30 Οκτ 2011

"Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες"



(Aναδημοσιευση απο LamiaReport)

Ο Δήμαρχος και όλοι οι επίσημοι κατέβηκαν από την εξέδρα για να ανέβουν οι ήρωες του 1940, που πολέμησαν στην Πίνδο...
-"Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες", δήλωσε στο LamiaReport ο Απ. Γκλέτσος...
Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος στην παρέλαση της Στυλίδας ήταν εντελώς διαφορετικό από τις άλλες πόλεις και φυσικά δεν άφησε και πολλά περιθώρια για διαμαρτυρίες προς τους επισήμους...Κάτι ήξερε η Κατερίνα Μπατζελή, που πήγε στην Στυλίδα και όχι στην Λαμία.

Οι επίσημοι ήταν κάτω από την εξέδρα και πάνω σ΄αυτήν ήταν οι γέροντες που πολέμησαν το 1940..., όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που εξασφάλισε το LamiaReport.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το LamiaReport, ο Απ. Γκλέτσος δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη.
Εξάλλου τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.

''Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα...Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς. Τους ψαλιδίζουμε κι΄άλλο την σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες....Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα...Εμείς τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας?'' είπε μεταξύ άλλων στο LR.

19 σχόλια:

  1. Όταν κατέβαινε με τη ΝΔ στήριζε αυτές τις πολιτκές και λασπολογούσε τη Λαική Συσπείρωση και το ΚΚΕ, δεν ήξερε ότι στη συνέχεια κάποια στιγμή θα τον έπαιρναν με τις μαγκούρες και τα στυλιάρια (πλησιάζει και αυτή η ώρα); Κάνει τώρα πως καταλαβαίνει; Η μαγκιά του όμως έφτανε μέχρι τους "σηριαλικούς" τσαμπουκάδες. Όταν μέσα από την ταξική πάλη(και σαν υποψήφιος στον Πειραιά με την παράταξη που στήριζε το ΚΚΕ) αναδείχθηκε η ανάγκη να ορθώσει ανάστημα έβαλε την ουρά στα σκέλια και τράπηκε σε φυγή σαν λαγός!!! Όλα τ' άλλα είναι για λαική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι πού πρέπει να παρατηρηθεί στήν φωτογραφία..Τούς ήρωες στην εξέδρα, τους εχουν χωρήσει σε τρίς κατηγορίες.Ηλετρολογικό υλικό,φωτιστικά και διακόπτες!!Τυχαίο;;δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατέβηκε ο Γκλέτσος ποτέ με τη ΝΔ?
    Με το ΚΚΕ τον θυμάμαι (και στον Πειραιά) και με τους ... μπαλαμούς!

    Και στην πόλη μου που έχουμε δήμαρχο υποστηριζόμενο απο το ΚΚΕ, η παρέλαση κύλισε ομαλά.
    (γεγονός είναι πως η φωτογραφία είναι χιουμοριστική!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. IKAROS

    Δεν πιστευω οτι η συγκεκριμενη περιπτωση ειναι μονο για "λαικη καταναλωση", οπως λες. Ομως ισως θυμασαι οτι αν και ο Γκλετσος δεν εκλέχθηκε με το ΚΚΕ, το κομμα παρ ολα αυτα, του συμπαρασταθηκε στον αγώνα του και στη σύλληψη του και με παράσταση διαμαρτυρίας εκεί και θυμαμαι οτι ο Παφίλης - εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ - προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Οθωνα και επισης οτι υπηρξαν οργανωμενες διαμαρτυρίες απο τη Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ εναντια στη σύλληψη του Γκλέτσου.
    Το ΠΑΜΕ, και αλλοι φορεις επισης οπως θυμαμαι ειχαν βγαλει τοτε και ανακοινωσεις συμπαραστασης, οποτε δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο να τους βγαζουμε ολους ''σκαρτους''....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vomoloxius

    Ατυχης,μαλλον,θεση για...φωτογραφιση, αλλα απο εκει και περα, δεν ξερω αν εχει σχεση με διαφορα αλλα συμπερασματα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. spiral architect

    Κι εγω, να πω την αληθεια,πρωτη φορα ακουω οτι ο Γκλέτσος κατέβηκε καποτε με τη ΝΔ! Αν ξερει κανεις περισσοτερα ας μας πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτές οι μπακακίες που κάναμε κατά καιρούς!μη ξεχνάτε και τον ανεκδιήγητο Ζουράρη!

