25 Ιουν 2013

ΚΚΕ: Για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους από τη «Δωδώνη» και την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών!

Επίκαιρη Ερώτηση για τους απλήρωτους κτηνοτρόφους από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και την απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών κτηνοτρόφων, κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης επισημαίνει:

«Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι από τη γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη". Απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών κτηνοτρόφων.

Σε αναβρασμό και αβεβαιότητα βρίσκονται 6.500 κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και γενικά της βορειοδυτικής Ελλάδας, μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχοντας να πληρωθούν για περισσότερο από τρεις μήνες για τις ποσότητες γάλακτος που παραδίδουν, βιώνοντας καθημερινά τον εμπαιγμό της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη".

Είναι φτωχοί κτηνοτρόφοι που έχουν περιέλθει σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους και των κοπαδιών τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τις απαραίτητες ζωοτροφές για να τα ταΐσουν. Η γαλακτοβιομηχανία τούς αντιμετωπίζει σαν επαίτες γι' αυτά που δικαιούνται. Περιμένουν για ώρες στην ουρά για να πάρουν στο τέλος τη συμπάθεια της εταιρείας και ένα χαρτζιλίκι της κοροϊδίας.

Ταυτόχρονα ο νέος ιδιοκτήτης προβαίνει απροκάλυπτα και προκλητικά σε ωμούς εκβιασμούς και τρομοκρατία προς τους κτηνοτρόφους. Έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης και όσων τον στηρίζουν, εκβιάζει τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές που παλεύουν για τον ιδρώτα όλων των κτηνοτρόφων να διαλέξουν αν θα είναι παραγωγοί ή συνδικαλιστές, ώστε να ξέρει και να τους αποκλείσει από τις ποσότητες γάλακτος που παραδίδουν.

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο χώρο των εργαζομένων της επιχείρησης. Αξιοποιούν τη καπιταλιστική οικονομική κρίση για να περάσουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική τους. Αν και η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία έχει σήμερα αύξηση εξαγωγών φέτος και αυξημένα κέρδη.
Δυστυχώς η ιδιωτικοποίηση της "Δωδώνης" αναδεικνύει τη χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων και δικαιώνει πλήρως τη θέση του ΚΚΕ που καλούσε σε διεκδίκηση ώστε η γαλακτοβιομηχανία να παραμείνει σε αποκλειστικά κρατικό έλεγχο μετά τη διάλυση της ΑΤΕ, γιατί μόνο έτσι θα αποτελούσε σε ένα βαθμό στήριγμα και αποκούμπι για τους φτωχούς κτηνοτρόφους της περιοχής και θα λειτουργούσε σαν στάθμη αναφοράς για την διαμόρφωση των τιμών του γάλακτος σε όλη τη χώρα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει
  • Για την άμεση και έγκαιρη πληρωμή των κτηνοτρόφων από τη γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη" ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και να επιβιώσουν οι ίδιοι.
  • Για την καταδίκη της απαράδεκτης κατάστασης τρομοκρατίας και εκβιασμού σε βάρος πρωτοπόρων αγωνιστών κτηνοτρόφων που διεκδικούν το δίκιο τους.
Ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...