26 Οκτ 2011

Μια κανονική ζωή, (που να πάρει!)

 

Ενω η μιση Ελλαδα τρεχει τις μερες αυτες να πληρώσει την δόση της τριπλής εισφοράς και του φόρου εισοδήματος, χωρις καν να πιστευουν οτι εκει που δινουν τα χρηματα θα πιασουν...τοπο, (μια λογικη που θα επρεπε να κανει ολους εξω φρενων!), η αλλη μιση Ελλαδα τρεχει σε πρεσβειες...(οχι της ..Θεοτοκου!), αλλα της...Αυστραλιας, ή και αλλων χωρων, για να πληροφορηθει πώς θα φυγει μια ωρα νωριτερα απο την Ελλαδα, μηπως και καταφερει δηλαδη να ζησει αυτο που στερει πια στους περισσοτερους και ειδικα στους νεους, η χωρα:

Μια κανονικη ζωη!

Αυτη τη ζωη που μας πηραν και μας εφεραν το ...νέο μισθολόγιο που θα ισχυει απο τον αλλο μηνα και που ψηφίστηκε την περασμένη ...επεισοδιακη Πέμπτη, με αρκετα επιδοματα να καταργουνται, επικουρικες συνταξεις να ''τσεκουρευονται'', ενω οι μισθοι των δημ. υπαλληλων μειωνονται απο 7% έως και 60%, οπως διαβαζουμε σε εφημεριδες και ολα αυτα τα αθλια, πραγματικα, στοιχεια, για την οικονομια των εργαζομενων που, ομως, δεν απασχολουν καθολου τη κυβερνηση..λογιστων! 

Δεν υπαρχουμε στα ....ματια τους, ως ταξη και αυτο και μονο να καταλαβουμε ειναι αρκετο να κανει την οργη μας πιο μεγαλη και να αντισταθουμε σε οσα μας επιβαλλουν!

Εν τω μεταξυ στο δρομο για τα ...χρεη, ξεχασαμε, πια, πως ειναι οι ...ανεμελες συζητησεις σε παρεες, χωρις να αναφερομαστε σε...οικονομικους ορους, ''κουρεματα'', ''τροικες'', ''χρεοκοπία'', ''εφορια'', ''ομολογα'', ''ΔΝΤ'' και τοσα αλλα που εχουν κατακλυσει και ασχημηνει, το διαστημα αυτο, τη ζωη μας, μη αφηνοντας μας να δουμε  ο τι ομορφο εχει απομεινει γυρω μας.


Καθε φορα που περναω μεσα απο παρκο τετοια εποχη, μεσα απο τα χρυσοκοκκινα δεντρα και τα σκορπισμενα φθινοπωριατικα φυλλα, σκεφτομαι τo παντα το ιδιo. 
Την ανειπωτη αδικια που υφισταται σημερα πολυς κοσμος και δεν εννοω μονο τους Ελληνες, αλλα και τους Ισπανους, τους Παλαιστινιους, τους Κουβανους, τους Πορτογαλους και πολλους αλλους λαους, που απο το βαρος των προβληματων της ζωης οι ανθρωποι παντου, πια, ουτε δυνατοτητα, ουτε καν ορεξη εχουν να σηκωσουν το βλεμμα τους και να δουν ολα αυτα που πραγματικα τους στερουν!


Δεν θα ξαναζησουμε, ας το παρουμε καποτε ειδηση, ο χρονος που γι αυτους ειναι ''μονο χρημα'', για μας μετριεται συχνα μεσα απο τα αγαπημενα μας προσωπα, τις ωρες κοντα τους και τη διαθεση που μας κλεβουν καθε μερα με προφασεις για (δικες μας) θυσιες, παντα μεσα σε ενα κλιμα αλλοκοτου  ''πατριωτισμου'' που κανεις πια δεν εχει ορεξη ν ακουσει, μιλωντας παραλληλα για χαμενες ευκαιριες (γι αυτους, φυσικα!)...
Εμεις oι ..''κοινοι θνητοι'' χανουμε απο την στιγμη που τους ανεχτηκαμε και συνεχιζουμε μεχρι και σημερα γιατι αν δεν τους καταργησουμε εμεις μια και καλη, ειναι σιγουρο οτι θα μας καταργησουν αυτοι!

