28 Οκτ 2011

Απόλυτα δικαιολογημένες οι σημερινές αντιδράσεις


Σήμερα, στις παρελάσεις, τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές πόλεις, σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα, καταδείχτηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και η αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική.
Καταδείχτηκε ξεκάθαρα η δυναμική του συνθήματος:
- Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Σήμερα, δόθηκε μια καλή αφορμή γι αυτό. Η λαϊκή αντίθεση, εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων, με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις (μαύρα περιβραχιόνια, αποστροφή του προσώπου τους από τους επίσημους κλπ.), με την παρουσία πανό με συνθήματα κλπ..

Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση, δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων, που δεν εκφράζων τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς.
Το θέμα που έγινε σίριαλ στα κανάλια μας, για τα αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, είναι ένα δευτερεύον ζήτημα μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία.

Και ας το ξεκαθαρίσουμε.
Η κάθε ιστορική επέτειος που έχει να κάνει με τους λαϊκούς αγώνες, δεν τιμάται ούτε από "επισήμους", ούτε από "υψηλούς προσκεκλημένους", ούτε από "θεσμούς" !
Οι αγώνες του λαού, τιμώνται από τον ίδιο το λαό, καθώς αγωνίζεται για το δίκιο του. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διαδηλώνει την αντίθεσή του και να παλεύει με όρους μαζικού κινήματος, για να ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που τον θυσιάζει για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του.
Όπως καθήκον και υποχρέωση του αγωνιζόμενου λαού είναι να επαγρυπνεί και να παραμερίζει από το δρόμο του κάθε είδους παγίδα και προβοκάτσια πυ επιτρέπει στην κυβέρνηση και στις συντηρητικές και συμβιβασμένες δυνάμεις να διασπούν και να συκοφαντούν το λαϊκό κίνημα για να το αποδυναμώσουν.
Ο λαϊκός αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρός, αποτελεσματικός και νικηφόρος, μόνο να πατήσει γερά στα εργοστάσια, στους κλάδους, στις λαϊκές συνοικίες, διαμορφώνοντας μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που έχει ξεκάθαρο στόχο να ανατρέψει την πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων.
Με λαϊκή εξουσία να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον ορυκτό και φυσικό πλούτο, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Αυτός είναι ο δρόμος για να βάλει ο λαός τέλος στις άγριες θυσίες που χωρίς τέλος του επιβάλλουν για τα κέρδη, την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας.


31 σχόλια:

  1. Είναι φοβερό πόσο γελοίοι είναι οι πολιτικοί υπαλληλίσκοι της κυβέρνησης και οι λοιποί. Όλα ήταν λέει υποκινούμενα από μειοψηφίες, από ακροδεξιούς και Συριζαίους.

    1ο κόμμα θα βγαιναν τα παιδιά του Αλέξη αν ήταν έτσι :Ρ . Αντε και εις ανώτερα.

    Περιμένω τώρα να γελάσω με τον Καψή στο Μέγκα, σύντομα θα αρχίσει να ορύεται για τη σημερινή ιεροσυλία. Θα σκάσει τόσο που κρατιέται, το πουλακι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρεπιπτόντως, άλλα το σκέτο Alex σε AlexK, για να μη γίνεται σύγχυση με το AlexD (που κι αυτό έχει αλλάξει ο Αλεξ., αλλά μερικοί ακόμα τα μπερδεύουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AlexK: Δίκιο έχεις ...
    Πραγματικά αυτήν την ώρα ακούω τον Καψή και τα ... άλλα παιδιά, πολύ πλάκα έχουν !

    Ωρύονται που καταλύονται οι ... θεσμοί !!!
    Όχι από την βάρβαρη πολιτική των αστικών κομμάτων, όχι από το ξεπούλημα της χώρας που έκανε ο Γιωργάκης, αλλά από τον κόσμο που διαμαρτύρεται !!!

    Άξιος ο μισθός τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη προσοχή στην ανακοίνωση του Κόμματος για τα σημερινά. Διαβάστε την τρεις και τέσσερις και δεκατέσσερις φορές.
    Πάνω απ' όλα ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!

    http://www.amna.gr/pressReleaseView.php?id=8850&doc_id=10537854

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος: Βάλε ένα παρατσούκλι στο σχόλιό σου, να μπορούμε να σου απαντήσουμε.

