε ψέμα, κάθε μλκ που μας εκτοξεύουν μερικοί.
    Βεβαίως να απαντάμε ενάντια στο ψέμα. Βεβαίως να μιλάμε ιδιαίτερα με ανθρώπους καλοπροαίρετους, που έχουν ειλικρινή διάθεση να συζητήσουν. Όμως υπάρχουν και όρια. Και η γνώμη μου είναι ότι στους άλλους δεν χρειάζονται αιτιολογήσεις, δικαιολογίες, επιχειρήματα, κλπ. Χρειάζεται αντεπίθεση...

    Αυτά και καλά κουράγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To internet δινει ψευδεις εντυπώσεις διότι τα "τσουτσέκια" κανουν μεροκάματα πανω απο τα πληκτρολόγια τους προκειμένου να παραπληροφορουν. Εκει ειναι όλη κι ολη η μαγκια τους, αλλα ακομα και εκει τους παιρνουμε τα σωβρακα σε επίπεδο επιχειρηματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με το κύριο άρθρο και πιστεύω ότι χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Όμως :α)το πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή δεν θα το αποφασίσουμε εμείς αλλά η ίδια η στιγμή.β)στην πορεία αυτή χρειαζόμαστε ευρύτερες συμμαχίες οι οποίες πρέπει να πειστούν στην πράξη και όχι να περιμένουμε να ωριμάσουν σαν φρούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανωνυμε, οι ανθρωποι φερνουν τις στιγμες, οι στιγμες απο μονες τους δεν ειναι τιποτα.

    Συμμαχιες χρειάζονται, αλλα με ατομα που θελουν να συμαχήσουν, οχι να διαλύσουν.

    Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θελω να πω ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α και βαλε και ενα nickname σε παρακαλούμε, ειναι στους κανόνες του blog, μπορεις απλα να γραψεις ενα Nickname στο τελος του σχολιου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΧΝΟΣΣάβ Οκτ 22, 01:37:00 μ.μ. EEST

    Και ποιος ακριβώς σας έδωσε το αλάθητο του Πάπα ώστε: "...(το ΚΚΕ) εκτιμά όμως ότι δεν έχει έρθει ακόμα η σωστή στιγμή (της ανατροπής)..." ????

    Το μόνο που θα καταφέρεται είναι να τα κάνετε μαντάρα για ακομή μια φορά όπως στην δεκαετία του 1940, μαντρώνοντας τον κόσμο στις δήθεν σοφές καθοδηγήσεις σας, οδηγώντας τον στον θάνατο και στην απόλυτη εξαθλίωση ώστε να αποτελειώσετε κάθε σπίθα λαικής εξέργεσης.

    Δυστυχώς για το ΚΚΕ, το μόνο που το ενδιαφέρει, κάθε φορά που ο λαός προσπαθεί να βγεί μπροστά, είναι πώς θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση ψηφοθηρικά και θα επιτελέσει το έργο εκτόνωσης τη λαικής οργής για να πάει ο κόσμος "οργανωμένα" σε "ανατροπή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βρε γαμημένε Βραχνο αν δεν ήσουν στο Σύνταγμα και μπροστά στο Βρετάνια μη λες πίπες

    Βγήκε το κάθε τσουτσέκι και το παίζει επαναστάτης απ'το καναπέ του.

    Με ποιούς θα γίνει επανάσταση βρε μαλάκα με το 80% να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚΟΝΔ???

    Ή θα την κάνουν οι 15 κουκουλοφόροι ασφαλίτες, οι 5 ΚΥΠατζήδες,οι 20 χούλιγκαν και με τα 30 δεκαεξάχρονα που τα έχουν για ασπίδα στα ντου.

    Τα πουτανογεννήματα μέχρι για κανα μάρμαρο και καμιά μολότωφ σε συνταξιούχους και φοιτητές του ΠΑΜΕ είναι.

    Άντε με το κάθε παπάρα παρακρατικό ιντερνετο-επαναστάτη της πούτσας. Γαμιόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Aγγελιοφορε

    Νομιζω οτι θα μπορουσες να πεις μια χαρα ολα αυτα που λες χωρις τα...Γαλλικα! Ετσι και συνεχιστει ο διαλογος στο ιδιο στυλ θα στεναχωρεθουμε αλλα θα σβηνονται σχολια.

    Ειναι εναντια στους κανονισμους του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν πείθετε κανένα συμπλεγματικοί ΚΚέδες. Είστε θλιβεροί.... (εξαιρείται η Elva για δικούς μου λόγους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άσε με ρε Ελβα που καταλαβαίνουν από λόγια οι ΚΥΠατζήδες θα καίγανε εργαζόμενους ζωντανούς και θα τους μιλήσω και ευγενικά. 3 κεφάλια άνοιξαν από μάρμαρα μόνο μπροστά μου

    Πηγαίντε βρε γαμημένοι σήμερα που δεν έχει ούτε περιφρούρηση, ούτε ΠΑΜΕ, ούτε ΚΚΕ στο Σύνταγμα και κάντε επανάσταση γαμώ το χριστό σας, αφήστε το ΚΚΕ απέξω αφού κάνει ψηφοθηρία και καταλάβετε τη βουλή μόνοι σας παπάρες

    Να δουμε αν μαζέψετε πάνω απο 50 16χρονα που μαζευτήκατε στη Βρετάνια

    Για να κάψετε κανά περίπτερο και να σκοτωθείτε στη Παιανία Γαύροι βάζελοι καλοί είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητά θλιβερά υποκείμενα, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι γίνατε σκόνη ιδεολογικά και πολιτικά και δεν αντέχετε το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στηρίζεται από μεγάλο μέρος του λαού εν αντιθέσει με τις γελοίες μειοψηφίες σας.
    Όσο για σένα μεγάλε elf at bay, που κάθε τόσο γράφεις εξυπνάδες της πλάκας στο twitter που δεν τις ακούει κανένας, θα πρέπει να ξέρεις ότι έχει γελοιοποιηθεί τελείως με την απ΄έξω απ' το χορό αρλουμπολογία σου. Ζήσε στο τουιτερο-μικρόκοσμό σου και πάψε να προβάλεις τα δικά σου τα συμπλέγματα στους άλλους γελοίε.
    Και μην ξανατολμήσεις να "οικειοποιηθείς" την Ελβα, η Έλβα γράφει σ' αυτό το ιστολόγιο κι όχι σε άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΧΝΟΣ και μόνο που συγκαλύπτεις δολοφόνους αποδεικνύει τι "άνθρωπος" είσαι... οι επαναστάσεις και η ανατροπή του συστήματος θέλει πρώτα απ' όλα Ανθρώπους και όχι μιάσματα και υπόκοσμο σαν και του λόγου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγγελιοφόρε, δεν χρειάζεται να βρίζεις τα ανθρωπάρια, σπαρταράνε που είναι τελειωμένοι στη συνείδηση του κόσμου. Άστους να μυξοκλαίνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κι επίσης βρωμιάρη Elf at bay, να θυμάσαι ότι εγώ σεβάστηκα τις απόψεις σου και το blog σου, ενώ εξακολουθούσες να βρίζεις.
    Τελείωσες κι από δω αγαπητέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. elf

    Δεν υπαρχει λογος να με εξαιρεις...
    Κι εγω φιλο ΚΚΕ ειμαι και ετσι αντεχω να δεχτω τα..πυρα ολων αυτων που θεωρουν EMAΣ ''συμπλεγματικους'' (σε τι οφειλουμε τη...ψυχολογικη γνωματευση;) ομως καλο θα ηταν να βλεπατε κι εσεις που οδευετε, η μηπως χρειαζεστε ...γυαλια για να δειτε που οδηγουν αυτα που οι κυβερνησεις που στηριζετε ψηφισαν και ψηφιζουν;
    Πρεπει να το συλλαβισουμε δλδ;
    Α-Γ-Ρ-Ι-Α Λ-Ι-Τ-Ο-Τ-Η-Τ-Α

    http://bit.ly/qyvb8Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Αλ.Δελάρζ

    Για ακόμα μια φορά βγάζετε το ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ σας κι τον ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ σας.

    Για την Έλβα έχει γλώσσα κι επιχειρήματα δεν χρειάζεται την δική σου ΚΑΘΟΔΗΓΑ.

    Επίσης η λέξη "βρωμιάρης" γράφεται με όμικρον, πρόβατο.

    Τέλος για το twitter σου ετοιμάζω χειρότερα.

    Μπες τώρα στη σπηλιά της Αλέκας με τα τρολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @elf

    Για συντηρητισμο μιλας αναφερομενος στο ...ΚΚΕ; χαχα! Τα εχεις μπερδεψει και μαλιστα ...επιτηδες, απ ο τι φαινεται!

    Καταλαβες αυτα που θα παθουν οι εργαζομενοι στη χωρα απο δω και περα, η μηπως θελεις να περιμενεις να βγει κι αλλος κοσμος στη ζητιανια για να το καταλαβεις;
    ΠΕΘΑΙΝΕΙ κοσμος απο την ...ανεργια, ενω αλλοι τρωνε με δεκα μασελλες, αυτο δεν σε ενοχλει δλδ;

    A, και που εισαι; Ασε την ορθογραφια κατα μερος γιατι εχεις και εκει μεγαλο λαθος!


    ''Η λέξη «βρώμα» σαφώς και έχει ορθή γραφή με ωμέγα και όχι με όμικρον. Είναι μέγα σφάλμα να ετυμολογείται, όπως υπεστηρίχθη, από το αρχαίον βρόμος, βρομώ, δηλ. κάνω κρότο... «...επειδή ορισμένοι χαρακτηριστικοί κρότοι ακολουθούνται από δυσοσμία»! Αυτό είναι πέρα για πέρα παρετυμολογία. Η λέξη «βρόμος» στην αρχ. ελληνική είναι λέξη καθαρά μεγαλοπρεπής και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον τρομερό θόρυβο της βοής του πυρός («πυρός πέλει βρόμος» Ιλ. Ξ 396), της τρικυμίας, των πολεμικών τυμπάνων, των ίππων, του ανέμου, των ηφαιστείων, της βροντής («νιφάδος βρόμος» Αισχ. Θηβ. 213)... πρβλ. «Ζευς Βρόμιος» κλπ. κλπ... Η λέξη «βρώμα» σημαίνει αρχικώς φαγητόν, εκ του ρ. βιβρώσκω. Πώς επήρε την σημερινή της έννοια την τόσο απομακρυσμένη της αρχικής; ­ από την παροιμιακή ρήση των γραφών «σκωλήκων βρώμα και δυσωδία», εκεί δηλαδή που κάποτε θα καταλήξει ο άνθρωπος. Η εκδοχή είναι αρκετά αληθοφανής, αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι και σήμερα έτσι ακριβώς περιγράφεται η συσσώρευση ρύπου: «βρώμα και δυσωδία». Ακόμη όμως και αν δεν δεχθούμε την εκδοχή αυτή, τα Λεξικά της Ελληνικής είναι σαφέστατα και ως προς την δυσώδη έννοια του όρου «βρώμα», όταν αυτή δεν σημαίνει φαγητόν, πάντοτε όμως εκ του ρ. βιβρώσκω''.

    http://abnet.agrino.org/htmls/G/G007.html


    Μην απειλεις κανενα και ειδικα οχι απο το δικο μας blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΧΝΟΣ

    ""Και ποιος ακριβώς σας έδωσε το αλάθητο του Πάπα ώστε: "...(το ΚΚΕ) εκτιμά όμως ότι δεν έχει έρθει ακόμα η σωστή στιγμή (της ανατροπής)..." ????""

    Η πραγματικότητα η ίδια.

    Δεν θα είχα (προφανώς) καμία αντίρηση να δώσει το ΚΚΕ γενική γραμμή για κατάληψη της εξουσίας - το περιμένω πώς και πώς!
    Το ερώτημα είναι, άντε και την έδωσε, ποιος θα καταλάβει την εξουσία? Το ΠΑΜΕ? Στο όνομα ποιανού?
    (Άσε που αν γίνει κάτι τέτοιο, όλοι εσείς θα μιλάτε για πραξικόπημα)

    Έχεις δει τα ποσοστά των εργαζόμενων που είναι οργανωμένοι σε συνδικάτα?
    Ή νομίζεις ότι επειδή ο λαός κατέβηκε "μαζικά" σε 1-2 πορείες ξαφνικά απέκτησε ταξική συνείδηση σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλάβει την εξουσία?

    Ακόμα κι έτσι να το δεις, πόσοι ήταν στο Σύνταγμα την Πέμπτη. 500.000? 600.000?
    Πόσοι από αυτούς θα οργανωθούν στα σωματεία τους, και μάλιστα να πηγαίνουν σε κάθε συνέλευση, να κάθονται εκεί και να συμμετέχουν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες?
    Πόσοι από αυτούς θα τρέξουν για τη λαϊκή οργάνωση ανά γειτονιά και τη σύσταση επιτροπών και για τακτικές συνελεύσεις?

    Πριν αρχίσετε τις συνθηματολογικές σας βλακείες, σκεφτείτε λίγο και την επόμενη ημέρα. Ή μήπως νομίζεις ότι η ανατροπή θα γίνει μόνη της, ερήμην του εργαζόμενου λαού, από μια "πεφωτισμένη ηγεσία"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχω διαχωρίσει εδώ και (αιώνες μου φαίνονται) χρόνια τη θέση μου από τις ιδεολογικές συντεταγμένες του ΚΚΕ. Μια ολόκληρη άβυσσος μας χωρίζει αγαπητοί φίλοι του ΚΚΕ. Όμως δεν μπορώ (θα ήταν δειλό και αναξιοπρεπές) να μη σας δώσω συγχαρητήρια για τη στάση σας προχθές στο σύνταγμα. Όχι γιατί ρίξατε ένα δυο σφαλιάρες στα υποκινούμενα μπάχαλα (που καλά κάνατε), αλλά γιατί μέσα σε μια μέρα και με κάνα δυο σφαλιάρες καταφέρατε όχι μόνο να ξεσκεπάσετε πλήρως το ρόλο τους, αλλά το κυριότερο, να βγάλετε μια και καλή τη μάσκα με την οποία κρύβουν το συντηρητικό και αντιδραστικό κατά βάθος πρόσωπο τους όλοι οι επαναστάτες της πούτσας που θα κάνουν ντου στη βουλή με τα πληκτρολόγια των iphones και του apple.

    Θα συνεχίσει να μας χωρίζει η άβυσσος. Αλλά θα σας παρακολουθώ ξανά με ενδιαφέρον - και σεβασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εγω ξερω παιδακια, οτι ουδενα επιχειρημα δεν αντικρουσατε απο το αρθρο.

    Σκουπιστε τους αφρούς απο το στομα σας που σας εχει πιασει λυσσα, και προσπαθειστε να βρειτε κανενα εστω και γελοιο επιχειρημα.

    Οσο για εμας, πηγαινουμε μπροστα, αλλα βλεπουμε 360 μοιρες. Οτι και να λετε δεν ειναι τιποτα παραπανω απο παφλασμοι στον ιντερνετικό χωρο, μιας και μονο να πετατε βοτσαλάκια και μάρμαρα ξέρετε.

    Χαιρομαι που σας βλεπω λυσσασμενους γιατι δειχνει το σοκ που εχετε παθει καθως βλεπετε τον κοσμο, αυτον που λιθοβολειτε, να μην πεφτει στις παγιδες σας και να πλησιαζει το ΠΑΜΕ.