Ειναι κανονικος πολεμος, μας αφανιζουν ως ταξη

Ειναι κανονικος πολεμος, κι ας ειναι τα μεσα ενος πανεμορφου φθινόπωρου.......

21 σχόλια:

  1. Μας κάναν τη ζωή μαντάρα !

    Και, δυστυχώς, τους έχουμε αφήσει ...

    Γιατί, τόσο μας κόβει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε βρε Έλβα. Τι σου φταίμε οι ..λογιστές;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαμογελάτε ρε!

    Ντερ Ντόιτσερ αουφιντεζέεν
    (Οι Γερμανοί ξανάρχονται)

    Άχτουν! Άχτουν! Ντας ιστ Ντόιτσε Βέλε!
    (Προσοχή! Προσοχή! Εδώ η φωνή της Γερμανίας!)
    σπρέχεν Γρίχεν σουζάμεν ντερ κραχ!
    (μιλάω σε όλους τους χρεοκοπημένους Έλληνες!)
    ιχ μπιν άιν κομαντάντεν Ανγκέλε
    (είμαι ο στρατιωτικός διοικητής Αγγέλα)
    άουτο στράσε φερμπότεν ατ ναχτ
    (και απαγορεύω την κυκλοφορία το βράδυ)

    Τσβάι όκτο Οκτόμπερφεστ κλάσεν
    (Καταργώ τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου)
    ντερ Οκτόμπερφεστ μπίρεν γκαντς γκουτ
    (πιο καλή η γιορτή της μπίρας τον Οκτώβριο)
    προτζεκτσιόν «Σουμπκομάντερ Νατάσεν»
    (όποιος βλέπει την ταινία «Υπολοχαγός Νατάσσα»)
    κατοχίεν σολντάντεν καπούτ
    (θα εκτελείται από το στρατό κατοχής)

    Έσεν θρούμπεν ουντ ξούφτεν μπομπότεν
    (θα τρώτε ελιές και ξερό ψωμί)
    ουντ σιρ κλάινε σνίτσελ ουντ βουρστ
    (και για λίγο κρέας και λουκάνικο)
    φροϊλάιν γκεβόρντεν κοκότεν
    (οι γυναίκες θα αναγκαστούν να γίνουν πόρνες)
    ουντ ντερ χέρεν γκεβόρντεν ντας πουστ
    (και οι άντρες θα γίνουν ομοφυλόφιλοι)

    Καγκελάριεν νατούρλιχ μπιν άιν
    (Φυσικά εγώ θα είμαι ο πρωθυπουργός)
    ουντ φερστίεν ντερ Γκρίχεν μαζόχ
    (και επειδή κατάλαβα ότι οι Έλληνες είστε μαζόχες)
    γιούνγκε τρόικα εστ τρε φροϊλάιν
    (η καινούργια τρόικα θα είναι τρεις γυναίκες)
    ντας ιστ Μπρόγερ, Λεάντρος ουντ Κωχ
    (η Έρρικα Μπρόγερ, η Βίκυ Λέανδρος και η Μαρίζα Κωχ)
    ________

    και με player εδώ!

    Es lebe Griechenland!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    E,φυσικα, εννοειται οτι εμεις φταιμε.Για να ακριβολογουμε,οχι ακριβως εμεις, (που ποτέ δεν τους ψηφισαμε, αυτο ειναι το μονο σιγουρο!:), αλλα οσοι με την ανοχη τους και την ευκολοπιστια τους τοσα χρονια εδιναν το δικαιωμα σε τετοιου ειδους κυβερνησεις να μας ξεπουλησουν και μαλιστα πολυ φτηνα, (για να μη πουμε..τσαμπα!) στο μεγαλο κεφαλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στρατολατη

    Ωχ, εισαι..''συναδελφος''; ;)
    Σε πηραν τα..σκαγια, κι εσενα,ετσι; :PP

    Προλαβαινεις να αλλαξεις επαγγελμα,ομως! Βαλε υποψηφιοτητα τωρα που υπαρχει ακομα καιρος! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. spiral