    Elva τί νά σου πώ!Αν δώ καποιον ήρωα του 40 στήν τηλεόραση να λέει...Ναί ναι και στήν Αλβανία έπινα coka cola! και δεν εχει αλλάξει η γεύση της!!coka cola το αναψυκτικό των ηρώων!δέν θά μου κάνει καθόλου εντύπωση!Γιά όλα είναι ικανοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το παρακατω δεν κολλαει στο συγκεκριμενο κειμενο αλλα ειναι σχετικο στο πνευμα των ημερων:
    αν θεωρηθει ασχετο αs μεταφερθει αλλου.

    την δυσκολη εβδομαδα-μετα τα γεγονοτα στο συνταγμα-που περασε οι πωλησειs του ριζοσπαστη σημειωσαν εντυπωσιακη ανοδο
    συγκεκριμενα ο κυριακατικοs περασε τον ελευθερο τυπο σε πωλησειs ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 7οs στην λιστα-ουσιαστικα ΠΡΩΤΟΣ μετα τιs 6 ...μεγαλεs με τιs προσφορεs-σημειωνονταs μεγαλη ανοδο!
    επισηs ο καθημερινοs ριζοσπαστηs ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ σχεδον τιs πωμησειs

    http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=22807&subid=2&pubid=63497338

    και αν για τον κυριακατικο η ανοδοs μπορει να ωφειλεται στην εξορμηση τηs κυριακηs-αν και δεν ειμαι σιγουροs οτι φαινεται στιs πωλησειs των πρακτορειων-ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ του καθημερινου ριζοσπαστη δειχνει ΚΑΙ μια συσπειρωση στο κομμα μετα τα γεγονοτα που περασαμε με ολεs τιs συκοφαντιεs και επιθεσειs.....
    ξερω οτι ζουμε σε δυσκολεs οικονομικα εποχεs,ακομη και το 1,5 ευρω την μερα ειναι πολυ-και εγω ανεργοs ειμαι-πολλοι προτιμουν να τον διαβασουν διαδικτιακα αλλα οσοι μπορουν αs τον αγοραζουν οσο περισσοτερο μπορουν και σαν μια μορφη οικονομικηs ενισχυσηs προs το κομμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. vomoloxius

    Που θυμηθηκες τωρα τον Ζουραρη; :)
    Xωρις διαθεση να δικαιολογησω κανενα, απλα λεω οτι ας περιμενουμε και θα δουμε. Για ολους υπαρχει μια καθοριστικη στιγμη που φαινονται κατα ποσο η σταση τους και τα οσα λενε ειναι ειλικρινη! Οσο για ήρωες του 40, ευτυχως υπαρχουν ακομα πολλοι που δεν τα εχουν...''χασει'', ετσι ξερουν τι λενε και τι ακομα πιστευουν!
    Θελω,τουλαχιστον, να ελπιζω, αλλιως ειμαστε σε ακομη χειροτερη μοιρα, απ ο τι ισως φανταζομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μητσο

    Αν και οπως παραδεχεσαι το σχολιο ειναι ασχετο με το θεμα της αναρτησης, το αφηνω να διαβαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kάτι έμεινε στον Αποστόλη από το σύντομο πέρασμα του απο το ΚΚΕ !!! Πάλι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα συμφωνήσω απόλυτ αμε την στελλα νικ !

    Άλλωστε πέρασαν πολλοί από το ΚΚΕ, συνεργαζόμενοι και μετά φύγαν ...

    Θα μου επιτρέψεις vomoloxius :
    Ο Γκλέτσος ή ο Ζουράρις μας ... πείραξαν ;;;
    Εδώ πέρασαν απ΄το Κόμμα, κάτι Φαράκοι, κάτι, Ανδρουλάκηδες, κάτι Δαμανάκηδες, κάτι Στρατούληδες ... κλπ. κλπ.

    Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
    Η αγκαλιά του ΚΚΕ είναι ανοιχτή για όλους !