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ελφ, οσο για σενα, πηγαινε στο δασος να παλαιψεις με τους φιλους σου τα ΟΡΚ μιας και το ιδιο επιπεδο με αυτους εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ααα, όταν έμπαινες στο δικό μου τo μπλόγκ να γλύψεις ήταν καλά μεγάλε elf at bay?
    Όσο για επιχειρηματολογία, αποδείξαμε χίλιες φορές ότι έχουμε επιχειρήματα που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε ούτε για πλάκα, ενώ εσύ το μόνο που κάνεις είναι να πουλάς πνεύμα, φτηνή ειρωνία δεκαπεντάχρονου και αποψάρες του καναπέ, την αποψάρα σου δηλαδή χωρίς ούτε ίχνος σοβαρής επιχειρηματολογίας. Αει στο καλό λοιπόν! (και δέχομαι και τη διόρθωση για να μη λες)
    Ανώνυμε 3:00 δεχόμαστε την επιχειρηματολογία σου ως ρεαλιστική. Από την αρχή τόσο το ΠΑΜΕ όσο και το ΚΚΕ την προχτεσινή κινητοποίηση την είδε ως ευκαιρία να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή, κι όχι ως ΤΗΝ ανατροπή.
    Είναι πέρα απο κάθε αμφισβήτηση ότι πολύς κόσμος κατέβηκε με το ΠΑΜΕ - και με άλλους ασφαλώς - κι αυτό μας δίνει θαρρώ το δικαίωμα να "σπρώξουμε" όσο μπορούμε τα πράματα. Ασφαλώς το επίπεδο οργάνωσης της εργ. τάξης είναι χαμηλό κι εκεί σκοπεύουμε, το γράψαμε άλλωστε δεκάδες φορές εδώ πέρα.
    Η "πεφωτισμένη ηγεσία" που λες, είπε πεντακόσες φορές το ρόλο του λαού και το ρόλο του ΚΚΕ. Και βεβαίως όλο και κάποιος δικός μας θα παρασυρθεί και θα τη δει επαναστατικά, δική μας πάλι υποχρέωση είναι να τον προσγειώσουμε. Αλλα νομίζω, μετά τα προχτεσινά γεγονότα και συνολική αντιΚΚΕ επίθεση τις επόμενες δυο μέρες, δικαιολογείται και ο σύντροφος και συναγωνιστής να παρασυρθεί και λίγο απ' την οργή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Δεμων τίμια η εξήγησή σου. Ευχαρίστως να ακούσουμε την ιδεολογική άβυσσο που μας χωρίζει, και να αντιπαρατεθούμε σε ιδεολογικό επίπεδο με αλληλοσεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α τα παραπάνω σχολια που εκανα σε εντονο υφος δεν αφορουν οσους διαχωριζουν την θεση τους απο το ΚΚΕ, που ειναι δικαιωμα τους, αλλα εκεινους που δεν δισταζουν να υπερασπισουν ακομα και δολοφονους, προκειμενου να μετριασουν την λυσσα τους.

    Για να μην παρεξηγηθει δηλαδη κανεις αδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Aλ.Δελαρζ

    Kατι ασχετο απο το θεμα, αλλα γιατι παρακαλω δεχεσαι τη διορθωση του...elf; Αφου ειπαμε οτι ειναι λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΧΝΟΣΣάβ Οκτ 22, 03:41:00 μ.μ. EEST

    Ο κομπλεξισμός σε όλο του το μεγαλείο!! Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα απαντήσεις που να μην βγάζουν λύσσα από το στόμα καθογηδούμενων υποκειμένων.

    Ακούστε, "πεφωτισμένοι" σωτήρες της πλάκας, οπώς μας οδηγήσατε στον εμφύλιο και καταστρέψατε το ΕΑΜ, δεν θα σας αφήσουμε να ξανακάνετε το ίδιο, έχουμε μάθει τον ύπουλο ρόλο σας. Όσες ξεφτιλισμένες "αποκαταστάσεις" και να κάνετε σε κρίσιμες στιγμές, όσες φορές και να λέτε μια να φύγουμε από την Ευρωζώνη/Ε.Ε. και την άλλη ξε-λέτε ότι είναι η "καταστροφή" μας να φύγουμε από το Ευρώ, με σκοπό αποκλειστικά να μαζέψετε ακόμη λίγο κόσμο για τις επόμενες εκλογές... σας έχουμε καταλάβει πια.

    Ήρθε η ώρα σας. Δεν ανεχόμαστε άλλο πια να σφετερίζεστε τον παλμό της κοινωνίας που πάντα σας προσπερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το ουσιαστικό ΘΕΜΑ των ημερών είναι ότι : είχαμε την μεγαλύτερη διαδήλωση και απεργία, εδώ και δεκαετίες ίσως από το '74. Καταλήψεις δημ. υπηρεσιών, απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ την οποία οκόσμος αντέχει χωρίς να βαρυγκομεί, χιλιάδες κόσμου στις 20 παρά την καταστολή της 19ης ( κι ενώ πολλοί έλεγαν : καλά αύριο θα είμαστε 3 κι ο κούκος ). ΄Ενα νεκρό συναγωνιστή, που τον δολοφόνησε η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ..... Αυτά υπάρχουν και βραζουν .... Το «θέμα» όπως το θέτει η συστημική πλευρά - για να ξεχάσουμε τα παραπάνω - αλλά και όπως γίνεται αντιληπτό, σε ένα πρώτο επίπεδο, με αυθόρμητο και καλοπροέραιτο τρόπο από αρκετό κόσμο, «είναι» : με το ΚΚΕ ή με τα μπάχαλα...Δεν είναι δικό μας αυτό το δίλλημα, δεν είναι του κινήματος, δεν θα πάρουμε... Δεν έχουμε κανένανα λόγο να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο μηχανισμούς που θέλουν να «ανακαταλάβουν» το Σύνταγμα. Να το πάρουν» από τους «φλώρους», από τους «απολιτίκ« και «αταξικούς» του Μαιού -Ιουλίου - για λογαριασμό του ο καθένας. Δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δυο στρατούς που φθάνουν στη βία μεταξύ τους αλλά και απέναντι στο κίνημα,ανάμεσα σε δυο στρατούς που παίζουν με όρους επικοινωνιακούς ,που νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο για την πάρτη τους , αποκλείοντας τους άλλους : το ΚΚΕ το διατυμπανίζει και το κάνει χρόνια , οι μπάχαλοι επίσης το κάνουν στην πράξη με τις «πρωτοπόρες» επιθέσεις τους στο σύστημα ανάμεσα Μεγ.Βρετάνια και Άγνωστο - αλλά και στα λόγια ( με τις υπεροπτικές απόψεις τους που φτύνουν το «μικροαστό, μέσο ανθρωπάκο» ). Δυο στρατοί με τη λογική της αυτόκλητης επαναστατικής πρωτοπορείας, υπερόπτες και αυτιστικοί, εξίσου αυταρχικοί και ..σταλινικοί. Δεν θέλουμε να μας σώσει κανείς! Το ότι χρειάζεται οργάνωση και ριζοσπαστιμός, απέναντι στην επίθεση του καπιταλισμού, για την αλληλεγγύη αλλά και για το «μετά», το ξέρουμε. Ξέρουμε ότι είναι ένα από τα ελλείματα των «πλατειών» του Μαίου και συνολικά του κινήματος ενάντια σε ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Θα το βρούμε όλοι μαζί, κι όχι «καποιοι πριν από μας για μάς » και μάλιστα πάνω από μας... Ταυτόχρονα: ο Περισσός-στυλοβάτης του συστήματος όντως - δεν είναι τα χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ. Τα μπάχαλα δεν είναι οι δεκάδες άνθρωποι που πετάν πέτρες ή οι χιλιάδες που δείχνουν συμπάθεια ή έστω ανοχή στον πετροπόλεμο, γιατί έχουν φτάσει στο αμήν ή γιατί δεν τους πείθουν - και δικαίως -οι λιτανείες συνδικατων και Αριστεράς. Είναι «τρελλο» αλλά έτσι είναι η ζωή. ΄Ενα κόμμα (ΚΚΕ) ή ένας χώρος (α/α) που στα λόγια μιλάνε για «άλλη κοινωνία»και απελευθερωση του ανθρώπου , στην πράξη να λειτουργούν εξουσιαστικά και , παρόλη την καταφανή αντίφαση, να ακολουθούνται από κόσμο. Πράγμα που κάνει να απορούν οι απέξω: μας πως είναι δυνατόν να ακολουθούν τόσοι άνθρωποι το παράλογο;; ... Πρώτη φορά είναι που το ανθρώπινο είδος εκπλήσσει με την παραδοξότητά του;! Το θέμα είναι το πως επικοινωνείς με αυτόν τον κόσμο που είναι στο κίνημα και πιστεύει ειλικρινά αυτά τα οποίοα δεν ... πιστεύει ο Περισσός ή για τα οποία αδιαφορούν , μέσω των πράξεων τους, οι πύραυλοι. Η εύκολη λύση είναι να θυμηθούμε τη Βάρκιζα και το Χημείο ενάντια στο ΚΚΕ, τα μπάχαλα ενάντια στους α/α και τη χειραγώγησή τους από την ασφάλεια και το παρακράτος. Ίσως είναι προτιμότερο να διαλέξουμε την ..τρίτη οδό. Να σκεφτούμε καταρχάς. Να σκεφτούμε για το κίνημά μας: τι θέλουμε και πως θα υλοποιηθεί. Και τότε όλες αυτές οι «πρωτοπορείες»θα ξεφουσκώσουν...Μερικοί σύνδεσμοι για περαιτέρω ανάγνωση: http://tometopo.gr/index.php/news-/925-20102011 http://dosepasa.wordpress.com/2011/10/21/bx487/ http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.com/2011/10/blog.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "Ήρθε η ώρα σας."


    Ακριβως, ηρθε η ωρα μας, γιαυτο και εχετε φαει τα λυσσακα σας.

    λες και θα υπηρχε ΕΑΜ και αντισταση χωρις το ΚΚΕ...


    ειστε για γελια και για κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΔΟ(λ)

    τιποτα καινουριο;

    Ολα αυτα παλιώσανε

    το αν ειμαστε πρωτοπορια η δεν ειμαστε, το εχει δειξει η πορεια μας και θα το δειξουν ξανα οι εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χεχε, Ελβα το τσέκαρα απ' το "λεξικό της κοινής νεοελληνικής", ντάξ' δεν με χαλάει η διόρθωση, άλλα με χαλάνε.

    Γιαννάκη, άντε αγόρι μου που θα μας πεις κιόλας ότι περίμενες καλύτερα επιχειρήματα. Εδώ μέσα δεν καθοδηγείται κανένας, διάβασε το disclaimer. Όσο για την κομματική καθοδήγηση, ναι, έτσι λειτουργεί το κόμμα, κάτι το οποίο δεν το αντέχουν μερικοί-μερικοί εγωπαθείς και ατομικιστές που είναι φλομωμένοι από τον μικροαστισμό τους. Οι δυο τελευταίες αναρτήσεις έχουν επιχειρηματολογία που επειδή δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις σοβαρά, προσπαθείς να την απαξιώσεις με βρισιές και υποτιμητικά σχόλια. Αστο, έχασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αφου το δείχνει η πορεία και οι εξελίξεις ( ίδιες ακριβώς λέξεις που έλεγα κι εγώ τη δεκαετία του 80 ... τόσο καινούργιες!!! ) ας κλείσουμε τη συζήτηση με κατι νέο http://www.youtube.com/watch?v=fCPf1DF3Z5A

    ΚΑλό αγώνα σε όλους μας. Κι όποιος έχει τη λύση μακάρι να την υλοποιήσει το γρηγορότερο ( κι εγώ μαζί του, δεν φαβάμαι μην μολυνθώ ).
    καλή συνε΄χεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η δεκαετια του 80 ηταν ειδικη περιπτωση, καμια σχεση το ΚΚΕ του σήμερα με το ΚΚΕ του 80, θα επρεπε να το ξερεις αυτο και να το βλεπεις.

    Καλο αγωνα και σε εσενα, ελπιζω προς την σωστη κατευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΧΝΟΣΣάβ Οκτ 22, 04:15:00 μ.μ. EEST

    Άντε Δελάρζ κνιτακι να διαβάσεις λίγο Λένιν, να κάθεσαι στον καναπέ σου για να φτιάξεις το δικτυακό σου επαναστατικό image κι άλλο.... (ο Κιούμπρικ σε μάρανε), απ' ότι φαίνεται έχεις μπόλικο χρόνο να γράφεις.

    Ο ΛΑΟΣ είναι ΠΑΝΤΑ μπρόστα, πάρ' τε το χαμπάρι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ευτυχως το ξεκαθαρισμα που εγινε στο τελος της συγκεκριμενης δεκαετιας, βοηθησε το ΚΚΕ να μην καταλήξει κομμα οπορτουνιστικο και να γινει ΚΚ φαρος για ολο τον κοσμο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μηπως εννοεις το ΛΑ.Ο.Σ;

    Ο λαος δεν ειναι παντα μπροστα, τα ψηφαλακια του μια χαρα τα εριχνε στο ΠΑΣΟΚ ΝΔ κλπ τοσο καιρο και μια χαρα υιοθετούσε αυτην την μαλακισμένη σταση ζωης.

    Στο χερι εμας τον κομμουνιστων ειναι να βοηθήσουμε τον λαο να γινει πρωτοπορία. Ευτυχως πλέον εχει αρχίσει να μας ακούει βλεποντας την παλια του λογικη να τον οδηγει σε αδιεξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το τι κάνω έξω απ' το ίντερνετ καραγκιόζη, επειδή δεν το ξέρεις θα το βουλώνεις. Ούτε το διαφημίζω, ούτε κοκορεύομαι. Κατάλαβες αληταρά;
    Ναι, είμαι άνεργος, έχω αναδουλειές, κάνω μεροκάματα απο δω κι απο κει να συμπληρώσω τα εξοδά μου πεταμένε τιμητή των πάντων, κι επειδή δεν συμπληρώνω τα αναγκαία ένσημα δεν δικαιούμαι ούτε επίδομα ΟΑΕΔ. Οπότε ναι, έχω λίγο χρόνο να μπαίνω για να αντιμετωπίζω παλιοβρομιάρηδες (με "ο" που λέει κι ο elf) σαν και την πάρτη σου.
    Κι εγώ είμαι μέσα στο λαό αχρείε, τρέχω σαν τον παλαβό να βοηθήσω εργαζόμενους ανεξάρτητα απ' το τι πιστεύουν και αυτό δεν μπορεί να μου το αμφισβητήσει κανένα τρισάθλιο τσουτσέκι.
    Κι όσο για Λένιν, σε πάω κόντρα όποτε θέλεις εξυπνάκια του γλυκού νερού, μόνο που εγώ τον μαρξισμό λενινισμό τον συμπεραίνω εκτός απ' το διάβασμα και μέσα απ' την πραγματική ζωή.
    Καληνύχτα γιαννάκη και άλλη φορά, αν θέλεις να αντιπαρατεθείς σοβαρά να το κάνεις με σεβασμό αντι για ξεράσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. poe

    Mαλλον στο ΛΑ.Ο.Σ αναφεροταν ο κ...ΑΡΑΧΝΟΣ , παρντον, ΒΡΑΧΝΟΣ o οποιος ειναι ο μονος κατα τη γνωμη του που καταλαβαινει..Κιουμπρικ!
    Oι αλλοι, οι ...κοινοι θνητοι που ψηφιζουν ΚΚΕ δεν εχουν δικαιωμα φαινεται!
    Καλα, πιο..εξυπνα επιχειρηματα δεν εχετε; Σας τελειωσαν κι αυτα οπως και οι ...φαεινες ιδεες σας περι του πως να διεστραβλωσετε, κι αλλο, τα γεγονοτα;

    Τελειωσαν τα ψωμια σας, παρτε το ειδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πόσο πρέπει να φτάσει το ποσοστό για να ξεσηκωθεί ανοικτά το ΚΚΕ ή τελοσπάντων πώς θα υπολογιστεί;

    Η σοσιαλιστική δημοκρατία που θα οικοδομήσει πώς θα γίνει να μην έχει την τύχη όλων των άλλων μέχρι σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Συναγωνιστές,
    πρώτα απ'όλα συμφωνώ σε όλα τα επιχειρήματα της ανάρτησης. Έτσι είναι!!!
    Επιπλέον, για όλους αυτούς που γαβγίζουν ας το πάρουν πλέον χαμπάρι ότι χωρίς τους εργάτες δεν πρόκειται να πάνε πουθενά και ας αφήσουν πίσω τους τις εγωπάθειες και τα τσιτάτα.
    Αυτά τα λίγα και ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Νικολέτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Να δυο καλά ερωτήματα απ' τον ανώνυμο 4:44 που μπορεί να γίνει συζήτηση. Αν έχεις την καλωσύνη ανώνυμε διάλεξε ένα ψευδώνυμο για να συνεννοούμαστε :) Ευχαριστούμε. θα επανέλθω με απάντηση.
    Γεια σου Νικολέτα, να σαι καλά, όποτε θέλεις να γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. νωνυμε 4.44, δεν ειναι θεμα ποσοστων ειναι θεμα οργανωσης, δυναμικότητας και μαζικοτητας της εργατικης ταξης.

    Σε παρακαλουμε βαλε και ενα νικνειμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Νικολετα ευχαριστουμε για την τιμη που μας εκανες να σχολιασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Του εργατικου κινηματος εννουσα ανωνυμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Εχει ενα ενδιαφερον η συνειρμικη αναφορα μεσα απο μια τετοια κουβεντα, στη βια-φετιχ και την κουκουλωμενη αρρωστια που προβαλλεται στο Clockwork Orang(utan), την οποια αν και οι "λενινιστες του καναπε" δεν ειναι προικισμενοι να κατανοησουν, ορισμενοι "συνομιλητες" την εχουν εμπεδωσει. Καλο θα ηταν να το ψαξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. gd89,πώς θα τα καταφέρει το ΚΚΕ εκεί που όλα τα κκ δεν τα κατάφεραν;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. gd89, τα ΚΚ γενικά έχουν καταφέρει πολλά, άσχετα με την κατάληξη τους.

