17 Οκτ 2011

Ολα πρέπει ν αλλάξουν!



H σιβυλλικη φραση:

"Κοινωνική ευαισθησία σήμερα, σημαίνει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο, έτσι ώστε να βγούμε το συντομότερο από την κρίση και να επιστρέψουμε στην ευημερία", ειναι απο το κειμενο του Μανιφέστου-παρέμβασης της ..τριαδας Λοβερδου, Διαμαντοπουλου και Ραγκουση, ενος πολιτικου σχηματος που επιχειρεί να ανατρέψει το "ξεπερασμένο και αδιέξοδο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης" και να διαμορφώσει νέες ισορροπίες μαζι με τη προοπτική μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ομως τι εννοουν με το να ...''πατησουμε γκαζι'', ''ποιοι θα το...πατησουν'' και ποιους θα ...''πατησουν'' οι πολιτικες που εχουν υπ οψιν τους;

Μετα εχουμε αλλη μια σιβυλλικη μαλιστα και...Λογοτεχνικη αναφορα του Μόσιαλου, που ενω θετει τα ''κακως (για τη παραταξη του) κειμενα'', παραπεμπει και στο μυθιστόρημα του Τζιουζέπε Λαμπεντούζα, "Ο Γατόπαρδος", εργο που ενω είναι μια ιστορία παρακμής και πτώσης της σικελικής αριστοκρατίας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα με δόσεις ειρωνείας και αυτοσαρκασμού, πολλοι προσπαθουν να την ερμηνευσουν συμφωνα με τα συμφεροντα της ταξης τους...Δεν εχω καταλαβει παντως τι ρολο παιζει, στη συγκεκριμενη περιπτωση, η αναφορα στο ...''Γατοπαρδο'' και οποιος καταλαβει ας κανει το κοπο να μου εξηγησει! ....


Ακουμε συχνα να λενε στο κοσμο οτι το σημερινό κοινωνικό μοντέλο ειναι μεν ...αναποτελεσματικό και οτι ο δημόσιος τομέας λειτούργησε μέχρι σήμερα ως «μηχανισμός υποστήριξης των ιδιωτικών και συντεχνιακών συμφερόντων» ενώ ο ιδιωτικός τομέας «ως μηχανισμός διαφθοράς του δημόσιου», ομως αυτο που χρειαζεται ειναι να μας απαντησουν ποιες ειναι, αραγε, οι κυβερνησεις που λειτουργησαν και λειτουργουν ακομη ως μηχανισμοι υποστηριξης συμφεροντων;

Ποιοι, oμως, δημιουργησαν το κοινωνικο κράτος της χώρας με την «επιδοματική πολιτική και την αναποτελεσματική ανάπτυξη υπηρεσιών»;

Ποιοι, αραγε στο όνομα της ....δημόσιας υγείας, διαμορφωσαν το πιο "ιδιωτικοποιημένο" σύστημα υγείας στην Ευρώπη, κατι που και οι ιδιοι παραδεχονται και ποιων οι επιλογες εφτασαν σημερα τη ...παιδεια στο σημερινο αθλιο επιπεδο με ιδιωτικες δαπανες που οπως οι ιδιοι λενε, φτανουν στα ..40%;
 
Ηταν αραγε απλα μια ..."ιδιομορφια" του κοινωνικου αυτου μοντελου κρατους, που ειχε ως αποτέλεσμα την παροχή επιδομάτων ''με υστέρηση'', οπως διαβαζουμε, σε κοινωνικές υπηρεσίες (για παιδιά και ηλικιωμένους) ή μηπως οι πολιτικες επιλογες των νεοφιλελευθερων κυβερνησεων ειναι τετοιες που υπαγορευουν αυτου του ειδους τις λυσεις, στη κοινωνια και παντα εις βαρος των χαμηλων στρωματων;

Αυτο που χρειάζεται δεν ειναι αυτο που μας λενε, δηλαδη να περάσουμε σε ένα άλλο ...ανταγωνιστικο μοντέλο παιδείας και υγείας, αλλα σε ενα διαφορετικο συστημα που θα σεβεται τις αναγκες των ανθρωπων και δεν θα μας κοιτα ολους σαν πελατες στη ....τσεπη, κατι που ολοι ξερουμε οτι ισχυει μεχρι σημερα! 
Οσο για τη φοροδιαφυγή, αν και οι κυβερνησεις αυτες ειχαν ολα τα χρονια μπροστα τους να κανουν αυτο που τοσο ...''αχρωμα'' και ''ακριτα'' υποδεικνυουν τωρα ως...''λαθος'', παρ ολα αυτα, oμως, διαλεξαν πλευρα και δεν ηταν βεβαια αυτη των χαμηλων στρωματων, αλλα της πλουτοκρατιας!

Ετσι οχι, ευχαριστουμε, αλλα δεν θα ...παρουμε αλλη «σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση», ουτε καν συμβουλες του τυπου: «Ομως, η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, η αλλαγή του πολιτικού συστήματος, του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου πρέπει να συνεχιστούν παρά τις αντιδράσεις όλων όσοι δεν θέλουν την αλλαγή των κανόνων».