    Έχω πει παλιότερα ... μάλλον παρομοίωσα το Κόμμα με ένα Μεγάλο Σχολειό !
    - που "τραβάει" πολύ κόσμο ...
    - που πολλοί δεν αντέχουν το ... διάβασμα και φεύγουν
    - που πολλοί "χάνουν" τις εξετάσεις ...
    - που, όσοι μένουν, δεν ξεκολλάνε απ΄αυτό !

    Σίγουρα, όμως, ΟΛΟΙ κάτι μαθαίνουν ...
    Και κάτι μένει ...

    Θα μου επιτρέψετε, ακόμα κι αν ο Απόστολος Γκλέτσος, το έκανε αυτό για προβολλή, εγώ να πω ένα μεγάλο μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στελλα νικ και faro

    Συμφωνω και με τους δυο και οπως ειπα πιο πανω, για τον καθενα ερχεται η καταλληλη στιγμη που δειχνει το ηθος και τον χαρακτηρα του, οποτε ας μην ειμαστε απο την αρχη ..αρνητικοι και καχυποπτοι.
    Για μενα μετραει και το αποτελεσμα, οπως και το γεγονος οτι ολοι οσοι μαθητευσαν στο σχολειο του ΚΚΕ, οπως λεει κι ο faros, χρειαζονται σημερα στον αγωνα εναντια στον νεοφιλελευθερισμο.

    Y.Γ
    Φιλε μου Faro το σχολιο σου δειχνει οτι και σωστη κριση εχεις, αλλα και ανοικτους οριζοντες, κατι που βεβαια ηξερα απο καιρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νταξ κατα τη γνωμη μου ο Ζουραρης ηταν ελεεινη επιλγή, αλλά την περισσοτερη ζημια την κανανε αυτοι που προανεφερε ο φαρος και αλλοι. Κατα τη γνωμη μου δεν ειναι τοσο οτι δεν αντεξαν τις εξετάσεις, ειναι οτι δεν ειδαν "ψωμι", και αυτοι δεν ικανοποιουταν με αγωνες και ιδεολογια, θέλανε και υλικο αντίκρυσμα.

    Οσο για τον Γκλέτσο, ειναι λιγο κάπως, αλλα πιστευω οτι πραγματικά αγωνια για το λαο και αγωνιζεται μεσα απο την καρδια του, ασχετα αν καμια φορα χανει το μετρο.

    Για την ΝΔ και εγω πρωτη φορα το ακουω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα poe

