19 Σεπ 2013

Μεγαλειώδης η απάντηση στη δολοφονική δράση της Χ. Αυγής - Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

Με μια μεγαλειώδη πορεία το απόγευμα της Τετάρτης στους δρόμους του Κερατσινίου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας καταδίκασαν τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες

.
 
Τα σωματεία που διοργάνωσαν την κινητοποίηση καλούν σε νέα συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Περιβολάκι της Νίκαιας, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις καταδίκης, πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η κηδεία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιείται σήμερα, ενώ ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Σήμερα η κηδεία του Παύλου Φύσσα

Το «τελευταίο αντίο» θα πουν στις 11 το πρωί συγγενείς και φίλοι του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Η κηδεία θα γίνει στο νεκροταφείο Σχιστού.
Ο πατέρας του 34χρονου ζητεί δικαίωση και καταγγέλλει, επικαλούμενος μαρτυρίες, τη στάση της αστυνομίας και την καθυστέρηση του ΕΚΑΒ. «Θέλω ο φονιάς όχι να δικαστεί και να φυλακιστεί, να εκτελεστεί. Αυτό για μένα είναι η δικαίωση», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Σε άλλες δηλώσεις του στο Mega, ο πατέρας του 34χρονου ζήτησε να βρεθεί εκείνος που τηλεφώνησε στο δολοφόνο.

Το Σάββατο η απολογία του δράστη

Ο 45χρονος καθ΄ομολογία δράστης της δολοφονίας Γιώργος Ρουπακιάς οδηγήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου στις 9.
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες -η σύζυγος του δράστη, μία γυναίκα που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά- βαρύνονται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις 15:00 στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μεγαλειώδης απάντηση στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής
Το σύνθημα «Κερατσίνι πόλη εργατών, έξω τα τσιράκια των εφοπλιστών» ακούστηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε όλη την εργατούπολη.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του για τη Χρυσή Αυγή τόνισε: «Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή "το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον"». (δείτε εδώ τη δήλωση)

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη (τριγωνάκι, πλ. Νίκης, στην Τσαλδάρη).

O κόσμος κατέφτανε κατά κύματα από κάθε εργατογειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Ιδιαίτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και των ναυτεργατών.

Μερικά από τα πανό που είχαν οι διαδηλωτές ανέγραφαν «μπλόκο στους φασίστες»,  «έξω οι φασίστες δολοφόνοι από τις γειτονιές μας» και «το εργατικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με φασίστες δολοφόνους εργατών».

Θ. Ευαγγελάκης: Το φονικό να ταρακουνήσει κάθε τίμιο λαϊκό άνθρωπο
Στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ (δείτε εδώ το video), ο οποίος τόνισε:

«Τα φασιστοειδή τσιράκια του κεφαλαίου, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν άνανδρα ένα νέο 34 χρονών. Χτύπησαν για άλλη μια φορά μες στο σκοτάδι, όπως στις 12 Σεπτέμβρη στην εργατούπολη του Περάματος και χτες στην εργατούπολη εδώ στο Κερατσίνι.

Αυτοί οι θρασύδειλοι απόγονοι του ναζισμού είχαν το θράσος να αρνηθούν την ενοχή τους, να βγάλουν τυφλούς τα θύματα, τη γειτονιά που τους είδε και τους πήρε χαμπάρι. Τέτοιοι είναι όμως. Από τη μια λειτουργούν ως σύγχρονα "τάγματα εφόδου", με μαφιόζικα χτυπήματα, σπέρνοντας τη βία και την τρομοκρατία και από την άλλη κρύβονται μες στο σκοτάδι. Για τέτοιους "παλικαράδες" πρόκειται.
Από αυτό το βήμα θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια και τους ανθρώπους του Παύλου Φύσσα. Και θέλουμε να πούμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι αυτής της δολοφονίας, τόσο οι φυσικοί, όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, που οπλίζουν το χέρι των χρυσαυγιτών και οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Ήδη πέφτει επάνω τους το βαρύ ανάθεμα του λαού.