    Θα το καταφέρει να τα ξεπεράσει μελετώντας την πορεια τους, τα λαθη τους, φέρνοντας τα πράγματα στο τώρα, με εργαλείο την επαφη με την κοινωνια και την συσσωρευμενη πειρα.

    Κανενας αγώνας δεν πηγαίνει χαμένος, η ιστορια είναι γεματη απο πισωγυρισματα, η συνισταμενη ομως των δυναμεων την κανει να προχωρα μπροστά μεχρι σημερα.

    Με την λογικη τη δικη σου, κανεις δεν πρεπει να προσπαθει, μιας και εγγυήσεις για το που και για το ποτε και για το πως δεν υπάρχουν, υπάρχουν μονο εκτιμησεις, που βασίζονται στα παραπάνω που σου εγραψα.

    Αυτα τα ολιγα συννοπτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δεν είχαμε κανένα σκοπό να παρέμβουμε και για κανένα λόγο, ωστόσο η τοποθέτηση του κΔeΜΩΝ(συγνώμη αν δε τον γράφουμε σωστά) ήταν πέρα από συγκινητική, ήταν ανθρώπινη και πάνω απ' όλα ξεκάθαρη, τίμια βρε αδελφέ.
    Εμείς θα σας ευχαριστήσουμε που μας χωρίζει Άβυσσος,εξάλλου δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με όσους είχαν συγκροτημένη θέση και ας μας χώριζε Άβυσσος, εδώ δεν είχαμε με αυτούς που δεν ήξεραν το γιατί.
    Το πρόβλημα δεν είναι η ιδεολογική αντιπαράθεση ποτέ δεν μας φόβισε ακόμα και όταν φτάσει σε επίπεδο πολεμικής. Το πρόβλημα είναι ο αντικομμουνισμός δηλαδή η κατασυκοφάντηση, η διαστρέβλωση θέσεων και φυσικά το μίσος που καλλιεργούν διάφοροι κύκλοι αυτού του είδους, δηλαδή όλα αυτά που εξέθρεψε η δεκαετία του 1980 αποθεώνοντας τον βολονταρισμό(βουλησιαρχία), καθώς και οι επιθέσεις φιλίας από επίσης αντικομμουνιστές με αριστερό προφίλ.
    Αν συνεχίζει να μας χωρίζει άβυσσος δεν τείθεται θέμα, αρκεί να υπάρχει συγκροτημένη θέση με ειλικρίνια. Αυτό αυτόματα σε ανεβάζει στην εκτίμηση μας ακόμα και αν θέλεις το τέλος μας μιας και κοντράρει τα συμφέροντα σας.
    Δεν μας ενοχλεί ούτε η αυστηρή κριτική - πολεμική επί των θέσεων μας και απ΄ότι φαίνεται τέτοια δυνατότητα έχετε.
    Να είστε σίγουρος ότι αυτομάτως κερδίσατε την εκτίμηση και τον σεβασμό τον δικό μας.

    Κάποιοι πολιτικοί σας αντίπαλοι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Poe σαφήνια δεν υπάρχει στις θέσεις του ΚΚΕ,έπεσε η Ε.Σ.Σ.Δ. κ από τότε ψάχνεται,γι'αυτό κ ο δικομματισμός ζει κ βασιλεύει,αυτά βλέπω κ απλά απέχω όπως κ τόσοι άλλοι(κοντά στο 20-25% αν δεν κάνω λάθος είμαστε).

    gd89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Θα θελα να ξερα όλοι εσείς ρε παληκάρια που υιοθετήσατε τον όρο "λενινιστές του καναπέ" έχετε απεργήσει ποτέ στη ζωή σας; Αντιμετωπίσατε ποτέ το αφεντικό σας με σφίξιμο στο στομάχι, για μην χάσετε την αξιοπρέπειά σας;
    Μιλήσατε ποτέ με εργαζόμενους για τα - όποια - πιστεύω σας; Αντιμετωπίσατε ποτέ τις δεισιδαιμονίες τους;
    Ζήσατε ποτέ σας πραγματική φτώχεια; Και με ελάχιστη βοήθεια;

    Αν δεν έχετε κάνει όλ' αυτά, τζάμπα μιλάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πως δεν υπαρχει σφηνεια
    ;
    δες το προγραμμα του
    δες τα αποτελεσματα του 18ου συνεδριου

    σε τι δεν σε καλυπτουν;

    Εκτος και αν θες σαφηνεια επιπεδου, "θα βαλεις αυτην την βιδα εδω, μετα θα πατησεις το πρασινο κουμπι, θα γυρισεις τον διακοπτη, θα περιμενεις 2 λεπτα κλπ"

    Τετοια σαφηνεια δεν γινεται να εχουμε, καθως η διαλεκτικη διδασκει οτι αναλογα με τις "ερωτήσεις" ειναι και οι απαντήσεις. Αναλογα δηλαδη με τις δράσεις ειναι και οι αντιδρασεις, δεν μπορουμε να προβλεψουμε το μελλον.

    Αν θελεις να μαθεις περισσοτερα για εμας γινε συνδρομητης στην κομεπ και μελετησε τα εργα των κλασσικων πανω στα οποια βασιζεται η θεωρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Και οσο για την ΕΣΣΔ, η ΕΣΣΔ κατ εκτιμηση δικη μου, τα τελευταια χρονια περισσοτερο το "μπερδευε" και το "φρεναρε" παρα το βοηθούσε.

    Το ΚΚΕ απο τοτε εχει κανει αλματα σε καθε επιπεδο και οχι μονο θεωρητικο, οποιος δεν μπορει η δεν θελει να τα δει, έχει αυτος το πρόβλημα και οχι εμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Poe κάποια link σου είναι εύκολα;;;
    (αποτελέσματα του 18ου συνεδρίου κ κάτι για την οικοδόμιση σοσιαλιστικού συστήματος πάνω στον καπιταλισμό,γιατί δεν μπορώ να το φανταστώ σαν εικόνα με τίποτα).

    κομεπ τί είναι;;;;

    gd89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Φίλε gd89, δεν υπάρχει κάποιο ποσοστό από άποψη ποσότητας που να σου δίνει κάποιο "πλεονέκτημα". Για να πάρει την εξουσία ο λαός, η εργατική τάξη (όχι μόνο του το ΚΚΕ) χρειάζεται να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, ένας συνδυασμός παραγόντων όπως η οργάνωση της εργ. τάξης, η φθορά του συστήματος, η ανάπτυξη και η πρόοδος της παραγωγής (των παραγωγικών δυνάμεων που λέμε) και το σχετικά πεσμένο βιοτικό επίπεδο του λαού που τον ωθεί να αντιδράσει.
    Όταν πετύχουμε αυτό που λέμε, κατάλληλο συσχετισμό δυνάμεων, όχι μόνο στη βουλή αλλά στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις κλπ, και όταν συντρέχουν οι άλλες προϋποθέσεις, τότε μπορείς να κάνεις το τελικό χτύπημα, κάτι που θέλει προσεχτικό σχεδιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αλ. Δελάρζ,σαφέστατο το πότε κ το πως λοιπόν(όποιος έχει υπομονή να περιμένει τις συνθήκες κ δεν πάει να παίζει ανούσιο ξύλο με τα ματ καλώς).
    Ωστόσο πώς θα τα καταφέρει το ΚΚΕ εκεί που δεν τα κατάφεραν τόσα κ τόσα άλλα κκ σε εποχές πιο εύκολες μάλιστα δεν μπορώ να το καταλάβω....δεν το χω με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. @gd89
    Τι πρέπει να κάνει το ΚΚΕ για να μη κάνει τα ίδια λάθη με άλλα σοσιαλιστικά κράτη; πρώτον να βρει τα λάθη που έγιναν και να αντιμετωπίσει ψυχρά και χωρίς ωραιοποίηση. Αν ψάξεις λίγο το blog μας θα δεις αρκετές δημοσιεύσεις μ' αυτά τα θέματα, με μελέτες που έκανε το ΚΚΕ για το θέμα αυτό που λες.
    Π.χ ένα βασικό είναι να εξασφαλίσει τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, να περιορίσει όσο είναι δυνατόν τη γραφειοκρατία (που είναι αναπόφευκτη μέχρι ένα βαθμό), να αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε επιβίωση του παλιού συστήματος. Φυσικα όλ' αυτά πρέπει να βλέπουμε δυναμικά, ότι δηλ. δεν θα είναι πάντα έτσι, με σωστό σχέδιο της κοινωνίας θα ξεπεραστούν κάποια στιγμή όλα τα εμπόδια.
    Και φυσικά δεν θα γίνει μόνο στην Ελλάδα, η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα (ή όπου αλλού ξεκινήσει πρώτα, δεν λέμε θα έχει την πρωτιά η Ελλάδα) θα τραβήξει κι άλλους λαούς, κι άλλες χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @gd89
    "σαφήνια δεν υπάρχει στις θέσεις του ΚΚΕ,έπεσε η Ε.Σ.Σ.Δ. κ από τότε ψάχνεται"

    να ένα λινκ με την απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, την ΕΣΣΔ κλπ. Μέχρι σήμερα είχες το δικαίωμα να λες δεν ήξερα, από σήμερα όμως αν έχεις διάθεση κάτσε να το μελετήσεις. Φιλικά.

    http://www.kke.gr/18o_synedrio/apofash_toy_18oy_synedrioy_toy_kke_gia_to_sosialismo?act=3&tab=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. κομμουνιστικη επιθεωρηση ειναι η κομεπ, νομιζω εχει 30 ευρω η συνδρομη


    Για τα λινκ:

    Εδω θα βρεις αρκετα

    http://www1.rizospastis.gr/static.do?page=/special/editions/special/special_editions.jsp&publDate=22/10/2011&id=13750

    και το συνεδριο εκει ειναι


    και το πρόγραμμα


    http://www.dokimio.com/node/86


    Βεβαια ο καλυτερος τροπος για να καταλαβεις τι ειναι το ΚΚΕ ειναι η συμμετοχη στην δραση του, παραλληλα βέβαια με την μελέτη της κομμουνιστικής θεωρίας και της πολιτικοοικονομικής ιστοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Οσο για το προγραμμα, δες ποτε γραφτηκε(το 96) και ποσο επικαιρη ειναι η εκτίμηση του στο Α και Β μερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. gd89 κάτσε να σου βάλω τα λινκ να διαβάσεις:

    http://www.kke.gr/18o_synedrio/apofash_toy_18oy_synedrioy_toy_kke_gia_to_sosialismo

    Είναι η απόφαση του 18ου συνεδρίου για το σοσιαλισμό, δίνει μια καλή εικόνα για το τι έφταιξε. Αν κάτι δεν καταλαβαίνεις, ευχαρίστως είτε από δω, είτε με e-mail να βοηθήσουμε.

    Το πώς θα τα καταφέρει το ΚΚΕ στην Ελλάδα, υπάρχει ένα "πλάνο" ένα σχέδιο που λέμε, όπως αποτυπώνεται στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, που είναι αυτό ακριβώς που ρωτάς. Το λίνκ εδώ:

    http://www.kke.gr/15o_synedrio/to_programma_toy_kke

    Kι εδώ φυσικά, ό,τι απορία έχεις μη διστάσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αναυδος

    Το πρόβλημα είναι ακριβως οι μικροαστοι και η μεγαλη τους αναλογια σε μια καθυστερημενη οικονομια

    Απλως να θυμησω για την ιστορία τα περίφημαμ εοκικα κονδυλια που εθρεψαν επι μια περιπου 20ετια μικροαστικά στρωματα και διανοηση διαμορφωνοντας μια ισχυρη πολιτικη και ταξικη συναινεση στις πολιτικές του εκσυγχρονισμου αλλά κυριως ιδεολογικη

    Σημερα ολοι αυτοί βρισκονται χωρις την εξτρα δουλιτσα (ΙΕΚ κλπ) χωρις την εξτρα χρηματοδοτηση (leader κλπ) λεφτα που έβγαιναν από τον ιδρωτα της εργατικης ταξης αλλα κατεληγαν λιγα η περισσοτερα στις δικες τους τσεπες.

    Οργιζονται (αυτό συζηταγα με το Λαθρα την Πεμπτη) ο εργατης εχει μαθει να είναι σκυφτος η οργη του είναι συνεχης και βουβη Ο μικροαστος στη δουλια βγαζει μια φωνη ριχνει μια χριστοπαναγια και οι υπολοιποι υπακουν. Ετσι αντιδρουν και πολιτκά μια πετρα ένα μπουκαλι νομιζουν ότι θ’ αλλαξει το συμπαν.

    Το χειρότερο είναι τα παιδια τους, ο μπαμπας κουτσα στραβα τη βολεψε γι αυτά όμως υπαρχει μονο η ανεργια και οι χαμηλοι μισθοί. Σαν κάθε κακομαθημενο φωναζουν και απαιτουν Βρηκαν τον Τσιπρα εδιωξαν αλαβανο και κουβελη και είναι ετοιμοι για μια πιο ανατρεπτικη πολιτικη πορεια που όμως θα διασφαλήσει τα δικά τους μονο συμφεροντα και όχι της εργατικης ταξης. Αυτή είναι μονο για φιλανθρωπια (αντιρατσισικές οργανωσεις που ναι μεν αφηνουν το μεταναστη να πεθανει από την πεινα αλλα χτυπουν τον κακο χρυσαυγιτη κλπ κλπ) συνδικάτα και οργανωση είναι ταμπου προτιμουν το ποδηλατο και τις δρασεις (ατενιστας κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Α, με πρόλαβαν κι άλλοι συναγωνιστές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανοίγω το λινκ κ ρίχνω διάβασμα,ωστόσο μια ερώτηση(ίσως απαντήθει και από το λινκ δεν ξέρω):
    Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι τα κκ σαπίσαν κ πέσαν λόγω του ότι τα σπάσανε με τον λαό κ το κόμμα έγινε κυριάρχος του λαού,αυτό δεν ισχύει,δεν έφταιγε βασικά το κόμμα πρώτο πάντα;;;

    gd89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ναι, μπορείς να πεις χοντρά-χοντρά ότι όντως, μερικά ΚΚ διαβρώθηκαν από καριερίστες, ατομικιστές, άτομα με μικροαστικές αντιλήψεις όπως σημειώνει ο Αναυδος, και σιγά-σιγά αποξένωσαν τα κόμματα απ' τον κόσμο. Υπάρχουν κι άλλες εξηγήσεις φυσικά, δεν είναι τόσο απλό, πάνω κάτω όμως είναι αυτό.
    Α, και για την ΚΟΜΕΠ, όπως σωστά σου είπε ο Πόε, είναι ας πούμε το θεωρητικό "περιοδικό" που το εκδίδει η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ. Μπορείς να ψαχτείς σχετικά μ' αυτό στο εξής ιστολόγιο: http://kommep.blogspot.com/ (είναι ανεπίσημο, δεν είναι του ΚΚΕ δηλαδή, αλλά από υποστηριχτές). Πολλά άρθρα της κομέπ υπάρχουν και στην κεντρ. σελίδα του ΚΚΕ. Μπορείς αν θέλεις να τη διαβάσεις "ζωντανά" να τη βρείς από βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εποχή, ή αν έχεις κανέναν γνωστό κουκουέ οργανωμένο να σου τη φέρνει αυτός.
    Εδώ είμαστε φυσικά ό,τι θελήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Επ αυτου που ρωτας
    δες το παρακατω άρθρο μου

    http://poexania.wordpress.com/2011/01/26/%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1-22/

    διαβασε και τα αποτελεσματα του συνεδριου


    θεωρω οτι θα σε καλύψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Και για να τελειώσω γιατί με περιμένει διάβασμα πολύ....:D δεν ξέρω αν τελικά υπάρχει το ανέφικτο κ η ουτοπία σε αυτό το σύστημα όπως υποστηρίζουν κάποιοι,πάντως είναι πολύ δύσκολο να ξανα πιστέψει ο κόσμος σε ένα σύστημα που έπεσε κ είχε ως αποτέλεσμα λαούς εξαθλιωμένους,πορνεία κ μαφία να κυριαρχούν....

    gd89

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Για ποιο συστημα μιλας; Για την κοινοβουλευτικη δημοκρατια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Επειδη ομως δεν μιλας για το πραγματικα σαπισμενο συστημα, με αναγκαζεις να σου δωσω να διαβασεις ακομα ενα αρθρο μου σχετικο με αυτο που λες.

