5 Οκτ 2011

Όλα, έχουν τα όριά τους !

Το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ για το ΕΑΜ
Αγαπητοί αναγνώστες,

Γνωρίζετε, φαντάζομαι, ότι στις ΕΠΑ, επειδή η Ιστορία τους είναι από φτωχή μέχρι και ανύπαρκτη, έχουν πρόβλημα με τα τοπωνύμια.

Έτσι, για να ονοματίσουν π.χ. τις οδούς στις πόλεις τους, χρησιμοποιούν αριθμούς. Επίσης, χρησιμοποιούν προσδιοριστικές λέξεις όπως "λίμνη" για να ονομάσουν περιοχές, τοποθεσίες ή και πόλεις.

Σε πολλές δε περιπτώσεις, δανείζονται στοιχεία από την ιστορία άλλων λαών.

Έτσι ακριβώς κάνουν στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι της ... άλλης αριστεράς, τα στελέχη κι ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ!



Επειδή δεν έχουν να παρουσιάσουν ως χώρος σημαντικά ιστορικά πρόσωπα ή γεγονότα άξια προβολής παρά μόνο την υπογραφή τους στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την υπεράσπιση των βομβαριδισμών της Γιουγκοσλαβίας (και της Λιβύης;), την υπογραφή τους στην πρεσβεία των ΕΠΑ κλπ., "δανείζονται" στοιχεία από την Ιστορία του ΚΚΕ και αυτά διαστρεβλωμένα ώστε να τα ... προσγειώσουν στις επιδιώξεις τους, θα έλεγα στο ... μπόϊ τους!

Αυτό ακριβώς έγινε και προχθές, με δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, με αφορμή τα 70 χρόνια από την Ίδρυση από το ΚΚΕ του ΕΑΜ.

Όμως, κι ο πρόεδρος και τα άλλα στελέχη του χώρου αυτού, πήραν πληρωμένη απάντηση από το ΚΚΕ, την οποία και παραθέτω:

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΝ σχετικά με το ΕΑΜ

Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν «αρχές και αξίες» τύπου Μάαστριχ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό.

Η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν «δευτέρα παρουσία»! Την ίδια στιγμή που προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές ως σύγχρονο και ανανεωτικό να γίνει ανθρώπινος ο ξεπερασμένος καπιταλισμός και φιλολαϊκή η λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Αρκετά χλευάσατε στο παρελθόν την ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Όσο και αν τη διαστρεβλώνετε δεν μπορείτε να κρύψετε την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία και τα αδιέξοδά σας.

Και η διαστρέβλωση έχει τα όριά της. 

14 σχόλια:

  1. Το τσιτατο ''Πες, πες, κάτι θα μείνει'', πολλοι το ζηλεψαν, φαινεται, faro! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι δίνουν cd με αντάρτικα του Τζαβέλα το είδες; Καλά στις φράσεις είναι επανασταταράδες, όπως και στο να υπερασπίζονται μια σοσιαλδημοκρατική διαχέιρηση, έστω και με "προωθημένες μορφές πάλης", όχι όμως και πολύ μακριά από τα όρια της νομιμότητας (χεχε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γιαουρτάκι δεν πειράζει, στρώνει κ επιδερμίδα.
    Κανένα λιμάνι μην κλείσει (και πάθουν ζημιά οι εφοπλιστές)! Το πρώτο κατά ΣΥΡΙΖΑ είναι "προωθημένη μορφή πάλης", το δεύτερο "εξαλοσύνη του ΠΑΜΕ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειχαν υποστιριξει τους βομβαρδισμους στην Γιουγκοσλαβια;
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Λάμπρος:
    Εμμέσως πλην σαφώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva: Το Γκεμπελίστικο τσιτάτο ...
    Ναι, πράγματι, έτσι είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Giorgos bookhunter: Οι κυρ - Παντελήδες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TRASH (και για τα δυο σχόλια): Ας μην ξεχνάμε ότι ο ... χώρος, είναι "ειδικός" για τον λεγόμενο ... τηλεοπτικό αγώνα !!!
    Στα πλαίσια αυτά, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που τηλεαστέρες (δυο παραδείγματα δίνω στον Λάμπρο) του χώρου, από τη μία καυτηρίαζαν τους Ταξικούς Αγώνες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, απ΄την άλλη υποστήριζαν πλήρως (όχι εμμέσως) τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.
    Βέβαια, στα επίσημα κείμενά τους, τα γραπτά, βάζαν Μιλόσεβιτς και βομβαρδίσμους, απλά, στην ίδια ζυγαριά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, Λάμπρος, έτσι ακριβώς όπως το λέω.

    Θυμάμαι (πρόχειρα τώρα) τον Μαργαρίτη και τον Κουναλάκη να υπερθεματίζουν στα κανάλια (μάλιστα σε μια εκπομπή που την παρουσίαζε η Κανέλλη - πριν έρθει στο ΚΚΕ - έφτασε ο Κουναλάκης να χαραχτηρίσει τον γνωστό Ζουράρι - που τότε είχε κι αυτός συνεργαστεί με το ΚΚΕ - κάτι σαν φασίστα ... στο τέλος βέβαια αναγκάσθηκε να ξεκουμπιστεί από την εκπομπή γιατί και η Κανέλλη και ο Ζουράρις τον κάναν με τα κρεμμυδάκια.
    Ξέρεις, Λάμπρο, τότε, γινόταν πολλές ζωντανές εκπομπές με ανθρώπου και από μας και από άλλους που θα έλεγα "χτύπααν τη γροθιά στο τραπέζι" !

    Αλλά και σήμερα, αν βρεις κανέναν από δαύτους (από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εννοώ), ρώτα τον για το Γιουγκοσλαβικό και αν δεν μασήσει τα λόγια του, πες μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σύστημα πάντα θα έχει χώρο για "αριστερούς", και εκείνοι πάντα θα ψάχνουν να κλέψουν κάποια ταυτότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Poe: Είναι γεγονός ότι το "φαινόμενο" αυτό, είναι και διαχρονικό και ... παγκόσμιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μια φορα οπορτουνιστης , παντα οπορτουνιστης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στελλα νικ: Δυστυχώς, ετούτοι, δεν μένουν απλά και μόνο στο επίπεδο του οπορτουνιστή !

    Έχουν περάσει (η πλειοψηφία από δαύτους) στην ανοιχτή αντεπανάσταση, στην πλευρά του ταξικού εχθρού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θυμάσθε λεπτομέρειες απο την ιερή συμμαχία Νέστορα (Συν), Παπαθεμελή (Πασοκ) και Κούβελα (ΝΔ), που κατακεραύνωναν την Παπαρήγα σαν αντεθνικό στοιχείο σε σχέση με το Μακεδονικό.
    Τότε το 1991 όταν το εθνικιστικό παραλήρημα για το θέμα των Σκοπίων ήταν στο φόρτε του ?
    Εμείς οι Θεσσαλονικείς (αντεθνικά στοιχεία) βλέπαμε εμβρόντητοι γνωστούς μας που ζούσαν στην Αθήνα - του Συναπιστικού χώρου - να έχουν έρθει στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στην εθνικιστική διαδήλωση κατά των "γυφτοσκοπιανών"

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...