11 Ιουν 2013

Κλείνουν την ΕΡΤ, για ... αρχή !

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.


Η πρώτη εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί "δημόσιος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης".
Για την ΠΝΠ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, εκφράζουν άνευ αντικρίσματος και προσχηματική διαφωνία με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αν και έχουν προσυπογράψει τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο.
ΚΚΕ: Να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων.
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναλυτικά έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.
Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».
Ειδικά για την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει σε σχόλιό του:
«Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...