10 Οκτ 2011

Χυδαιότης χυδαιοτήτων


Κάθομαι και ακούω τους διάφορους «εκτελεστές» της κυβέρνησης, υποτιθέμενους δημοσιογράφους, να επιτίθενται με μανία στους έλληνες εργαζόμενους, ότι και καλά εκείνοι και οι "παχυλοί" μισθοί τους φταίνε για την κρίση.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βιντεάκι, που αξίζει να το δείτε για να διαπιστώσετε ποιοι είναι οι πραγματικοί «κρατικοί υπάλληλοι» σε αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα. Ονόματα δεν λέμε, θα τους δείτε έτσι και αλλιώς στο βίντεο να παλεύουν με νύχια και με δόντια να υπερασπιστούν το σύστημα το καπιταλιστικό, με τόση χυδαιότητα που θα έκανε ακόμα και τον Ροκφέλερ να αισθανθεί λίγος, στην μάχη για την προστασία των συμφερόντων του.



Οι Ροκφέλερ βέβαια και οι υπόλοιποι παρασιτικοί οργανισμοί αυτού του πλανήτη, δεν χρειάζεται ποτέ να μπουν στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την τάξη τους, έχουν μάθει να βάζουν άλλους για να τους κάνουν την βρομοδουλειά και κατ όπως φαίνεται είναι ουκ ολίγοι οι καλοθελητές.

Στον σύγχρονο καπιταλισμό, αλλά και στον παλιότερο, δυο ήταν εκείνες οι δυνάμεις καταστολής που υπήρχαν και δρούσαν. Οι μεν είναι ο στρατός, η αστυνομία και τα υπόλοιπα μαντρόσκυλα που παρεμβαίνουν σε ώρα ανάγκης, και οι δε, που είναι και πιο αποτελεσματικοί είναι οι καταστολείς συνειδήσεων, στις στρατιές των οποίων ανήκει και μια μεγάλη μερίδα του δημοσιογραφικού στερεώματος της εκάστοτε χώρας.

Το να φτάσει το σύστημα στο σημείο να χρησιμοποιήσει την σωματική βία ως τρόπο καταστολής, όπως αυτό που βλέπουμε να εντείνεται στην χώρα μας, είναι δείγμα ότι το άλλο είδος της καταστολής, αυτό της συνειδήσεως, έχει χάσει μέρος από την δύναμη του και αρχίζουν τα πρόβατα δειλά δειλά να εγκαταλείπουν το μαντρί. Και πώς να μην το εγκαταλείπουν δηλαδή, αφού οι «βοσκοί» έχουν μπάσει μέσα λύκους με κοφτερά δόντια και χασάπηδες που ακονίζουν τους μπαλτάδες τους λες και έρχεται το Άγιο Πάσχα. Οι μεν λύκοι μπήκαν ως φύλακες, και οι δε χασάπηδες ως κουρείς.

Ο ελληνικός λαός, και κάθε λαός, πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως δεν είναι πρόβατο, έχει φωνή, έχει μυαλό, έχει χέρια, έχει την αριθμητική υπεροχή με το μέρος του. Ο ελληνικός λαός, και κάθε λαός, πρέπει να συνειδητοποιήσει, ότι αν το θελήσει, είναι ικανός όλους αυτούς που ήρθαν στον τόπο του για μαλλί, να τους στείλει πίσω κουρεμένους. Όσο για τους κύριους αυτούς, τα «όργανα» του συστήματος κάθε είδους(δημοσιογράφοι, ακαδημαικοί, εργατοπατέρες) που συνέβαλαν στην προβατοποίηση, ας έχουν στο πίσω μέρους του μυαλού τους μια άλλη παροιμία που λέει «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό», γιατί ακόμα και αν ο λαός έχει την κακή συνήθεια να ξεχνά(αλλά και να λυπάται ακόμα και εκείνους που τον ποδοπάτησαν), εσείς μέχρι τώρα κάνετε ότι μπορείτε για να του μείνετε αξέχαστοι. Επίσης να έχετε υπόψη σας, πως όταν τα πράγματα «ζορίσουν», τα αφεντικά σας που τόσο αγαπάτε, θα σας αφήσουν έρμαιους της μοίρα σας στην κρίση του λαού, όσο οι ίδιοι θα εγκαταλείπουν τον τόπο, με αεροπλάνα και ελικόπτερα σαν τα ποντίκια.

Μην το λάβετε ως απειλή, λάβετε το ως προειδοποίηση...

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

17 σχόλια:

  1. Παρακαλώ τους συνμπλόγκερς αμα μπορει κάποιος να βρει το βιντεακι και να το αντικαταστήσει εκει που δίνω το λίνκ, ωστε να παίζει απο το ποστ απευθείας ας το κάνει.

    Εγω δεν μπορω να το βρω μέσω του blogspot(μα ειναι συστημα αυτο που εχει για να ανεβάζεις βιντεακια; να μην μπορείς να βάλεις το λινκ απευθειας παρα να πρέπει να κάνεις search; Εκτος και αμα κατι δεν κανω καλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει που λεει η Μακρη "ο λαος πήγαινε καλα, αγορασε και σπίτι", λες και το λογικό, εχοντας φτάσει στον 21ο αιωνα θα ήταν να μένουμε στις σπηλιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποε, απο την Html επεξεργασία ...
    Κάτι δεν πάει καλά με τα βίντεο και την Συνθεση σε αυτό το θεμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέποντας την Κανέλλη και τον Κώνστα, μού έρχεται στο νου ένα βιντεάκι από ένα αντίστοιχο (βρωμο)κανάλι της Γερμανίας (ή της Αυστρίας?) πριν μερικά χρόνια σε εκπομπή του με θέμα το Ολοκαύτωμα ήταν παρόντες ένας παππούς επιζήσας και ένας ξυρισμένος νεοναζιστής. Αν και τα γερμανικά μου είναι νηπιακού επιπέδου κατάλαβα (και φυσικά ο καθένας θα το καταλάβαινε) ότι η συζήτηση έγινε ... κώλος.

