4 Οκτ 2011

3 αποκαταστάσεις και μπόλικο θράσος#2(το Θράσος)

Συνέχεια από εδώ
Το θράσος αρχικά όλων αυτών, από το ...ΠΑΣΟΚ μέχρι τους ...αναρχικούς, που τολμάνε να επικαλούνται το όνομα «Αρης Βελουχιώτης» κατά κύριο λόγο (αλλά και άλλων, με αγαπημένο τους άλλο παράδειγμα τον Πλουμπίδη) προκειμένου να χτυπήσουν το κόμμα για το οποίο αυτοί οι άνθρωποι έζησαν και πέθαναν. Γιατί αν δεν αποτελεί αυτό σκύλευση πτωμάτων, τότε τι; Και σάματι φταίμε εμείς αν αυτοί οι πολιτικοί χώροι δεν γέννησαν ήρωες; Γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε για τους δικούς μας, λες και πέφτει λόγος και αλλού για αυτούς;

Το (εκ πρώτης όψης) παράδοξο είναι πως όλοι αυτοί (επαναλαμβάνω: από ΠΑΣΟΚ μέχρι αναρχικούς!) έχουν μία απόλυτα κοινή ιστορική αφήγηση. Και είναι η ιστορική αφήγηση που διατυπώθηκε από τους αναθεωρητές του ΚΚΕ μετά το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ, και την παρασυναγωγή της κακόφημης (και καλά, «πλατιάς») 6ης ολομέλειας στο Βουκουρέστι.
Λέω «εκ πρώτης όψης» γιατί στην πραγματικότητα καθόλου παράδοξο δεν είναι, να έχουν όλοι οι οπαδοί του μικροαστικού σοσιαλισμού και μία κοινή (μικροαστική) ιστορική αφήγηση.
Κορωνίδα αυτής της εξιστόρισης, το βιβλίο του Γάλλου ευρωκομμουνιστή Dominique Edues «οι καπετάνιοι», που παρουσιάζει ως περίπου κορυφαία μορφή του επαναστατικού αγώνα, εκτός από τον Άρη Βελουχιώτη, και τον λιποτάκτη του ΔΣΕ και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ.Βαφειάδη, και κάτι μεταξύ τέρατος και σατανά τον ηγέτη του ΚΚΕ, Ν.Ζαχαριάδη, ενώ προσπερνάει στα γρήγορα κορυφαίες στρατιωτικές μορφές του ΔΣΕ όπως ο Γ.Γιανούλης (οργανωτής του «οχυρού Γράμος»- θύμα του Βαφειάδη) ή ο Χ.Φλωράκης (ο θρυλικός καπετάν Γιώτης του ΔΣΕ), η αναφορά στην δράση του οποίου αποφεύγεται όσο πιο διακριτικά γίνεται.
Με αυτό λοιπόν το σκεπτικό, και αφού είναι πρακτικά αδύνατο να ασχοληθούμε με κάθε ομάδα-ομαδούλα-φράξια-παραομαδοποίηση κλπ, θα επιχειρήσουμε αρχικά να δείξουμε το ιστορικό κουλουβάχαρτο και τις πολιτικές αντιφάσεις που προκύπτουν από την αναθεωρητική ιστορική θέαση, ρίχνοντας μία ματιά στην «μήτρα του εν Ελλάδι οπορτουνισμού», την ΑΥΓΗ:
Διαβάζουμε λοιπόν,
Άλλο ένα βήμα στην αποκατάσταση του σταλινισμού έκανε η ηγεσία του Περισσού, η οποία, αυτή τη φορά σε ελληνικό επίπεδο, προχώρησε στην αποκατάσταση του "θύτη" Νίκου Ζαχαριάδη, όχι όμως και του "θύματος"...
Τώρα ποιο ακριβώς είναι το «θύμα», η συμπαθής φυλλάδα δεν μας λέει, αλλά αφήνει να καταλάβουμε πως πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ. Αλλά..., τι στα κομμάτια; Και εμείς που ξέρουμε πως τον Αρη τον δολοφόνησαν οι φασίστες; Και το κρεμασμένο από το φανάρι κεφάλι του; Και η περιοδεία στα χωριά με τα κεφάλια και τους ζουρνάδες;
Ε, λοιπόν όχι! Η Αυγή απεφάνθη: Θύμα του σταλινισμού ο πρωτοκαπετάνιος, και τα σκυλιά δεμένα! Ιστορική αθώωση του φασισμού, νο1.
Αλλά και τον Βαβούδη, όπως μαθαίνουμε από το έγκυρο έντυπο, δεν τον εξόντωσε το ελληνικό αστικό κράτος, αλλά και πάλι οι ...σταλινικοί!
... ο Ζαχαριάδης και η ομάδα που τον τριγύριζε άρχισαν να εκτοξεύουν τόνους λάσπης κατά του Νίκου Βαβούδη λέγοντας πως ήταν πράκτορας του εχθρού και πως δεν αυτοκτόνησε αλλά φυγαδεύτηκε στην Αμερική, ξεκοκαλίζοντας με γυναίκες τα λύτρα της προδοσίας του!...
Αρκετά χρόνια αργότερα, στα 1958, ο αγώνας «αποκαταστάθηκε» σιωπηρά - ντροπαλά, λες και του κάναμε χάρη… Και τούτο για να μην ανασκαλεύονται καταστάσεις για τις οποίες δεν ευθυνότανε μονάχα «ο μεγάλος αρχηγός» αλλά και άλλοι όσοι τον περιτριγύριζαν…
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=567423

