11 Οκτ 2011

we need a plan #globalchange #syntagma #kke


Οι αγανακτισμένοι ως γνωστόν έχουν παγκόσμια κινητοποίηση στις 15 του μηνός και για την περίσταση έφτιαξαν ένα βίντεο και μια ιστοσελίδα που μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Εμείς οι κομμουνιστές της Ελλάδας απαντάμε μ' αυτό το βίντεο:

13 σχόλια:

  1. Με ποιο ακριβώς βίντεο;

    Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαλτε ρε παιδια και εσεις λιγο την φαντασια σας να δουλεψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλακα ειναι πως στο τελος του βιντεο λενε "ήρθε η ωρα να μας ακουσετε"

    ποιοι να τους ακουσουν;

    Δηλαδη ακομα περιμένουν απο τους υπηρέτες του συστηματος να μπουν στον ισιο δρομο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν δούλεψε καλά ο αυτόματος πιλότος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα και μεγαλύτερη εκδοχή http://www.youtube.com/watch?v=TVHqNvMbs60
    Δεν μπόρεσα να το ενσωματώσω επειδή περιέχει σκηνές που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νταξει παιδια οτι δεν οργανωνετε απο το ΚΚΕ δεν αξιζει μια έτσι? Μηπως ειναι και προβοκάτορες? Μάλλον οι εποχές σας προσπερνουν.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τρολεταριε, μαλλον εχετε να διανυσεται ακομα πολυ δρομο για να μας φτασετε.

    Εισαι με την ιδεολογια δηλαδη που λεει "τωρα ήρθε η ωρα να μας ακούσετε";

    Μα τοσα χρονια δεν τους ακουνε...

    εσυ ομως το ΚΚΕ να κατηγορήσεις οπως οπως και δεν σε νοιαζει τι λογικές υπερασπίζεσαι.

    Ευγε και εις ανωτερα, αν και νομιζω οτι εχεις πιασει ταβανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θέμα είναι και ποιος το "οργανώνει" (αν μιλάμε για πολιτικούς φορείς), γιατί φυσικά αυτό καθορίζει το πολιτικό στίγμα, και αν θέλετε τον προσανατολισμό, την πολιτική κατεύθυνση. Αν δέχεσαι, πως η κύρια αντίθεση της εποχής μας είναι η αντίθεση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας, τότε επιβάλλεται να προωθείς κινήματα που θέτουν σαν στόχο το ξεπέρασμα αυτής της αντίθεσης. Άρα πρέπει να αποζητάς την συγκρότηση κινήματος (και μάλιστα από τα κάτω) πάνω σε βάση ταξική, που σε μια πορεία θα αμφισβητήσει την εξουσία της αστικής τάξης. Και εδω σε επίπεδο πολιτικών φορέων δεν μπορούμε να πάμε όλοι μαζί, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο και δεν κρατήσαμε την ίδια στάση σε κομβικά πολιτικά ζητήματα (ζήτημα ΕΕ, συνδικαλιστικό κίνημα, θεώρηση της κρίσης ως καπιταλιστικής ή ως αποτέλεσμα των golden boys. κλπ.).
    Δεν μπορεί να ευλογείς κινήματα τα οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων στοχοποιούν συγκεκριμένους αστούς πολιτικούς διαχειριστές ως η πηγή του κακού αγνοώντας ή αποκρύπτοντας την οικονομική, και κατά επέκταση και πολιτική κυριαρχία των μονοπωλίων. Πολλές φορές, τέτοια κινήματα προτείνουν λύσεις πανομοιότυπες με προτάσεις Ιμπεριαλιστικών οργανισμών (βλ. Ευροομολογο), ή προτάσεις όπως η σύσταση ΕΛΕ (νόμιμο μη νόμιμο χρέος, επαχθές χρέος), ή την κρατικοποίηση τραπεζών (που στον καπιταλισμό σημαίνει στην ουσία κοινωνικοποίηση των χρεών τους) ή βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος (φταίει η ασυδοσία των τραπεζών , ή η απληστία των golden boys, λες και αυτά δεν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος) κλπ κλπ. κλπ.. Θεωρώ ότι όλα αυτά αποπροσανατολίζουν και θολώνουν τα νερά. Στην λαό μας πρέπει να μιλάμε ξεκάθαρα με σκοπό να βοηθήσουμε στην αφύπνιση της ταξικής συνείδησης ευρύτερων στρωμάτων των εργαζομένων.
    Όσο αυτό δεν γίνεται, το γενικόλογο «όλοι μαζί για να ακουστούμε», χωρίς αρχές, χωρίς ταξικό προσανατολισμό, είναι μικροαστισμός, είναι οπορτουνισμός, και καθόλου δεν βοηθάει στην υπόθεση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ το βιντεάκι το φτιαξα, όχι και καλά για την πω στους αγανακτισμένους, τα είπα μια και δυο φορές. Το φτιαξα για να το δουν -όσοι το δουν- αγανακτισμένοι και να μπουν στο τριπάκι, ότι δηλ. υπάρχουν και κομμουνιστές και κομμ. κόμματα που έχουν συγκεκριμένη πρόταση εξουσίας.
    Οι αγανακτισμένοι έχουν προσκολληθεί περισσότερο στη μορφή της κινητοποίησης κι όχι στο περιεχόμενο, έχουν υιοθετήσει λίγο πολύ το δόγμα "ο αγώνας είναι το παν, ο σκοπός δεν είναι τίποτα". Ακτιβισμός με έμφαση στα ίδια τα χαρακτηριστικά του ακτιβισμού και όχι σε κάποιον επιδιωκόμενο στόχο, όπως ήταν παλιά τα Κοινωνικά Φόρουμ που εξαφανίστηκαν.
    Να μου πεις ότι δεν υπάρχει ισχυρό παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, ναι πάω πάσο, είναι της πλάκας. Αν μη τι άλλο όμως, κατα τόπους τουλάχιστον και διάρκεια έχει, και ιστορική συνέχεια έχει και επιμένει σταθερά και ψύχραιμα στην προοπτική του σοσιαλισμού, δεν τα' βαψε μαύρα επειδή διαλύθηκε η ΕΣΣΔ. Το βλέπει το πράμα διιστορικά, μέσα στον ιστορικό χρόνο δηλαδή, ότι έχουμε πισωγύρισμα, αλλά προσωρινό. Δεν αναιρέθηκε ποτέ ο χαρακτήρας της εποχής ως εποχή περάσματος απ' τον καπιταλισμό σε καινούριο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που το λέμε σοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δε λεει μόνο ηρθε η ωρα να μας ακουσετε δες λίγο την ιστοσελίδα. Στην ειρωνία ειναι που δε σε πιάνω μιας και εκει είναι το ταβάνι σου αφου μάλλον τα ξέρεις όλα. Μιλάνε απλα αυτά τα κινήματα γιαυτο πιάνουν στον απέδευτο κόσμο. Εσείς μιας και πάλι στην απέξω θα είστε καθίστε με την υπέροχη ανάλυση σας και συμφωνείστε μεταξύ σας.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και όχι δεν σπεύδω να κατηγορήσω το ΚΚΕ όπως νομίζεις (αλλά έτσι σου έχει πεί η καθοδήγηση) μπαινω εδώ να διαβασω κάτι να ενημερωθώ και πέφτω πάλι στην ίδια στενομυαλιά. Δε θα σας κάνω τη χάρη να αναλωθώ σε τόσο στενά πλαίσια.

    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...