31 Οκτ 2011

Φσσστ...."θυσιάστε" και τελειώσατε (;)



Πολλα και καθολου....ευφανταστα σεναρια, ακουγονται, εδώ και καιρό, απο μια ομαδα 40 βουλευτων που, οπως διαβαζουμε, προετοιμαζουν το εδαφος για ενδεχομενη αλλαγη πρωθυπουργου! Οι βουλευτες αυτοι ισχυριζονται οτι το προβλημα της Ελληνικης κοινωνιας ειναι οτι ο λαος δεν τον εμπιστεύεται.  

Mαλλον μας περνανε για πολυ μικρομυαλους, αγαπητοι συμπατριωτες...

Δηλαδη το προβλημα της χωρας θα λυθει με ...αλλαγη προσωπων; Μηπως λιγο καιρο πριν δεν ειχαμε, μεσω του ανασχηματισμου, αλλαγες προσωπων και παλι; Οσο εσεις ειδατε ...θετικες εξελιξεις (!) στη χωρα απο τοτε, αλλο τοσο ειδε και ο μεσος μισθωτος, συνταξιουχος και ανεργος στην Ελλαδα! 

Ας αφησουν τις σιβυλλικες ερμηνειες οι βουλευτές αυτοι και λοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θελουν να πιστευουν οτι δηθεν το «χειρόφρενο που εχει τραβήξει η κοινωνία» ειναι η αντιδραση του κοσμου στις λαθος επιλογες...προσωπων, λες και δεν ξερουν οτι ολα αυτα συμβαινουν εξ αιτιας των λανθασμενων πολιτικων επιλογων του κομματος τους, ενα κομμα που παραμενει στην εξουσια στραγγαλιζοντας καθημερινα τον μεσο πολιτη με εξοντωτικες φοροεισπραχτικες πολιτικες και διωχνοντας την νεολαια και την ελπιδα μαζι, στο εξωτερικο! 


Οι βουλευτές αυτοι «φοβούνται», λεει, ότι αν δεν υπάρξει εκτόνωση της κρίσης, το κοινωνικό κλίμα θα οξυνθεί με κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν ιδιότυπο «εμφύλιο πόλεμο» με άγνωστες και απρόβλεπτες για την ώρα συνέπειες. 

Αλλοι, παλι, ανησυχουν για το τι θα γινει με τους αλλους βαρωνους, τι θα γινει με τη ΝΔ αν «ανοιχτει» κι αλλο, να εχει δηλαδη ορεξη κανεις για σεναρια, το ιδιο, ομως βαρετα κι επαναλαμβανομενα, επειδη ειναι απο τους ιδιους αταλαντους....σκηνοθετες. 

Λοιπον, αν φοβουνται ολοι αυτοι, τοσο πολυ, για τις απροβλεπτες αυτες συνεπειες, οπως λενε, πραγμα που δεν φαινεται τους ενοχλει καθολου οταν γινονται διαδηλωσεις και ο κοσμος που κατεβαινει στο δρομο κυριολεκτικα βαλλεται απο διαφορες ομαδες, που εχουν σκοπο να εξοντωσουν  οσους εργαζομενους αγωνιζονται εναντια σε ενα καθεστως αδικιας, ας μας κανουν τη χαρη να παραιτηθουν επιτελους, ή ας παμε σε εκλογες

Ας μη το κουραζουμε πολυ. 

Οποιος βαρεθηκε να παιζει το ρολο του υπερασπιστη ενος αδικου και αναλγητου συστηματος, ας αποχωρησει με το καλο, γιατι οι αλλαγες προσωπων, ως γνωστο, δεν βοηθανε, μονο οι αλλαγες πολιτικης!
Ετσι αν πιστευουν οτι εξαντλωντας περιθωρια και υπομονη, θα κερδισουν, κατι μου λεει οτι  η αποχωρηση τους, απο τη συσσωρευμενη οργη του λαου, δεν θα ειναι καθολου με το...καλο! 


8 σχόλια:

  1. Αλλαγες προσώπων;
    Ας τις θυμηθούμε, ποιες ήταν και τι ακριβώς έκαναν τα τελευταία 40 χρόνια:
    Ιωαννίδης αντί Παππαδόπουλου, Καραμανλής αντί Ιωαννίδη, Αντρέας αντί Καραμανλή, Σιμίτης αντί Αντρέα, Κωστάκης αντί Σιμίτη, Γιωργάκης αντί Κωστάκη. Ολες ήταν ή για το τσάκισμα ή το φρενάρισμα (αναλόγως συνθηκών) των λαϊκών αγώνων.
    Οσο για τον "ιδιότυπο" εμφύλιο για τον οποίον μιλάνε, δεν εκφράζουν παρά ασεβείς πόθους. Καθόλου ιδιότυπος δεν θα είναι ο εμφύλιος που έρχεται. Πιο τυπικός δεν θα γίνεται: Φτωχοί εναντίον πλούσιων θα είναι, όπως σε όλους τους εμφύλιους. Αυτό στοιχειώνει τους εφιάλτες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω, αγαπητή Elva, αν είναι 40 αυτοί οι βουλευτές ή λιγότεροι ή και περισσότεροι !

    Εκείνο που είναι σίγουρο (και αυτό το ξέρω) είναι ότι πολλοί έχουν φτάσει στο ... ιστορικό: Ο σώζων εαυτόν ... σωθήτω !
    Έτσι νομίζουν ...