Ιστορική αθώωση του φασισμού, νο2.
 Εννοείται βέβαια πως και για τον Μπελογιάννη, ο φασισμός ουδεμία ευθύνη φέρει. Και αυτόν η σταλίνα ο Ζαχαριάδης τον έφαγε! Τι και αν το veto στην ΕΔΑ για την υποψηφιότητα στις εκλογές του Μπελογιάννη, το είχε βάλει ο Μ.Κύρκος;
Εδώ τα λέει η Παππά! Υπάρχει πιο αξιόπιστη μαρτυρία;
Βέβαια η Παππά λέει και τον Βαβούδη χαφιέ, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Δεν μπορεί να έχει και στα πάντα δίκιο, άλλωστε η οποιαδήποτε κατηγορία ενάντια στον Ζαχαριάδη, όσο απίθανη, όσο τερατώδικη, όσο αστεία και αν είναι, είναι αυταπόδεικτη. Έτσι δεν είναι κύριοι της Αυγής;
Κομβική θέση στα γεγονότα, κατά την Έλλη Παππά, στα γεγονότα κατέχει ο Νίκος Βαβούδης, που είχε την ευθύνη για τους ασύρματους του ΚΚΕ και την επικοινωνία με την εξόριστη ηγεσία του κόμματος, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν η ασφάλεια εντόπισε την κρύπτη του στο σπίτι του Καλούμενου στην Καλλιθέα. Η ίδια θεωρεί τον Βαβούδη "χαφιέ" και του αποδίδει ευθύνες για την "υπόθεση Πλουμπίδη".
Οπότε, αθώος και για τον Πλουμπίδη ο φασισμός (αφού ο Ζαχαριάδης έφταιγε, ντε...!
Αλλά επειδή καμιά φορά καταντάει κουραστικό να ψάχνεις να βρεις ένα-ένα θύματα για να φορτώσεις στον σταλινισμό (και τον αντίχριστο επί γης Ν.Ζαχαριάδη), μπορείς κάλλιστα να παρουσιάσεις μία πιο «συνολική» (όλα τα σφάζω) εκδοχή. Και αυτή παρουσιάζεται από την γυναίκα του Καραγιώργη (ως γνωστό, ο πλέον αξιόπιστος για να μιλήσει για κάποιον άνθρωπος, είναι η –πρώην, νυν , μέλλουσα, δεν έχει σημασία, γυναίκα του. Έτσι η Αυγή παρουσιάζει κατά καιρούς   απόψεις των συζύγων του Ζαχαριάδη, του Μπελογιάννη, του Καραγιώργη κλπ, αφήνοντας να εννοηθεί πως πιο αξιόπιστος κριτής από την γυναίκα κάποιου –που υποχρεωτικά έχει κάθε φορά -σύμφωνα με την "Αυγή"- και όλες τις πνευματικές και άλλες ικανότητες  του άντρα της- δεν υπάρχει! Τώρα πως οι μισές πρώην μου με σκυλοβρίζουν, και οι άλλες μισές με εκτιμάνε, είναι ένα πρόβλημα που μάλλον θα μου το λύσει ένα γράμμα στο εν λόγω έντυπο).
Έτσι λοιπόν, για τον εμφύλιο δεν φταίνε:
  • Η ακροδεξιά τρομοκρατία
  • Η ιμπεριαλιστική επέμβαση
  • Η πιο μαύρη αντίδραση που μακέλευε άοπλους και άμαχους, μετά την Βάρκιζα
Όχι! Δεν ήταν έγκλημα ούτε της αντίδρασης, ούτε του ιμπεριαλισμού! Κατά την άποψη που φιλοξενεί η Αυγή ήταν έγκλημα (ναι, καλά μαντέψατε) του ...Ζαχαριάδη!
Εγώ πιστεύω ότι ήταν έγκλημα. Έγκλημα του Ζαχαριάδη. Κανένας δεν τον ήθελε τον εμφύλιο. Αλλά με την πειθαρχία που είχαμε τότε, μιας και ο αρχηγός είπε ότι θα πολεμήσουμε τον ακολουθήσαμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς παρά να πολεμήσουμε κι εμείς. Η Ελλάδα πήγε 50 χρόνια πίσω εξαιτίας του εμφυλίου. Με απόλυτη ευθύνη του Ζαχαριάδη.