    Επί της ουσίας, συμφωνούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θύλακες, παγίδα, προβοκάτσια σε μια σελίδα. Το ερώτημα αγαπητοί σύντροφοι συμμετείχατε; ή κοιτάγατε τις παρελάσεις εκ του μακρόθεν για να μην έρθετε σε επαφή με τους οπορτουνιστές;
    Ποιος πήρε την απόφαση να απαγορεύσουν στους κομουνιστές αντιστασιακούς σε όλη την χώρα να μην συμμετέχουν στις παρελάσεις;Ποια ήταν η κλιμάκωση μετά τη 48ωρη όταν οι ακτιβισμοί και οι θεατρινισμοί της πλάκας με συμβολικούς αποκλεισμούς και κρέμασμα πανώ φοριέται πολύ στις παμιτικες πασαρέλες;Αφού βέβαια δεν μπορεί να καταγγείλεις το αυθόρμητο ξέσπασμα ή ακόμα και το οργανωμένο που δεν ελέγχεις το υπονομεύεις , το κονταίνεις με θολές διατυπώσεις σαν τις παραπάνω. Όσα δεν φτάνει η αλεπού ...ή όσα δεν θέλει πραγματικά να φτάσει γιατί αυτή η παράμετρος είναι και η πιο επικίνδυνη. Ή πραγματικά πας μαζί με το λαό(κοινωνικά και πολιτικά) έως και κυβέρνηση του ΑΑΔΜ ή συγκεντρώνεις το μαντρί σου και το βαφτίζεις λαό με συνέπεια την τραγική απομόνωση σου.(εκτός αν κατάργησαν τα συνέδρια και το πρόγραμμα).Τα καύσιμα της προηγούμενης δεκαετίας δεν θα βαστήξουν πολύ στην τροτσκιστική ανηφόρα που επέλεξε η ηγεσία να ακολουθήσει. Μετά , δεν θάρθει το ίσιο αλλά ο γκρεμός.
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλος ένας ... ανώνυμος Ανώνυμος !!!
    Γιατί ρε παιδιά δεν βάζετε στην αρχή ή στο τέλος ένα κάποιο παρατσούκλι να ξεχωρίζετε ;;;
    Τόσο δύσκολο είναι πια ;;;

    Επί της ουσίας.
    Τι λες ;
    Τι σχέση έχουν αυτά που λες με το άρθρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβασα την ανακοινωση του κομματος και δεν καταλαβαινω γιατι το ΠΑΜΕ δεν ηταν στην πρωτη γραμμη για να δοσει και τον σωστο τονο στην διαμαρτυρια.
    Φοβομασταν μη τοιχον και ο Καρατζαφερης μας κατηγορησει για πραξικοπημα;

    Μα δεν καταλαβαινουμε οτι καθε λεξη αποα στωμματα των εκπροσωπων της πλουτοκρατις, γυριζει εναντιον τους;

    Αντωνηςχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα το πρωί την ώρα δηλαδή που γινόταν τα παραπάνω που αναφέρετε στη ΝΕΤ γινόταν το εξής "καταπληκτικό" είχε μία εκπομπή τη "μηχανή του χρόνου" που αναφερόταν στην κατοχή και στα δεινά του λαού κατά τη διάρκεια της! Την οποία επιμελούνταν ως "δημοσιογράφος" κάποιος Χρίστος Βασιλόπουλος. Το "καταπληκτικό" βέβαια πηγαίνει στο ότι έχω μείνει "κατάπληκτος" από τη δυσοδία που ανέδυε το πόνημα κάποιου δήθεν δημοσιογραφίσκου, με τη βοήθεια των δήθεν πρώην αγωνιστών, αλλά και κάποιων "ιστορικών". Καταρχήν για την πείνα και το πως σώθηκε ο λαός, για την αποτροπή της επιστράτευσης για να πάνε εργάτες στη Γερμανία κλπ ευθύνεται ο αυθόρμητος παράγοντας και η ενότητα όλων των ελλήνων στο πρόβλημα. Η λέξη ΕΑΜ δεν υπήρχε (ούτε λόγος για ΚΚΕ). "Αγωνιστές" τύπου Γλέζου μιλούσαν γενικά για αντίσταση και όλες οι ομάδες ανεξαιρέτως οι ομάδες (και ο ΕΔΕΣ και άλλες παρόμοιες) βοήθησαν το λαό. "Ιστορικοί" της πλάκας που μιλούσαν για κόσμο σε πορείες, απεργίες χωρίς κάποιος να τις καλεί έτσι γενικά. Δηλαδή στη δημόσια τηλεόραση (δεν έχω αυταπάτες ότι θα μπορούσε να είναι αλλιώς, τα νεύρα μου απλώς ξεσπάω)η τοποθέτηση της ιστορίας με τα πόδια πάνω ξεπερνάει κάθε προηγούμενο!!!! Η αφαίρεση του ΚΚΕ, ή έστω του ΕΑΜ από τον αντισασιακό αγώνα δεν είναι ιστορία είναι βοθρολύματα. Πρέπει τέτοιοι δημοσιογραφίσκοι να διαπομπεύονται, να ξέρει και ο λαός ότι είναι κοινοί ψεύτες, λωποδύτες που μαθαίνουν μέσω τηλεόρασης τα παιδιά μας ψέματα, ανακρίβειες κλπ. Ακόμα κατί Γλέζους και λοιπούς "αντιστασιακούς" θα πρέπει εκτός από την ιστορία να τους κρίνουμε και εμείς και να τους καταδικάζουμε και στη συνείδηση του απλού κόσμου. Γι' αυτούς ισχύει το "τα στερνά τιμούν τα πρώτα"

