5 Ιουν 2013

Ναυτεργάτες: Το αγωνιστικό μπλόκο έφερε καταβολή δεδουλευμένων!

Αγωνιστικές παρεμβάσεις πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα ναυτεργατικά σωματεία στα Λιμάνια της Αττικής, για την καταβολή των δεδουλευμένων των ναυτεργατών σε επιβατηγά πλοία.

Σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, οι ναυτεργάτες με αποφασιστική συμμετοχή στην κινητοποίηση, μπλόκαραν τον απόπλου των πλοίων, που οι εταιρείες τους χρωστούν μισθούς πολλών μηνών.

Η κινητοποίηση έφερε αποτελέσματα καθώς οι πλοιοκτήτες υποχρεώθηκαν να καταβάλουν μεγάλο μέρος των δεδουλευμένων και σταδιακά τα πλοία φεύγουν.

Την επιθετικότητα των εφοπλιστών να παραβιάζουν πλήρως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, φτάνοντας να αμφισβητούν το αυτονόητο δικαίωμα των ναυτεργατών να δουλεύουν και να πληρώνονται, τροφοδοτεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που υπηρετεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου.

Υπολογίζεται ότι πάνω από το 70% των ναυτεργατών στα επιβατηγά πλοία είναι απλήρωτοι για μήνες. 

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν ναυτεργάτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους «σε οργάνωση και αγώνα, να δυναμώσει η αλληλεγγύη για το σύνολο των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του που μας οδηγούν καθημερινά και μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...