    Aχαχα! Καλο! Που τα βρισκεις κατι τετοια διαμαντια, βρε spiral; ;)

    ''Αrbeit macht frei'', επρεπε να τελειωνει, οχι
    ''Es lebe Griechenland''! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε και τωρα θα εχουμε μια ζωη κανονική,

    μια ζωή κανονική κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Poe

    Mα, γι αυτη μιλαμε, οτι μας εκαναν να μη βλεπουμε τιποτα αλλο γυρω μας. Κι εσεις εχετε τοση ομορφια εκει στη Κρητη, αλλα ποιος εχει πια διαθεση και χρονο οταν πρεπει να τρεχει καθε μερα για τα προς το ζειν; Και να τρεχει δλδ κανεις δε...φτανει με τοσα χαρατσια και τοση γραφειοκρατια που απαιτειται για να πληρωσει ο κοσμος, ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, αδικα χαρατσια! Ειναι να σου ερχεται τρελλα με τη κατασταση αυτη, μερικες φορες απορω πως αντεχετε εκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην την ψάχνεις Elva, η μειωση του βιοτικού (κατ' αρχήν) επιπέδου κοντοζυγώνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη!

    Απλά εμείς είμαστε το πειραματόζωο, με τους υπόλοιπους "πλούσιους βόρειους" να τους κοροϊδεύουν τόσο καιρό, με το στερεότυπα ότι "ταΐζετε με τους φόρους σας τους τεμπέληδες νότιους".

    Βάστα μόνο να μην πάρουν μυρωδιά και συνειδητοποιήσουν ότι πχ η BMW ενώ έχει λιγότερες πωλήσεις απ' ότι παλιότερα, τα κέρδη της ανεβαίνουν.

    Βάστα να μην καταλάβουν ότι εδώ και 10 χρόνια έχουν στάσιμους μισθούς και ότι τους σέρβιραν τόσο καιρό ήταν φούμαρα!

    Βάστα να μην καταλάβουν τι σημαίνει καπιταλιστική κρίση.

    Τότε θα ξυπνήσει ο Βησιγότθος μέσα στη ψυχή του λαού και ... μαύρο φίδι που τους έφαγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ... όπως - αν το παλέψουμε - θα βγει ενα νέο ΕΑΜ εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tην έχω από φοιτητής.
    Να την σηκώσω στο μπαλκόνι, για την εθνική εορτή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. spiral

    Υπαρχει περιπτωση να μη συμφωνησω οτι η μειωση του βιοτικού επιπέδου κοντοζυγώνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη;Δεν βλεπεις τι εγινε και τι γινεται στην Αγγλια; Με το ζορι τους κρατανε σε καθε διαδηλωση να μη τα καψουν ολα..

    Μετα, τα ..ΜΜΕξαπατησης λενε τα δικα τους παραμυθακια καθε φορα για το οτι οι φασαριες εχουν να κανουν με νεους σε τοπικο επιπεδο και μονο και οτι εγινε πλιατσικο σε μαγαζια με αθλητικα ειδη επειδη δεν εχουν χρηματα οι νεοι να παρουν τις συγκεκριμενες ...μαρκες! Που τα λενε αυτα ομως; Θα ειχες δει τη συνεντευξη του Darcus Howe,

