20 Σεπ 2013

Πλήθος κόσμου στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή», στο πάρκο «Τρίτση»!

Ένας διαφορετικός κόσμος ξεδιπλώνεται και φέτος στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Αττικής, μέσα από τις πλούσιες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, έρχονται σε επαφή με το κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς το λαό: «Άλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη».
Κάθε «πόστο», κάθε χώρος, κάθε δραστηριότητα - γεμάτη από κόσμο - αποκαλύπτει σε νέους και μεγαλύτερους,  σε εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές, νέα ζευγάρια, λαϊκές οικογένειες αυτό το περιεχόμενο: «Το έχει ανάγκη»! 
Για «επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του». Για  «τη σοσιαλιστική κοινωνία που καταργεί τη μισθωτή σκλαβιά και την ανεργία». Για «αθλητισμό που δεν είναι εμπόρευμα». Γιατί «ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Για να «σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων» και να έρθει «ο λαός στην εξουσία».

Η κόκκινη πολιτεία, που στήθηκε στο πάρκο «Τρίτση» στο Ίλιον, με πολύ μεράκι και αυτοθυσία από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς της ΚΝΕ, λειτουργεί για τρεις ημέρες (Δείτε εδώ το πρόγραμμα όλων των ημερών). 

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το πόρταλ «902.gr» θα μεταδώσει απευθείας τις δύο ομιλίες. 
Με υλικά τη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια και τη διάθεση για προσφορά, τα μέλη της ΚΝΕ έχουν και φέτος ετοιμάσει το Φεστιβάλ με την ίδια «συνταγή» που θα φτιαχτεί και ο κόσμος που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία.

Στο χώρο λειτουργούν 11 εξέδρες με δικό της πλούσιο πρόγραμμα η κάθε μία. Εκτός της Κεντρικής, Λαϊκής και Θεατρικής Σκηνής, λειτουργούν επίσης Μαθητικό Στέκι, Στέκι Νέων Εργαζομένων, χώρος ΑΕΙ – ΤΕΙ, Στέκι Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Διεθνούπολη, Παιδότοπος και Κινηματογράφος.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις και αφιερώματα, συζητήσεις και εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα του τριημέρου διαπερνά η πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό», βασισμένη στην ομώνυμη έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με τις τρεις μπροσούρες. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 50 ταμπλό και δομείται σε 3 ενότητες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Όλο το τριήμερο θα γίνονται ξεναγήσεις σε αυτή.

Ξεχωριστή θέση έχουν οι πρωτοβουλίες για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης προς τα μέλη της λαϊκής οικογένειας που υποφέρουν από την αντιλαϊκή επίθεση και τις επιπτώσεις της. Καθ' όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, στο περίπτερο της Λαϊκής Αλληλεγγύηςθα συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη για ανέργους, απεργούς, μετανάστες και τα παιδιά τους. 

Στο χώρο της Κεντρικής σκηνής δεσπόζει το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τεράστια ποικιλία χιλιάδων τίτλων, από παιδικό βιβλίο μέχρι βιβλία ιστορίας, λογοτεχνίας, στρατηγικής και φυσικά όλες τις νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» (δείτε εδώ www.sep.gr), όλα σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που ισχύουν όλη την υπόλοιπη χρονιά. 

Στο βιβλιοπωλείο υπάρχει και ο χώρος της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», όπου γίνονται εγγραφές συνδρομητών στην ειδική τιμή των 25 ευρώ για ένα χρόνο, ενώ με κάθε ανανέωση ή νέα συνδρομή δίνεται δώρο το βιβλίο του Θιοντόρ Ντράιζερ «Ο Χρηματιστής». 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη είχε ως εξής:

21.30 «Γενιές σημαδεμένες». Ροκ όπερα σε κείμενα του Μπ. Μπρεχτ. Συνθέτης: Τάσος Γκρους, Σκηνοθεσία: Γ. Αντωνακάκης. Ενορχήστρωση - μουσική εκτέλεση: «KollektivA». Συμμετείχαν: Καλλιόπη Βέττα, «Anthis's Children Choir» και Μαρία Παπαγιαννάκη - Κόμη
23.00 Συναυλία με τους Νίκο Πορτοκάλογλου - Φίλιππο Πλιάτσικα