    ΥΓ Για την ιστορία τώρα, την ώρα που ένας δήθεν "ιστορικός" έλεγε για την επιστράτευση πίσω του ήταν μία φωτογραφία που έδειχνε έναν τοίχο που έγραφε "πρέπει στην πράξη να καταργηθεί η επιστράτευση" ή κάπως έτσι τέλος πάντων με υπογραφή ΕΑΜ. Ακόμα όμως και τότε δεν αναφέρθηκε πουθενά η λέξη ΕΑΜ.
    ΥΓ2 Εδώ φαίνεται όμως και λαθροχειρία, η πολιτική απατεωνία του οπορτουνιστικού χώρου (εκπρόσωπος τους ο Γλέζος) που ενώ μιλάνε για νέο ΕΑΜ δεν θέλουν σε καμία περίπτρωση να έχει τα χαρακτηριστικά του ένδοξου ΕΑΜ (που μας έσωσε από την πείνα). Γι' αυτό και κρύβουν την καταλυτική συμβολή του στην απελευθέρωση μας τότε στους αγώνες του λαού με πρωτεργάτη το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντώνης: Κοίτα, άλλο πράγμα να λες ότι οι διαμαρτυρίες του κόσμου είναι δικαιολογημένες κι άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο θα φέρεις κάποια αλλαγή.

    Αλλαγή θα γίνει με την Οργανωμένη Ταξική Πάλη.
    Κι αυτό κάνει το ΠΑΜΕ.

    Οι παρελάσεις, έχουν χρησιμοποιηθεί κι από το ΠΑΜΕ σε κάποιες φάσεις ...
    Δεν ξέρω τι έκανε το ΠΑΜΕ σε άλλες πόλεις, αλλά στην Αλεξανδρούπολη ανάρτησε πανό, για να το δει όλος ο κόσμος - αυτός μας νοιάζει και όχι οι ... επίσημοι - με σύνθημα:

    - Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. IKAROS: Δεν είναι η πρώτη φορά που η κρατική (βλέπε κομματική - κυβερνητική) τηλεόραση πρωτοστατεί στην παραχάραξη της Ιστορίας.
    Ούτε η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται "πρόθυμοι" γι αυτό - κυρίως πρώην αγωνιστές που συμβιβάστηκαν με τον ταξικό εχθρό.

    Κυρίως, τώρα, που η επίθεση στα λαϊκά στρώματα παίρνει διαστάσεις λαίλαπας τέτοια κρούσματα μάλλον θα ενταθούν.
    Εδώ και δυο χρόνια, γενικά, το ψέμα έχει γίνει η πρώτη επιστήμη !

    Χρόνια τώρα, κυρίως ο οπορτουνιστικός χώρος, προσπαθεί να καπηλευτεί το ΕΑΜ, "ξεχνώντας" ότι είναι παιδί του ΚΚΕ !
    Δεν βαριέσαι ... ο κόσμος ξέρει ...
    Εντάξει, κάποιοι λίγοι όχι, αλλά έτσι θα παραμείνουν ... λίγοι ...
    (από κάθε άποψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ικαρε, η συμπεριφορα των αστων και των πορτουνιστων δεν εκπλησει.

    Το θεμα ειναι γιατι αφηνουμε εμεις, μιαν τετοια μοναδικη ευκαιρια, την περιοδο της κατοχης που το κομμα ηταν προταγωνιστης, να μας φυγει, αντι να ειμαστε στην πρωτη γραμμη και να συνδεσουμε το τοτε με το σημερα και να κλειμακωσουμε αυτο που εγινε με τηνς 48ωρη.

    Εχει πολυ σωστα το κομμα μελετησει τον φασισμο.
    Ξερει οτι ειναι δεμενος με την καπιταλιστικη κριση και τους μικροαστους.
    Θα πρεπει τοτε να μην δινει στον φασισμο το πεδιο για να μπορεσει να εκφρασει ενα μερος της λαικης αντιδρασης.
    Ανεπιτρεπτη ανεπαρκεια του ΠΑΜΕ.
    Θα τα βρουμε μπροστα μας.

    Αντωνης χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαρε, δεν το αναφερω αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι πραγμα μιλλω.
    Και βεβαια η μαχη ειναι στους τοπους δουλειας.

    Αλλα η μαχη ειναι επισεις; παντου οπου υπαρχει ο λαος και ο ταξικος εχθρος.

    Η επετειος ειναι ενα; γεγονος οπου το ΚΚΕ οι κομμουνιστες μπορουν να μιλλουν απο θεση ισχυος.

    Το βασικοτερο ομως ειναι οτι η επιτυχια της παρελασης θα σηματοδωτουσε την σιωπηρη αποδοχη των μετρων απο τον λαο.