Ειναι αργα, πια, για ...«σοσιαλιστικα» ...κροκοδειλια δακρυα! Ο τι ειχατε να δειξετε και να αποδειξετε, τα ειδε και-δυστυχως τα επαθε-ο λαος, που ουτε εσας θελει να ξαναδει, ουτε τις πολιτικες σας!
Για να προχωρήσει το πολιτικό σύστημα ενα μονο χρειαζεται, αυτο που ειπε ο Λαμπεντούζα: «Αν θέλουμε να μείνουν όλα όπως είναι, τότε πρέπει όλα ν' αλλάξουν!


13 σχόλια:

  1. Καλα εγω τώρα πέφτω για ύπνο και οταν ο καπιταλισμος γίνει παλι καλος να με ξυπνήσετε(οχι ομως η διαμαντοπούλου, μην μου ρθει αποτομα το ξύπνημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι πολύ περίεργος αν οι απολογίες στους στα λαϊκά δικαστήρια, ενός καθόλου απίθανου ή πολύ μακρινού μ'ελλοντος, θα έχουν το ίδιο θράσος...
    Αν λένε τέτοιες μπούρδες στους Βισίνσκι του φωτεινού μας μέλλοντος, δύσκολα θα την βγάλουν καθαρή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω είμαι ακόμα πιο περίεργος αν η τριάδα της μ@λ@κι@ς γνωρίζει ιστορία.
    Το κείμενό τους τελειωνει με την φράση:
    ...Και σε ό,τι αφορά τις κρίσιμες επόμενες ημέρες, όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουμε ενωμένοι τις δύσκολες μάχες τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και με την ενότητά μας αυτή να εξοπλίσουμε τον πρωθυπουργό, που θα διαπραγματευτεί την τελική και οριστική λύση για τη χώρα μας στο πλαίσιο της Ε.Ε.

    Ξέρουν άραγε ποια ήταν η "τελική λύση"?

    http://tinyurl.com/6ky4394

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα πρέπει να αλλάξουν ...

    Γιατί αλλιώς ...

    http://www.youtube.com/watch?v=eWFSo8pjzsw&feature=youtu.be

    Δείτε το ...
    Αξίζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. poe

    Μαλλον μας θελουν ολους να πεσουμε για...υπνο για να δουλευει το συστημα τους ανενολχητο μεχρι να ξυπνησουμε και να δουμε οτι αυτα τα ''ωραια λογια'' ισχυουν για τους ...λιγους και εκλεκτους του συστηματος!

    Y.Γ Για να εχουμε καλο ρωτημα, ποια θα ηθελες να σε ξυπνησει, βρε poe; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TRASH

    Kανε λιγη υπομονη, με τετοια που βλεπουμε και ακουμε, τα λαϊκά δικαστήρια δε θα αργησουν, για τους πιο ...ενθερμους οπαδους του συστηματος. Ο λαος θα τους τιμωρησει, οπως χρειαζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. spiral architect

    Τι να σου πω, ποιος ξερει για ποια...τελικη λυση μιλουν; Αν, φυσικα, εχουν υπ οψιν τους την ορολογια αυτη..
    Παντως οι πολιτικες λιτοτητος των νεοφιλελευθερων ειναι η ..απολυτως εσχατη λυση για την Ελλαδα, μια χωρα που εχει τοσες δυνατοτητες και θα μπορουσε μια χαρα να ορθοποδησει αν υπηρχαν πολιτικοι που αγαπουσαν το τοπο αυτο.
    Αντιθετα, με τετοια μετρα λιτοτητος κατα των εργαζομενων στελνουν τον λαο να (ξανα)βιωσει
    ...προπολεμικες καταστασεις μιζεριας, φοβου και απελπισιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. faro

    Nαι, μακαρι να αλλαξουν ολα. Το video το ειχα δει στο Redfly, πριν λιγες μερες. Πολυ ρεαλιστικο, δυστυχως! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελική λύση εξόντωσης του λαου ρε παιδια, θελει και ρώτημα;

    Ακομα και αν δεν γνωρίζουν το ιστορικό της αντίστοιχο, κανουν ακριβώς το ίδιο και μάλλιστα στον λαο τους(στον υποτιθέμενο λαο τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλβα οσο για την ερωτηση σου, δεν σου απαντάω για να μην ζηλέψουν οι υπόλοιπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά το κοινό : Πάτα γκάζι κι όποιον πάρει ο χάρος ! Ολα πρέπει ν'αλλάξουν αλλοιως μας πήρε ο διάβολος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Poe

    Σωστα! Πως δεν το σκεφτηκα; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στελλα νικ

    Κιεγω ετσι νομιζω! Υπαρχει κι ενα τραγουδι με τον ιδιο τιτλο του N. Πορτοκαλογλου! ;)

    http://bit.ly/qwnben

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...