12 Σεπ 2013

11,5 εκατ. δολάρια την ώρα... ( Ν. Μπογιόπουλος )

Χτες ήταν η «επέτειος» του χτυπήματος της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Στα χρόνια που πέρασαν ουδείς μπορεί πια να αμφιβάλει: Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, για να επεκτείνει τη θηριωδία του. Εχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του: 

Η 11η Σεπτέμβρη 2001 ήταν η αφορμή για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντανάμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές φυλακές της CIA, βασιλεύει ο νόμος των «Αουσβιτς» της νέας τάξης. Στα 12 χρόνια που πέρασαν από τότε η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη και τα «έξυπνα όπλα» των Μπους - Ομπάμα και των Ευρωπαίων συμμάχων τους έχουν σπείρει αμέτρητες «11ες του Σεπτέμβρη» στον κόσμο. Μόλις πριν λίγες μέρες ο δεύτερος τη τάξει αξιωματικός των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ομολόγησε ότι το αίμα στη χώρα ρέει ακατάπαυστα: 

Ο μέσος όρος των (επίσημα καταγεγραμμένων) νεκρών στο Αφγανιστάν ανέρχεται στους 100 κάθε βδομάδα... 
Στο Ιράκ οι (επίσημα καταγεγραμμένοι) νεκροί μόνο τους τελευταίους 5 μήνες ξεπερνούν τις 5.000... 
Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις το άμεσο κόστος του πολέμου στις δύο αυτές χώρες υπολογίζεται ότι έχει ανέλθει στο 1,5 τρισ. δολάρια. 
Κάθε ώρα που περνάει, από το 2001 και μετά, πάνω από 11,5 εκατομμύρια δολάρια δίνονται από το Αμερικανικό Πεντάγωνο στο Μινώταυρο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος για τη συνέχιση των επιχειρήσεων («National Priority Project cost of war»). 

Κατά τον νομπελίστα Στίγκλιτς το συνολικό κόστος του πολέμου σε Αφγανιστάν και Ιράκ ξεπερνάει αθροιστικά από το 2001 τα 6 τρισ. δολάρια! 

* Θα το επαναλάβουμε: 

 Η 11η Σεπτέμβρη αξιοποιήθηκε από τον ιμπεριαλισμό ως εφαλτήριο για να περάσει από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους και ξανά - τώρα με τη Συρία - στους «ανθρωπιστικούς» πολέμους. Μετατράπηκε από τις ΗΠΑ σε «άλλοθι» για να διακηρύξουν στον πλανήτη το δόγμα τους: 

«Οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Αυτό το κράτος - τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, επέβαλαν με αφορμή την 11η Σεπτέμβρη ένα παγκόσμιο καθεστώς τρομο-υστερίας, τρομονόμων, φακελώματος, καταπάτησης ελευθεριών, φαλκίδευσης ατομικών δικαιωμάτων, απροσχημάτιστων επεμβάσεων στο εσωτερικό κρατών. 

Στο πλαίσιο αυτού του κτηνώδους και καταστροφικού νεοταξίτικου «Ράιχ», που αποτελεί ταυτόχρονα μια υπερκερδοφόρα μπίσνα για τα μονοπώλια του ολέθρου, η ελληνική άρχουσα τάξη έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης. Είναι κομμάτι αυτής της λυκο-συμμαχίας των θυτών και μάλιστα είναι «κάτι περισσότερο από σύμμαχος» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όπως διαβεβαίωσε τον Ομπάμα ο κ. Σαμαράς κατά τη συνάντησή τους στις 8 Αυγούστου στο Λευκό Οίκο. Από την άλλη πλευρά, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, βρίσκεται ο ελληνικός λαός. 

Ο λαός της Ελλάδας, απέναντι σε όσους του λένε ότι η συμμετοχή και η συνενοχή στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα συνιστά «εθνικό συμφέρον», πολιτικά και ιστορικά έχει μια και μόνη... συμφέρουσα επιλογή: Να συνεχίσει, με αφορμή τα σχέδια επέμβασης στη Συρία, την αταλάντευτη αντιπαράθεσή του με τον ευρω-ατλαντισμό. Να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει οριστικά τους στυλοβάτες του στον τόπο μας. Να εντείνει τον αγώνα του για την αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...