Ιστορική αθώωση του φασισμού, νο3 (πλήρης).      
 Και αφού έχουν ταυτιστεί πλήρως με την ακροδεξιά παραφιλολογία (για όλα φταίγαν οι κομμουνιστές), έχουν και το θράσος από πάνω να ασχολούνται και να έχουν και άποψη, πάνω στο τι θα κάνει ένα άλλο κόμμα σε σχέση με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ μέλη!
Σας είπαμε ρε εμείς, τι να κάνετε με τον Κύρκο;
... ο καπετάν Ερμής, μεταξύ άλλων, αποδοκίμασε την απόφαση της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ να μην αποκαταστήσει κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη, σε αντίθεση με τον Νίκο Ζαχαριάδη.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=632757
Και φυσικά, εκεί που πλέον τα νεύρα του ανθρώπου δεν αντέχουν, είναι στο να κατηγορούν οι ΠΑΣΟΚοι και οι οπορτουνιστές το Κόμμα για την Βάρκιζα, επειδή τότε εφάρμοσε ακριβώς την δική τους (ειρηνική μετάβαση) γραμμή! Και μετά να επικαλούνται το Βελουχιώτη ο οποίος ακριβώς σε αυτήν (την δική τους) γραμμή, δεν υπάκουσε!
Για τους «ντισταλινικούς» ΝΑΡίτες, αναρχικούς, τροτσκιστές κλπ, δεν το συζητάω καν. Αμα ζούσε ο πρωτοκαπετάνιος (και με τον γνωστό χαρακτήρα που είχε), θα έκοβε καμπόσες γλωσσίτσες που χρησιμοποιούν το όνομα του για να χτυπήσουν το κόμμα του.
Αιδώς Αργίοι!
Υ.Γ.
Ο Fadomduck2 ζητάει συγνώμη για την έλλειψη βιβλιογραφικών παραπομπών, αλλά αυτήν την  στιγμή, τα βιβλία του είναι ακόμη πακεταρισμένα και σε κούτες. Πιθανόν να επανέλθω...
Υ.Γ.2
Μόλις αποκατέστησα, μετά από μία μίνι μετακόμιση, την επαφή μου με το διαδύκτιο. Υπόσχομαι στο εξής να είμαι συνεπέστερος ως προς τις υποχρεώσεις μου στο Γλόμπινγκ.....

2 σχόλια:

  1. Ένα (άμεσο) συμπέρασμα βγαίνει (από μια ... πρώτη ανάγνωση) και παρακαλώ μην το προσπεράσετε έτσι !

    - Σύντροφοι, προσοχή στις γυναίκες σας, στις φιλενάδες σας, στις μανάδες σας, στις ... γειτόνισες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @faros:
    Τα μάτια μας τέσσερα!
    Οπου βλέπουν δημοσιογράφο της Αυγής, δρόμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...