4 Ιουν 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Στο ρόλο του διαχειριστή της φτώχειας του λαού!Του Μανώλη Αντωνίου

Είναι επόμενο: Όταν δίνεις υποσχέσεις στο ΣΕΒ και γενικά στο κεφάλαιο για ανάπτυξη, το μόνο που μπορείς να υποσχεθείς στο λαό είναι διαχείριση της φτώχειας του. Και αυτό ακριβώς είναι το περιεχόμενο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το παρουσίασε χτες ο Α. Τσίπρας σε ομιλία του στη Δραπετσώνα, σημειώνοντας ότι «η μόνη μας αγωνία είναι να ανακοπεί εγκαίρως η πορεία προς το "σημείο μη επιστροφής"». 

Τι λέει ο Α. Τσίπρας; Να συνηθίσει ο λαός τη φτώχεια και να περιορίσει τα όνειρα και τις διεκδικήσεις του στην επιβίωση όπως-όπως. Τι «υπόσχεται» ο Α. Τσίπρας στο λαό; Ότι δε θα πάει ακόμα πιο κάτω τους μισθούς και τις συντάξεις; Μα ούτε αυτό δεν κάνει. Γι’ αυτό και παραδέχεται ο ίδιος στην ομιλία του ότι ενώ πέρσι πριν από τις εκλογές έταζε «να σταματήσουμε την καταστροφή και να ανοικοδομήσουμε την Ελλάδα. Να επαναφέρουμε δηλαδή, όσο πιο γρήγορα το βιοτικό επίπεδο των Ελληνίδων και των Ελλήνων», σήμερα πλέον «δυστυχώς δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο. Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε ως προτεραιότητα να επουλώσουμε τις πληγές από την καταστροφή». 

Ακόμα και στο επίπεδο της υποσχεσιολογίας, δηλαδή, και μάλιστα από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει τη στρατηγική του σύμπλευση με τα κόμματα της αστικής τάξης. Μειώνει όλο και περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων από την ίδια τη ζωή τους, για να τους προσαρμόσει στην αναγκαστική - από τη σκοπιά των μονοπωλίων - φτώχεια του λαού. Εξάλλου, αυτό το «σημείο μη επιστροφής», το οποίο επικαλείται ο Α. Τσίπρας, δεν αποτελεί και κανένα ριζοσπαστικό στόχο. Αντίστοιχες είναι οι εξαγγελίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αντίστοιχες και οι «κόκκινες γραμμές» της ΔΗΜΑΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος θα πετάξει στο λαό ένα ξεροκόμματο και τίποτα περισσότερο.

Τι λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς θα γίνει η διαχείριση της εξαθλίωσης του λαού. Γι’ αυτό και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο «να έρθουμε σε διάλογο και σε συνεργασία με όλους τους φορείς, τις ΜΚΟ και τις εθελοντικές κινήσεις των πολιτών που ήδη παράγουν κοινωνικό έργο. Και φυσικά με την Εκκλησία της Ελλάδας, που πιστεύουμε ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση». Μιλάει, δηλαδή, στην πραγματικότητα για διαχείριση της φτώχειας μέσω της φιλανθρωπίας. Δε μιλάει για δημιουργία κρατικών δομών κοινωνικής πρόνοιας, αλλά για ανάληψη από ΜΚΟ και Εκκλησία της ανάγκης να σιτίζονται και να στεγάζονται άνθρωποι που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Γι’ αυτό μιλάει για πρόγραμμα «”τροφή για όλους” με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών σε είδος», δηλαδή για συσσίτια, στο οποίο θα έχει ρόλο η Εκκλησία, τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων και διάφορες ΜΚΟ. 

Τα παραπάνω είναι ορισμένα ενδεικτικά σημεία από το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες ο Α. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας την απόλυτη προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη στρατηγική του κεφαλαίου για: Εξευτελιστική μείωση μισθών και συντάξεων, ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας, αντικατάσταση των κοινωνικών παροχών του κράτους από τη φιλανθρωπία και τις ΜΚΟ, ιδιωτικοποιήσεις… Αυτήν την κατάσταση, όχι μόνο δε θα την αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ - όπως λέει ο ίδιος - αλλά απλά θα τη διαχειριστεί! 

Πώς; 

Μα όπως τη διαχειρίζεται και σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Με τα συσσίτια της Εκκλησίας και των ΜΚΟ, με τις διάφορες «οργανώσεις» και τα «κοινωνικά παντοπωλεία» κλπ. Δηλαδή; Με ένα ξεροκόμματο στο λαό, ο οποίος θα πρέπει να λέει και ευχαριστώ… Αυτόν τον εξευτελισμό, αυτή την κοροϊδία ο λαός μας δεν την αξίζει. Κάθε άνθρωπος που αισθάνεται προοδευτικός, αριστερός, ριζοσπάστης οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...