    (στο τελος θα παρεις και πτυχειο:)

    http://poexania.wordpress.com/2011/04/23/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%cf%8d%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf/


    Δεν πραγματευεται ακριβως αυτο, αλλα εχει στοιχεια που απαντανε και σε αυτο που ρωτησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλά κάνεις και το επισημαίνεις. Οι κομμουνιστές δεν είπαν ποτέ ότι ο σοσιαλισμός είναι ουτοπία. Ο μαρξισμός-λενινισμός λέει ότι στο σοσιαλισμό, αίρεται η βασική αιτία της κοινωνικής αδικίας που είναι η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
    Ο σοσιαλισμός έχει ακόμα προβλήματα και αντιφάσεις και θέλει πολύ δουλειά για να εξελιχτεί. Πάντως είναι χίλιες φορές δικαιότερος απ' ότι ο καπιταλισμός που αναγκαστικά παράγει κοινωνική ανισότητα για να λειτουργήσει, είναι δομικό του στοιχείο.
    Αυτή η εικόνα του σοσιαλισμού που λες, στο βαθμό που δεν είναι παραφουσκωμένη απ' την αστική προπαγάνδα, έχει μια δόση αλήθειας, πότε όμως; όταν ήδη είχε αρχίσει να φθείρεται και να πηγαίνει προς τα πίσω.
    Το ότι απέτυχαν οι χώρες που προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν δεν σημαίνει ότι το σύστημα είναι καταδικασμένο να αποτύχει, απλά σημαίνει ότι απέτυχε η πρώτη ιστορικά προσπάθεια. Η ίδια η εξέλιξη της κοινωνίας και του καπιταλισμού που τελειώνουν τα ψωμιά του, δεν μπορεί άλλο αντικειμενικά να αναπτυχτεί, θα ξαναφέρουν το σοσιαλισμό σε ημερήσια διάταξη. Αντε καλό διάβασμα και με το μαλακό ε; Δεν μπορεί να τα μάθει όλα κάποιος σε μια μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. gd89: Αν και όπως είπες έχεις διάβασμα, επίτρεψε και σε μένα μια μικρή παρέμβαση.

    Και τα δυο συστήματα (με τις αποχρώσεις τους) κι ο καπιταλισμός κι ο σοσιαλισμός στηρίζεται στους ανθρώπους.
    Δεν είναι δηλαδή κάτι το απρόσωπο.
    Με την εξής διαφορά:
    - ο καπιταλισμός έχει να κάνει με την επιβολή της εξουσίας των ολίγων πάνω στην συντριπτική πλειοψηφία.
    - ο σοσιαλισμός αντίθετα στηρίζεται στην συμβολή ολόκληρης της κοινωνίας - με τον όρο κοινωνία μιλάμε για τον εργαζόμενο λαό.
    (κάθε παρέκλιση του παραπάνου νόμου, δημιουγεί ανυπέρβλητα προβλήματα)

    Είναι φανερό, από τα παραπάνω, ότι πιο εύκολα "εφαρμόζεται" ο καπιταλισμός από τον σοσιαλισμό.
    Άλλο πράμα σε ένα εργοστάσιο να υπάρχει ένα αφεντικό που τα κανονίζει όλα κι άλλο να υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες - αν μάλιστα υπάρχουν και κάποιοι που δεν πιστεύουν σ΄αυτές.
    Γι αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρξει ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων του λαού.

    Το θέμα, λοιπόν, ΔΕΝ είναι να πιστέψει ο λαός σε ένα κάποιο σύστημα, αλλά ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !

    υ.γ.: η καταγραφή δεν έχει να κάνει με τις διαφορές ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό (άλλες είναι οι σημαντικές), αλλά με μια πτυχή για να καταλήξω πάνω στο θέμα που βάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Γεια σας και από μένα!
    Η εικόνα που σχηματίζεται μετά την 48ωρη απεργία, με την πλούσια και ποιοτικά ανώτερη από κάθε άλλη φορά δραστηριότητα στις περιφρουρήσεις και τις συγκεντρώσεις, αλλά και το ξύλο και τους σοβαρούς τραυματισμούς, ως αποτέλεσμα της δολοφονικής μανίας των σε διατεταγμένη υπηρεσία ανθρωποειδών του παρακράτους (έστω στο βαθμό που τα έζησα εγώ από τα Γιάννενα, όπου τα είχαμε και εδώ όλα, προφανώς στο βαθμό και τα μεγέθη που αναλογούν σε μια μικρή πόλη συγκριτικά με την Αθήνα) και το θάνατο του αγωνιστή συναδέλφου οικοδόμου, δείχνει ότι ο κόσμος που δεν έχει λόγο να προβοκάρει όχι μόνο δεν τοποθετείται αρνητικά προς το ΠΑΜΕ αλλά κάτι φαίνεται να μας αναγνωρίζει και η συνισταμένη είναι μάλλον θετικότατη.
    Τα γεγονότα δείχνουν ότι η κατάσταση και το κλίμα αρχίζει σιγά σιγά να πολώνεται, τόσο αντικειμενικά όσο και στη συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος του κόσμου. Από τη μία το ΚΚΕ μαζί με το ΠΑΜΕ, από την άλλη οι εχθροί, φανεροί ή και πιο κρυφοί ρουφιάνοι, προβοκάτορες και λοιπά ανδρείκελα. Νομίζω ότι έχουμε ακόμα δρόμο -λιγότερο ή περισσότερο, δεν ενδιαφέρει στην τελική και πολύ- μπροστά μας μέχρι να μπορούμε να πούμε ότι η ταξική πάλη έχει πλησιάσει σε σημείο κορύφωσης. Και βεβαίως η στιγμή αυτή δεν πρόκειται να ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Όμως σίγουρα έχουν γίνει κάποια ποιοτικά βήματα προς την κατεύθυνση που θα θέλαμε, και η γραμμή που ψύχραιμα και με επιστημονκή τεκμηρίωση χαράσσει το Κόμμα δείχνει να επαληθεύεται στην πράξη. Και δεν περιμέναμε φυσικά να είναι κάτι που θα μας εξέπληττε αυτό, χωρίς βεβαίως να περνάμε τους εαυτούς μας για τους απόλυτους μάγκες ή τους αλάθητους πάπες, να μην παρεξηγούμαστε. Όταν όμως μελετάς και η δράση σου είναι πρωτοπόρα, ε, κάποιες εκτιμήσεις σου και τελικά κάποια συμπεράσματά σου είναι ρεαλιστικά, πώς να το κάνουμε!
    Η γνώμη μου είναι ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή όπου τώρα απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να μην ξεφύγουμε ούτε χιλιοστό από τη γραμμή μας και ταυτόχρονα να εκπαιδεύουμε τον κόσμο να αντιλαμβάνεται την τεκμηρίωση και την εγκυρότητα της γραμμής μας, να πείθουμε όλο και περισσότερους για την αναγκαιότητα της οργάνωσης και ενεργού συμμετοχής στα σωματεία, με ταξικό προσανατολισμό και αντίληψη. Να εξοικιώσουμε ακόμα περισσότερο τον κόσμο με την έννοια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, του κεντρικού σχεδιασμού και του εργατικού ελέγχου. Όπου ο ίδιος θα είναι ενεργό υποκείμενο και όχι άβουλος παρατηρητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Γεια σας και συγνωμη για την ερωτση που ειναι ασχετη με το θεμα αλλα θελω να μαθω τι ηταν αυτο που ακουστηκε οτι αυριο θα χτυπηθουν οι εξορμησεις αν γινεται ενα λινκ για το site που βγηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Συναγωνιστές του ΠΑΜΕ σας έφεραν για να περιφρουρήσετε τον Λαό από τους Μπαχαλοπροβοκάτορες .Το πιστέψατε και το πιστεύετε ακόμα!!! Ένας συναγωνιστής έδωσε και τη ζωή του γι αυτό!!! Και πιστέψατε ότι μπορείτε να το καταφέρετε κόντρα στους μηχανισμούς της Ασφάλειας!!! Τι έγινε τελικά? Ποιος προστατεύτηκε κι ένοιωσε ασφαλής και τόση χαρά έκαναν γι αυτό? Τοόσα πολλά λόγια για κάτι πολύ απλό. Και μετά….Ο λόγος της Παπαρήγα συνέχεια της δήλωσης του νόμου 59 περί υποταγής στην αστική νομιμότητα. Τη συνέχεια του Ν 509 που κρατούσε σε παρανομία τους κομμουνιστές. Η συνέχεια της Βάρκιζας που είχε σαν αποτέλεσμα και την οριστικη ήττα το 49 που το κόμμα μας μετά το 51 και την ίδρυση του μετώπου ΕΔΑ κατάφερε να αντιστρέψει την πορεία και να φτάσει το ανεπανάληπτο 25%.Η συνέχεια της παράδοσης αυτού του κινήματος στον ανένδοτο των Παπανδρέου με την διάλυση του ΚΚΕ και όλων των αγώνων έκτοτε!!!.Αξια διάδοχος των Παρτσαλίδη Ρούσσου, Βαφειάδη Κολιγάννη, Φλωράκη-Κύρκου και Φαράκου που σε λίγο δεν θα τους θυμούνται ούτε τα εγγόνια τους.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. άξιο απορίας πάντως το γεγονός ,ότι ενώ εμείς είμαστε οι τεμπέλιδες ,οι τέτοιοι,οι πάτιοι,τα τρολλάκια προλαβαίνουν να απαντάνε (με copy paste είναι η αλήθεια) σε χρόνο ντετε..αν δείχναν και τα ίδια αντανακλαστικά και στον χώρο τους,τώρα δεν ήταν στην ανάγκη να απολογηθούν για τους παρακρατικούς στις τάξεις τους,αλλά θα τους είχαν πετάξει έξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Όποιος άκουσε τον εμετό του γνωστού και μη εξαιρετέου αδερφάτου των μεσημεριανάδικων Άδωνι Γεωργιάδη στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του alter σήμερα δεν μπορεί να μην κατάλαβε το προφανές. Πως "αντιεξουσιαστές" και ΛΑΟΣ έχουν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα. "το ΠΑΜΕ προστάτευσε τη βουλή" λένε τα μαλακισμένα "το ΠΑΜΕ προστάτευσε τη βουλή" είπε και ο άδωνις. "Το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα" είπε ο άδωνις "το ΚΚΕ είναι συστημικό κόμμα" λένε και τα τσουτσέκια της Α.Κ. Ρε υπερεπαναστάτες αναρχικοί έχετε τα ίδια επιχειρήματα με τον Καρατζαφύρερ και το ΛΑΟΣ. Μόνο και μόνο από αυτό φαίνεται τι ρόλο παίζετε. Το μακρύ χέρι του κράτους είστε κι ας διατείνεστε οτι παλεύετε εναντίον του. Στη ζωτική για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης συμμαχία ΛΑΟΣ, προβοκατόρων αναρχοφασιστοειδών και κράτους μία είναι η απάντηση. Δυνάμωμα της ταξικής πάλης και του εργατικού κινήματος για να τσακίσουμε τους αστούς και τα γιοσουφάκια τους!! Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. καλά ρε Αλεξ ακόμα κνιτάκι σε αποκαλούν?τι στον κορακα μόνο εγώ μεγαλώνω σε αυτό το Κόμμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. πράγματι Βασίλη,το σημερινό στο άλτερ ήταν άκρως αποκαλυπτικό για όλα όσα είπε το ΚΚΕ για τις σχέσεις των παρακρατικών με τους βλαμμένους του λαος...και αυτό το υστερικό μπουμπούκι ακόμα δεν έμαθε ότι δεν είναι καλό να πολυμιλάς γιατί θέμα χρόνου είναι να εκτεθείς???νομίζω ότι από αύριο πρέπει να ξαμολύσουμε τον μπογίο στα κανάλαι για σκηνές τύπου πλεύρη για γερμανο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ο άδωνις μου θυμίζει το σκετσάκι που έκανε ο σεφερλής "αδέλφω χίτλερ". Αξιοθρήνητος πραγματικά. Τόσο αξιοθρήνητοι είναι και οι αναρχοχαφιέδες που χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα... και δεν μιλάω για τους εντεταλμένους ασφαλίτες αλλά για κάτι μπουμπούκους με μαύρα ρούχα και καταγωγή ευγενική που λυσσάνε εναντίον μας.. Ας πάρουν φόρα κι ας έρθουν με την όπισθεν.... κι εγώ περιμένω μπογιο να ξεφτυλίσει κόσμο από Δευτέρα!!!Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπέρα.
    Επιτρέψτε μου, να κάνω μια πρόταση σε κάποιους ανώνυμους αναγνώστες-σχολιαστές αυτής της ανάρτησης, με "βραχνή" ή όχι σκέψη.
    Αύριο, Κυριακή, κάντε μια βόλτα μέχρι το Βύρωνα, περάστε από τον τάφο του Δημήτρη Κοτζαρίδη, θα τον αναγνωρίσετε γιατί το χώμα του είναι ακόμα νωπό. Αφήστε ένα λουλούδι, σταθείτε μπροστά του και σκεφτείτε, τι ήταν αυτό που σας χώριζε, συνομιλήστε για λίγο με τη συνείδησή σας, κι ύστερα πιάστε ξανά τα πληκτρολόγια και βαράτε ...
    Βαράτε το κκε και το πάμε, αφού εκεί βλέπετε τον αντίπαλό σας, και "δολοφονείστε" ξανά, τη μνήμη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Βεβαια οτι και να λεει ο Αδωνης, το περιποιήθηκε καλα η Αλεκα το κομμα του απ[οκαλυπτωντας το ρολο του στα επεισοδια.

    Οπως ξαναειπα και στον Σελιν, εσεις ταραζεστε οχι επειδη τα παπαγαλακια και ο Αδωνης εδωσε τα ευσημα στο ΠΑΜΕ(για να αρχισετε να λετε τις μαλακιες σας το εκανε βεβαια, μιας και παλιοτερα ειχε πει οτι θελαμε να καψουμε την βουλη ο ιδιος χωρος), αλλα επειδη δεν τα εδωσε σε εσας, που ως παρακρατος, αγωνιστικατε με καπνογονα/δακρυγονα, γκλομπς και αλλα διαφορα του αστυνομικου εξοπλισμου εξαρτηματα, για να υπηρετησετε το αστικο κρατος οσο καλυτερα γινοταν.

    Τα ευσημα απο τους κυριους αυτους παρτε τα χαρισμα σας, μαζι και μια τιμητικη πλακετα που να γραφει.

    "για τις πολυτιμες υπηρεσιες που προσφερε στο κρατος το παρακρατος" υπογραφη CIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλησπέρα παιδιά.Κατ'αρχας θέλω να ευχαριστήσω τον Poexania που μίλησε με αντικειμενικότητα και ειλικρίνια για την προβοκατόρικη παρακρατική επίθεση που δέκτηκε το οργανωμένο ταξικό-εργατικό κίνημα.Επίσης δηλώνω ορκισμένος οπαδός-υποστηρικτής του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.Είναι πλεον ολοφάνερο ότι η ταξίκη πάλη στη χώρα μας μεγαλώνει και μαζί με αυτήν μεγαλώνουν και γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί διάφοροι παρακρατικοί μηχανισμοί με σκοπό , την καταστολή της εργατικής τάξης.Το αποτέλεσμα της 48ωρης απεργίας είναι οτι παρά τις καταστολές του αστικού συστήματος το λαϊκό κίνημα βγήκε πιο δυναμωμενο.Όσο για την απίστευτη προπαγάνδα στο διαδίκτιο και στα αστικά ΜΜΕ για το θέμα της προβοκατόρικης επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ δεν θέλω να κάνω λόγο.Πραγματικά δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω σε εμετικούς τύπους που υπερασπίζονται ασφαλίτες δολοφόνους.Κοιτάμε μπροστά.Ο λαός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει πίσω.Το ΠΑΜΕ πρέπει να ενισχύσει την περιφρούρηση του ποσοτικά και να λάβει καλύτερα μέτρα προστασίας οσο αναφορά τη σωματική ακεραιότητα τόσο των συντρόφων της περιφρουρησης όσο και των υπόλοιπων διαδηλωτών..γιατί όπως καταλάβαμε όλοι μας προχθές είχαμε να κάνουμε με δολοφόνους με τους οποιους από εδώ και πέρα έχουμε ανοιχτους λογαριασμούς.Σίγουρα με τέτοιους μηχανισμούς το λαϊκο κίνημα θα έχει να ξανακάνει αλλά όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ θα είμαστε εκεί για να τους κόψουμε το χέρι.(κοινως να τους γαμ...)Καλό βράδι σε όλους! :-)
    John Kan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ευχαριστω φίλε john kan(παλι καλα που δεν εισαι στρως καν), έτσι οπως τα λες είναι ακριβώς.