    http://www.youtube.com/watch?v=biJgILxGK0o

    Οτι η Ελλαδα ειναι τωρα το ..πειραματόζωο, ενω οι τραπεζες ειχαν κυριο στοχο την Ιταλια και οχι την Ελλαδα, οπως διαβασα καπου, εχει να κανει οτι εμεις εχουμε τους πιο διεφθαρμενους πολιτικους, πιστευω, που εχουν ξεκαθαρα συνταχθει με τη πλευρα του κεφαλαιου και οχι με τον κοσμο, που, κακως βεβαια, αλλα τους ψηφισε καποτε!
    Παντως δεν νομιζω οτι εδω ισχυει η προπαγανδα του .."ταΐζετε με τους φόρους σας τους τεμπέληδες νότιους" γιατι, οπως εχω ξαναπει, ευτυχως η πλειοψηφια των Σουηδων ενημερωνεται καλυτερα εδω απ ο τι ισως ο μεσος Γερμανος!
    Ας μη κανουμε γενικευσεις σε ολους τους Βορειους, δεν ειναι ολοι ιδιοι, ασχετα τι πλασαρεται απο τα ΜΜΕ!
    Το οτι και εδω αλλαζουν τα πραγματα, ειναι το μονο σιγουρο, αλλα ας ελπισουμε οτι και ο κοσμος οπως και οι πολιτικοι παραδειγματιζονται απο τις αλλες χωρες και δεν εχουν χασει εντελως το μυαλο τους ωστε να σκεφτονται ΜΟΝΟ τη.. τσεπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. spiral

    Και δεν το κανεις;
    Εδω αλλοι κανουν βολτες κρατωντας μαυρες σημαιες,κλπ, αυτη, θα πειραξει; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Παντως δεν νομιζω οτι εδω ισχυει η προπαγανδα του .."ταΐζετε με τους φόρους σας τους τεμπέληδες νότιους" γιατι, οπως εχω ξαναπει, ευτυχως η πλειοψηφια των Σουηδων ενημερωνεται καλυτερα εδω απ ο τι ισως ο μεσος Γερμανος!"

    Ελβα, το λενε αυτοι γενικως και οπου πιασει...
    τα ξαναειπαμε αυτα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. poe

    To θυμαμαι,που τα ειχαμε ξαναπει σχετικα με τα ΜΜΕ σε διαφορες ξενες χωρες, αλλα φαινεται οτι στην Ελλαδα, εχει πιασει, οπως λες, η προπαγανδα για το ''ολοι οι ξενοι πιστευουν τα ιδια για τους Ελληνες''! :)
    Aπο την αλλη και εμεις οι ...διαφωνουντες με τις γενικοτητες αυτες, ισως δεν κανουμε οσα χρειαζεται προκειμενου να αναδειξουμε τη θεση πολλων Ελληνων που αυτη τη στιγμη καταπιεζονται και δεν ακουγεται η γνωμη τους οπως πρεπει στο εξωτερικο.
    Ενα ντοκυμαντερ χρειαζεται με διεθνη προβολη για τη κατασταση στην Ελλαδα, αλλα ειδωμενο απο τη πλευρα των ανθρωπων, οχι των αριθμων! Πιστευω οτι θα ειχε μεγαλη απηχηση! Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλα θα ηταν, αλλα ετσι που ειμαστε τεμπελης λαος σιγα να μην βρεθει κανεις να το φτιαξει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. poe

    Να κανω οτι δεν σ ακουσα;
    Καλα κρατει, απ ο τι βλεπω η ..προπαγανδα της Μερκελ και των κολλητων της! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γι'αυτά που λέει ο Elva πιο πάνω δείτε κιαυτό μπορεί να είναι παλιό αλλά όποτε το βλέπω συγκλονίζομαιhttp://www.youtube.com/watch?v=smwhz386x_U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aνωνυμε, κακως εισαι ..ανωνυμος (ενα nick δεν ειναι δυσκολο!) εφ οσον μας στελνεις ενα απο τα πιο συγκινητικα videos απο τις διαδηλωσεις φοιτητων στην Μ Βρετανια που φυσικα πολλοι εχουμε δει με τον φοβερο Jody McIntyre να βαζει στη θεση του με αυτα που λεει, τον δημοσιογραφο του ΒΒC!

    Σ ευχαριστω που μας το ξαναθυμισες. Κι εγω συγκινουμαι καθε φορα που το βλεπω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. A, και δεν ειμαι o Ελβα, αλλα η Ελβα! :-)

    Νομιζα οτι ειναι ξεκαθαρο, αλλά,... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Gute Nacht liebe Griechen !!! Wir haben Sie schon vernichtet !!!!
    Καληνύχτα αγαπητοί Ελληνες !!! Σας εξoντώσαμε ήδη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...