4 Ιουν 2013

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε

 

Εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σημαίνει είμαι καθημερινά αντιμέτωπος με τον θάνατο. Άνεργος στη Ζώνη τι σημαίνει; Να μην έχεις ούτε νερό για τα παιδιά σου. Ο λόγος για έναν από τους χιλιάδες «Ζωνάδες», που έχουν καταδικαστεί στην ανεργία. Εδώ και τρία χρόνια. Ίσως να μοιράζει ακόμη και τις μπουκιές στα πιάτα του σπιτιού, που κατάφερε να αποκτήσει φτύνοντας αίμα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε καταφέρει να ξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ του περασμένου έτους και τα πανωτόκια τους. Και η ΕΥΔΑΠ για το εξευτελιστικό ποσό των 831 ευρώ -γιατί τόσο είναι το χρέος- πήγε να βγάλει το σπίτι του στο σφυρί. Η είδηση δε σταματάει όμως εδώ. Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά σπεύδει την επόμενη μέρα μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία «αναγκαστικής κατάσχεσης». Πρώτο σπουδαίο βήμα μετά την παρέμβαση του συνδικάτου, η επανασύνδεση του νερού στο σπίτι του άνεργου μεταλλεργάτη. Επόμενο βήμα, η κατάσχεση πήρε για την ώρα αναβολή.

Το παραπάνω περιστατικό σίγουρα δεν είναι μεμονωμένο. Σήμερα στον ρόλο του κυνηγού σπιτιών για χρέη είναι η ΕΥΔΑΠ, αύριο η ΔΕΗ, οι τράπεζες, σήμερα ήταν ο άνεργος στη Ζώνη, αύριο ο συνταξιούχος, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Το μήνυμα απέναντι στα αρπακτικά πρέπει να είναι ξεκάθαρο: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια», την ώρα που ρημάζουν τα δικαιώματά μας, λεηλατούν το βιος μας, κλέβουν τις μέρες και τις ζωές μας.

Το παραπάνω περιστατικό, επίσης, και η αντιμετώπισή του δείχνουν το δρόμο. Αυτόν που φανερώνει ότι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια. Όχι καθένας μόνος του. Όλοι μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και τις λαϊκές επιτροπές. Ο άνεργος μεταλλεργάτης πήγε στο συνδικάτο. Και το συνδικάτο μπήκε μπροστά για να φράξει το δρόμο στην κατάσχεση. Πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με τον οργανωμένο ταξικό αγώνα, με την αλληλεγγύη της τάξης μας. Είναι η πηγή της ανεξάντλητης δύναμης της εργατικής τάξης, του λαού, να πολεμήσουν στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, καταδικάζοντάς μας στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην αδυναμία ικανοποίησης στοιχειωδών αναγκών των οικογενειών μας και προχωρόντας και σε κατασχέσεις, αναγκάζοντας ανθρώπους του μόχθου να μείνουν άστεγοι. Είναι αδίστακτοι, αλλά δε θα αφήσουμε να τους περάσει.

Επαγρύπνηση, συναγερμός. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων και των συνδικάτων. Να πυκνώσουν οι γραμμές των Λαϊκών Επιτροπών στις εργατογειτονιές. Καμιά κατάσχεση σπιτιού δε θα αφήσουμε να περάσει. Κανένα πρόβλημα δε θα αφήσουμε έξω από τη συλλογική συζήτηση και δράση για την οργάνωση αντιμετώπισής του, στις συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα συλλογικά όργανα των εργατών. Να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία. Όλοι στον αγώνα για την επιβίωση των ανέργων, ενάντια στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην περικοπή και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, στο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στις απολύσεις, στα χαράτσια και τους φόρους, κ.λπ. Με γραμμή ενάντια στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις και στα κόμματά του, στην ΕΕ. Ναι, σ' αυτό το δρόμο μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Πηγή:- “902.gr”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...