    Τουλαχιστον τον αγωνιστη του παμε τον εκλαψε ολη η ελλαδα

    τα δικα τους τσουτσεκια, που πανε γυρευοντας, οταν θα σταλει κανενα στον ταφο, ζητημα ειναι να τον κλαψει η μανα του, αν δεν την εχει σκωτωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Απλα απορω ρε παιδι μου, ολοι εκεινοι που ζητουν επανάσταση εδω και τωρα και κατηγορουν το ΠΑΜΕ και θεωρουν επαναστάτες τους πράκτορες, πως την φαντάζονται, χωρίς όπλα;

    Μαλλον εχουν σκοπο να χρησιμοποιήσουν ως οπλο την ανίκητη βλακεία τους, δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Πολύ σωστός ο John Kan... ο κόσμος δεν θα πρέπει να τρομοκρατηθεί για άλλη μια φορά αλλά να συνεχίσει να κατεβαίνει ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά μαζί με το οργανωμένο ταξικό-εργατικό κίνημα. Όμως όπως λέει και ο John θα πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα προστασίας και για τους συντρόφους στην περιφρούρηση (οι οποίοι κυριολεκτικά έπεσαν στη φωτιά για να σώσουν κόσμο, τέτοια αυτοθυσία προσωπικά δεν έχω ξαναδεί ποτέ) και για τον υπόλοιπο κόσμο γιατί πράγματι έχουμε να κάνουμε με δολοφόνους που έχουνε λυσσάξει... για τα υπόλοιπα ψευτοαριστερά μιάσματα έχει αποδειχθεί εμπράκτως και στο παρελθόν ότι είτε είναι λοβοτομημένα είτε έχουν κρατικό μισθό... ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες για αυτούς τώρα δεν έχει και ο υπόλοιπος κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Υπάρχουν άπειρα στοιχεία πια στο νετ... το καλύτερο είναι η ανακοίνωση της χρυσής αυγής. Σε ΟΛΑ τα βασικά συμφωνεί με την κυρίαρχη προπαγάνδα των τελευταίων ημερών που χρησιμοποιούν οι δηθεν εχθροί τους...

    http://xryshaygh.wordpress.com/2011/10/21/%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%81%ce%ae-%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%83%ce%b5%ce%b2%ce%af%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%87/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. εγκαθετοι των μπατσων και των αστων,τον πουλο,τα ψεμματα και η ειρηνη τελειωσαν..
    απο δω και περα εχει ξυλο και μολοτοφ.
    μπασταρδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. μαζί με τα φασιστάρια τους φιλαράκους σου μήπως; Δες παραπάνω...

    Ξέρουμε μπατσόσυλα με ποιους είστε...και δυστυχώς για εσας το ξέρει και όλος ο κόσμος που αγωνίζεται και θα το μάθει ο καθένας. Τέλος πια με τα εξώγαμα των μπάτσων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Εμεις τουλαχιστον ανωνυμε, συγκρουωμαστε με τα προσωπα μας μη κουκουλωμενα.

    Οι αποψεις και οι επιδιώξεις μας είναι ξεκάθαρες

    και δεν κολώνουμε να βαλουμε εστω και ενα νικνεημ.

    Οπως και να εχει,

    ειτε με τον ενα τροπο ειτε με τον αλλο,

    ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και οσο και να τρέχετε ποτε δεν θα μας φτάσετε, μιας και τρεχετε προς την αντίθετη κατευθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. η ΝΙΚΗ την πεμπτη ηταν οτι κρατηθηκε η πλατεια ηρωικα απο συντροφουs καθε ηλικιαs.
    η μαχη εχω περα πρεπει να δωθει σε ΟΛΟΥΣ τουs χωρουs δουλειαs εκει που ζει ο κοσμοs τηs δουλειαs,στον οαεδ,...
    εννοειται οτι η περιφρουρηση πια θα πρεπει να ειναι ακομη πιο δυνατη για να στηριχθει ο κοσμοs που μαs εμπιστευεται...
    σε μια εποχη μικροαστικου λαικισμου οπου ενα κομματι τηs κοινωνιαs αντιμετωπιζει την κριση με ατομικιστικα,μηδενιστικα κριτηρια χωριs ταξικη συνειδηση πολλοι(....αντιεξουσιαστεs,λαοs,ακροδεξιοι,...)ψαρευουν σε θολα νερα....
    το κκε ειναι το εμποδιο οχι μονο για το κεφαλαιο αλλα και για ολουs αυτουs τουs τυχοδιωκτεs...
    ΠΑΛΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ...ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!
    VENSEREMOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Τραγουδακι αφιερωμενο σε ολους τους συντροφους αλλα και οσους δεν ειναι σιχαμενοι γκαιμπελίσκοι.

    http://www.youtube.com/watch?v=r69d3rhQyVM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ανωνυμος.
    μαγκες,και λιγο σοβαρα.το γαμησατε και ψοφησε.εγω απορω ποσα ιστορικα λαθη αντεχει ενα απολιθωμα πριν καταρευση.Κοιτα,η αντιστροφη της πραγματικοτητας της γραμμης του κκε,να ξερετε οτι πιανει μονο στους κομμουνιστες του κκε,σε κανεναν αλλον..Αλλου αυτα περι προσωπα μη κουκουλωμενα,μια χρα κρανη φορουσαν τα κνατ και μια χαρα συνεργαστηκατε με τα ματ..Λοιπον,προφανως και παμε σε αντιθετες κατευθυνσεις,και πραγματικα εκτους απο τους καμμενους ''κομμουνιστες'' της γραμμης του κομματος και τους ψηφοφορους του λάος που τους κλεινετε το ματι,κανεις αλλος ρε μπασταρδια δεν θα σας ακολουθησει στην τηρηση της ταξης και στην περιφρουρηση της βουλης με προσωπο τον Λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Τα "Κνατ" φορουσαν κρανη οχι για να κρυψουν τα προσωπα τους, αλλα για να προστατευθουν απο τις πέτρες που τους πεταγαν τα φασιστακια πρακτορακια.

    Οσο για τον λαο, οτι και να λες εσυ, ερχεται ολοενα και περισσοτερο μαζι μας και μας δυναμωνει μερα με την μερα.

    Κατσε τωρα στην σκοτεινη γωνιτσα σου και φαε το ποπ κορν σου οσο θα παρακολουθεις την ενδυναμωση του εργατικου κινήματος απο τους δεκτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. και για πες ρε μαστορα,πως ηξεραν τα κνατ οτι θα εξελιχθουν ετσι τα πραγματα ωστε ειχαν μαζι τους προχειρα μερικα κρανη και λοσταρια και απλα τα..φορεσαν..
    ρε,στο ξαναπα,δεν ειμαστε ολοι καμμενοι του κκε..
    και δεν φωναζα μονος μου ''κκε το κομμα σου χαφιε''.Και αυτοι που το φωναζαν δεν φορουσαν κουκουλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. "και για πες ρε μαστορα,πως ηξεραν τα κνατ οτι θα εξελιχθουν ετσι τα πραγματα ωστε ειχαν μαζι τους προχειρα μερικα κρανη και λοσταρια και απλα τα..φορεσαν.."

    Δεν ειναι η πρωτη φορα που προβοκατορακια σαν και σενα κανουν τετοια εκτροπα. Αντιθετα με εσας που εκπαιδευεστε απο κλιμακια της Cia, εμεις την πειρα μας την εχουμε αποκτήσει στους δρομους τοσα χρονια και ξερουμε πλεον πως να σας αντιμετωπισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μετά από όλα αυτά δεν θα ήθελα να ανοίξω θεωρητική κουβέντα με κανένα από αυτό το χώρο... παρόλα αυτά, νομίζω ότι ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα είναι πάρα πολύ επιφανειακός και πρόχειρος. Καλύτερα θα ήταν να κάτσεις να σκεφτείς, να τριφτείς με το λαό ειδικά την εργατική τάξη και να διαβάσεις ΠΟΛΥ, τότε θα καταλάβεις ότι αυτά που γράφεις δεν είναι σωστά. Λάθη μπορεί να γίνουν πάντα, ακόμα και από τους μεγαλύτερους επαναστάτες που δεν εκτιμούν σωστά το συχετισμό δυνάμεων, άλλο είναι το θέμα. ότι το ΚΚΕ για χρόνια διατηρούσε λανθασμένη στρατηγική αντίληψη, κάτι που άλλαξε το νέο πρόγραμμα του 1996, ακριβώς η παλιά στρατηγική αντίληψη ήταν η μήτρα από την οποία έβγαιναν τα περισσότερα γνωστά λάθη. Η διαμόρφωση της δεν ήταν μόνο ευθύνη του ΚΚΕ, αλλά το πρόβλημα ήταν διεθνές για το κομμουνιστικό κίνημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Να σου κανω και μια ακομα ερώτηση

    στην αποστολη δολοφονιας του Κανταφυ σε στειλανε εσενα ή δεν εισαι υπερκατάσκοπος δυο ηπείρων;

    Μαλλον στο τοπικο παίζεις μπαλα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. χαχαχααχαχ,,,
    οχι cia,ο Σορος..
    Αστο φιλε.ηταν προσχεδιασμενο.απλα να θυμασε οταν θα γραφτει η ιστορια της εποχης μας,θα εχετε αλλη μια μαυρη σελιδα αφιερωμενη.
    Τελος οι Βαρκιζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Poe,πρεπει να σε εκνευρισα λιγο ετσι.Κοιτα,εγω δεν εχω τιποτα με κανενα κομμουνιστη ειτε ειναι στο κκε ειτε οχι.Εχω τεραστιο προβλημα με την ηγεσια του και τις γραμμες του..
    τα λεμε μαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Σε εμας τουλαχιστον εχει αφιερωσει σελιδες η ιστορια

    εσας δεν σας εχει ουτε καν στους τιτλους τελους

    μιας και ειστε οι λεκανατζουδες της ιστοριας και κανεις δεν θελει να μιλαει για εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. "και δεν φωναζα μονος μου ''κκε το κομμα σου χαφιε''.Και αυτοι που το φωναζαν δεν φορουσαν κουκουλες.. "


    Aυτό είναι το μόνο σίγουρο... μαζί με τους συντρόφους σου τους ασφαλίτες και τους χρυσαυγίτες το φώναζες...
    δεν μας είπες όμως ακόμα πόσα ευρώ κοστίζει μια τέτοια δολοφονική επίθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. "Poe,πρεπει να σε εκνευρισα λιγο ετσι.Κοιτα,εγω δεν εχω τιποτα με κανενα κομμουνιστη ειτε ειναι στο κκε ειτε οχι.Εχω τεραστιο προβλημα με την ηγεσια του και τις γραμμες του..
    τα λεμε μαγκες. "

    Να με εκνέυρισες; Οχι, πολυ πλακα έχεις

    μεινε λιγο ακομα!

    Το οτι δεν εχει προβλημα με τους κομμουνιστες ειναι εμφανες, το μεγαλυτερο προβλημα το εχεις με τον εαυτο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Για τα κράνη και λοιπές μαλακιούλες... πάντα η ομάδα περιφρούρησης έχει μαζί της κράνη και κοντόξυλα... Τώρα εσύ ή πιτσιρικάς είσαι ή προβοκάτορας του διαδικτύου, δηλ τρολλ...

    και οι άλλοι που το φώναζαν που λες το γνωστό συνθηματάκι, επηρεασμένοι από τον χυδαίο αντικομμουνισμό των αστικών ΜΜΕ (των αφεντικών), του σχολείου (του αστικού κράτους) είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ,εδω υπαρχει νεκρος και η πουτανα η ηγεσια σας τον ξεπουλησε για να επιτεθει σε οσους δεν γουσταρει.γαμω την ορθοδοξια σας ρε μαλακες.
    Poe,φανταζομαι διαβαζεις μονο την ιστορια του κομματος ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Παντως,giogo bookhunter,ο πρετεντερης μια χαρα σας εκθειαζε,και ετρεχε ο αμοιρος ο μαιλης να μαζεψει τα ασυμαζευτα..καλα,που γελασα λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Βρε μαλάκα 2:42 π.μ. εσύ και τα συντρόφια σου τον σκοτώσατε... ουστ ρε θρασύδειλο κοπρόσκυλο μιλάς και από πάνω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Εσεις τον σκοτωσατε, τωρα τον λυπαστε;

    Εισαι φοβερος, σαν τον ψευδομαρτυρα του δικαστηριου, που οταν τον στριμωξουν φάσκει και αντιφασκει μην εχοντας τι να πει.

    Αυτοι εισαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Και ενα αφιερωμα για τον ανωνυμο

    http://www.youtube.com/watch?v=iABy3IRg1A0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. για να μην εχεις και παραπονο ανωνυμε, ειδες τι καλοι που ειμαστε, στα οπα οπα σε εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ανωνυμε, τετοιο σκουληκι που εισαι υπεθεσα οτι θα σου αρεσουν τα μηλα για αυτο σου αφιερωσα το συγκεκριμενο τραγουδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Τζον Καν μην κοροιδευεις, εσενα θα σου αρεσε να ήσουν στην θεση τους και να σε ξεφτυλιζαν ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Poe όπως έλεγε και ο Τσέ...είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους..αλλά είναι πολύ πιο θλιβερο να μην έχεις εχθρούς...οπότε ευτιχισμένοι πρέπει να μαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Πολύ εξέδρα παίζει εδώ μέσα.
    Να παίζαμε και λίγο μπαλίτσα, τι καλά που θα ήταν ...
    Άιντε παιδιά εσείς οι "απ' έξω", το καταλάβατε επιτέλους:
    Ο εχθρός είναι το ΚΚΕ.
    Η Αλέκα δεν μας κάνει γιατί είναι κοντή.
    Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε!
    Η επανάσταση θα γίνει από το internet.

    Kρίμα γιατί ακόμα δεν θέλω να πιστέψω κάποια πράματα, αλλά τα γεγονότα με οδηγούν, στο να τα συνειδητοποιήσω.

    Α, ρε Μαλάμης και ΕΣΑΚ που σας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. 3 μέρες χωρίς περιφρούρηση περάσανε απ'την Πέμπτη ρε τσουτσέκια και ακόμα να κάνετε επανάσταση, που είναι το γαμωκίνημα σας????

    Το αντιεξουστιακό-αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα είναι το πιο ξεβράκωτο.

    Όποιος θέλει μπαίνει μέσα Χρυσαυγίτης, ασφαλίτης, κυπατζής, χούλιγκαν, πρεζάκι, Γκοτζαμάνης, Καλαμπόκας, Βορίδης όλοι δίπλα δίπλα

    Το σύστημα σας παίζει στα δάχτυλά του παπάρες

    Τη Πέμπτη στη Βρετάνια δεν ήταν ούτε αντιεξουσιαστές, ούτε αναρχικοί, ήταν μισθοφόροι και πουτάνας γιοι.

    Παρακρατικοί ασφαλίτες-Γκοτζαμάνηδες με κουκούλα, τάχα εκτός συστήματος και πούτσες μπλε.

    Ξύλο, πούτσα και τρέξιμο τους αξίζει, μην κάθεστε και απανατε με επιχειρήματα, παραπομπές και άλλες μαλακίες, αυτοί δεν ξέρουν ούτε τη στοιχειώδη ιστορία, άμα την ήξεραν δεν θα υπερασπιζόντουσαν τους αναρχοφασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Κατ' αρχήν... ΖΗΤΩ ο Νίκος Μπογιόπουλος.

    Νίκος Μπογιόπουλος για Γενικός Γραμματέας,
    Για τη Νίκη του λαού, για μια ηγεσία νέα"


    Δεύτερον, μήνυμα προς φανατικούς οπαδούς ΚΚΕ:
    -Είστε επικίνδυνοι, ΚΑΙ εσείς ΚΑΙ οι αναρχο-χουλιγκάνοι δυνάμει-δολοφόνοι που πετάνε μολότωφ σε άοπλο πλήθος!
    Π.χ. είναι δυνατόν να παρουσιάζετε σαν "στοιχείο" κατά του "Δεν Πληρώνω" το ΙΔΙΟ βίντεο που το "Δεν Πληρώνω" επικαλείται σαν απόδειξη ότι... ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμμία σχέση με τους ξεφτιλισμένους που έσπαγαν πέτρες στη γωνία του ίδιου βίντεο?

    Ε, λοιπόν, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν έχει καμία σχέση. Και ΔΕΝ ευθύνεται για κάθε κοστουμαρισμένο κλακαδόρο που στέκεται δίπλα του. ΣΑΦΕΣ? Πάμε παρακάτω...

    ΑΗΔΙΑΣΑ μέχρι θανάτου.