    Οταν ο κοσμος αντιδρα και το ταξικο κινημα δεν ειναι καθοδηγητης , τι ειναι αυτο;

    Γιατι να αφηθει η αντιδραση στο καπελωμα της αμεσοδημοκρατιας και της Χρυσαυγης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να πω και εγω την @@λακια μου:
    στην χωρα επικρατει εναs απιστευτοs λαικισμοs.....
    την δικαιολογημενη οργη τηs κοινωνιαs-που αυτο που θελει στην πλειοψηφια τηs-ακομη-ειναι να επιστρεψει στον προηγουμενο ...ανθρωπινο καπιταλισμο......
    η οργη αυτη στην πλειοψηφια τηs ΔΕΝ εχει ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κριτηρια,λειτουργει περιπου σαν μαζα και μεσα τηs προσπαθουν διαφοροι ακροδεξιοι,λαικιστεs,οπορτουνιστεs,λαμογια,χρεωκοπημενα μμε να ψαρεψουν σε θολα νερα.....

    ενα απο αυτα που εκτιμω στο κομμα ειναι οτι ποτε δεν μπηκε να ψαρεψει σε θολα νερα αλλα προσπαθει να δημιουργσει ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....

    οι μερεs ειναι ...πονηρεs και η λογικη τηs ....αταξικηs οργηs και του λαικισμου μπορει να φερουν χειροτερα για τον λαο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μητσο επειδη ακριβως η ελληνικη κοινωνια ειναι οπως τα λες και η οργη της πλειοψηφιας δεν εχει ταξικα κριτηρια, δεν την αφηνεις στο ελλεος της αμεσοδημοκρατιας , του οπορτουνισμου και του φασισμου της Χρυσαυγης.

    Δεν αφηνεις να δημιουργηθει η συσπειρωμενη μαζα μιας φασιστικης πλειοψηφιας.

    Δεν μενεις θεατης αλλα μπαινεις μπροσταρης και καθοδηγητης με την καθαρη ταξικη προοπτικη.

    Αντωνης χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μπροσταρηs μπαινειs κυριωs στουs χωρουs δουλειαs,ανεργιαs,χωρουs που πληττεται ο λαοs(δεη,νοσοκομεια,διοδια),εκει που οντωs ειναι μπροσταρηs το κομμα και δημιουργειs την ταξικη συνειδηση.....
    το αποτελεσμα αυτο φαινεται στιs απεργιεs,στιs πορειεs,ακομη και στιs καλπεs....
    σε ενα χωρο οπου μπλεκεται εναs αχταρμαs,οπου τα συνθηματα ξεκινανε απο τον ηρακλη και τον ολ.βολου,πανε στουs εβραιομασωνουs,τον τζεφρι,τουs προδοτεs πολιτικουs με την αναρχια,την σπιθα,διαφορουs βαρεμενουs και λαμογια και μπλεκονται με την απλη και κατανοητη οργη-μη συνειδητα ταξικη-οργη του κοσμου τα πραγματα γινονται ακρωs λαικιστικα.....
    επειδη ουτε αυριο θα καταρρευσει ο καπιταλισμοs,ουτε-ακομη-αυτο θελει η ελληνικη κοινωνια η δουλεια πρεπει να γινεται ...μυρμηγκι το μυρμηγκι,παντου ΤΑΞΙΚΑ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ....
    τα παραδειγματα των ...αταξικων και ...αδολων αραβικων επαναστασεων ειναι νωπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μητσο, αν αναλογιστουμε τις πολιτικες, ψηχολογικες επιπτωσεις μιας πετυχιμενης απο μερους της κυβερνησης παρελασης και το οτι η επιτυχια/ αποτυχια αφεθηκε σε παραγοντες εξω απο το ταξικο κινημα, θα καταλαβεις το ποσο λαθος ηταν η μη μαζικη μας συμετοχη.

    ΣΣτην συνειδηση του απλουδιαμαρτυρομενου πολιτη, τη εικονα διαμορφωνεται;

    Ξαναλεω, καμια αντιπαραθεση δεν υπαρχει με τη δουλεια στους τοπους δουλειας και την δουλεια του μυρμηγκιου.

    Αλλα η πρωτοπορια δεν απεχει, απο τον φοβο των παρακρατικων, των φασιστων κτλ.

    Δεν απεχει ακριβως για να μην αφηνει πεδιο μαζικοποιησης για λυσεις αραβικης ανοιξης, αν με καταλαβαινεις.

    Αντωνης χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις έχεις ήδη σχεδιάσει ταξικά, επαναστατικά και παρεμβαίνεις.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΩΝ.Τα περι ταξικής συνείδησης και δουλιας μυρμηγκιού αυτά τα χιλιοειπομένα κλισέ που δεν απαντούν στο συγκεκριμένο, είναι για τις κοπελίτσες με τα γαλλικά και το πιάνο, λόγια καθοδηγητών που έχουν ξεκοπεί από τη ζωή. άσε ρε πεφωτισμένε οι εργάτες να την αποκτήσουν στο καμίνι της ταξικής πάλης σε όλες τις μορφές της.Φυσικά και απαιτείται τοΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ(γκραμσι,αν σου λέει κάτι)αλλά με αυτή την παρέμβαση που έχει πως να την αποκτήσουν;Αν αρχή του είναι, ότι δεν είναι στο ΠΑΜΕ, είναι ύποπτο έως εχθρικό.Τέλος πάντων οι εκδηλώσεις μας ξεβράκωσαν και η ανακοίνωση,βγήκε για να μην μας ταυτίσουν με τους φασίστεςκαι τη ΝΔ.Ας πήγαιναν οι βουλευτές του ΚΚΕ παρέλαση με το λαό, εκτός αν δεν του είχαμε εμπιστοσύνη και φοβόμασταν το κράξιμο, επειδή μας ταυτίζουν με τους εκπρόσωπους του σάποιου αστικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοιτάξτε φίλοι.
    Σεβαστές όλες οι απόψεις, ακόμα κι αυτές που δείχνουν μια βιασύνη ...