    Καλα για τους αλλους, αλλα οτι ο Γκλετσος ''ειναι λιγο καπως'', τι ακριβως σημαινει;
    Δε πιστευω να αναφερεσαι κι εσυ στους ...ρολους του, στα σηριαλς, που επαιζε! ;)To εχω ακουσει κι αυτο, για να πω την αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στη Στυλίδα ο Γκλέτσος είναι εκλεγμένος ανεξάρτητος (με τη ΝΔ).
    Ως προς το ΚΚΕ τώρα άλλο να στηρίζεις έναν άνθρωπο γιατί τον συνέλαβαν επειδή αγωνίζεται και άλλο να θεωρείς ότι έχεις κάτι κοινό μαζί του!
    Εκτός αυτού παλιότερα με τα διόδια το ΠΑΜΕ ξεκίνησε μία διαδικασία για να μπει ένας κόσμος στη λογική της ανυπακοής και της σύγκρουσης, ποιο πρώιμες μορφές πάλης (απεργία ποιο ανεβασμένη μορφή). Τότε κάτι Γκλέτσοι κλπ βλέποντας την απήχηση που είχε αυτή η κίνηση στον κόσμο (έτσι δε ξεπήδησαν και οι "δεν πληρώνω", μορφές πάλης πισωγυρίσματος του κινήματος αν μείνεις πολιτικά μόνο σε αυτό)το χρησιμοποίησαν για λαικισμό (δε θυμάμαι να τα έβαζαν με τη λογική και τα αίτια των διοδίων αλλά ο Γκλέτσος λάικιζε για ψηφαλάκια). Τότε τον συνέλαβαν!!! Ο Γκλέτσος τότε βροντοφώναζε να συμμετέχουν όσοι θέλουν χωρίς όμως κομματικές ταυτότητες (μου θυμίζει λίγο Σύνταγμα και "αγανακτισμένους").
    Εκτός αυτού όταν έβαζε υποψηφιότητα με αυτούς που έβαζε δεν ήξερε που πάει η δουλειά και κάνει τώρα τον απατημένο που προσπαθεί να κάνει το σωστό;
    Λοιπόν οι μετά χριστό προφήτες είναι κάλπικοι και δεν έχουν πέραση. Προσπαθώντας ο Γκλέτσος και ο κάθε δήθεν ανεξάρτητος να κρύψουν πως εκλέχθηκαν ακολουθώντας όμως τις πολιτικές των μεντόρων τους μάλλον δε τους βγαίνει.
    Σιγά σιγά ο λαός που αποκτά ποιο "μακριά" μνήμη θα τους πάρει με τις λεμονόκουπες.
    Το πρόβλημα μου δεν είναι που έφυγε από την παράταξη που ήταν υποψήφιος στον Πειραιά (καλύτερα γιατί ξεβρωμίσαμε) αλλά που πάει τώρα να μας το παίξει και φιλολαικός το λαμόγιο. Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι ένας άνθρωπος μόνος μπορεί να πάρει φιλολαικές αποφάσεις σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο! Στην τελική αν ήθελε να είναι με το λαό ας πήγαινε με τη Λαική Συσπείρωση, αλλά τότε τα πράγματα θα ήταν δύσκολα γιατί τότε εκτός από λόγια θα έπρεπε να κάνει και έργα, να συγκρουστεί με την κυβερνητική Καλλικράτεια πολιτική που τώρα στηρίζει!!! Τόμπολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενδιαφεροντα ολα αυτα Ικαρε
    παντως δεν ηταν ετσι και αλλιως αυτος για ΚΚΕ, στο ΚΚΕ πρεπει το εγω να υποχωρησει για το εμεις σε πολυ μεγαλο βαθμο, και δεν του το χω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι λέξεις ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ κλπ, λείπουν παντελώς από το πλαίσιο της εθνικής επετείου. Το αστικό κράτος μια χαρά τις έχει εξοβελίσει. Αντί για τον Καπετάνιο Άρη μαθαίνουμε για τον αρχιφασίστα δικτάτορα Μεταξά, αντί του ΕΛΑΣ τιμάμε τον ελληνικό αστικό στρατό (οκ ήταν σε άμυνα αλλά παραμένει αστικός, ο χαρακτήρας του δεν αλλάζει), τέλος αντί του "Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα" ακούμε το κορόιδο μουσολίνι με την γελοία του πατρίδα την ιταλία. Και σαν κερασάκι στην τούρτα προβάλουν στην τηλεόραση το χουντικό εξάμβλωμα τον πρέκα (ως τι δεν καταλαβαίνω).

    Πως μπορεί να πάρει το αστικό κράτος μια λαική επέτειο και να την φέρει τα μέτρα της. Ε εγώ δεν το δέχομαι γιατί όταν εγώ ακούω 28η Οκτώβρη δεν μου έρχεται στο μυαλό η Βέμπο, μου έρχονται στο μυαλό οι χιλιάδες κομμουνιστές που δραπέτευαν από τις φυλακές για να πάνε στο μέτωπο, μου έρχεται στο μυαλό το γράμμα του ζαχαριάδη και ο ύμνος του ΕΑΜ.

    Αυτά γιατί βαρέθηκα να μιλάμε για τους ήρωες του 40 (και μόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το καλοκαίρι που πέρασε ξεφύλλισα ένα πανάρχαιο τεύχος περιοδικού, ενός από αυτά τα εξυπνακίστικα κρυφοτσοντέ λάιφσταϊλ. Του 2000 νομίζω. Αποκόμισα δύο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η πρώτη ήταν πως η χολλυγουντοηθοποιός Νταϊάν Κρούγκερ το 2000 ήταν μοντέλα με το όνομα Νταϊάν Χάϊντκρουγκερ (κι επομένως έδειχνε περισσότερα από τα απαραίτητα). Η δεύτερη ήταν μια συνένετευξη του Γκλέτσου στην οποία ένας bold τίτλος έγραφε: "Θα ήθελα να δω τη Ντόρα πρωθυπουργό της Ελλάδας". Όου γιες, τη γνωστή Ντόρα της συναίνεσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...