6 Οκτ 2011

Η μέρα των ζωντανών νεκρών


Εχθές το βράδυ πέρασα μια έντονη νύχτα, ταραχώδη, ύπνος άστατος. Αιτία δεν ήταν τα όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια αλλά η επιλογή ταινίας που έβαλα να δω πριν κοιμηθώ. Το συγκεκριμένο φίλμ, με τίτλο the dead, ανήκει στο είδος εκείνο που πολύ αγαπάω, τις ταινίες τρόμου με ζόμπι, όπου συνήθως ένα μπουλούκι από νεκροζωντανούς, άβουλα όντα, κυνηγάει ότι κινείται και αναπνέει,  με σκοπό να του φάει τα μυαλά και να ικανοποιήσει για λίγο την ακόρεστη πείνα του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα, εξαιτίας της κούρασης, να παρακολουθήσω πάνω από 10 λεπτά της ταινίας πριν βαρύνουν τα μάτια μου και με πάρει ο ύπνος. Παρόλα αυτά, για την υπόλοιπη μιάμιση ώρα που συνέχιζε να παίζει το φίλμ εγώ κατά κάποιο τρόπο βρισκόμουν σε επαφή. Τι εννοώ, απλά κάθε λίγο και λιγάκι, όταν ξέσπαγε το μακελιό, μεταξυπνούσα από τα μπάσα κάποιου πυροβολισμού, μόνο και μόνο για να δω στην οθόνη μου ένα random ζόμπι να αποχαιρετά την απεθαντότητα με μια τρύπα από σφαίρα(ή και παραπάνω αν επρόκειτο για καραμπίνα)ανάμεσα στα μάτια.

Όσοι είστε fun των ταινιών με νεκροζωντανούς, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι υπάρχουν κάποιες κλασσικές σκηνές σχεδόν σε όλες αυτού του είδους τις ταινίες. Όπως για παράδειγμα όταν τα αιμοδιψή ζόμπι καταφέρνουν να περικυκλώσουν κάποιο άτυχο θύμα και μετά γίνονται όλα μαζί ένα μπουλούκι από πάνω του και αρχίζουν να τον κατασπαράζουν.

Για να μπείτε καλύτερα στο κλίμα οι μη μυημένοι, ορίστε ένα ζωντανό απόσπασμα από μια τέτοιου είδους σκηνή με αμοντάριστα πλάνα.
Εγώ μπορεί εξαιτίας της συγκεκριμένης ταινίας με τα ζόμπι να έχασα λίγο από τον ύπνο μου, απορώ οι εγκεφαλικά νεκροί που τα κάνουν όλα αυτά πως καταφέρνουν και κοιμούνται το βράδυ;

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

18 σχόλια:

  1. Επειδή τα σκυλιά έχουν ξαμολυθεί, ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να αποφεύγει τις παγίδες του συστήματος.

    Μόνη απάντηση, οργανωμένος ταξικός αγώνας σε ολα τα επίπεδα και κλιμάκωση της δράσης εκεί που και να θέλουν δεν μπορούν να χτυπήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρ΄τι απίθανος παραλληλισμός είν΄τούτος ;
    Νεκροζώντανοι και ΜΑΤ !

    Δεν παίζεσαι !

    Που λες, για το βιντεάκι που έχεις βάλει, μέχρι κι οι ... Χατζηνικολάοι, σήμερα, αγανάκτισαν !
    Και είπαν επιτέλους την αλήθεια.

    Και ποιοι είναι αυτοί που ξεκινάν τα επεισόδια και ποιος ο λόγος της "απάντησης" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νταξ μωρε, πλεον τα τανκ εχουν βγει στους δρομους, σαν τους stormtroopers απο το starwars ειναι τα "όργανα", η αυτοκρατορία ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι εχουμε να δουμε ακομα, ετσι φάρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα, είδα, ότι το θέμα "παίζει" σε όλην την Ευρώπη ...
    Ειδικά επειδή τα ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφους ...

    Έχεις δίκιο. Μάλλον δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Όσο βλέπουν ότι δυναμώνει το Κίνημα ...

    Ξέρεις τι είπε ο Πρετεντέρης σήμερα για το περίφημο δημοψήφισμα του Καστανίδη ;
    Είπε: - Ό,τι κι αν βάλουν ως ερώτημα, ο λαός θα το καταψηφίσει με ποσοστό τουλάχιστον 70%, άρα θα πρέπει να παραιτηθούν και να πάνε σε εκλογές ...