    Ο εχθρός είναι οργανωμένος, πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, έχει δυνάμεις και ξέρει τι κάνει.

    Εμείς, δεν μπορούμε να πάμε σαν μπουλούκι ατάκτων.
    Ούτε να ρίχνουμε τουφεκιές στον αέρα.

    Ξεκάθαρα, αν δεν έχεις την πλειοψηφία του λαού μαζί σου, θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.
    Καταλαβαίνω, όπως είπα, την βιασύνη, όμως επιτρέψτε και σε μας, να σχεδιάζουμε, έχοντας μια πείρα 90 και βάλε χρόνων, να ξέρουμε τον στόχο, να ετοιμάζουνμε τον λαό μας, να προετοιμαζόμαστε και εμείς οι ίδιοι, για την τελική νικηφόρα αναμέτρηση.

    Ας μην κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις που ίσως πισωγυρίσουν το Κίνημα με μη αναστρέψιμες επιπτώσεις.

    Ο στόχος είναι η οριστική ανατροπή του συστήματος, η αλλαγή τάξης στην εξουσία, ο σοσιαλισμός !
    Και αυτό δεν πετυχαίνεται με τα λόγια, ούτε τα συνθήματα, ούτε τις κραυγές, ούτε τα πανό.
    Όλα αυτά υποτάσσονται στην τελική επαναστατική επίθεση.
    Η έφοδος στους ουρανούς θέλει προσοχή, υπομονή και επιμονή.
    Και όχι παλινωδίες και μπαλαντζαρίσματα.
    Ούτε μεσοβέζικες δράσεις ...

