14 Σεπ 2013

«Πλεόνασμα» 479 ανέργων κάθε μέρα! (Ν. Μπογιόπουλος )

Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα! Πανηγυρίζουν! Φτιάχνουν... κλίμα! Αλλά τα πλεονάσματά τους, όπως και τα ελλείμματά τους, είναι συνώνυμα των κοινωνικών ερειπίων. Της απελπισίας. Είναι συνώνυμα της φτώχειας και της δυστυχίας.Τα πλεονάσματά τους έχουν τόση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του λαού, όση σχέση έχουν τα θρασύτατα ψεύδη τους συγκρινόμενα με την αλήθεια της κόλασης που βιώνει στην πραγματική, στην καθημερινή του ζωή, ο ελληνικός λαός. 

«Καταγράφεται μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει. Είναι μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες, ώστε να αρχίσει να αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας».Αυτά είναι λόγια του κ. Σαμαρά. Του ίδιου που συνηθίζει στις εμφανίσεις του, με ύφος συγκλονισμένο, να οικτίρει το γεγονός ότι πάνω από το 60% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Αλήθεια, ποιος είναι ο πρωθυπουργός, ποιος ηγείται της πολιτικής που οδηγεί το 60% των νέων Ελλήνων στην ανεργία; 

«Ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό! Γενική επιστράτευση! Ξεκινάει ο πόλεμος κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού»!
Αυτά είναι τα λόγια του υπό τον πρωθυπουργό υπουργού Εργασίας, του κ. Βρούτση. Ετσι τα έλεγε ο κ. Βρούτσης βγαίνοντας προ μηνών από το Μαξίμου. Και τα έλεγε με το ίδιο εκείνο ύφος που έχει κατ' εξακολούθηση επιστρατεύσει για να ισχυριστεί ότι ο «πρωθυπουργικός συναγερμός» έχει φέρει... αποτελέσματα! Για να δημιουργήσει την αίσθηση, δηλαδή, ότι, τάχα, η ανεργία... αντιμετωπίζεται!

Αλλά τα πράγματα είναι τόσο τραγικά που φτάνουν στα όρια της... κωμωδίας. Προσέξτε:

Προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία (που σημαίνει ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι ακόμα χειρότερα) για την ανεργία. Τι λένε; Οτι στο πλαίσιο της πολιτικής της «σωτηρίας», η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε... αισίως στο 27,9%!!!

Τουτέστιν, η κυβέρνηση που... μειώνει την ανεργία, που ο πρωθυπουργός έχει σημάνει... συναγερμό κατά της ανεργίας, έσπασε όλα τα ρεκόρ!
Πλέον οι άνεργοι έχουν φθάσει το 1.403.698!Προσέξτε, λοιπόν, τι συμβαίνει στη χώρα που ο Βρούτσης «μειώνει» την ανεργία και που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει «σταυροφορία» για την καταπολέμηση της ανεργίας:

Ο κύριος Σαμαράς ανέλαβε πρωθυπουργός (και ο κ. Βρούτσης διορίστηκε υπουργός Εργασίας) στα τέλη Ιούνη του 2012. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν στους 1.228.989 ανθρώπους.
Τι κατάφεραν, επομένως, οι «πολέμαρχοι» κατά της ανεργίας, οι κ. κ. Σαμαράς (Βενιζέλος) και Βρούτσης φτάνοντας τον αριθμό των (επίσημα καταγεγραμμένων) ανέργων στο 1.403.698;

Κατάφεραν το εξής:Μέσα στον ένα χρόνο της διακυβέρνησής τους, από τη στιγμή που ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός και ο Βρούτσης ανέλαβε υπουργός Εργασίας, για κάθε μέρα που κάθονται στο συγκεκριμένο πόστο, αυτή την κάθε μέρα της διακυβέρνησής τους, στην ουρά της ανεργίας προστίθενται κι άλλοι 479 άνθρωποι! Κάθε μέρα, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και υπουργίας του Βρούτση, έχουμε 479 νέους ανέργους! 
Ταυτόχρονα και καθ' όλη τη διάρκεια της ίδιας περιόδου η μαύρη εργασία έχει σκαρφαλώσει, σύμφωνα με τα μετριοπαθέστερα στοιχεία, στο 40%. Με άλλα λόγια, πάνω από ένας στους τρεις (εναπομείναντες) εργαζόμενους δουλεύει, πλέον, χωρίς ίχνος δικαιωμάτων!

Προσέξτε ένα ακόμα στοιχείο:

Τον Ιούνη του 2010, όταν άρχισε η πολιτική της «σωτηρίας», όταν δηλαδή η πολιτική του Μνημονίου - που είχε ψηφιστεί ένα μήνα νωρίτερα - ήρθε για να επιβάλει ό,τι αντεργατικό και αντιλαϊκό σχεδιασμό είχε προαποφασιστεί χρόνια πριν, οι άνεργοι είχαν καταμετρηθεί στους 616.569.
 Τρία χρόνια μετά, η «σωτηρία» έχει υπερδιπλασιάσει τους ανέργους και τους έχει αυξήσει κατά σχεδόν 800.000!
Αυτά είναι τα επιτεύγματά τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του συναγερμού τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «σταυροφορίας» τους. Ενα πρωτοφανές «πλεόνασμα» ανεργίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...