Επιβεβαιώνεται και από τη δολοφονία του 34χρονου νέου, ότι αποτελούν μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι. Γιατί μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα, και μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους.

Γι' αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο. Δηλαδή, αυτοί οι κατά τα άλλα "αντισυστημικοί" βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, που έβγαζε παλιότερα το μεροκάματό του ως εργάτης και που η καπιταλιστική κρίση τον πέταξε στην ανεργία. Σε αυτόν το νέο άνθρωπο, που μοιραζόταν την ίδια μοίρα με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους, που αυτό το σάπιο σύστημα τους καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη δουλειά, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν 

Το χθεσινό φονικό στην εργατογειτονιά του Κερατσινίου πρέπει να αφυπνίσει, να ταρακουνήσει κάθε τίμιο λαϊκό άνθρωπο. Καμιά αυταπάτη για τους φασίστες. Δεν μπορεί αυτοί οι εγκληματίες να βγαίνουν ως υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Άλλωστε από πού κι ως πού μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο, όταν:

Συντάσσονται με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, απαιτώντας νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως πρόσφατα για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Την ίδια απαίτηση έχουν και για φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Όταν απαιτούν να πέσουν οι μισθοί, να παρθούν πίσω δικαιώματα που δε χαρίστηκαν αλλά κερδήθηκαν με αίμα.

Όταν χτυπούν συνδικαλιστές.

Όταν πολεμούν κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Όταν απλώνουν το δολοφονικό τους χέρι και σκοτώνουν ένα νέο άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή πολεμούσε τη σάπια ιδεολογία τους.

Αυτοί θέλουν τον εργάτη στρατιωτάκι ακούνητο και αμίλητο, που θα λέει ευχαριστώ για ένα ξεροκόμματο, που θα κάνει τεμενάδες και θα προσκυνά εφοπλιστές, το κεφάλαιο και θα κοιτά με μισό μάτι και ως εχθρό το συνάδελφό του. Τους λέμε ότι αυτά τα σχέδια θα τα ακυρώσει η εργατική τάξη με την πάλη της.

Από τη σημερινή συγκέντρωση, όπως και στη χτεσινή στο Πέραμα, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στέλνουμε μήνυμα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και τα φασιστοειδή τσιράκια του, ότι θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, για να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης ο πολύμορφος αγώνας για κάθε πρόβλημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.

Τα φασιστοειδή να μην τους χωρά πουθενά ο τόπος, να μη μπορούν να σταθούν σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσιο, σε καράβι, στη Ζώνη, σε κάθε επιχείρηση. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαϊκό κόσμο που βασανίζεται, να δει ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι φίλοι του, αλλά εχθροί θανάσιμοι, που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Να διωχθούν από τις λαϊκές γειτονιές, δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί, να σπάσουν τα μούτρα τους. Κανείς μας δε χρειάζεται τους ναζί για να φτιάξει τη ζωή του.

Αλίμονο αν ο λαός μας, η εργατική τάξη ακουμπά τις ελπίδες της εκεί. Είναι τότε χαμένη από χέρι. Η εργατική - λαϊκή οικογένεια να δείξει το δρόμο του αγώνα, να κάνει τους νέους εργάτες, τη νεολαία, να περπατήσουν το μονοπάτι της διεκδίκησης, της αφοβίας, της ανυπόταχτης στάσης ζωής, να μην εγκλωβιστούν στο δηλητήριο της Χρυσής Αυγής, στους τραμπουκισμούς και τους ψευτοτσαμπουκάδες. Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έχει σχέση με φασίστες, δολοφόνους των εργατών.

Το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, είναι να απαλλαγούν όσο πιο γρήγορα γίνεται από τους εκμεταλλευτές τους, από αυτούς που μας ξεζουμίζουν καθημερινά και αυγαταίνουν τα κέρδη τους από το αίμα και τον ιδρώτα μας. Εργάτρια, εργάτη, "Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"».

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη και στη Νάουσα.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...