    Οργανωμένη, Ταξική, Πάλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ανωνυμο 8:35 μ.μ
    «Θύλακες, παγίδα, προβοκάτσια σε μια σελίδα.» Είναι ανακρίβεια ότι μέσα στα αυθόρμητα ξεσπάσματα συνευρέθηκαν, όπως και τον Αύγουστο, ακροδεξιοί, ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, έως ακροαριστεροί? Όπως πάντα απομονώνουμε κάποιες λέξεις για να δημιουργούμε εντυπώσεις. Ο πολιτικός προπηλακισμός, τα ουστ, οι βωμολοχίες, από πότε αποτελούν επαναστατική πρακτική? Τι σχέσεις μπορεί να έχουν οι Κομμουνιστές με τέτοιες πρακτικές? Αυτές οι λογικές και οι συνευρέσεις δεν στήνουν το έδαφος για προβοκάτσιες και παγίδες που μπορούν να ωφελήσουν μόνο την αστική προπαγάνδα και καταστολή? Πρακτικές που στην καλύτερη περίπτωση χαϊδεύουν τα αυτιά στο αυθόρμητο, στην χειρότερη ψαρεύουν σε θολά νερά σε συνειδήσεις μικροαστικές, σε συνειδήσεις που συνεπαίρνονται ακόμα από τα παραπολιτικά? Δεν λειτουργούν όλα αυτά απλώς εκτονωτικά? Αφυπνίζουν συνειδήσεις? Αυτά γιατί δεν τα βλέπουμε? Μήπως πολύ εύκολα χαρακτηρίζουμε «θεατρινισμούς και ακτιβισμούς τις πλάκας» κινητοποιήσεις που έχουν ταξικό προσανατολισμό και σαφέστατο ταξικό περιεχόμενο, που περιφρουρούν την δράση τους από προβοκατόρικους μηχανισμούς, και καθημερινά δίνουν μάχες στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές κλπ. απλά από εμπάθεια?
    «Αφού βέβαια δεν μπορεί να καταγγείλεις το αυθόρμητο ξέσπασμα ή ακόμα και το οργανωμένο που δεν ελέγχεις το υπονομεύεις , το κονταίνεις με θολές διατυπώσεις σαν τις παραπάνω.» Ως επαναστάτης οφείλεις να ξεκαθαρίζεις την σχέση του αυθόρμητου με το συνειδητό. Δεν καταγγέλλεις το αυθόρμητο, εξηγείς σε όλους τους τόνους ότι όσο δεν γίνεται ταξικά συνειδητό, τότε εύκολα είναι χειραγωγίσημο και έρμαιο της αστικής ιδεολογίας. Για αυτό και ακίνδυνο για το σύστημα. Κάνεις πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα για να γίνει συνειδητό, δεν το ακολουθείς άκριτα για να γίνεσαι αρεστός στα πιο καθυστερημένα (πολιτικά) τμήματα των μικροαστών και εργατών. «Το οργανωμένο που δεν ελέγχεις» σημαίνει ότι ανήκει σε πολιτικούς χώρους με τους οποίους έχεις διαφορετικούς στρατηγικούς, τακτικούς στόχους. Το αντιπαλεύεις με όρους πολιτικούς και ιδεολογικούς. Αναδεικνύεις τις διαφορές και εξηγείς από την μεριά σου με όρους ξεκάθαρους γιατί δεν συμπλέεις μαζί τους. Δεν υπάρχει εδώ τίποτα θολό (για όσους τουλάχιστον παρακολουθούν λίγο τα πράγματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. συνεχεια
    «Ή πραγματικά πας μαζί με το λαό(κοινωνικά και πολιτικά) έως και κυβέρνηση του ΑΑΔΜ ή συγκεντρώνεις το μαντρί σου και το βαφτίζεις λαό με συνέπεια την τραγική απομόνωση σου.(εκτός αν κατάργησαν τα συνέδρια και το πρόγραμμα).» Στην καθομιλουμένη των οπορτουνιστών το πας με τον λαό μεταφράζεται και πρακτικά σημαίνει γίνεσαι ουρά του αυθόρμητου. Το ξαναλέμε για να είμαστε ξεκάθαροι: Το αυθόρμητο είναι το εμβρυακό του συνειδητού. Οι επαναστάτες είναι αναγκαίο να αφυπνίζουν συνειδήσεις, να συγκεντρώνουν δυνάμεις όχι απλά για το κίνημα γενικά, αλλά για τον στρατηγικό στόχο που είναι η ανατροπή του Καπιταλισμού με σκοπό τον Σοσιαλισμό/Κομμουνισμό. Αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει πάνω σε πλαίσια με ξεκάθαρους ταξικούς προσανατολισμούς τα οποία απαντάνε στα σημερινά προβλήματα / αδιέξοδα, διεκδικούν στόχους εφικτούς μέσα στο σύστημα που θα ελαφρύνουν την δραματική κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός , αλλά ταυτόχρονα και κυρίως αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της Λαϊκής Εξουσίας, της Λαϊκής Οικονομίας για το οριστικό ξεπέρασμα των κρίσεων και των δεινών που αυτές φορτώνουν στις πλάτες τις εργατικής τάξης και του λαού μας εν γένει. Το ΠΑΜΕ, είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει είναι ο ταξικός πόλος αναφοράς στην Ελληνική κοινωνία. Απαρτίζεται, από εργάτες και εργαζόμενους, ταξικά συνειδητοποιημένους που μάχονται στους χώρους δουλειάς, στην καρδιά του Καπιταλιστικού συστήματος, για να δυναμώσει η ταξική κατεύθυνση στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελληνική κοινωνία. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε κάνει βήματα μπροστά (όπως έδειξαν οι τελευταίες απεργίες) και αυτό ενοχλεί. Μαντρωμένοι στην διαχειριστική λογική είναι όσοι από προσωπικές μικροφιλοδοξίες, αντιΚΚΕ εμπάθεια, μικροαστική βιασύνη, προωθούν μια επίπλαστη ενότητα της αριστεράς, επίπλαστη γιατί είναι καιροσκοπική και χωρίς αρχές. Μαντρωμένοι είναι αυτοί που προτάσσουν το μερικό αγνοώντας το γενικό (ή στην καλύτερη παραμερίζοντας το), αυτοί που ψαρεύουν σε θολά νερά προσκυνώντας το αυθόρμητο και συρόμενοι από αυτό. Και είναι μαντρωμένοι διότι με τις λογικές και τις τακτικές τους δεν βοηθούν (κάποιοι δεν θέλουν) να ξεπεραστεί ο Καπιταλισμός, ευαγγελιζόμενοι έναν πιο ανθρώπινο καπιταλισμό.
    Οι μορφές πάλης από εδώ και πέρα θα εναλλάσσονται ταχύτερα από ότι είχαμε συνηθίσει. Μιλάτε για γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων/απεργιών. Αποφασίζει το ΠΑΜΕ για αυτό? ¨Όχι, κύριοι. Αυτό αποφασίζεται στις γενικές συνελεύσεις των εργατών. Όσο και αν κόσμος συμμετείχε μαζικότατα στις τελευταίες κινητοποιήσεις, δεν είχαμε φτάσει στο σημείο εκείνο όπου το σύνθημα της Γενικής Απεργίας θα έπεφτε στο τραπέζι και θα το υιοθετούσαν οι εργαζόμενοι. Αύριο μπορεί να φτάσουμε εκεί. Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες διαθέσεις. Ένα κοινωνικό κίνημα που στοχεύει στην ανατροπή, που απαντάει από την σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης πρέπει να έχει πρωτίστως ρίζες στους χώρους δουλειάς.
    Τα λεγόμενα σχετικά με «Τροτσκιστικό ανηφόρα» δεν στοιχειοθετούνται πουθενά. Ο Διαχωρισμός μεταξύ ηγεσίας και βάσης είναι εκ του πονηρού, είναι αντιδιαλεκτικός, και το κυριότερο έχει παλιώσει. Ανανεώστε την επιχειρηματολογία σας κύριοι. Όσο για τον κατήφορο και τον γκρεμό, ας τον ψάξουν αυτοί που εδώ και χρόνια με την στάση τους ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, ψήφισαν την μια ευρωενωσήτικη συνθήκη μετά την άλλη, έβαλαν πλάτες στους κοινωνικούς διαλόγους, συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό ξεπουλώντας τα δικαιώματα μας. Η κατρακύλα τους δεν έχει όρια. Για όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους, οι θέσεις του ΚΚΕ επαληθεύτηκαν και επαληθεύονται στο ακέραιο. Αν είστε πιο ικανοί, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
    ΥΓ: Το ποιος απέχει ή όχι από το κίνημα το ξέρουν οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φαρε, αυτα που λες ερχονται σε αντιθεση με το βαρος που δινει η ανακοινωση του κομματος στις σημερινες αντιδρασεις.