    Έμαθες φαντάζομαι γι αυτόν τον ανεκδιήγητο τρικαλινό βουλευτή Μαγκούφη !
    Που πιάστηκε στα ... πράσα !
    Δικός του ήταν αυτός που τον βάρεσε και αυτός κατηγορούσε αλλους !!!

    Ξέρουν, κυρίως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι φτάνει το τέλος τους.
    Το πολιτικό σίγουρα ...
    Και φοβούνται !
    Φοβούνται πολύ !

    Όμως, τίποτα δεν τους σώζει ...
    Τα επόμενα μέτρα που θα ανακοινωθούν οσονούπω, θα γράψουν και το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ και των ανθρώπων που κινούνται γύρω απ΄αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπερα TRASH

    Aκριβως εκει θελω να καταληξω, οτι ολες οι αλλαγες προσωπων εγιναν οπως λες για το τσάκισμα, ή το φρενάρισμα των λαϊκών αγώνων! Κανουν, ομως, οτι δεν ...καταλαβαινουν και μιλουν παραπλανητικα, οπως καταλαβαινουμε, για να μη φτασουν να σκεφτουν αυτο που σκεφτεται ο καθενας που πληττεται αμεσα απο τα μετρα τους...
    Ειναι μετρημενες οι ωρες οσων προσπαθουν να βαλουν τους εργαζομενους στα μεσαιωνικα καλουπια του συστηματος, το οποιο οι ιδιοι δημιουργησαν και που ως αλλος...Λεβιαθαν απειλει να καταπιει θυτες και θυματα μαζι!
    Γιατι δεν νομιζω οτι αυτοι που επενδυουν στην εξοντωση μιας ταξης θα βγουν αλωβητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου faro

    Ουτε εγω ξέρω, τον ακριβη αριθμο των βουλευτων και φυσικα δεν ειναι εκει το θεμα, αλλα το γεγονος οτι τρεχουν και δεν προλαβαινουν τις αντιδρασεις κοσμου, που δειχνει να μην ενδιαφερεται πια ουτε για τα ...προσχηματα, πια, αφου δικος τους ανθρωπος, μελος του Πασοκ ηταν ο ανεργος Δαλαμάγκας, που επιτεθηκε στον βουλευτή Μαγκούφη, στα Τρικαλα ανημερα της παρέλασης. Διαβαζα μαλιστα οτι ο ιδιος δηλωσε τα εξης:

    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4669139

    «Είμαι ένας άνεργος νέος εδώ και πολλούς μήνες και περιμένω από μέρα σε μέρα να γεννηθεί το παιδί μου, δεν έχω στην τσέπη μου ούτε ένα ευρώ! Εχω την ευθύνη να συντηρήσω την οικογένειά μου και δεν έχω τη δυνατότητα να έχω μια εργασία! Εχω ξεχειλίσει από θυμό και αγανάκτηση, το μέλλον μου είναι αβέβαιο».

    Πως να μην φτασει κανεις στην απογνωση, οταν η ζωη του γινεται κομματια, ενω καποιοι συνεχιζουν να τον εξαπατουν και κυριως να τον χαρατσωνουν καθημερινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα μόλις ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα θεσει την συμφωνια των Βρυξελών σε δημοψήφισμα !!!!! Και δοοοοος του χειροκρότημα οι υπουργοί.....Το σύστημα έχει ακόμα όπλα στην φαρέτρα του αν και εξαντλούνται σιγα σιγά !! Μίλησε και πάλι για πατριωτισμό με μια ακατάσχετη κινδυνολογία και πρασπαθησε να προκαταλάβει αντιδράσεις εκ των έσω !!! Λέτε να ήταν κι αυτό στο παιχνιδι των πολιτικών διεργασιων που εξήγγειλε η Βασουλα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στελλα νικ

    Το χειροκροκροτημα ειναι ..μονιμο(!), οπως και η διαβεβαιωση οτι ολα αυτα τα μετρα λιτοτητος ειναι..''αναγκαια''!

    Ακουσαμε επισης και ότι προτίθεται να εξαντλήσει
    τη 4ετία και έως τότε να εφαρμόσει, όπως είπε, ''επιθετικά πλέον και όχι αμυντικά, όπως μέχρι τώρα, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ'' (!)

    Ολα αυτα γινονται για να προλαβει τις αντιδρασεις, εκ των εσω, οπως λες, εφοσον υπαρχει ομαδα βουλευτων που τον αμφισβητεί συστηματικά. Επισης σε περιπτωση που ο λαος απορριψει τη νέα δανειακή σύμβαση, θελει να μεταφερει στον κοσμο την ευθυνη γι αυτο το ενδεχομενο.
    Για τη Βασουλα,που λες, ποιος ξερει; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα αυτα ειναι υπερβολες, εγω πιστεω αμα ξυρισει ο Γιωργος το μουστακι και αφησει φαβοριτα δεν θα χρειαστει ουτε προσωπα να αλλαξει η εξουσια, μονο look:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. poe

    Καλα, θα διαβιβασουμε την αισθητικη προταση σου, αφου ετσι κι αλλιως το..κουρεμα κλπ ''ημιμετρα'', δεν ενδεικνυνται για τη περιπτωση! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...