13 Οκτ 2011

Σχετικά με τις επιθέσεις στο γλόμπινγκ



Χτες, ο blogger tasosnastos κάτοχος του blog tasosnastos.blogspot.com για πολλοστή φορά με εντελώς προβοκατόρικο τρόπο και με προφανή διάθεση να αποσπάσει την προσοχή των αναγνωστών του γλόμπινγκ απ' τη θεματολογία, σχολίασε ανώνυμα προσπαθώντας να συκοφαντήσει με άθλιο τρόπο τους διαχειριστές και τον σκοπό αυτού του blog.
Το γεγονός ότι είναι αυτός ο ίδιος ως ανώνυμος και ως χρήστης προκύπτει από ανεξάρτητη απ' το blogger υπηρεσία καταγραφής στατιστικών του blog, όπου εμφανίζονται τα στοιχεία του υπολογιστή του επισκέπτη, το link απ' όπου προέρχεται και η γεωγραφική του περιοχή. Η υπηρεσία αυτή δεν είναι ούτε ασφαλίτικη, ούτε τίποτε άλλα υπάρχει ελεύθερα στο internet.
από το ιστολόγιο του celin
http://celinathens.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html 
Στις 11/10 o tasosnastos έσπευσε να σχολιάσει στο κείμενο του φίλου Celin βάζοντας φιτίλια για το γλόμπινγκ και το redfly planet όπου μάλιστα έδινε και σχετικό λινκ στο δικό του ιστολόγιο. Τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν στην αναπαραγωγή του κειμένου του celin στο tasosnastos blog αφού εμφανίστηκαν για κάποιες ώρες στη συνέχεια αφαιρέθηκαν όλα. 


Συζήτηση με τον εαυτό του... (τα έσβησε μετά)
Είναι γεγονός ότι στο δικό του ιστολόγιο ουδέποτε αναπτύχθηκε διάλογος για ο,τιδήποτε, και όλως περιέργως ξεκίνησε διάλογος για τον ρόλο του γλόμπινγκ και του redfly planet με τον ίδιο και διάφορους “ανώνυμους” που αν παρατηρήσει κανείς την ορθογραφία και τον τρόπο διατύπωσης, είναι αναμφισβήτητο ότι πρόκειται για τον ίδιο.
Στη συνέχεια, στην ανάρτηση του γλόμπινγκ με τίτλο “τι σημαίνει για τους κομμουνιστές'ξεσηκωθείτε'”, πίσω από την ανωνυμία (την οποία μετά φυσικά υποτίθεται ότι την καταδικάζει) κάνει το παρακάτω σχόλιο:
Το σχόλιο είναι δικό του και αποδεικνύεται από δω:

 με βάση τον αριθμό ΙP, τον τύπο υπολογιστή.
Το γλόμπινγκ απ' την πρώτη μέρα υπάρξής του καθόρισε την πολιτική του τοποθέτηση αλλά και το χαρακτήρα του ως ανεπίσημου υποστηρικτή του ΚΚΕ, αφαιρώντας κάθε ευθύνη απ' το ίδιο το ΚΚΕ σε περίπτωση λαθών, παρερμηνειών ή κακών εκτιμήσεων.

Ο κύριος επέμενε με ύπουλο τρόπο να πούμε “ποιους εκπροσωπούμε”. Ο εν λόγω κύριος που εμφανίζεται ως σκληροπυρηνικός κουκουές, αρχιτέκτων όπως φαίνεται εδώ


συμμετείχε με συνδυασμό υποστηριζόμενο από συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, ενώ σαν φανατικός "υποστηριχτής" του ΚΚΕ όπως εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως,  θα κατέβαινε με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Αρχιτεκτόνων, βλ. τα αποτελέσματα των εκλογών στο σύλλογο του 2008 http://goo.gl/sHHd3

Όταν του απαντήσαμε ότι ξέρουμε ποιος είναι, ότι είναι θρασύδειλος και να σταματήσει αυτό που κάνει, μας απάντησε ανώνυμα πάλι, ότι είναι "μέλος του ΚΚΕ"!