    Ενω το κομμα αναγνωριζει μια καποια σημασια στις αντιδρασεις, αυτες αφηνονται στα χερια αλλων και το ταξικο κινημα ειναι θεατης.

    Αυτο με κανενα τροπο δεν βοηθα ουτε τον αμεσο, ουτε τον μεσοπροθεσμο, ουτε τον τελικο στοχο.

    Το αντιθετο.

    Μπαινουμε μονοι μας στο περιθωριο και αυτο φαινεται και εχει τις αρνητικες του επιπτωσεις.

    Απο οποιοα σκοπια και να το κοιταξεις.

    Δεν μπορει, ενας απο τους αμεσους στοχους, ιδικα τωρα που οι καιροι ειναι πολυ πονηροι, να μην ειναι η σωστη καθοδηγηση ΟΛΩΝ των λαικων αντιδρασεων.

    Καλα τι λεμε τωρα.
    Αφηνουμε συνειδητα αποστειρομενα απο το ταξικο κινημα, πεδια δρασης;

    Με ποια λογικη;


    Αντωνης χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αντώνη, καταλαβαίνω τι λες.
    Μόνο θα μου επιτρέπψεις δυο λόγια.

    1. Σε ποιο ακριβώς σημείο λέω εγώ κάτι διαφορετικό από το Κόμμα ;

    2. Όχι σήμερα, πάντα το Κόμμα, έχει να πει για το αυθόρμητο των λαϊκών αντιδράσεων. Αυτό δεν έχει να κάνει με την προσπάθεια μας να δώσουμε περιεχόμενο στον αυθορμητισμό αυτόν, να βοηθήσουμε να οργανωθούν ταξικά οι αυθόρμητες εκδηλώσεις, να πάρουν σάρκα και οστά και να μην μείνουν μόνο στον αυθρομητισμό. Και αυτό, δεν θα γίνει (πίστεψέ με) με το να συμμετέχεις και σύ κει δίπλα ... σε έναν θεατρινισμό και ... πάπαλα ...

    Να το πω πιο απλά. Τι να τον κάνω εγώ τον "αυθόρμητο" που αφού βρίσει ή φωνάξει, μετά θα πάει και θα τους ξαναψηφίσει ...
    Αυτός για να συνειδητοποιηθεί πρέπει να συνταχθεί, να συσπειρωθεί, να βαδίσει μαζί με το ΚΚΕ και όχι το κόμμα μαζί του ...
    Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις την διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φαρε, στο αυθορμητο της πλατειας, συμφωνω.
    Εδω ομως σημερα εχουμε ενα πεδιο χωρις προκαθορισμενο περιεχομενο.
    Η διαφορα ειναι τεραστεια.

    Το οργανομενο ταξικο κινημα μπορει να επιβαλλει τους ορους του η στην χειροτερη περιπτωση να δειξει στον απλο κοσμο την εναλλακτικη, σε σχεση με την απολιτικ αμεσοδημοκρατικη φασιστικη επιλογη.

    Οπως και να χει, η παρουσια του ΠΑΜΕ, οπως στην Βεροια, ακομη και με την φασιστικη επιθεση, ειναι θετικοτατη.

    Καληνυχτα
    Αντωνης χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Ανώνυμο 11:07

    Οι απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις, με κανένα Χριστό, δεν συνεπάγεται ότι έχουν διαμορφωθεί ταξικές συνειδήσεις. Πόσο δε μάλλον όταν οι αντιδράσεις στρέφονται κατά του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης.
    Ταξικό ένστικτο έχει μέσα του μέχρι και ο ψηφοφόρος του Καρατζαφέρη, ενώ τα όσα συνέβησαν στις πορείες και παλαιότερα στις πλατείες δεν είναι παρά το αυθόρμητο ξέσπασμα που το συνοδεύει (εννοώ το ταξικό ένστικτο).

