21 Σεπ 2013

NIKAIA: ''Eίστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι φασίστες απο κάθε γειτονιά!"


Σε εξέλιξη είναι η διαδήλωση που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια που διοργανώνουν ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στα συσσίτια του μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Οπως σημείωσε στην ομιλία του "τα φασιστοειδή πήραν ήδη την απάντηση στις εργατογειτονιές του Περαματος, του Κερατσινιού, της Νίκαιας. 

Οι  μαζικές  συγκεντρώσεις του λαού του Πειραιά δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα: οι φονιάδες ναζιστές ειναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας.  Το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει  να ανασάνουν. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν υπάρχει αξίωση του κεφαλαίου όπου ο συρφετός της Χρυσής Αυγής να να μην την έκανε σημαία του. Το κίνημα η εργατιά, ο λαός, καμμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. Εχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες  και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει. 

Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη μπορεί να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα, να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους, να μη τους επιτρέπει να εξαπλώσουν αυτό που αποπνέουν: την μπόχα, τη σαπίλα που τους γέννησε και τους θρέφει. Να στείλει τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας".


Αμέσως  μετά οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στο δρόμο με το σύνθημα "είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, έξω οι φασίστες απο κάθε γειτονιά".

Η πορεία έφτασε στο Περιβολάκι, εκεί όπου οι φασίστες προγραμμάτιζαν να κάνουν συσίτιο μόνο για Ελληνες και το οποίο βεβαίως κάτω απο την δυναμική παρέμβαση του λαϊκού κινήματος αναγκάστηκαν να ματαιώσουν. Μόλις ανακοινώθηκε ότι το "συσίτιο" ματαιώθηκε οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα. 

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...