    Αφού τους κράζουν κι οι δικοί τους, σκέψου τι λύσσα τους έχει πιάσει να χτυπήσουν το Κίνημα !

    Επαγρύπνιση, τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΚΕ μέχρι το τέλοςΠέμ Οκτ 06, 01:27:00 π.μ. EEST

    Το ξύλο και το άλλο δεν βγαίνει παρά με το ξύλο και με το άλλο. Άρα όταν οι μπάτσοι είναι μπουλούκι έχουν και τα τραγκανάρια τους δεν ασχολείσαι. Πας έξω από το σπίτι τους και τους εξηγείς μαν του μαν το όνειρο. Όταν σου δέρνουν το υιό σου, τους κάνεις μήνυση, ήθελα να πω τους περιμένεις στο στενό. Όλα τα άλλα είναι θρησκευτικά. Δηλαδή πληρώνουμε τους μπάσταρδους για να μας δέρνουν και μεις αναλύουμε το Μαρξ και διαβάζουμε τσιτάτα; Μα εδώ δεν είναι καπιταλισμός είναι δουλοχτητικό σύστημα. Δηλαδή εγώ δεν έφαγα ποτέ ξύλο ούτε ο γιος μου. Με φύλαξε το ΚΚΕ αλλά, αν λοιπόν αξαμόσουν αλίμονό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαρο, αυτες τις μερες απο το Χανιώτικο μετωπο να μυνήματα ειναι πολυ΄καλά, μακάρι να συνεχιστεί έτσι. Οι συγκεντρωσεις μεγαλώνπουν, η πρωτοβουλία των σωμματείων μας στις γειτονιές μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο, ισως κάνω και ρεπορταζ την παρασκευή που είναι η επόμενη συνάντηση και θα εχει και πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΚΕ μέχρ το τέλος.
    Βασικά το ζήτημα είναι να ξεπεράσουμε τους μπάτσους, όσο και να κονταροχτυπιόμαστε με αυτούς δεν θα γίνει τίποτα.

    Βέβαια στον δρόμο του αγώνα, μοιραία θα αναγκαστούμε κάποιες στιγμές να κονταροχτυπηθούμε με αυτούς, όμως εμας ο στόχος μας πρέπει να είναι άλλος. Ειχα γραψει ενα σχετικο ποιημα πριν απο μερικούς μήνες όταν αντίστοιχα επεισόδια είχαν συμβεί, κάτσε να το βρω.

    Αγώνας Δρόμου

    Χτυπούν δυνατά, ανοίγουν κεφάλια, χτυπούν δυνατά, οργή, αίμα και πόνος παντού. Τρέχουν και μπερδεύονται με το πλήθος, βγαίνουν απ το πλήθος, μπαίνουν στο πλήθος, προκαλούν και προκαλούνται, στήνεται η σκηνή.

    Το πλήθος, η μάζα, ο λαός, ανάμεσα τους θεατές και κομπάρσοι σε μια παράσταση που δεν χειροκροτείται από κανέναν. Εφέ καπνού ολόγυρα και ήχοι μάχης, όπως μια ταινία που είχες δει καθιστός στο σινεμά μασουλώντας πασατέμπο. Κάτι για μια διάσωση ενός γνωστού στρατιώτη, σε έναν γνωστό πόλεμο με γνωστή κατάληξη.

    Τώρα εσύ μπροστά σε στρατιώτη άγνωστο, ή μέσα απ το είδωλο του, αναρωτιέσαι ποιος ο εχθρός και ποιος ο φίλος και ποιόν πόλεμο τελικά πρέπει να δώσεις. Ωστόσο αυτοί χτυπούν δυνατά και ανοίγουν κεφάλια, φοβούνται βλέπεις μην ανοίξουν μυαλά, και στρέφουν το βλέμμα μακριά από τον πόλεμο, σε μια στοιχειωμένη μάχη χωρίς τελειωμό, μόνο οργή αίμα και πόνο.

    Σήκωσε το κεφάλι και κοίτα μακριά, πέρα από τις σιδερόφρακτες λεγεώνες, πέρα από τους καπνούς, πέρα απ τους χρησμούς και τα μαντεία. Σήκωσε το κεφάλι και σήκωσε το βλέμμα, ίσως τότε να δεις τη δική μας αλήθεια, τη δική σου, κάνε την αλήθεια κτήμα σου και πάψε πια να είσαι κτήμα δικό τους.



    Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλη η εξουσία στο λαόΠέμ Οκτ 06, 02:01:00 π.μ. EEST

    @Poe
    Με πορδές δεν βάφονται τα αβγά θέλει μπογιά. Πρέπει να περάσουμε στη δράση τώρα. Πρέπει να περάσουμε μπροστά με σχέδιο και να πάμε μέχρι το τέλος. Όχι μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
    Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλη η εξουσία στο λαόΠέμ Οκτ 06, 02:02:00 π.μ. EEST

    Με το ΚΚΕ πρωτοπορία μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλη η εξουσία στο λαόΠέμ Οκτ 06, 02:06:00 π.μ. EEST

    Τέρμα στις αυταπάτες πειθαρχία και συνέπεια καθώς και πίστη στον τελικό στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με ποιους θα περασεις στην δραση; Ειναι κρινεις ο λαος έτοιμος; Εχει ξεβαψει η παλια πλύση εγκεφάλου που έχει φάει;

    Ετσι και αλλιως στην δράση είμαστε ολη μερα, οχι αυτη που εννοεις εσυ ίσως, αλλα οι μάχες που δινουμε εμεις οι κομμουνιστες καθημερινα σε ολα τα πεδια, αφενως για να οργανώσουμε/δυναμώσουμε το μέτωπο και αφεταιρου για να ξυπνήσουμε τον λαο ειναι εξίσου σημαντικες με τις αιματηρες μάχες στις οποιες βιάζεσαι να συμμετάσχεις.

    Ειδικα τωρα δεν θελει ανώριμες κινησεις, θελει προσοχη, καθε λαθος κινηση μπορει να αποβει μοιραια, δεν κρεμμονται και λιγα ετοιμα να μας πεσουν στο κεφαλι.

    Να εισαι σιγουρος, οτι οι κομμουνιστες, οταν ερθει η ωρα θα ειναι στην πρώτη γραμμη, έτσι οπως εκαναν παντα οταν συγκρουωνταν ακόμα και με υπερδυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οσον αφορα το δημοψήφισμα φαρο, αν γινει δηλαδη, κατα τη γνωμη μου θα ειναι καπως ετσι.

    http://poexania.wordpress.com/2011/06/19/%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b2%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%87/

    Ενα μεγαλο ψευτοδίλλημα δηλαδη που θα παιζει ενα βρωμικο παιχνιδι με το λαικο συναισθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μονο που βλεπω τετοιες εικονες, καθε φορα σε διαδηλωσεις, εκνευριζομαι αφανταστα με τη βια των ...zοmbies, που σωστα περιγραφεις!
    Κατ αρχην, οσοι AKOMA δεν κατεβαινουν με το ΠΑΜΕ κλπ φορεις, εκτος απο το οτι θα αισθανθουν αλληλεγγυη και ασφαλεια πλαισιωμενοι απο προοδευτικο κοσμο που εχει εμπειρια απο αγωνες, ρισκαρουν και τη ζωη τους, τελικα και αυτο ειναι το πιο σημαντικο για τη συνεχιση των αγωνων.

    Και μια παρατηρηση: Αυτοι φορανε...κρανη και εχουν ασπιδες, εσεις ρε παιδια, που πατε ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραίος παραλληλισμός. Το σύστημα έχει βγάλει στην επιφάνεια τον χειρότερό του εαυτό.

    Επειδή είμαι ιδιαιτέρα ευαισθητοποιημένος με την γενικότερη αντιμετώπιση απέναντι στους φωτογράφους (λόγω ενασχόλησης) βάζω το παρακάτω link:

    http://tinyurl.com/63sxobf
    (φωτογραφίες: Γιάννης Μπεχράκης) http://www.apn.gr/photozone/behrakis/behrakisawards.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τους εχουν αποκτηνώσει κανονικα, τα μπατσάκια εχουν φαει την πλυση εγκεφάλου τους που τους εχει κανει να πιστευουν οτι ο λαος ειναι εχθρος. Και φυσικά ο λαος ειναι εχθρος οσων προστατευουν, ειτε καταλαβαινοντας το ειτε οχι, τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, απλα η διαφορα ειναι οτι και αυτα τα ζωα λαος ειναι.

    Η ζομποποιηση ομως καλα κρατει...και οχι μονο στους κυκλους της αστυνομιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι μπατσοι δεν είναι παιδιά των εργατών. Είναι τα σκυλιά των αφεντικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακουσα ένα πετυχημένο σχόλιο χθες βράδυ στο ράδιο:
    "το καλό είναι πως θυμόμαστε πως και οι αστυνομικοί, άνθρωποι είναι/ το κακό είναι πως το ξεχνάνε αυτοί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...