16 Σεπ 2013

Το οτι ξεχνάμε πολύ εύκολα (..Τοσο βολικό για το σύστημα!)




Ολα δειχνουν οτι ζουμε σε πολυ δυσκολους καιρους, πια, ειτε μενουμε σε χωρες του Νοτου, ειτε του Βορρα! 
Εκει στο νοτο, ο κοσμος εχει να παλεψει με ...Λερναιες Υδρες που τοπικα λεγονται…τρόϊκες, οπως και με τους ντοπιους συνεργατες τους, που διαλυουν και ξεπουλουν τη χωρα, γκρεμιζοντας οποια υποδομη υπηρχε, ειτε μιλαμε για...σχολεια ειτε νοσοκομεια και οτι αλλο δημοσιο αγαθο υπηρχε, με μια τρομακτικη ευκολια λες και εγιναν ολα αυτα με ...δικα τους χρηματα και τους ανηκουν!!

Οσοι εργαζομενοι βεβαια αντεχουν, εχουν δυναμη ψυχης και μυαλο, αγωνιζονται και διαδηλωνουν και σημερα μαλιστα απεργωντας εναντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που επιχειρουνται στο ονομα της...''σωτηριας της πατριδος'', μια πατριδα που αν ειχε φωνη και στομα θα εστελνε τους περισσοτερους ...«σωτηρες» της στο ..διαολο και ακομα παραπερα!!

Γιατι ενω ΝΔ και Πασοκ σπρωχουν τη χωρα καθημερινα ολο και πιο πολυ στην αφανεια και τη δυστυχια, διαρρηγνύουν ταυτοχρονα και ξεδιαντροπα τα ιμάτιά τους, οτι οσα κανουν τα κανουν απο ....αγαπη για το καλο του τοπου! 

Βρωμικοι και υποκριτες σε βαθμο που απο καιρο θα επρεπε οι υποθεσεις τους να ειχαν ηδη παρει το δρομο της δικαιοσυνης! Αυτοι ομως παραμενουν στη εξουσια! Το να να περιμενει ομως κανεις κατι καλυτερο απο ενα αισχρο εκμεταλλευτικο συστημα οπως ο καπιταλισμος ο οποιος εχει φτασει σε βαθμο σαπιλας, ειναι ισως το πιο απατηλο ονειρο, γιατι σαν τον φασισμο δεν πεφτει δυστυχως μονος του...

Ομως παρα τη βρωμα και τη δυσωδια, πολλοι ειναι αυτοι οι πολιτες που ακομα δεν συνειδητοποιουν περι τινος προκειται και πιστευουν ισως οτι ισως με μια ...αλλη καλη διαχειρηση ειτε απο Δεξια, ειτε απο  «Αριστερα», θα ξεκαθαρισουν τα πραγματα και οπως ξεχωριζουν τα ...πρόβατα από τα ερίφια, ετσι θα λαμψουν ισως...«οι καλοι» σε συγκριση με τους ...«κακους» επιχειρηματιες!!

Μαλιστα καποιοι προσπαθουν οχι μονο στην Ελλαδα, αλλα και σε διεθνες επιπεδο να μας πεισουν οτι ισως ακομα και με μια...''σοβαροτερη ακροδεξια'' μπορουν τα πραγματα να καλυτερεψουν! Ισως δηλαδη να γυρισει τελικα ο τροχος και για τον ...φτωχο! 
Με ολους τους συνδυασμους βεβαια, εκτος απο το να ψηφισει ο...φτωχος αυτο που ειναι πιο κοντα στη ταξη του, τους κομμουνιστες! Απαραδεκτα πραγματα δηλαδη, για την....εργατικη ταξη ανα τον κοσμο που δεν εχει ουτε θελει να καταλαβει σε τι δεινη θεση βρισκεται αυτη τη στιγμη λογω.....χαμηλου επιπεδου που ευνοει-τι αλλο-παρα τη ...λουμπενοποιηση του, προς οφελος των εκμεταλλευτων του!