21.00 Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή
21.45 Τραγούδια και χοροί από την Κάτω Ιταλία με τους «Encardia»
23.00 Κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σκουλά

20.30 «Δυτικές Συνοικίες»
21.00 «Σκάρτος είναι ο κόσμος σας και όχι εμείς οι μαθητές». Συζήτηση για το «νέο σχολείο» και την οργάνωση του μαθητικού κινήματος. Μίλησαν: Η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ, η Εύη Χαβελέ, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ και ο μαθητής Χάρης Καπελέρης, μέλος της ΚΝΕ
22.00 «One Night Band» (Νέα Σμύρνη)
22.30 Συναυλία με τα «Υπόγεια Ρεύματα» και τον Θάνο Ανεστόπουλο

19.30 «Μνήμες Μακρονήσου» Από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΜ

19.00 Εκδήλωση - συζήτηση «Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, που καταργεί τη μισθωτή σκλαβιά και την ανεργία, αξίζει να παλέψουμε». Μίλησαν οι: Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και Κυριακή Καμαρινού, εκπαιδευτικός και διδάκτορας Κοινωνιολογίας, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
20.30 Συναυλία από το συγκρότημα «Modifica» (ΕΠΑΣ Περάματος)
21.30 Συναυλία με το συγκρότημα Νέων Υγειονομικών της ΚΝΕ

19.30 Αφήγηση παραμυθιού
20.30 «Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 5 - 10 ετών)
21.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη

19.30 Συζήτηση με θέμα: «Ανώτατες Σπουδές στο Σοσιαλισμό. Τι σήμαινε να είσαι φοιτητής στην ΕΣΣΔ;». Μίλησει ο Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ

19.00 Συναυλία - παρουσίαση καλλιτεχνικού έργου νέων καλλιτεχνών
20.30 «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη χρειάζεται να αποφασίσει». Παρουσίαση της πρόσκλησης των ΤΟ Καλλιτεχνών ΚΚΕ - ΚΝΕ για τη δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση

19.30 «Αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα!», εκδήλωση με την πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα. Παραλαβή βραβείου για την προσφορά της ΚΝΕ στη σοσιαλιστική Κούβα. Μίλησε ο Οσβάλντο Μαρτίνεζ, πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Λευτέρης Νικολάου, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
(H συζήτηση με θέμα «Διαδίκτυο: παράδεισος της ελευθερίας;» που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 19.30 μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα της Παρασκευής την ίδια ώρα.  Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Παπαλεωνίδας, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ)
21.00 «Η Νέα Βαβυλώνα» των Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, Λεονίντ Τράουμπεργκ

19.30 Επίδειξη - σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων: Πάλη (από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης), Παγκράτιο (Ελληνική Ομοσπονδία Παγκράτιου Αθλήματος), Πυγμαχία (από διακεκριμένους αθλητές και από τον πρώην διεθνή προπονητή Λευτέρη Λειβάδη), Τζούντο (από διακεκριμένους αθλητές)
20.30 Τουρνουά Σκακιού Μπλιτζ.

4 σχόλια:

  1. Κάπου κει πίσω, αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε και μένα. :-)
    Παρεμπιπτόντως πολύ καλοί οι Κολεκτίβα λάιβ. Όσοι τους χάσατε, χάσατε!

    Συμβουλή: Βρείτε και αγοράστε τη "Σιδερένια Φτέρνα" του Τζακ Λόντον σε επανέκδοση της Σύγχρονης Εποχής, που πρωτοεκδόθηκε το 1907, δέκα χρόνια πριν τη Μπολσεβίκικη Επανάσταση.
    (το πήρα χθες απ' το βιβλιοπωλείο του φεστιβάλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. spiral architect

      Σ ευχαριστουμε πολυ για τα σχολια, (ειδικα εγω που ειμαι μακρια) oπως επισης και για το ομορφο video-αφιερωση των ΚοllektivA στον ΚillahP. (Μου αρεσε!)

      Να σαι καλα, να πηγαινεις καθε χρονια!

      Διαγραφή
  3. Από όσα έμαθα, για άλλη μία χρονιά, ήταν ΟΛΑ εντυπωσιακά !

    Και, κυρίως, ελπιδοφόρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...