    O Ριζοσπάστης έχει κάποιους συντάκτες που είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, ανίκανοι να κατανοήσουν όσα διαβάζουν ή σχολιάζουν.
    ΜΟΝΟ έτσι εξηγείται η εξής… θεότρελλη παράγραφος σε πρόσφατο ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο:
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6506525&textCriteriaClause=%2B%CE%9D%CE%91%CE%A1

    …η ανακοίνωση [σ.σ. του "Δεν Πληρώνω"] βάζει τους δολοφόνους προβοκάτορες στην ίδια μοίρα με τους αμυνόμενους αναφέροντας: «Από την άλλη πλευρά, η δολοφονική συμμορίτικη επίθεση των ομάδων που με μάρμαρα και μολότοφ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, αποτελεί πράξη αδιανόητη για το μαζικό κίνημα (…) Πρόκειται για εκχυδαϊσμό της λαϊκής αντιβίας, υποβάθμιση της σύγκρουσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του και μετατροπή της σε πρακτικές εκκαθάρισης πολιτικών αντιπάλων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Αξιολόγησαν, το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο».

    Το παρανοΪκό συμπέρασμα (στην αρχή), του (άγνωστου και ΑΝΩΝΥΜΟΥ) αρθρογράφου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δηλαδή από το τμήμα κειμένου που παραθέτει ΔΕΝ εξάγεται καθόλου το συμπέρασμά του (ότι το κείμενο “βάζει στην ίδια μοίρα δολοφόνους προβοκάτορες και αμυνόμενους”). Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ εξάγεται, για ΚΑΘΕ υγιή παρατηρητή. Δηλαδή το ΠΡΟΦΑΝΕΣ νόημα του παρατιθέμενου κειμένου είναι (αντίθετα) ότι Το “Δεν Πληρώνω” καταδικάζει σαν “δολοφονική και συμμορίτικη επίθεση” (κατά του ΠΑΜΕ) όσα έγιναν ! Λυπάμαι πολύ, το άτομο που έγραψε αυτό το άρθρο έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ψυχολογικό πρόβλημα. ΟΞΥΤΑΤΗ μανία καταδίωξης. Κι αν το άρθρο είναι τερατούργημα του Μάκη Μαϊλη, αυτός είναι… τώρα πλέον ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ παρανοϊκός σχιζοφρενής (μετά από όσα καταλόγισε με παρόμοιο τρόπο στον... ξενέρωτο Παπαδημούλη).
    Προτείνω την άμεση παραίτησή του ή αποβολή από το κόμμα. Πιθανότατα δεν είναι ο μόνος βέβαια.

    Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογίες ή με κομμουνισμό. Είναι θέματα αλήθειας, ψεύδους, ικανότητας κατανόησης κειμένων και… ψυχικής υγείας. Δεν αποκλείω βέβαια και προφανείς (κατάπτυστες) πολιτικές σκοπιμότητες, π.χ. ότι το κίνημα “Δεν Πληρώνω” έγινε δυσάρεστο γιατί πέτυχε μια ανυπακοή του λαού μη-καθοδηγούμενη (κλπ.) αλλά… αυτό είναι άλλο θέμα. Διότι μόνο ένας τυφλωμένος από τη μανία καταδίωξης σχιζοφρενής θα περίμενε να γίνει πιστευτή αυτή η πρωτοφανής πατάτα που έγραψε. Και υπήρχαν και άλλοι τρόποι να υπονομεύσει έναν πολιτικό αντίπαλο χωρίς ΤΟΣΟ μεγάλες μπούρδες…

    Αυτό το σχόλιο είναι πολύ σοβαρό. Εγινε και tweet.

    Μερικοί είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να δουν ΜΠΡΟΣΤΑ τους όσα συμβαίνουν. Και ανίκανοι να διαβάσουν ΣΩΣΤΑ μία απλή παράγραφο κειμένου. ΔΕΝ φταίνε αυτοί. Φταίνε οι ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΟΙ γονείς τους. Επρεπε να έχουν το γνώθι σ' αυτόν και να... ΜΗΝ κάνουν παιδιά, αφού στάθηκαν ανίκανοι να μάθουν στα παιδιά τους ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Παιδια μονο λιγο να περιορισουμε το βρισιμο, οχι οτι δεν τους αξιζει, αλλα για να μην το κανουμε και τελειως καφενειο των φιλάθλων.

    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ασχετο αλλα στο βιντεο φαινεται καθαρα οτι ατομα απο τις γραμες του δεν πληρωνω(αλλα ισως και να πληρωθηκαν μερικοι απο αυτους που το ακολουθουσαν στην πορεια) ριπτουν αντικειμενα κατα του ψυχραιμου ΠΑΜΕ χωρις αυτο να τους εχει διολου προκαλεσει.

    Αν εχετε προβληματα ορασης ζητηστε απο καποιον συγγενη η φιλο να σας περιγράψει το σκηνικο που διαδραμματιζεται στο εν λογω βιντεακι.

    Καλο πρωι

    (κανεις δεν μου ειπε φχαριστω για τις αφιερώσεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. @Poe
    Ναι, καλάαα...

    Πρόβλημα όρασης έχεις ΕΣΥ, που δεν διαβάζεις ΣΩΣΤΑ την παράγραφο που λέει τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ από όσα της καταλόγισε ο άγνωστος αρθρογράφος.

    Κατά τα άλλα στις συνθήκες χάους που επικράτησαν ο ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορούσε (ναι, ΚΑΙ πληρωμένος) να χωθεί στις γραμμές οποιουδήποτε άλλου μπλοκ. Εκείνος που έσπαγε μάρμαρα στο τέλος του βίντεο το έκανε στη γωνία δεξιά, μακριά από τις γραμμές του "Δεν πληρώνω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Αγαπητοί μαυρόκωλοι αναρχοφαρδόκουλοι,
    Αγαπητοί δεξιόστροφοι ανεμιστήρες της Μανωλίδου, απόψε το βραδάκι που λείπει κι ο Γιωργάκης, να πάρετε τους λοστούς σας και τις πετρούλες σας που με τόσο καμάρι κουνάτε πέρα δώθε περπατώντας προς τις πορείες φορώντας σέξυ φορμίτσες μάρκες, και να πάτε έξω από τη Βουλή.

    Επειδή είστε και πολύ οργανωμένοι να'ούμε, κάντε και μια ωραία μαύρη σελίδα στο facebook να οργανωθείτε γρήγορα, και τσάκα-τσάκα μπουκάρετε στη Βουλή, να ρίξετε τον ελληνικό καπιταλισμό, να καταλύσετε το αστικό σύστημα, να ξεμπροστιάσετε και το ΚΚΕ που τόσα χρόνια στέκεται εμπόδιο στην ανατροπή, να δούμε όλη μια άσπρη μέρα.

    Μη σπαταλάτε άλλο χρόνο με τούτο δω το μπλογκ και γενικώς με το "συστημικο" ΠΑΜΕ, κάθε στιγμή που περνάει είναι μια χαμένη ευκαιρία για το τουρλουμπούκι σας να μπαφιάσει πάνω στα βουλευτικά έδρανα.

    Ζωντόβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Υ.Γ. Ξαναείδα για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά το βίντεο.

    ΚΑΝΕΝΑ έμβλημα ή σημαία ή περιβολή του "Δεν Πληρώνω" δεν είδα. Είδα μόνο ένα... μαλάκα που κράταγε ελληνική σημαία και κάποια μπουκάλια νερού (ή άλλα μικρο-αντκείμενα) που πετάχτηκαν από ΑΣΧΕΤΟΥΣ. ΟΧΙ τη σημαντική επίθεση σαν εκείνη που έγινε μετά, δηλαδή χωρίς κοτρώνες από σπασμένα μάρμαρα. Τα μάρμαρα τα έσπαγε κάποιος άλλος στη γωνία δεξιά, στο τέλος του βίντεο.

    Αν νομίζετε ότι αυτά είναι στοιχεία κατά του "Δεν Πληρώνω" είστε βαθιά νυχτωμένοι. Το μόνο που δείχνει το βίντεο είναι μεγάλη δυσαρέσκεια από έναν όγκο _απροσδιόριστου_ πλήθους.

    Ας σημειωθεί ότι το βίντεο αρχικά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από... αντίπαλους του ΠΑΜΕ (όχι απαραίτητα αναρχικούς, αλλά δυσαρεστημένους από τη στάση του να προστατεύει τη Βουλή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ομαντεον, αυτες τις συνθηκες χαους που ειπες ακριβως θελαμε να αποφυγουμε, για αυτο εμποδισαμε το δεν πληρωνω. Αν ειδες τους ΠΑΜιτες και τι συμπεριφορα ειχαν απεναντι στους δεν πληρωνω(οχι οχλου παντως και ας τους πεταγαν αντικειμενα) και αν δεν εβλεπες τα πραγματα μεσα απο το μικροαστικο σου πρισμα που ειναι χειροτερο απο τυφλωση, ισως κατι να ειχες καταλαβει.

    Ευχαριστουμε για την διαφημιση που μας κανετε με την συμπεριφορα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. @Omadeon

    1ον δεν αναφέρθηκα στους Δεν Πληρώνω αλλά στα φασιστάκια στα οποία αναφέρεται η ανάρτηση.

    2ον βιάζεσαι πολύ να βρίσεις μανάδες ανθρώπων που δεν ξέρεις και δεν έχεις συνομιλήσει ποτέ.

    3ον δεν είμαι ο AlexD, αν αυτό νόμισες.

    Πριν από κανένα εξάμηνο έγραφες πιο ήρεμα και λιγότερο δογματικά. Κι έβριζες μόνον όταν σου έδιναν δικαίωμα. Η ειρωνεία είναι ότι στο περίφημο post "αφίσα" στον Παραλληλογράφο χαιρόμουν πραγματικά να σε διαβάζω όταν τους έσουρνες τα δέοντα. Τι σ' έπιασε τώρα ένας θεός ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Και δεν ειπα οτι ειναι οι το δεν πληρωνω πουεριχναν τις πλακες, οχι ο απλος λαος τουλαχιστον που πηγε μαζι του, το κακο ειναιο οτι δεν μπορει να ελεγξει τα φιδια που κρυβει στον κορφο του. Στον εαυτο του κανει το πρωτο κακο οχι στο κκε και στο παμε, εμεις ολα αυτα τα γνωριζουμε και για αυτο παιρνουμε τα μετρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Μια απαντηση στους υπερεπαναστατες που ξυπνουν μετα το μεσημερι και θελουν να κανουν πραξη την καταληψη της Βουλης.
    Ειναι συνηθως 250 ατομα ,ειναι συνηθως οι γνωστοι αγνωστοι,ειναι συνηθως τα λεγομενα γκρουπακια."
    "Οι επαναστάσεις είναι η ατμομηχανές της ιστορίας"
    Ναι αλλά οι επαναστάσεις δεν ξεφυτρώνουν από το πουθενά, οι επαναστάσεις χρειάζονται προϋποθέσεις για να "ευδοκιμήσουν"
    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html
    Περα απο τους προβοκατορες,αναρχοφασιστες,παρακρατικους δυστυχως υπαρχουν νεοι και ανωριμοι στα πολιτικα δρωμενα που παρασυρονται στο ονομα της επαναστασης εδω και τωρα.
    Η παρεμβαση μου ειναι μονο για αυτους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ρε μάγκες μας κουνιούνται οι δεν πληρώνω, που έκαναν κίνημα αυτό που το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ξεκίνησαν χρόνια τώρα με καταλήψεις διοδίων κλπ; Που χρησιμοποιήσαμε αυτό τον τρόπο δράσης για να ανεβάσουμε ένα σκαλί πιο πάνω τη συνειδητοποίηση του λαού για την επίθεση που δέχεται;
    Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σήμερα χρησιμοποιεί ποιο ανεβασμένες μορφές γιατί σήμερα ο εργαζόμενος λαός αυτό χρειάζεται. Και έρχονται οι διάφοροι ξεπλυμένοι και προσπαθούν να γυρίσουν ένα βήμα πίσω το κίνημα με το "κίνημα" δεν πληρώνω. Ναι ρε μάγκες γιατί δεν πληρώνεται, και αφού δεν πληρώνεται μετά τι;
    Τέλος ρίχτε και καμιά ματιά στο ριζοσπάστη που δείχνει ασφαλίτες να κρατάνε σημαίες του δεν πληρώνω. Αν δε είσαστε ασφαλίτες τους περιθάλπτεται πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Μετά "το δέντρο" ... νομίζω πάει και το ...
    http://www.youtube.com/watch?v=_UIfWsRA1aA

    tyrkov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. @OMADEON
    Μπορούσες να πεις την άποψή σου ήρεμα, αντ' αυτού όμως μιλάς προκλητικότατα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
    Η πραγματική ανάγνωση των γεγονότων έχει να κάνει με το τι αποτέλεσμα εχει.
    Αλλά ακόμα κι όλ' αυτά μπορούμε να τα καταπιούμε, είμαστε συνηθισμένοι στο θανατηφόρο μίσος που ξερνάτε τρεις μέρες, αλλά αν ξαναϋπονοήσεις προσβλητικά ο,τιδήποτε κάτι για τη μητέρα κάποιου θα σβηστούν όλα τα σχόλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. @OMADEON
    Aν μέσα σε μισή ώρα δεν ζητήσεις συγγνώμη για την προσβολή προς τον Αlex και τη μάνα του σβήνονται όλα τα σχόλιά σου, κι άμα θες κάνε μας και μήνυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. εγω ξερω οτι εχτες αναμεσα 2-3 το βραδυ ειχα εναν ωραιο διαλογο με τον φιλο μου τον Poe και τωρα βλεπω τα σχολιακια σβησμενα.Ενω σε αλλα μπλογκς παει και αφηνει μια χαrα την αποψαρα του κκε-δικια του..
    γνωστος ανωνυμος απο χτες.
    φιλακια poe..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Μια απαντηση στον ΟΜΑΔΕΟΝ
    Απο της φωτογραφιες που υπαρχουν στο Ριζοσπαστη του Σαββατου 22/10 σελ.9 ο προβοκατορας που κραταγε σημαια του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην συνεχεια οι αλλες φωτογραφιες αποδεικνυουν το ρολο του.Βλεπει λοιπον που μαζι με αλλους προβοκατορες εχει γινει ενα και ετοιμος να επιτεθει εναντια στους διαδηλωτες του ΠΑΜΕ.
    Αυτο και μονο δειχνει κυριοι του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ οχι περιφρουρηση δεν εχεται αλλα μπορω καλως να υποθεσω οτι τους καλυπτεται.
    Πως θα σας φαινοταν Παμιτης της περιφρουρησης να εδινε το γκλομπ σημαια σε καποιον αγνωστο ?
    Σοβαρευτειται λοιπον και οργανωθειται αλιως παντα θα εχεται διπλασας προβοκατορες!

    http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/10/2011&id=13750&pageNo=9&direction=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. ΟΜΑΔΕΟΝ απο οτι διαβασα μολις τωρα τα επιχειρηματα σας ειναι μονο βρισιες!!!!
    ντροπη
    καποιοι νομιζουν οτι πισω απο την ανωνυμιας τους μπορουν να βριζουν.
    Θα ελεγα εδω οτιδηποτε με υβριστικο περιεχομενο απο οπου και να προερχετε να διαγραφετε αμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Σου βρισα την μανα ανωνυμε; Χαρη σου καναν που σου σβησαν το συγκεκριμενο σχολιο γιατι σε εκθετει.

    Εγω δεν θα σου την εκανα αυτη τη χαρη θα σε αφηνα να γινεις ρομπα.

    Αλλα ρομπα γινεσαι ετσι και αλλιως σε καθε μπλογκ που αντιπαρατιθεσαι μαζι μου και τωρα μυξοκλαιγεσαι και διαμαρτυρεσαι.


    Ουα, ουα ο ποε μου την λεει θα το πω στη μαμα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Το σχόλιο του OMADEON (11:20) επειδή βρίζει την μητέρα ενός από τους χρήστες σβήνεται παρ' αυτα. Δεν θα σβήσω τα υπόλοιπα σχόλια του ίδιου, παρ' όλο που είναι σε απαράδεκτο ύφος, αν όμως επιμείνει ο χρήστης να προσβάλλει τόσο εμάς όσο και άλλους χρήστες, δεν έχει άλλη "ελευθερία λόγου" εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Αλεξ, κανε μου τη χαρη εμενα και αφησε τα, θελω να βλεπου ολοι με τι ατομα εχουμε να κανουμε.

