24 Σεπ 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ- Σε απεργιακό κλοιό η αντιλαϊκή πολιτική!

Μαζική, μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ Δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας
Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται και αυτή την εβδομάδα η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με αιχμή τις απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο. Ήδη διανύουμε την 1η ημέρα της 48ωρης απεργίας στο Δημόσιο που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Με μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ολοκληρώθηκε η μαχητική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Δημοσίου, αφού προηγουμένως οι απεργοί-διαδηλωτές με  πορεία είχαν διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος και τον Σπύρο Χαλβατζή, επίσης βουλευτή. 

Νωρίτερα εργαζόμενοι από μια σειρά υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου, ανταποκρινόμενοι στο σημερινό απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Ο κεντρικός ομιλητής Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε κλιμάκωση του ταξικού αγώνα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, προτρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία να αποκαλύψουν στους μαθητές το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής. Τέλος, κατήγγειλε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες για την τακτική του συμβιβασμού που ακολουθούν. (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα του ΠΑΜΕ Δημοσίου).


   

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη 48ωρη, προβάλλουν ως επιτακτική ανάγκη την κλιμάκωση του αγώνα με γενική προειδοποιητική απεργία στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στα μέσα Οκτώβρη.  

Παράλληλα, ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των  εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στο πλαίσιο της απεργίας, χθες προχώρησαν σε κινητοποίηση που ολοκληρώθηκε με κοινή συγκέντρωση με δημοτικούς αστυνομικούς και εργαζόμενους σε ασφαλιστικά ταμεία, μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  (Διαβάστε εδώ το σχετικό θέμα).

Σήμερα, εξάλλου, ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία και των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το θέμα), ενώ επίσης σήμερα ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία και των διοικητικών υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από χθες βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στα ασφαλιστικά ταμεία μετά από σχετικές αποφάσεις της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου σήμερα σε όλη την Ελλάδα
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποίησαν απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα:

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο
Στο Βόλο.
Στα Γιάννενα, στις 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο.
Στη Δράμα, στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία.
Στο Ηράκλειο, στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Λιονταριών.
Στη Λευκάδα, στις 10.00 π.μ. στον Άη Μηνά.
Στη Ξάνθη, στις 11.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία
Στην Πάτρα.
Στο Ρέθυμνο, στις 10.00 π.μ. στο Δημαρχείο
Στα Χανιά, στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη συγκεντρώσεις θα γίνουν: 

Στη Λαμία, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πάρκου 
Στη Σάμο, στις 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...