Επειδή ξέρουμε την έννοια της δυναμικής IP και πώς κατα περίπτωση μπορεί να αλλάζει, είναι απολύτως προφανές ότι όλα τα υβριστικά σχόλια έρχονται "όλως τυχαίως" ως reference απ' το εν λόγω blog, διότι μερικά σχόλια μετά και επώνυμα, ο κύριος μας δίνει όλα του τα στοιχεία. Περιττό να πούμε ότι τα μέλη του ΚΚΕ, δεν δίνουν ποτέ δημόσια τα στοιχεία τους στο ίντερνετ, τα δικά τους ή άλλων, για να προστατευτούν όσο είναι δυνατόν από όποιες απόπειρες καταγραφής των μελών από οποιονδήποτε. Αρα λοιπόν ο κύριος κοροϊδεύει τον κόσμο.
Όσο για τη χυδαιότητα σχετικά με τον "Αλέκο" (ΆλεξΔ) μακάρι να είχε μόνιμη και σταθερή δουλειά για να μπορεί να ζει, δεν θα απολογηθεί κανένας για το πώς τα βγάζει πέρα, πόσες δουλειές κάνει και πως αξιοποιεί το χρόνο όταν είναι δυστυχώς χωρίς δουλειά. Με τύπους που είναι "όπου φυσάει ο άνεμος"  τέτοιες εξηγήσεις δεν δίνουμε.
Και φυσικά, κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις, έσπευσε ο κύριος και μας αφιέρωσε και ανάρτηση.
Ξεκάθαρος στόχος του κυρίου είναι να δημιουργήσει μια τεχνητή φασαρία ενάντια στα φιλοΚΚΕ blogs, και με δεδομένο ότι συνδικαλιστικά ακολουθεί μια άλλη γραμμή, ο ρόλος του κυρίου γίνεται ύποπτος και προβοκατόρικος.
Το ποιόν του κυρίου που φέρεται ως “σκληροπυρηνικός” ΚΚΕ αποδεικνύει ότι ο ταξικός εχθρός μπορεί να ενσπείρει το χάος και τη σύγχιση εκμεταλλευόμενος δήθεν “οπαδούς” του ΚΚΕ με χαλαρή αίσθηση της κομματικότητας και της περιφρούρησης του κόμματος. Ο κύριος αν ήθελε πραγματικά να προστατέψει το κόμμα, θα επέλεγε άλλο τρόπο να βοηθήσει, τρόπο που αρμόζει στο ήθος και το κύρος των κομμουνιστών. Ο κύριος μπορεί να αυτοχαρακτηρίζεται ως κομμουνιστής, αλλά κομμουνιστής δεν είναι.
Το γλόμπινγκ γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβονται στο ίντερνετ και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευτεί πρώτα και κύρια το ίδιο το ΚΚΕ. Ο κύριος συμβάλλει με απαράδεκτο τρόπο, κάνει ό,τι μπορεί να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες που δέχεται συχνά το ΚΚΕ ως κόμμα “κολλημένων”, “δογματικών”, “ρομπότ” κλπ χτυπώντας κατά καιρούς σε πολλούς ιστοτόπους, παλιότερα στο “βαθύ κόκκινο”. Ασφαλώς τα φιλοΚΚΕ blogs έχουν διαφορετική αντίληψη και θέσεις με άλλα αριστερά blogs, αλλά δεν μηδενίσαμε ποτέ τους πάντες, δεν θεωρήσαμε κάθε μη-ΚΚΕ ιστότοπο αυτόματα ως ασφαλίτικο – παρακρατικό πράκτορα ή ό,τι άλλο. Το καταστροφικό κι επικίνδυνο αυτό σκεπτικό χαρακτηρίζει ανθρώπους με ελλειπή (ή και καθόλου γνώση) της κοσμοθεωρίας, ανθρώπους που το ύφος και η στάση τους δείχνει ότι καθαρά λόγω συγκυριών έφτασαν να εμφανίζονται ως υποστηρικτές (και καταχρηστικά και ψευδώς ως “μέλη”) του ΚΚΕ και φυσικά, αυτή τους η αστάθεια είναι μέγιστος κίνδυνος, όχι μόνο για το ΚΚΕ, αλλά και για το λαϊκό κίνημα.
Καλούμε όλα τα μέλη, φίλους, οπαδούς του ΚΚΕ που ενημερώνονται απ' το internet και παρακολουθούν τα blogs να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι ακούγεται και γράφεται καθώς το σύστημα θα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να διαβάλει τη φωνή του ΚΚΕ και των κομμουνιστών, να προλάβει την ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου με οποιοδήποτε μέσο.Δεν έχουμε σκοπό να υποδείξουμε σε κανέναν το τι να διαβάζει στο διαδίκτυο και ποια blogs να προτιμάει. Θεωρούμε ότι με τη δουλειά μας και την παρουσία μας καθιστούμε σαφές ποιους σκοπούς υπηρετούμε και πώς βοηθάμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

(το κείμενο συνυπογράφεται από όλους τους γλόμπερς ΑλεξΔ, Faros, Elva, Giorgos Bookhunter, Poexania,  Redfly, TRASH)

2 σχόλια:

  1. Και να σημειώσουμε ότι επειδή ο σκοπός του κυρίου, να προκαλέσει φασαρία επετεύχθη εν μέρει, παρακαλούμε ψυχραιμία στα σχόλια, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και πάμε παρακάτω. Υπάρχουν κι άλλα σημαντικότερα. Απλά οφείλαμε μια απάντηση στον κύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξαιρετικό παράδειγμα τρολιστάν με όχι ιδιαίτερη επιτυχία..έχουμε δει και καλύτερα...

    γιαννης μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...