    Ευχαριστω

    (δεν μιλαω για αυτο που προσβαλει χρηστη με το χειροτερο τροπο, αυτο καλα εκανες και το εσβησες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. τα ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ του <>media προσπαθουν να οικιοποιηθουν τον νεκρο ΜΑΣ!
    εναν ανθρωπο που ΕΠΕΛΕΞΕ 31 χρονια να ειναι στο κομμα,που η τελευταια κουβεντα τηs γυναικαs του-συμφωνα με την real news ηταν:ΚΡΑΤΗΣΤΕ,οπου στην συγκεντρωση σε αλλα σημεια ηταν και οι 2 κορεs του,ερχονται σημερα τα ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ του <>media να ...κλαψουν και να οικοιοποιηθουν.....
    ποια ειναι η διαφορα των ανθρωπων απο τα ΖΩΑ?η ανθρωπινη ΝΤΡΟΠΗ....
    θα τα πουμε στουs δρομουs με τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. εδω ο καθεναs μπορει να γραψει-και εγω μαζι-την μαλακια του....
    στο ...ανεξαρτητο ...indy...media οι ΑΛΛΕΣ φωνεs κοβονται απο τα ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ....
    θα τα πουμε ΚΑΙ στουs δρομουs με τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΑΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!
    http://davanos-gr.blogspot.com/2011/10/1_23.html#more

    Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Την ομάδα διαχείρισης σχολίων του indymedia θα τη ζήλευε και η λογοκρισία της ΥΕΝΕΔ

    Ένα αρνητικό σχόλιο δεν διάβασα. Ένα ρε , ένα!!!

    Έγραψα πάνω απο 10 μυνήματα χώρίς μπινελίκια, δεν δημοσιεύτηκε ούτε ένα! Αυτή είναι ρε η ελευθερία λόγου που θέλετε

    Συγκρατιέμαι πολύ να μη βρίσω ρε ασφαλίτες με κουκούλα και το κάνω μόνο και μόνο για το μπλογκ.

    Κώστα που τα είδες τα 250 άτομα ρε?? 9 ομάδες από 8-10 άτομα είναι το πολύ κάθε φορά, οι μισοί έρχονται στις πορείες πριν πάνε στο γήπεδο, 10-15 είναι ζάκια, καμιά 10αρια ασφαλίτες που κόβουν φάτσες πριν και κάτι πιτσιρίκια (τα πραγματικά αφελή κορόιδα είναι αυτά) που τά βάζουν εμπροσθοφυλακή οι πονηροί, δεν μιλάω για μπράβους και χρυσαυγίτες που έρχονται για τη χαρά του ντου και μόνο

    Ευτυχώς που τη Πέμπτη διαλύθηκαν σε όλους και οι τελευταίες αμφιβολίες για τους αντιεξουσιαστές της πούτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Φραγκίσκο συγχαρητήρια για την άποψη σου...δεν ειμαι ΚΚΕ αλλά καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν στοχοποιήσει το ΚΚΕ γιατί ίσως έχει τα περισσότερα ταξικά σωματεία...το θέμα ειναι ότι υπάρχει τόσο πολύ αντίδραση απο το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα που το ΚΚΕ ειναι στο στόχαστρο...
    Έχω γράψει και εγώ την άποψη μου και εγώ και δεν ανήκω στο ΚΚΕ η στο ΠΑΜΕ
    http://neosgiatros.wordpress.com/2011/10/21/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Αγαπητοί
    Το θέμα με το «Δεν Πληρώνω» θεωρώ ότι ξεφουσκώνει και πρέπει όλοι μας να το ξεχάσουμε. Ο Ρίζος της Κυριακής δεν αναφέρει τίποτα ή το έχει τόσο χωμένο που δεν μπόρεσα να το δω. Η φωτογραφία του «μαντούβαλου» :) (πολύ του μοιάζει :) ) σε μεγέθυνση goo.gl/AvyQe δείχνει καθαρά ότι δεν κρατάει σημαία (ο πιτσιρικάς την έχει) και κινείται(;) παράλληλα με τους «ντυμένους» «Δεν Πληρώνω».
    Από προσωπικό συμφέρον ορμώμενος γιατί στις 19 έτσι κινιόμουν στο μπλοκ των «αποστράτων» και ο λόγος ήταν γιατί άκουσα χειροκροτήματα και θεώρησα ότι θα επιχειρούσαν να σπάσουν την «αλυσίδα» σας. :) Μην με πείτε απόστρατο ή μην σας πω ότι τα μελίγγια του πρώην στρατιωτικού που φούσκωναν ήταν για να πει ότι σέβεται το ΠΑΜΕ και είχε πλακωθεί πριν με μία διμοιρία. :)
    Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» είναι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα και την έχει πει σε αριστερούς Βουλευτές που μίλησαν για παραδρόμους και καλύτερες τιμές διοδίων. Μην το χαρίζουμε τσάμπα πουθενά.
    Αν κάποιος είχε κέφια θα μπορούσε να τους άφηνε να πάνε στα ματ και να ζητάνε την ελεύθερη είσοδο των πολιτών στην Βουλή. :)
    Άλλωστε ως μη συνδικαλιστικό κίνημα(;) έχει δικαίωμα στην άγνοια των κανόνων των οργανωμένων συγκεντρώσεων…
    Οι «αγανακτισμένοι» που πήραν την θέση τους ΜΕΤΑ την αποχώρηση του «Δεν Πληρώνω» και πραγματικά προκαλούσαν, είχαν όλα τα χαρακτηριστικά του λαοσίτη αλλά δυστυχώς δεν φορούσαν αυτοκόλλητα του καρατζαφύρερ. Είναι και δική μου εντύπωση αλλά περιμένω σε καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες(παράπονο) να βρεθεί η άκρη.
    Ο Omadeon έχει δίκιο, που ως συνήθως το χάνει με τους υψηλούς τόνους της πολεμικής του. Δημιουργούνται φαινόμενα ορθά όπως αυτό bit.ly/q6Blr9 σε αντιδιαστολή με goo.gl/tQwuf που ίσως δεν χρειάζεται, όταν υπάρχει η καρμανιόλα αθηνών – πατρών…

    Ο Ανώνυμος που οι μυλόπετρες της ιστορίας θα τον λιώσουν.IamNotMe.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Θα γράψω εδώ μια σχετικά μεγάλη ανάλυση γιατί μου φανήκατε συζητήσιμοι. Υπομονή για την πολυλογία αλλά είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

    Πρώτα απ' όλα να πω ότι με το ΚΚΕ έχω σημαντικές πολιτικές διαφωνίες. Όταν όμως λέμε πολιτικές εννοούμε πολιτικότατες. Ούτε ψευτοιστορικές του στυλ 'το κκε βάραγε τροτσκιστές το 30' ούτε παράλογες αναχρονιστικές 'ο στάλιν σκότωνε κόσμο, το κκε είναι σταλινικό συνεπώς το κκε μπορεί να φορτωθεί πράξεις του σταλιν'. Είναι συγκεκριμένες και θα αναφερθώ σε μερικές από αυτές πιο κάτω.

    Δε μπορώ όμως να μη δώσω απόλυτο δίκιο στο ΚΚΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Απ' όσο ξέρω και είδα το ΚΚΕ είχε εξαγγείλει μια συγκεκριμένη δράση για τις 20, την πραγματοποίησε όπως ακριβώς την περιέγραψε και όλο το πρόβλημα βγήκε επειδή κάποια άτομα έχουν μάλλον κατοχυρώσει τη θεσούλα μπροστά στη βουλή και νόμιζαν πλέον ότι πρέπει οι άλλοι να κάνουν στην μπάντα όποτε εμφανίζονται αυτοί. Και εκεί πάνω ήταν που το καρκίνωμα των μπάχαλων αποφάσισε να το παίξει ιππότης και να υπερασπιστεί την ελεύθερη προσπέλαση στην βουλή που το κακό κκε απαγόρευσε με λοστάρια, μάρμαρα και πυροσβεστήρες. Το κκε αμύνθηκε και πάρα πολύ καλά έκανε.

    Τα λέω όλα αυτά από τη σπάνια θέση του αναρχικού που έχει σιχαθεί τους παρατρεχάμενους του χώρου του και σαν άποψη δε παίζει πουθενά, ειδικά μάλιστα στο ιντιμίντια που ενώ καταλήφθηκε από αναρχικούς εδώ και χρόνια, παράλληλα οι 'σύντροφοι' που το διαχειρίζονται είτε λόγω φανατισμού είτε λόγω ασφαλίτικης ιδιότητας (δεν έχω πλέον κανένα λόγο να μη πιστεύω ότι είναι το δεύτερο) κόβουν κάθε σχόλιο ή άποψη που δεν προέρχεται από τους μόνιμα ευνοούμενους μπάχαλους. Δε πάνε να γαμηθούν και αυτοί οι κοπρίτες.

    Πρέπει όμως να γίνει μια αναδρομή και μια περιγραφή των μπάχαλων γιατί κυριαρχεί η προβοκατορολογία και η συνωμοσιολογία κυρίως στο κκε με την οποία έχει αντικαταστήσει την πολιτική ανάλυση.

    Είναι λίγο πολύ απλό. Ο αναρχικός χώρος παραδοσιακά πλέον στην Ελλάδα προέρχεται από μικρομεσαία στρώματα. Είχε μπλεχτεί με την υποκουλτούρα, με την εφηβική επανάσταση στην εξουσία γονέων και σχολείου, με νορμάλ πράγματα γενικά αλλά που δεν ήταν ποτέ ούτε κανονική πολιτική ούτε είχαν τέτοιες απαιτήσεις. Το να λες κάτω το κράτος και κάτω η εξουσία ήταν πάντα τα πιο εύκολα πράγματα, οπότε το πολιτικό επίπεδο των μελών ήταν πάντα στον πάτο. Εκεί ανάμεσα βέβαια υπήρχαν και πιο διαβασμένοι και κουλτουριάρηδες, καθαροί μικροαστοί ιδεολόγοι, που μπόλιαζαν όλο το συνοθύλευμα με καταστασιακούς, μεταμοντέρνους, σχολή της φραγκφούρτης, καστοριάδη που προφανώς δεν είχαν καμιά σχέση με την εργατική τάξη.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα όποιος σιγά σιγά έβλεπε τα αδιέξοδα αυτής της ανάλυσης και στραβοκοίταζε λίγο προς κομμουνισμό, μαρξισμό και όλα τα συγγενή ρεύματα που μίλαγαν καθαρά για εργατική τάξη έπρεπε να κάνει δήλωση αναρχικών φρονημάτων πριν μιλήσει για αυτά και πάλι ιδιαίτερη ανοχή δεν υπήρχε. Θυμάμαι αρκετούς συντρόφους που πήγαν στο κκε τελικά ακριβώς γι αυτό το λόγο.

    Λόγος για τάξεις πάντως γινόταν είτε στα κλεφτά είτε χωρίς σοβαρές ιδεολογικές βάσεις για να μπορείς να κάνεις ανάλυση. Αφενός ήταν πολύ ανώτερη διαδικασία για να την κάνει ο 16χρονος 'κάτω το κράτος' και οι μικροαστοί ιδεολόγοι που είπα πριν την σνόμπαραν γιατί προφανώς κατά βάθος ξέραν ότι ούτε ήταν ποτέ εργατική τάξη οι ίδιοι και δεν τους ενδιέφερε τι κάνει.

    (συνέχεια από κάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Η λούμπεν εργατική τάξη των γηπεδικών χουλιγκάνων πάντως που μαζί με τα πιο καμένα κομμάτια του χώρου ενδιαφερόντουσαν μόνο για μπάχαλα έτρωγε σταθερό κράξιμο από πάρα πολύ κόσμο. Κράξιμο όμως που δεν γινόταν πολιτική απομόνωση. Τελικά οι ομάδες των μπάχαλων συρρικνώθηκαν με το κράξιμο.

    Το Δεκέμβρη του 08 όμως (που ήταν καθαρή εξέγερση με καθαρά πολιτικούς όρους αλλά το κκε το έριξε στην προβοκατορολογία) το μπάχαλο ξανανομιμοποιήθηκε στις συνειδήσεις του χώρου. Άρχισαν να δηλώνουν αναρχικοί όλοι αυτοί οι μπαχαλοποιημένοι απολίτικοι 16αρηδες που σύχναζαν στα εξάρχεια, Μεσολογγείου και πέριξ. Μαζί τους αυξήθηκαν και οι λούμπεν χουλιγκάνοι που 'αναρχόφερναν' αλλά μόνο για μπάχαλα ήταν διαθέσιμοι. Με τις μεθοδεύσεις των μουνόπανων της ΣΟ του ιντιμίντια που έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα λογοκρισίας και πριν το 08 και μετά, όλο αυτό φαινόταν σαν να μην είχε αντίθετες γνώμες, σαν να μην είχε επικριτές. Στον έξω κόσμο, μέσω του ασφαλητομίντια όλος ο αναρχικός χώρος φαίνεται σαν να είναι μπάχαλοι και αυτό είναι γίνεται καθαρά λόγω σκοπιμότητας για να εκχυδαϊστεί ο χώρος.

    Βέβαια όταν άλλοι πολιτικοί χώροι κάναν κριτική (και λασπολογούσαν) στον αναρχικό χώρο για τα μπάχαλα, όλοι και μεταξύ αυτών και εγώ, νιώθαμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε ακόμα και αυτό το καρκίνωμα, το πιο σάπιο κομμάτι του χώρου, τους μπάχαλους. Αλλά ως εδώ. Η κατάσταση παραείναι κρίσιμη για να προστατεύω τον κάθε καραγκιόζη που θέλει να κάνει την παπαριά του πάνω στον κόσμο που σιγά σιγά ξεσηκώνεται και τολμάει να βγει απ το σπίτι. Ήδη ξεσκίσαν ένα πολιτικό χώρο που δεν είχε πολύ μεγάλη συνοχή ποτέ και δεν πρέπει να τους επιτραπεί να συνεχίσουν είτε τους τυχοδιωκτισμούς τους είτε τις προβοκάτσιες τους.

    Προβοκάτορες της ασφάλειας σαφώς και υπάρχουν ανάμεσα τους. Σίγουρα υπάρχουν και μόνιμοι πράκτορες όπως υπάρχουν και σε κάθε χώρο. Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι δεν είναι προβοκάτορες ή πράκτορες αλλά απλοί απολίτικοι κάφροι που έχουν τη ψευδαίσθηση ότι κάνουν αγώνα.

    Τέλος πάντων, οι 'σύντροφοι' θα με πουν προδότη αλλά εγώ χαίρομαι που επιτέλους βρέθηκε κάποιος να μπαχαλιάσει τους μπάχαλους όπως και αυτοί μπαχαλεύουν ότι τους τη βαρέσει τόσα χρόνια. Και παρόλο που το κκε κάνει τεράστια σφάλματα που δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί, όπως τα βήματα χελώνας που κάνει, η εμμονή του με την νομιμοφροσύνη που το οδηγεί να μη κάνει πολιτικές αναλύσεις για την εξέγερση του Δεκέμβρη αλλά κατινίστικες, το να αφήνει την Κανέλλη και παλιότερα το Ζουράρι να δημιουργούν κλίμα ελληνοχριστιανικό και συνομωσιολογικό για τα πάντα, πρέπει να πω ότι είναι αυτή τη στιγμή το πιο οργανωμένο και συμπαγές κομμάτι του εργατικού κινήματος.

    Αυτά και ελπίζω να επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Τα πράγματα είναι απλά.Το ΠΑΜΕ τους κάνει να βγάζουν μπιμπίκια.Δεν θέλουν οργανωμένη και μαζική αντίσταση τους βολεύει ο όχλος (χειραγωγείται πιο εύκολα)γιαυτό το έχει και θα το έχει στο στόχαστρο
    της η πλουτοκρατία και οι μηχανισμοί της.
    Όσο για τους κουκουλοφόρους με κάθε βεβαιότητα άνθρωποι της χρυσαυγής φασιστικοί θύλακες των σωμάτων ασφαλείας μυστικοί αστυνομικοί και πρεζόνια είναι συγκοινωνούντα δοχεία.Πολλές φορές έχει πέσει στην αντίληψή μου ανακάτεμα του
    αυτού νερού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Ευχαριστουμε διαβασα τα σχολια σας με πολυ προσοχη, χαιρομαι που καποια ατομα αποφασισαν να κουβεντιασουν και οχι να ερθουν εδω να ξερασουν.

    θα τοποθετηθω αυριο γιατι τωρα εχω πιει πολυ κρασι, καληνυχτα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. http://redflyplanet.blogspot.com/2011/10/20102011.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Δεν είδα όλα τα σχόλια οπότε δεν ξέρω αν γράφτηκε, αλλά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν η μοναδική μέχρι τώρα που δέχτηκε επίθεση και δε διαλύθηκε. Αυτό όχι τόσο επειδή υπήρχαν τα "κνατ", αλλά επειδή ο κόσμος πήγε να διαδηλώσει με αποφασιστικότητα για συγκεκριμένο πολιτικό στόχο. Αυτό είναι και η ουσία της περιφρούρησης.

    Να θυμούνται κάποιοι ότι στο ΠΑΜΕ πάνε εργάτες, υπάλληλοι, και είναι ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ με άποψη, ελπίδες, συνείδηση. Το λέω αυτό γιατί αν διαβάσεις μερικά κείμενα καταλαβαίνεις ότι οι του ΠΑΜΕ είναι στρατιωτικός κομματικός μηχανισμός του κουκουέ. Επίσης πολύς κόσμος που διαδηλώνει με το ΠΑΜΕ δεν έχει καμία σχέση με το κουκουέ, ψηφίζει πασοκ νδ κλπ. Ας μην σταθούμε όμως σ' αυτό γιατί και οι κουκουέδες στα λαϊκά στρώματα ανήκουν.