Στη Σουηδια μαλιστα καποιοι (μειωμενης αναμφιβολα αντιληψης) πολιτες που δεν εννοουν να καταλαβουν εδω και χρονια οτι τιποτα κοινο δεν  εχουν με τους ...«γαλαζοαιματους» ...γιορταζαν κι αυτοι προχθες δημοσια τα 40 χρονια του μοναρχη της Σουηδιας με κονσερτα και λαοσυναξεις εξω απο το παλατι, γεγονοτα τα οποια τα εγκριτα μας ΜΜΕ εδω πανω φροντισαν φυσικα να μεταδωσουν, για να δουμε κι εμεις που δεν ...καταλαβαινουμε ακριβως τι δουλεια εχει ενας εργαζομενος να γιορταζει με τους λακεδες αυτους! 

Ενα ακομη γεγονος που δειχνει οτι δεν υπαρχει ελπιδα αν συνεχισουμε ετσι ως παγκοσμιοι πολιτες, ηταν οταν στο Skavlan, στο πιο δημοφιλες talk show στη Σκανδιναβια, που παρουσιαζεται απο τον Νορβηγο Fredrik Skavlan, προσκαλεστηκε προχθες η τωρινη πρωθυπουργος της Νορβηγιας, Εrna Solberg, που οπως ειπαμε και σε περασμενες μας αναρτησεις, δεν εχει προβλημα να συνεργαστει με το ...ακροδεξιό, ρατσιστικό Κόμμα της Προόδου προκειμενου να σχηματισει κυβέρνηση συνασπισμου των «αδελφών» κομμάτων της δεξιάς και του νεοφασισμού! 

Στην εκπομπη αυτη, η Νορβηγη Πρωθυπουργος προσπαθησε να διασκεδασει τις ανησυχιες του παρουσιαστη σχετικα με τη πιθανη συνεργασια της με τους ακροδεξιους λεγοντας οτι δεν ειναι ακριβως τοσο....ρατσιστες οσο φημιζονται....παρα το γεγονος οτι η αρχηγός του κόμματος Siv Jensen έχει επανειλημμένα πει ότι θα μειώσει δραστικά τη μετανάστευση στη Νορβηγία και ότι υπάρχει μια "smygislamisering" (κρυφο-ισλαμοποιηση) στη χώρα. Δε βαριεστε...ψιλα γραμματα και αυτα για τον μεσο πολιτη που δεν ψαχνει πολυ τα ζητηματα και που ψηφισε δεξια σε μια πλουσια χωρα οπως η Νορβηγια, οπου οι πολιτες τιμωρησαν τους «σοσιαλιστες» και για θεματα οικονομιας, μια χωρα οπου λογικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν...οικονομικα προβληματα! 

Στην ιδια εκπομπη ειχε επισης προσκαλεστει και η δημοφιλης νεαρη Σουηδη τραγουδιστρια Laleh με καταγωγη απο το Ιραν η οποια ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης και στη Νορβηγια, εχοντας τραγουδισει για την επιμνημοσυνο τελετη για τα 77 θυματα του Breivik στην Utøya. H γνωμη μου ειναι οτι ως, προσφυγας στη Σουηδια και παρουσια μαλιστα της Πρωθυπουργου, θα μπορουσε και η Laleh να ειχε πει κατι για τις πολιτικες εξελιξεις στη Νορβηγια. Ομως καμμια πολιτικη συζητηση δεν εγινε απο την νεαρη Ιρανη, μονο οταν το ονομα Utøya αναφερθηκε...δακρυσε μαζι με την Πρωθυπουργο, (ενω οι καμερες φροντισαν να το δειξουν στον κοσμο!).

Αυτο που κατα τη γνωμη μου εχουν καταφερει οι περισσοτερες κυβερνησεις ειναι ο αποπροσανατολισμος μας μεσω της προπαγανδας τους. 
Το να μη καταφερνουμε να διακρινουμε τη πολιτικη πλευρα και σημασια των ζητηματων και τις εφαρμογες ολων αυτων των μετρων και αποφασεων στη ζωη μας, αυτο πιστευω ειναι η μεγαλυτερη μας ηττα ως πολιτες!

Το οτι ξεχναμε πολυ ευκολα... (Τοσο βολικο για το συστημα!)



Υ.Γ Απο το γλομπινγκ ευχομαστε ολοψυχα περαστικα στον συντροφο και συνεργατη μας, ad placitum! Τον περιμενουμε να επιστρεψει σιδερένιος και γερός!

1 σχόλιο:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...