    - Μα πείθεται το παπαγαλάκι της "χρυσής εποχής του χρηματιστηρίου"?
    - Και ο ίδιος ο Μαρξ να κατέβαινε στο στούντιο το άτομο δεν παλεύεται!
    - Ξεχνάτε τα "Χαλυβδόφυλλα", το "Μουριάδη" και τις 7000 μονάδες του Χρηματιστηρίου.
    - Για την υπόθεση Proton τι ψέλλιζε ο μ@λ@κ@ς? Ποιον πείθει?

    Υποβιβάζω τον εαυτό μου και την κουλτούρα μου (όσο εγωιστικό και να ακούγεται αυτό) συζητώντας με τέτοιους τύπους!

    http://youtu.be/iG0smKGiw1E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα, Proton!

    Ξέρετε πόσους έχει ξελασπώσει ο Μπέννυ στο παρελθόν?
    Οι Θεσσαλονικείς (και δη οι ΜΠΑΟΚτζήδες) γνωρίζουν καλύτερα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aπολαυστικοτατη, οπως παντα, η Λιανα και σ ευχαριστω που το αναρτησες, poe, γιατι αλλιως δεν θα το εβλεπα, εδω! :)
    Οσο για το επιπεδο συζητησης,ειναι ξεκαθαρο οτι η Λ.Κανελλη ειναι σκαλες ανωτερη, ενω ορισμενοι δημοσιογραφοι (''βασιλικοτεροι του βασιλεως'') προσπαθουν, ματαια, να υπερασπιστουν αυτα που ο μεσος εργαζομενος καταδικαζει καθε μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε ξερω αν εννουσες αυτο, αλλα τωρα το video παίζει απο το λινκ απευθείας. Δεν ξερω ομως αν θελεις να εχεις και το video, στο τελος της αναρτησης, γι αυτο το αφησα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tελικά έχει πέσει σύρμα με τον Κώνστα:

    http://teddygr.blogspot.com/2011/10/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπιραλ, μπας και εισαι φαν;
    αχαχαχα

    Κωνστας και ξερο ψωμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελβα το βιντεο το πρωτανευασε ο ρεντ στη μορφη που το βλεπεις τωρα. Εγω το γορντπρεσσ ειχα συνηθησει και με μπερδευει αυτο το διαολιο τωρα:) Αλλα νταξ μου εδωσε και το ψαρι και μυο εμαθε και να ψαρευω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ TV!
    (εδώ και χρόνια)

    Διαβάζω λογοτεχνία, ασχολούμαι με τη φωτογραφία και ενημερώνομαι από το νετ.
    Υπάρχουν πιο ωραία πράματα να κάνει κανείς, για να μην "τον πάρει από κάτω".

    Μια που είπα για φωτογραφία προχθές πέθανε πλήρης ημερών ο δεύτερος φωτογράφος της Αντίστασης Κώστας Μπαλάφας.
    (ο πρώτος ήταν ο Σπύρος Μελετζής που πέθανε το 2003)

    http://tinyurl.com/5v6rhna
    (αυτοπορτραίτο του στα χιονια της Πίνδου)

    http://www.costasbalafas.gr/
    (προσωπική σελίδα)

    Ας αναπαυθεί εν ειρήνη ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σωστος σπιραλ, και εγω το ιδιο, μονο στου yutube βλεπω τιβι, και ασχολουμαι και εγω με την φωτογραφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η πρώτη του φωτογραφική μηχανή:
    http://www.cameraquest.com/robot1.htm
    που την αγόρασε πουλώντας και το ρολόι του.

    Με τη Robot 1 (μικρότερη σε μέγεθος από τη σύγχρονή της Leica R4) μέσα σε ένα σακκί με κρεμμύδια έβγαλε αυτή τη φωτογραφία στις όχθες της λίμνης των Ιωαννίνων των απαγχονισμένων ανταρτών από τους Γερμανούς Τόδουλου και Φαρίδη.

    http://s.enet.gr/resources/2011-02/23-2-thumb-large.jpg

    (και ποιος χέζει τα παπαγαλάκια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φρικιαστικο, αλλοι επρεπε να βρισκονται στις κρεμάλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eκ παραδρομής έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου ότι η Robot 1 ήταν η πρώτη του φωτογραφική μηχανή. Λάθος!
    H πρώτη του μηχανή ήταν μια Kodak (άγνωστο ποια) για την οποία πούλησε το ρολόι του.

    Με την Robot 1 ανέβηκε στο βουνό με τον ΕΛΑΣ με μια χρηστικά εύκολη και βολική μηχανή (μηχανή δρόμου την λένε οι σύγχρονοι φωτογράφοι) γιατί ταυτόχρονα βάσταγε και το ντουφέκι του.
    (σε αντίθεση με τον Μελετζή που ανένηκε στα βουνά της Ευρυτανίας και της Πελοποννήσου με box camera και βαρύ τρίποδο)

    Ο οικοδόμος θα ανεβάσει αφιέρωμα στον Μπαλάφα.

    (πάλι κώλος την έκανα την ανάρτηση, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...