    Σε αντίθεση με ότι πίστευε ο Γκράμσι η κυρίαρχη αστική ιδεολογία δεν παράγεται ούτε αναπαράγεται, αποκλειστικά και κυρίως, στο επίπεδο αυτών που ο Αλτουσέρ θα ονομάσει ιδεολογικούς μηχανισμούς αλλά παράγεται και αναπαραγέται στο επίπεδο της καπιταλιστικής παραγωγής.
    Από τη μία σωστά ο Γκράμσι συνδέει την ηγεμονία με την οικονομία, ναι μεν αυτή γενιέται στο εργοστάσιο, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ όμως δεν αναδεικνύει το γεγονός ότι όσο θα κυριαρχεί η εμπορευματική παραγωγή τόσο θα ηγεμονεύει η αστική ιδεολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανακοίνωση της αστυνομίας: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang='..'&perform=view&id=8204&Itemid=786&lang=


    Την 11.00΄ ώρα σήμερα (28-10-2011), στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης, είχε προγραμματιστεί παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τιμώμενο πρόσωπο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

    Πριν την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οργανωμένες ομάδες ατόμων, που πρόσκεινται η μία σε πολιτικό κόμμα και οι λοιπές σε κοινωνικούς, αθλητικούς και εθνικιστικούς χώρους, είχαν συγκεντρωθεί ανάμεσα στο πλήθος των θεατών της παρέλασης. Στα σημεία αυτά είχαν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λήψης των απαραίτητων μέτρων ευταξίας.

    Αμέσως μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οργανωμένες αυτές ομάδες ατόμων, λειτουργώντας αιφνιδιαστικά, απέρριψαν βίαια τα κιγκλιδώματα, απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και μετακινήθηκαν στο οδόστρωμα.

    Ταυτόχρονα, στο οδόστρωμα μετακινηθήκαν και αρκετές χιλιάδες λαού, ακολουθώντας τις προσκλήσεις και προτροπές τους να καταλάβουν το χώρο, που θα πραγματοποιούταν η παρέλαση των τμημάτων.

    Οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση στην προκειμένη περίπτωση θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών, ιδίως σε ευάλωτες και ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες προσώπων, αλλά και θα αμαύρωνε τις ιστορικές εθνικές επετειακές εκδηλώσεις.

    Οι χώροι τέτοιων εκδηλώσεων, όπου τιμώνται εθνικοί αγώνες και οι πεσόντες στο καθήκον, δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αστυνομικής επιχείρησης αποκατάστασης τάξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αντώνη, δες τι έγινε στην Κρήτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε, (βάλε ένα όνομα να συννενοούμαστε) την ξέρουμε την ανακοίνωση της αστυνομίας ...

    Τι άλλο θα ήταν, δηλαδή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μουτζες, χυμενοι καφεδες, ξυλο και απο την αλλη κοσμος -που ισως μεχρι χτες ηταν χεσμενος να συμμετασχει σε μια απεργια- εκλεισε το δρομο ή χειροκροτησε την "κηδεια" ποιανου? Η αλητεια του "δεν πληρωνω" με σημαιακια βρηκε τελικα τον χωρο και χρονο του στα τηλεοπτικα βιντεακια. Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι κατα των ενεργειων αυτων, υπο την εννοια οτι συμφωνω με την προκληση φοβου στο πολιτικο προσωπικο. Αλλα αυτο απεχει πολυ απο ενα λαϊκο κινημα με σαφη προσανατολισμο.

    Το να κατηγορουμε τωρα το ΠΑΜΕ η το ΚΚΕ διοτι δεν τιμησε την επετειο με την παρουσια του, δεδομενης της εποποιιας των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΚΚΕ ειναι τουλαχιστον προκλητικο.

    Επισης σε οτι αφορα την απουσια του ΠΑΜΕ απο τις (")αυθορμητες(") εκδηλωσεις αγανακτησης του λαου, θα συμφωνησω με τον Παρτιζανο, κι ας μιλαει ο Γλεζος για αυτοβουλες κινητοποιησεις. Ο αγωνας δινεται εκει που υπαρχει και θυσια, στη δουλεια, στο μικρομαγαζο, στον ανεργο.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κώστα, όταν το ΚΚΕ, έμπαινε στις παρελάσεις πριν πολλά χρόνια, κάποιοι λέγανε άλλα ...

    Τώρα που προβαίνει σε άλλες ενέργεις το κατηγορούν γιατί δεν ... συμμετέχει !
    Άσε που αν συμμετείχε, ορισμένοι θα λέγανε το ... γνωστό "έξω τα κόμματα" ...
    Δεν τους βρίσκεις πουθενά !

    Εκείνο που δεν μπορούν να χωνέψουν είναι ότι το ΚΚΕ διαπαιδωγεί τον κόσμο για την Μεγάλη Ανατροπή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...