    Επίσης την Πέμπτη πέσανε οι μάσκες. Αυτή τη φορά δεν είχαμε προσχήματα του τύπου "βγήκαν οι κουκουλοφόροι και αναγκάστηκε η αστυνομία να επέμβει", ή ξερωγώ, "κάποιοι καλοπροαίρετα αγανάχτησαν και το εκμεταλλεύτηκαν οι κουκουλοφόροι για να τα κάνουν λίμπα". Για πρώτη φορά έγινε επίσημα και με τη βούλα επίθεση σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, με το έτσι θέλω, για να διαλυθεί. Αυτό θυμίζει παλιότερες εποχές, και καλά θα κάνουν όσοι σκούζουν περί ΠΑΜΕ να σκεφτούν τί στηρίζουν με τη γκρίνια τους.

    Να μη γουστάρεις το ΠΑΜΕ, το κουκουέ, τους κνίτες, την εσσδ, το ζαχαριάδη, το στάλιν, το λάντα, ο,τιδήποτε τέτοιο τέλος πάντων, είναι θεμιτό, στο κάτω κάτω δεν έχει κανείς την υποχρέωση να τα γουστάρει. Το να λες όμως "καλά να πάθουν γιατί τους μισώ", αυτό είναι φασιστικό και ηλίθιο, και όποιος το λέει να ξανασκεφτεί γρήγορα πόσο προοδευτικός είναι. Στην τελική ας διαλέξει όχθη.

    Έφταιγε λένε το ΠΑΜΕ για τα επεισόδια. Όσο έφταιγε και το ΕΑΜ για τη σφαγή των Καλαβρύτων. (Μερικοί το πιστεύουν κι αυτό πάντως).

    Επίσης, είναι πρόστυχο να λες ότι το πάμε φύλαγε τη βουλή (από τους δεμπληρωνάδες;! έλεος!) τη στιγμή που οι παμετζήδες λιώνουν τα παπούτσια τους να τρέχουν στους χώρους δουλειάς και στις περιφρουρήσεις απεργιών κάνοντας πράξη την αντίσταση στο κεφάλαιο.

    Τέλος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΥΧΑΙΑ. Είναι σαν να λες ότι ο Γρηγορόπουλος σκοτώθηκε από εξοστρακισμό, ή ότι της Μαρφίν σκοτώθηκαν γιατί δεν είχαν ανοιχτό το πίσω παράθυρο. Ντάξει, είναι ισχυρή η καπιταλιστική προπαγάνδα, αλλά λίγη αξιοπρέπεια δε βλάπτει!

    Μπράβο στον κόσμο που διαδήλωσε, μπράβο στο ΠΑΜΕ για την περιφρούρηση.

    Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά βρήκα ευκαιρία.

    Ντρικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ντρικ πολυ σωστα ολα οσα λες, συμπληρωνουν και το αρχικο αρθρο

    διαβασε και το λινκ που εδωσα παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Μητσος, οπως πολυ σωστα ειχε πει ο δελαρζ παλιοτερα(το λεω με δικα μου λογια γιατι δεν θυμαμαι ακριβως τα δικα του)

    το οτι σβηνονται σχολια του στυλ "σου γαμω την μανα" δεν ειναι ελλειψη δημοκρατιας αλλα περιφρούρηση της.

    Αν πχ σε ενα οποιοδηποτε χωρο, φυσικο, μαζευοταν καποιοι να μιλησουν για ενα ζητημα, και ενας απο αυτους αντι να το συζητα, αρχιζε χωρις λογο και αιτια τα γαμοσταυριδια, ε το λογικο ειναι να τον απομακρυναν για να μπορεσει να συνεχιστει ο διαλογος.

    Στο ιντιμιντια μαλλον τους αρεσουν τα γαμοσταυριδια, εμας μας αρεσει ο διαλογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ω,

    οταν πηγαιναν για μαλλι τα "παιδια" επρεπε να γνωριζαν οτι υπηρχε πιθανότητα να βγουν κουρεμενα(σαν το χρεος ενα πραμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Αγγελιαφόρε,
    σιγα μην μας νοιαζει η αποδοχη του ιντιμιντια
    μας νοιζει η αποδοχη του κοσμου
    και πολυς κοσμος αναγνωριζει το ποιοι ειμαστε και εχει αρχισει να ερχεται κοντα μας, αλλα και γενικα να μας βλεπουν με αλλο ματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ευχαριστω για τα καλα σου λογια Γιαννη γιατρε,
    θα τσεκαρω το αρθρο σου οταν απαντησω και στα υπολοιπα σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. συντροφοι η εποχη τηs αθωοτηταs τελειωσε.....
    η μαχη θα δωθει στουs χωρουs ΔΟΥΛΕΙΑΣ,στουs χωρουs ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ στην σκληρη-και επιθετικη αν προκληθει-περιφρουρηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Αναρχικε, ευχαριστουμε για την εκτιμηση σου.
    Δεχομαι οτι ισως εκανα λαθος και αυτοι δεν ειναι του δεν πληρωνω στο βιντεο.
    Δεν αλλαζει ομως τον ισχυρισμο μου, οτι δεν μπορεις να αφηνεις το οποιοδηποτε πολιτικο μορφωμα να περνα μεσα απο τις γραμμες σου, ειδικα οταν αυτο δεν ειναι περιφρουρημενο και δεν εχει προηγηθει συννενοηση.

    Αν λοιπον αυτοι στο βιντεο ειναι οι αγανακτισμενοι γενικα, τοτε ζητω συγνωμη στους δεν πληρωνω(η αληθεια ειναι οτι οπως ειπα και στο αρθρο τα συμπερασματα μου τα εβγαλα οχι ως αυτοπτης μαρτυρας, αλλα με πληροφορηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Ανωνυμε, κατα τη γνωμη μου, γνωμη οχι γνωση θα πει κανεις, οι κουκουλοφοροι υποκινονυται απο αντιστοιχα κετρα που υποκινηθηκαν ας πουμε και οι "αντεκαθεστωτικοι" εναντιον του Κανταφι.

    Δεν ξερω αν ειναι ολοι πληρωμενοι πρακτορες, οχι οτι δεν μπορουν να "αγορασουν" τοσους, αλλα απο πισω τους βρισκονται πρακτορες να τους υποκινουν.

    Τωρα το οτι οι πρακτορες μπορουν να "ψαρευουν" τα καλοπαιδα απο τον αντιεξουσιαστικο χωρο, η να εχουν φτιαξει δικές τους "οργανωσεις", αυτο δεν το αμφιβαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Μητσο, η μαχη, ειτε το θελουμε ειτε οχι, διδεται σε ολα τα πεδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. «Αν λοιπον αυτοι στο βιντεο ειναι οι αγανακτισμενοι γενικα, τοτε ζητω συγνωμη στους δεν πληρωνω(η αληθεια ειναι οτι οπως ειπα και στο αρθρο τα συμπερασματα μου τα εβγαλα οχι ως αυτοπτης μαρτυρας, αλλα με πληροφορηση).»
    Ελπίζω να απαντάει σε αυτό 23 Οκτωβρίου 2011 9:29 μ.μ.
    Αν και σε Αναρχικό επιγράφεται LoL
    Η αλήθεια είναι ότι από την ΚΝΕ διαγραφόμουν διαρκώς για «αναρχικές ιδέες» αλλά ως φοιτητής. LoL
    Για το link(redflyplanet) που έδωσες συμφωνώ σε τόσα πολλά, που οι όποιες διαφωνίες μου δεν αξίζουν ούτε αναφοράς.

    Κάπου έγραψα και θα ήθελα την γνώμη σου αν φυσικά επιθυμείς:

    22/10/2011 στις 6:40 ΜΜ
    Λάθος πρώτο και βασικό: όταν κάποιοι άλλοι έχουν κοινοποιήσει «αποκλεισμό» της βουλής για τις 19 του μήνα δεν πας εσύ να αναπτυχθείς όπως προγραμματίζεις για την επόμενη μέρα. Βρίσκεσαι εν κινήσει και αυτό που έκανες στην αρχή με το βολτάρω γύρω από την πλατεία γεμίζει τα μάτια και τα αυτιά όσων παρακολουθούν και πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις σου. Το ότι έφυγες νωρίς δεν σημαίνει ότι το λάθος το έσβησες… Σε πολλούς που δεν γνώριζαν από συνδικαλιστικές αλυσίδες και οργανωμένες διαδηλώσεις δημιούργησες δυσφορία που θα την εισέπραττες την επομένη.
    Μέρα δεύτερη: Σε όλα δίκιο, αλλά δεν είχες το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που το έχασες όταν έκανες την προβα τζενεραλε της προηγουμένης. Το ότι κατέβασες τις διμοιρίες «ανάσχεσης» πιο κάτω δεν βοήθησε γιατί έχασες το «χώρο της πλατείας» όπου θα μπορούσαν να κινηθούν για βοήθεια. Το γιουχάισμα του κόσμου δεν θα υπήρχε αν στις 19 έκανες αυτό που έπρεπε.
    Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα χάθηκε κάθε δυνατότητα να ερωτηθεί Το Κόμμα και να κάνει την Αυτοκριτική του για τα θέματα:
    Α. «Περικύκλωση της Βουλής από ΟΛΕΣ τις μεριές» και αν δεν το έκανε γιατί; (έλασσον)
    Β. Το συνδικαλιστικό και λαϊκό μήνυμα που ακουγόταν και ζυμωνόταν για «ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ» ποια θέση παίρνει στην δράση του ΚΚΕ; (μείζον)
    Γ. Τον ψίθυρο που γιγαντώνονταν σιγά – σιγά για ολονύκτια παρουσία και συνεχή διαδήλωση μπροστά στην βουλή με όλα τα μέσα πίεσης. Αφού ένα μπάσιμο θα το ονομάσουν «κατάλυση έννομης τάξης» και οποιαδήποτε μάζα διαδηλωτών ως θλιβερή μειοψηφία της σιωπηρής πλειοψηφίας, τότε μόνο η επιμονή και η συνεχής πίεση της παρουσίας Μας εκεί είναι η μόνη λύση.(κοινή λογική)
    Το Γ’ ερώτημα προς όλο το Κίνημα που δυστυχώς διαλύθηκε.
    ----------------------------------------------------------------------------------
    22/10/2011 στις 6:44 ΜΜ
    Όταν σου δίνετε η ευκαιρία για συνδικαλιστικό κάλεσμα που καταλήγει λαϊκό έχεις την μαγιά να φτιάξεις ψωμί για όλους.
    ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με συμμετοχή ικανή έστω στο Δημόσιο(στην Ελλάδα ζούμε)
    Συνεχή κατάληψη χώρου μπροστά στη βουλή ώστε να δώσεις χρόνο και στον ιδιωτικό να έρθει μεσημέρι – απόγευμα. Εναλλαγή πλήθους και χρυσές εφεδρείες για το ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ μέχρι ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. Καταλήψεις σε εργασιακούς χώρους και ας είναι σε πρώτη φάση υπουργεία. Σε πορεία τα συνδικαλιστικά μπλόκα για αλληλεγγύη και συσπείρωση λαού. Βάλε πόσα άλλα αν σήμερα δεν καθόμασταν ένας – ένας να μετράμε την κατάθλιψη μίας ακόμα ΗΤΤΑΣ
    -----------------------------------------------------------------------------------
    Η δική μου κατάθλιψη οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει να πάω στον ευαγγελισμό για να μετρήσω κεφάλια για να βγάλω το σκορ της νίκης. Πόσοι από αυτούς που στάθηκαν Όρθιοι μπροστά στην επίθεση και πόσα μπαχαλάκια πραγματικά. Κάποιοι αριστεριστές θα πρέπει να ακυρωθούν από την καταμέτρηση. Επειδή έχω κυνηγήσει μπαχαλάκι και ξέρω ότι τρέχουν γρήγορα δεν τρέφω αυταπάτες για πολλές σφαλιάρες πάνω τους. Άλλωστε το Μάθημα «στέκομαι απέναντι και δεν υποχωρώ» το ΠΑΜΕ το πλήρωσε με νεκρό…
    Την επόμενη φορά, μήπως, πρέπει να τα βρούμε όλοι μας για περιφρούρηση της πλατείας όλης όπως ο Καζάκης πρότεινε;

    IamNotMe.gr Ο Ανώνυμος που οι μυλόπετρες της ιστορίας θα τον λιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Νομιζα οτι ησουν ο ιδιος με τον αποκατω σου, μπερδευτηκα.

    Λοιπον αυτο το τελευταιο σχολιο σου με μια προχειρη ματια που του εριξα με μπερδεψε, θα το ξαναδιαβασω με καθαρο κεφαλι και θα τοποθετηθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. @Φίλε Αναρχικέ.
    Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες αναρχικοί που είναι όπως ακριβώς τους διατύπωσες και το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά μιας και έχουμε αρκετούς φίλους από τον εν λόγω χώρο, που είναι μικροαστικός και όπως ακριβώς τον χαρακτήρισες, αλλά είναι έντιμος ως προς τα πιστεύω του.
    Μπορεί να μας χωρίζει χάος ανάμεσα σε εμάς και σε εσάς, αλλά προφανώς αυτό έχει και τις ταξικές του καταβολές και είναι ακριβώς αυτές που είπες.
    Εμείς οι Κομμουνιστές, η όπως θέλουμε να δηλώνουμε μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, όμως εχθροί δεν είμαστε παρά τις εκ θεμελίων ιδεολογικές διαφορές.
    Μπορεί να μην δέχεστε την δικτατορία του προλεταριάτου ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Μάρξ και Μπακούνιν ήδη από την πρώτη διεθνή, ωστόσο παρά τις κοινωνικοταξικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε εμάς και εσάς υπάρχει και ένας σχετικός θαυμασμός ανάμεσα σε εσάς και εμάς που εμπεριέχει και σκληρή ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση.
    Οι ιδεολογικές μας διαφορές δεν μπορούν παρά να γίνουν πεδίο σοβαρών διαλόγων που αν μήτι άλλο θα μπορούσαν να ανεβάσουν το επίπεδο συνείδησης ενός κόσμου που ακόμα κοιμάτε τον ύπνο του δικαίου και αυτός δεν είναι σε μικρό ποσοστό.
    Παρότι δεν είμαστε και δεν ανήκουμε στους διαχειριστές του εν λόγω ιστολογίου, δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για την χρήσιμη σας παρέμβαση.

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Ετσι ειναι ραδιο

    πολιτικοκοινωνικη ζυμμωση
    οχι λιθοβολισμοι
    και μετα γκαιμπελισμοι στο ιντερνετ

    βεβαια ευτυχως πολλα παιδια διαχωρισαν την θεση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. "Αναρχικέ" είσαι το δεύτερο άτομο που μου κάνει πραγματικά εντύπωση σε αυτή την ιστορία. Το πρώτο ήταν μια αναρχίζουσα (αλλά όχι αναρχική) φίλη, που με άδειασε εντελώς (σε αυτά που πίστευα για τις αντιλήψεις της), παίρνοντας καθαρότερη στάση και θέση για τα γεγονότα από πάρα πολλούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που τό'ριξαν στο τσάμικο των "ίσων αποστάσεων".

    Ειλικρινά είστε οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις, έστω κι αν η μία είναι διαδικτυακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. To A) Δεν ξερω να στο απαντησω youarenotyou, δεν ημουν εκει και γενικα δεν εχω ενημερωση αν περικυκλωσαν ολη τη βουλη

    Το Β) Τωρα. Μπορει να φωναζαν καποιοι για γενικη απεργια, καποιοι αλλοι ομως μπηκαν σπιτια τους, εδω στα χανια την επομενη μερα στις 20 δεν συμμετειχαν ουτε οι μισοι στις 2 κινητοποιησεις που εγιναν, σε σχεση με τις 19.

    Το Γ) Δεν πολυκαταλαβαινω τι θελεις να πεις, δοκιμασε λιγο να επαναδυατυπωσεις γενικα ολη την τοποθετηση σου γιατι πραγματικα δεν βγαζω ακρη.

    Να τα βρουμε ποιοι με ποιους; Αυτοι που την επομενη μερα κατηγορουσαν τους ΠΑΜΙΤΕΣ και απο πανω, ετσι τα βρισκουν στο χωριο τους;

    Το παμε δεν χρειαζεται την εγκριση κανενος λαζοπουλου, συν, αναρχικου χωρου και τα ρεστα

    την εγκριση του λαου χρειαζεται και αυτη οσο παει την εισπρατει και απο περισσοτερους.

    αυτα φιλε youarenotyou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...